Psychický propad aneb nevím jak dál...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6388
21.5.16 22:24

Problém musí být jinde. Jídelníček není zrovna ukázkový, ale z toho nemůžeš mít 120kg 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
21.5.16 22:25
@Padme93 píše:
@meluzi no mas o nich spatne informace. Pokud nekomu v mozku chybi urcita latka a leky ji tam dodaji tak co je na tom spatneho? Vubec neni pravda ze AD se uz nezbavis. pokud je uz nebudes potrebovat, doktor je snizi a pak i necha vysadit.

Asi je pravda, že nebudou až tak špatné. Já se právě bojím, abych na nich nezůstala celoživotně. A také co pak časem s příp. těhotenstvím. To se asi brát nemůže ne? Vím sice to není aktuální problém, ale jsem člověk, který má rád to, že ví do čeho jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
21.5.16 22:28

@SlecnaSally Fakt nevím. Je pravda, že přibírám opravdu, tak nějak nenápadně. A se sporty moc problém nemám. I když dobře běh je moje smrt, ale s během jsem měla problémy už i v první třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
21.5.16 22:29

@meluzi tak to ne, to fakt spi, to jsem nevěděla.

Ty vejce, škoda. Smrdí ti i připravené? Že by ti je někdo nachystal a ty jen snědla? nebo zavařené do polévky atd?

Co mi hodně pomáhalo, za studena lisované oleje, různé druhy. dostala bys do sebe denně lžičku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
21.5.16 22:36

@haluz Pardon, ale netuším, kde jste si vycucal z prstu, že mám děti. Ty mám totiž tak leda imaginární.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
21.5.16 22:41

@chuanita No trochu smrdí, i když méně. Bohužel vejcem nepozřu ani ve špenátu. Možná jsem až moc vybíravá, ale mě tam vadí ty kousky. A to špenát opravdu miluju a kdyby to bylo na mě, tak je ho plný mrazák.
A v polévce se přiznám ho také nesním, to jsem nejedla ani jako malá. Omlouvám se za to přirovnání, ale mě to přijde jak kdyby se do té polévky někdo vysmrkal.
Oleje myslím, že snad ano. Už takhle si zuby čistím kokosovým olejem, tak to by až taková bomba pro mě nebyla. I když, možná bych se bála, aby mě to neprohnalo. A můžu se zeptat jaké konkrétní oleje jsi požívala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
21.5.16 22:59
@meluzi píše:
Asi tím opravdu začnu. Je pravda, že nedobrý psych. stav už mě doprovází celkem dlouho.
Ad. maso - to opravdu ne. Tohle mám v sobě zakořeněno opravdu hluboko. A je tedy pravda, že okolí mě v tom nikdy nepodporovalo. A jiného veg člověka v okolí opravdu neznám.
Ad. mléko - vím, že zvíře kvůli tomu nezemře. Je pravda, že na mě drobet působí ta „kampaň“ veganů, že bychom telátkům neměli brát jejich hlavní výživu. Ale největší důvod proč jsem se mléku začala vyhýbat je atopický ekzém, kterým trpím odmala a konečně po vysazení mléčných výrobků se mi to drobet zlepšilo.
Ad. AD - já bych možná úplně proti nic nebyla (nyní bere volně dostupnou třezalku - přír. antidepresivum), ale je pravda, že okolí mě od toho hodně odrazuje a i doma, když jen špitnu o tom, že také bych potřebovala AD (já to říkám „jen ze srandy“ (- lépe řečeno čekám, že se mně třeba doma někdo zeptá jak na tom jsem), bratr bere AD ve svých 19 letech), tak se mi doma dostane odpovědi typu ještě to tak další magor, apod. Takže možná se tomu vyhýbám i z toho důvodu, abych neměla tu nálepku - dalšího magora

Pozor, tted uz třezalku neber, hrozí ffotosenzitivitaa apod. Jarní a letni slunce = kontraindikace. Rodiče jjsou úplně mimo, chudák bratr i ty, ze jste tomuhle vystaveni. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
21.5.16 23:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
21.5.16 23:13
@entropy píše:
Pozor, tted uz třezalku neber, hrozí ffotosenzitivitaa apod. Jarní a letni slunce = kontraindikace. Rodiče jjsou úplně mimo, chudák bratr i ty, ze jste tomuhle vystaveni. :(

No vida, to jsem netušila. Děkuji, jsem zase o něco chytřejší.
Jo bohužel rodiče jsou mimo. Ono já už jednou skončila kvůli nim u psycholožky. Oni prostě chtěli dokonalé děti a já ani brácha jimi hold nehodláme býti. Když to vezmu zpětně, tak mě vždy do něčeho tlačili a já se samozřejmě proti nim stavěla na zadní. A kdyby mě tenkrát tak necpali na gympl a nechali mě svobodně se rozhodnout, tak bych na něj třeba fakt šla a třeba jsem dnes mohla být šťastnější a na úplně jiným oboru.
Ale co rodiče si bohužel nevybíráme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
21.5.16 23:24

@meluzi není zač:+) teoreticky stačí se vyhýbat pobytu na slunci, ale to je škoda.
Ohledně rodičů svata pravda. Snaz se je brát s rezervou, nadhledem. Proste vyrůstali v jiné době, stigmatu psych.se stále ještě zbavujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
21.5.16 23:34

