Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
IvkaH píše:
A když jsme u těch srandiček víte co je leskymo? To taky nevěděl ani můj muž, když jsme spolu začli chodit, vždycky se tomu smál co melu![]()
Tipnu si eskymo
ale urcite to bude neco jineho ![]()
IvkaH píše:
A když jsme u těch srandiček víte co je leskymo? To taky nevěděl ani můj muž, když jsme spolu začli chodit, vždycky se tomu smál co melu![]()
Není to deka? ![]()
bell píše:IvkaH píše:Tipnu si eskymo
ale urcite to bude neco jineho
přehoz na sedačku ![]()
papavlinka33 píše:hofka píše:no to by mě taky zajímalo, já jiný pojmenování neznám, pokud si vzpomínám i přírodopise na základce nám učitel říkal že na krku je ohryzek, jako okousaný jabko
budu muset zjistit, jak teda pražáci říkají ohryzku:-)
Tak mi jeden echt Pražák řekl, že myslel, že ohryzek je pražský výraz:-)))
CokeLady píše:
Moje máma používá výraz MYČÁK - je to v polici nad myčákem, je to pod myčákem, dej to do MYČÁKU. Tohle má ještě z dětství-mládí na KrálovéHradeckuHrůza![]()
![]()
A je to dřez.
to je dobré, myčák jsem ještě neslyšela ![]()
IvkaH píše:CokeLady píše:to je dobré, myčák jsem ještě neslyšela
Moje máma používá výraz MYČÁK - je to v polici nad myčákem, je to pod myčákem, dej to do MYČÁKU. Tohle má ještě z dětství-mládí na KrálovéHradeckuHrůza![]()
![]()
A je to dřez.
to není myčák, u nás je to mycák ![]()
janine24 píše:U nás je to dřez, neIvkaH píše:to není myčák, u nás je to mycákCokeLady píše:to je dobré, myčák jsem ještě neslyšela
![]()
A je to dřez.
CokeLady píše:
![]()
A je to dřez.
Tenhle výraz taky znám od babičky, ale říkala mycák a byl to stůl se šuplíkem kde se mylo nádobí ![]()
kometa32 píše:CokeLady píše:Tenhle výraz taky znám od babičky, ale říkala mycák a byl to stůl se šuplíkem kde se mylo nádobí
![]()
A je to dřez.
přesně, u babičky to byl taky šuplík s dvouma dřezama, ale obecne je to i dřez.
CokeLady píše:janine24 píše:kometa32 píše:přesně, u babičky to byl taky šuplík s dvouma dřezama, ale obecne je to i dřez.CokeLady píše:Tenhle výraz taky znám od babičky, ale říkala mycák a byl to stůl se šuplíkem kde se mylo nádobí
![]()
A je to dřez.
taky si pamatuju, to bylo hrozný zařízení, já hrozně nerada máchám nádobí pořád v tý stejný vodě, což se tady muselo, pak ten těžkej lavor vylít, no ňamka
ale MYČÁK je teda hroznej, i když teď už je to normální džez v lince, divím se, že tak neříká i myčce… vlastně jo, myčák a myčka
Přesně. Já myju jen v průtoku vody, šíleně horký a šíleně dlouho oplachuju. Asi taky důsledek myčáku ![]()
já myslím že mycák není nutně jen dřez, my to používáme že něco leží na mycáku a myslí se tím kuchyňská linka ![]()
štipka vím, to je škvor…ale vím to jen díky tomu, že máme na diskuzi holčinu od Opavy a jednou o někom napsala, že je hubený jak štipka a vůbec jsme se nemohly domluvit, jako CO teda je (ona zas neznala ten správný název
, dlouho jsme podle popisu myslely, že je to vosa).
tak já hodím něco aktuálního na teď, víte co je to šorna (šornování?)