Prostřeno na Primě - sledujete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12794
10.2.12 07:54
IvkaH píše:
A když jsme u těch srandiček víte co je leskymo? To taky nevěděl ani můj muž, když jsme spolu začli chodit, vždycky se tomu smál co melu :pankac: :mrgreen:

Tipnu si eskymo :D ale urcite to bude neco jineho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
10.2.12 07:58
IvkaH píše:
A když jsme u těch srandiček víte co je leskymo? To taky nevěděl ani můj muž, když jsme spolu začli chodit, vždycky se tomu smál co melu :pankac: :mrgreen:

Není to deka? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.2.12 08:06
bell píše:
IvkaH píše:
Tipnu si eskymo :D ale urcite to bude neco jineho :mrgreen:

přehoz na sedačku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
10.2.12 08:37
papavlinka33 píše:
hofka píše:
budu muset zjistit, jak teda pražáci říkají ohryzku:-)
no to by mě taky zajímalo, já jiný pojmenování neznám, pokud si vzpomínám i přírodopise na základce nám učitel říkal že na krku je ohryzek, jako okousaný jabko

Tak mi jeden echt Pražák řekl, že myslel, že ohryzek je pražský výraz:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.2.12 08:45
CokeLady píše:
Moje máma používá výraz MYČÁK - je to v polici nad myčákem, je to pod myčákem, dej to do MYČÁKU. Tohle má ještě z dětství-mládí na KrálovéHradeckuHrůza :pocitac: :D :D A je to dřez.

to je dobré, myčák jsem ještě neslyšela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
10.2.12 08:47
IvkaH píše:
CokeLady píše:
Moje máma používá výraz MYČÁK - je to v polici nad myčákem, je to pod myčákem, dej to do MYČÁKU. Tohle má ještě z dětství-mládí na KrálovéHradeckuHrůza :pocitac: :D :D A je to dřez.

to není myčák, u nás je to mycák :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.2.12 08:48
janine24 píše:
IvkaH píše:
CokeLady píše:
to není myčák, u nás je to mycák :D
U nás je to dřez, ne :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
10.2.12 08:49
CokeLady píše:

Tenhle výraz taky znám od babičky, ale říkala mycák a byl to stůl se šuplíkem kde se mylo nádobí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
10.2.12 08:53
kometa32 píše:
CokeLady píše:
Tenhle výraz taky znám od babičky, ale říkala mycák a byl to stůl se šuplíkem kde se mylo nádobí :lol:

přesně, u babičky to byl taky šuplík s dvouma dřezama, ale obecne je to i dřez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
10.2.12 09:12
CokeLady píše:
janine24 píše:
kometa32 píše:
CokeLady píše:
Tenhle výraz taky znám od babičky, ale říkala mycák a byl to stůl se šuplíkem kde se mylo nádobí :lol:
přesně, u babičky to byl taky šuplík s dvouma dřezama, ale obecne je to i dřez.

taky si pamatuju, to bylo hrozný zařízení, já hrozně nerada máchám nádobí pořád v tý stejný vodě, což se tady muselo, pak ten těžkej lavor vylít, no ňamka

ale MYČÁK je teda hroznej, i když teď už je to normální džez v lince, divím se, že tak neříká i myčce… vlastně jo, myčák a myčka :D

Přesně. Já myju jen v průtoku vody, šíleně horký a šíleně dlouho oplachuju. Asi taky důsledek myčáku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
10.2.12 09:15

holky, a co štipka? :lol:

• Citovat
  • Upravit
31379
10.2.12 09:23

já myslím že mycák není nutně jen dřez, my to používáme že něco leží na mycáku a myslí se tím kuchyňská linka ;)

štipka vím, to je škvor…ale vím to jen díky tomu, že máme na diskuzi holčinu od Opavy a jednou o někom napsala, že je hubený jak štipka a vůbec jsme se nemohly domluvit, jako CO teda je (ona zas neznala ten správný název :D , dlouho jsme podle popisu myslely, že je to vosa).

tak já hodím něco aktuálního na teď, víte co je to šorna (šornování?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
10.2.12 09:26
:think:
  • Citovat
  • Upravit
17914
10.2.12 09:27

To bude něco z němčiny, Schornstein je komín :think:

• načítám...