@entropy Je pravda, že já teda sluníčko moc nemusím, ale sem tam si řeknu, že si potřebuji doplnit ty zásoby vitaminu D a jdu se vyhřívat.
No u nich bych řekla, že to není dobou v jaké vyrůstali. Spíše je to taková souhra náhod. Ostatně jako skoro všechno kolem nás. Oni taky mezi sebou nemají dobrý vztah a já s bráchou jsme takový hromosvody. Vždyť ono už odmala vyrůstáme v tom jak otec matku podvádí s bůhvíkým. Máma si to nechává líbit. A navenek máme vystupovat jako úplně normální šťastná rodinka.
A od toho já už se prostě distancuji. A bojuji tedy jen sama se sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.16 08:09
@meluzi píše:
A nemohla byste mi prosím napsat pro ukázku váš jídelníček? Pokud možno složený z takových těch všedostupných potravin.
A ještě mám otázku.. Ty AD jsou, ale už napořád ne? A nenese vám to nějaké omezení? (Např. můžete darovat krev apod.?)

mohla - jen podotknu já jím vejce (mám od sousedky z chalupy) a omezeně i mléčné výrobky, větší problém je s děckama, protože jedno je vybíravé jak Ty :lol: a druhé jí z masa jen špekáčky a párky. takže se nenají ve školní/školkové jídelně a musím dost vymýšlet, jak doplnit, když je někdy hladové vyzvedávám z institucí. jo a někdy z nouze v práci doplńuji blkoviny konopným proteinem z DM. Taky zařazuju řasy a zastudena lisované oleje. Úplné veganství jsem vzdala, protože už je to pro mě náročné na organizaci.
včera
Sn: pohanková kaše + ovoce
Sv: ovoce + mandle
O. zeleninová polévka (jako vložka vločky+ krupky), brambory + fazolkové lusky na cesneku, já tofu a děti vejce
SV: ředkvičkový tvaroh (děti pečivo, já bez)
V. zeleninový salát (+cizrna a naklíčené mungo)

dnes:
Sn: špaldový perník, ovoce
Sv. : smothie z ovoce, špenátu a chia semínek
O: houbová polévka, placky z ječných krupek + zeleninovofazolová směs
Sv: zeleninový salát
V: mozeček z ředkviček
děti volně jedí ten perník, ovoce, pečivo - já se musím trochu krotit, ale dám si

k AD já myslím, že mě mnohem víc omezovala v každodenním životě rozjetá deprese, taky mám ten vzorec, že nesnadno žádám o pomoc a jsem z rodiny drilovaná k samostatnosti. Měla jsem jít na psychinu dřív, nechala jsem to zajít daleko až k vyčerpání a kolapsu. No byl to rok kdy umřela milovaná babička, náhle zemřel táta, manželská krize + dlouhodobá nespavost. Mně Ad nijak neomezují, jen je nesmím zapomenout brát na cesty. Krev jsem dávala v mládí a mám takový názor, že kdo je v psychickém deficitu, tak by krev darovat neměl i když možná může. Prostě jsi ve srač..kách a nemáš co dát, naopak potřebuješ dočerpat deficit a pak můžeš obdarovávat z nadbytku. Ted mám „dětský dávky“ AD a v plánu je během dalšího roku úplné vysazení, ale já se do toho úplně nehrnu. Ne že bych byla fyzicky závislá na lécích, ale psychická berlička to je. A k těm magorům - málokdo by si tipnul, že beru AD, 2 děti, vedoucí funkce, koníčky, sport až postupně jsem zjistila, že ani zdaleka nejsem jediná.

K tomu psychologovi vyraž hned, když nic jiného, tak si uspořádáš odkud začít, aby ti to sedlo k tvojí osobnosti. Držím palce a seber odvahu, ať se v tom neplácáš zbytečně dlouho sama. Fakt to nemá cenu. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3436
22.5.16 08:23
@Anonymní píše:
mohla - jen podotknu já jím vejce (mám od sousedky z chalupy) a omezeně i mléčné výrobky, větší problém je s děckama, protože jedno je vybíravé jak Ty :lol: a druhé jí z masa jen špekáčky a párky. takže se nenají ve školní/školkové jídelně a musím dost vymýšlet, jak doplnit, když je někdy hladové vyzvedávám z institucí. jo a někdy z nouze v práci doplńuji blkoviny konopným proteinem z DM. Taky zařazuju řasy a zastudena lisované oleje. Úplné veganství jsem vzdala, protože už je to pro mě náročné na organizaci.
včera
Sn: pohanková kaše + ovoce
Sv: ovoce + mandle
O. zeleninová polévka (jako vložka vločky+ krupky), brambory + fazolkové lusky na cesneku, já tofu a děti vejce
SV: ředkvičkový tvaroh (děti pečivo, já bez)
V. zeleninový salát (+cizrna a naklíčené mungo)

dnes:
Sn: špaldový perník, ovoce
Sv. : smothie z ovoce, špenátu a chia semínek
O: houbová polévka, placky z ječných krupek + zeleninovofazolová směs
Sv: zeleninový salát
V: mozeček z ředkviček
až by to můj všechno snědl, tak by se zeptal, tak co budu dneska vlastně jest, udělej řízky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.16 08:55

@mirecekblbecek
partner se stravuje s námi, holduje zdravé výživě, takže mu to vyhovuje. Když má chuť udělá si steak nebo nějaký plátek. Vaří stejně jako já, střídáme se. Řízkaře bych nechtěla a on mě taky ne.

• Citovat
  • Upravit
3436
22.5.16 09:05
@Anonymní píše:
@mirecekblbecek
partner se stravuje s námi, holduje zdravé výživě, takže mu to vyhovuje. Když má chuť udělá si steak nebo nějaký plátek. Vaří stejně jako já, střídáme se. Řízkaře bych nechtěla a on mě taky ne.

jo, to by ten můj chtěl každý den, bez masa mu ta zelenina nešmakuje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast