Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@meluzi já bych rozhodně vynechala přesnídávku ze skleničky. Většina jsou přeslazené. K bílkovinám nepíšeš množství, ale každopádně ke každému hlavnímu jídlu by jsi měla mít část jídla, které obsahuje bílkoviny.
Na Proseku, v Dejvicích, na Budějovické paní Rosická. Mohu doporučit. Pracuje na pojišťovnu i na sebe. Stačí se domluvit.
@Ali-Ali Já opravdu nevím. Snažím se opravdu jíst od všeho něco… Já už opravdu nevím co bych měla jíst/nejíst. Je pravda, že poslední dobou jsem to strašně flákala se zeleninou a jedla jsem poměrně často chleba (kolikrát i samotný), ale toto jsou naštěstí spíše krátkodobé výpadky.
@meluzi tvoje strava je nevyvážená a jíš pod svůj bazální metabolismus, všeho máš málo bílkovin, tuků i sacharidů, tvoje tělo strádá a tak ukládá úplně všechno…nech si sestavit jídelníček někým, kdo se vyloženě vegetariánskou stravou zabývá… já tedy osobně vegetariánství moc neuznám, ještě tak ty, co jí alespoň ryby a vejce…mám z tebe pocit, že tvůj psychický stav se odvíjí od tvé váhy, proto se zkus zaměřit na sestavení jídelníčku a pohybovou aktivitu, s klesajícími kilogramy, bude stoupat tvoje sebevědomí a tvůj život se úplně otočí
Zacni u obvodní, krev, štítna zlaza, gynekologii vyloučit syndrom PCO. Nálada i váha s tiim můžou souviset.
Jinak VŠ často mají psycholog. poradny pro studenty, možná to máte i u vás. Karlovka ma..
@elen-ka Děkuji za radu. Určitě minimálně vegetariánkou zůstat chci i nadále. Pokusím se někoho takového najít.
@meluzi píše:
@Malaga Je pravda, že s bílkovinami jsem drobet na štíru.. Ale snažím se mít prostě každý den na stole talíř luštěnin.
Luštěniny musí být v kombinaci s obilovinami, jinak je bilkovinaa nekompletni.
@elen-ka no je pravda, že „sladký je to teda jako prase“, Ale zas takhle vypadající svačina je opravdu otázka posledních 2 dnů. Protože a jelikož se mi už z chleba otáčí žaludek naruby. Je pravda, že chci zase přejít na ovesné vločky nechané přes noc namočené ve vodě s ovocem, oříšky a semínky. To je podle mě úplně nej snídaně co může být, jen tohle se také nedá jíst pořád. Musím to s něčím střídat, ale nějak mi chybí nápady s čím to střídat.
Máš špatný stravovací návyky. Hrozně málo a jednostranný, vždyť i vegetariáni/vegani dokážou jíst pestře. Mrkni semhle: http://www.veganotic.cz/, ja jsem masožrout, ale moc ráda se tu inspiruju.
Proč psychologa potažmo antidepresiva nebo jiné léky tak odsuzuješ? Někdy se stává, že tělo produkuje málo (nebo naopak hodně) určitého hormonu, který pak vyvolává člověku potíže.
Nech si udělat odběry krve, ať ti zjistí, co ti chybí a k tomu psychologovi dojdi. On nebude problém ve tvé váze (byť mi teda taky připadá dost vysoká), ale problém je tvoje hlava.
Držím ti palce.
@Anonymní píše:
@meluzi Byla jsem jako ty. I to vegetariánství. Vegetariánstvím jsem si jen způsobila obtíže. Začni jíst všechno!!!Klidně i dort, dostaň se do pohody, vyhledej příp. lékařské vyšetření. Neboj, postava se srovnáchoď mezi lidi, dělej jakékoliv aktivity, včetně dobrodružství s chlapy
!!!,a užívej života
P. S.Zajdi si zítra do Myšáka ve Vodičkově na pořádný šlehačkový dort, dej se do klidu, a psychologa najdi třeba přes RIAPS, cinkni si tam, oni ti někoho poradí
Tak já a obtíže… U mě je největší obtíž ta váha. Protože jinak veškeré hodnoty např. krevní obraz, cholesterol, apod mám ukázkové. S trávením mám problémy jen, když sním něco co nemám (např smažené a nebo mléčné výrobky) - poté mám vždy takový běhací maraton na WC. Jiné obtíže mi to nedělá. Opravdu to asi bude viset v těch bílkovinách… Musím se opravdu naučit si ten jídelníček nějak rozumně nastavit.
@Anonymní píše:
Na Proseku, v Dejvicích, na Budějovické paní Rosická. Mohu doporučit. Pracuje na pojišťovnu i na sebe. Stačí se domluvit.
Mohla byste mi prosím poslat kontakty do zpráv? Ideálně na té Dejvické.
Děkuji
Hmmm, abys ve dvaceti nesnesla bez následku smažený, to je divné…dr
@entropy To vím, snažím se to střídat cíleně se z tohoto ničemu nevyhýbám. Ale je pravda, že mít v jeden den např. rýži s něčím a luštěniny mi prostě přijde moc. Nebo se mýlím? Snažím se to prostřídávat během celého týdne, ale většinou nikdy dohromady v ten samý den.
@entropy píše:
Hmmm, abys ve dvaceti nesnesla bez následku smažený, to je divné…dr
No upřímně mě vadí i např polévka (třeba bramboračka), když je ten cibulkový základ dělán na velkém množství oleje. Je mi z toho celkem těžko. A brambůrky z tohoto důvodu také nejím.