Jaké jsou důvody k nevěře? Nevěrníci sem!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2803
18.2.11 12:30

Já bych zakladatelce, a nejen jí, doporučila přečíst si pár knížek od Plzáka.

Například knihu Manželská tonutí

Manželská tonutí - M. Plzák (recenze)

Miroslav Plzák – psychiatr, manželský poradce, velmi produktivní pisatel a autor mnoha zajímavých myšlenek.

Kniha manželská tonutí pojednává o problémech v manželství a ukazuje možné cesty ven.
Hlavní témata:

•stesk a těšení – když se někdo netěší domů, je to varovné •když upadá stesk a láska, zaniká domácí emoční pohoda a zhoršuje se komunikace •lehké krize odezní za pár týdnů nebo měsíců samy; velké krize – konflikty – trvají velmi dlouho a patří k nim i averze k partnerovi •jak vznikají hádky a jak se potencují a rozvětvují •přesmyk – nebezpečná věc, kdy se například hádka o sledování televize přesmykne v odmítnutí sexu nebo v odchod jednoho z partnerů bez dohody pryč z domu •jakou roli mají v konfliktu děti, jak nebezpečné je snažit se je získat na svou stranu a zda si nadšeně zvykají na nové partnery svých rodičů •nevěra a jak s ní vyrovnat, když už se o ní člověk dozví – Plzák zde hovoří například o chorobné neschopnosti vyrovnat se s odhalenou nevěrou – to je trpící a chátrající „podvedený“ partner, který volí toto utrpení a nakonec právě tohle vztah rozloží •o nevěře se zásadně nemluví a na vzájemném soužití se nic nemění – pokud to partneři zvládnou, bude nevěra pro manželství něco jako angína •klasické vlastnosti neimponujících (a také často opouštěných) mužů – tzv. 3S – muži slušní, spolehliví a slabí •kdo je připraven, není překvapen – každý by měl mít předem připravený náhradní životní program – tedy co by dělal v případě, že by jej partner opustil •role rodičů manželů v manželském konfliktu – ta je vždy rozkladná, takže rodiče mají stát zcela stranou •jak konflikt léčit – Plzák předkládá zcela jasný scénář, jak uspořádat praktické soužití, jak spolu trávit volný čas, jak komunikovat (co nejvíc mlčet), jak pokračovat v sexuálním soužití •nakonec přicházejí na řadu netradiční soužití – víkendová, dvoukariérová a podobně netypická manželství

Jednou ze zásadních myšlenek knihy je i to, že hodnotný muž neopustí hodnou a pracovitou ženu – neboli fungující vztah a rodinu opouští pouze muž nehodnotný či nezralý; a naopak platí totéž – hodnotná žena neopustí imponujícího muže; fungující vztah a rodinu opouští pouze žena nehodnotná a nezralá.

Tato knížka může výborně posloužit těm, kteří chtějí jednoznačný a srozumitelný návod. Je jasné, že řešení manželského problému vyžaduje spolupráci obou partnerů – a tu není vždy jednoduché získat. Pokud se to podaří a pokud jsou oba aktéři dostatečně disciplinovaní, tak těm nabízejí Manželská tonutí návod, jak vztah zachránit a uzdravit bez ohledu na to, co problémy způsobilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.11 12:57

Nespokojenost..
Jakákoli nespokojenost - duševní, fyzická, znuděná, neobjektivní, vleklá..

U mě - nedostatek sexu, zájmu, vzrušení, nuda..

• Citovat
  • Upravit
3412
18.2.11 13:05

Nevěrná jsem svému příteli nebyla …
Vždy jsem tvrdila, že pokud má doma chlap ženskou, která o sebe nedbá, nespí s ním, tak má právo jít jinam si to vynahradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
18.2.11 13:26
Miarei píše:
Nevěrná jsem svému příteli nebyla …
Vždy jsem tvrdila, že pokud má doma chlap ženskou, která o sebe nedbá, nespí s ním, tak má právo jít jinam si to vynahradit

a platí to i naopak… ?
ono je to právě o těch tisících důvodech, je to o vzájemné úctě a obdivu, to když se vytratí, je konec…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luci10
18.2.11 14:02

Souhlas

Naprosto souhlasim s Lumatou.

• Citovat
  • Upravit
1748
18.2.11 14:04
nortel píše:
jaké věci si člvěk díky nevěřeuvedomí??

vyjasní si vztah/manželství, co od něj člověk očekává a jestli má cenu v něm pokračovat :think: - bráno z mého pohledu, ten anonym jsem nepsala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
18.2.11 14:14

Ano, nevěra může zlepšit současný vztah/manželství. Nevěrník/ce zjistí, že jinde to nemusí být lepší, že ten milenec/ka není tak dokonalý, jak se zpočátku zdálo a zjistí, že doma je to celkově lepší :-D Zjistí, o co by doma přišli. Bohužel na to někdo přijde až tou nevěrou..

mati píše:
nortel píše:
jaké věci si člvěk díky nevěřeuvedomí??
vyjasní si vztah/manželství, co od něj člověk očekává a jestli má cenu v něm pokračovat :think: - bráno z mého pohledu, ten anonym jsem nepsala
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
18.2.11 14:51

jo jo, naštěstí mě to došlo dřív než to zašlo daleko, ale tehdy jsem měla ještě „telecí léta“ a vlastně každá zkušenost dobrá i ta špatná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.11 15:25

Jsem rozvedená, za manželství jsem manželovi byla nevěrná.
Podle mých vlastních zkušeností- člověk je schopen nevěry, jakmile si partnera přestane vážit. Pak už je to jen otázka příležitosti. Píšu ale o nevěře dlouhodobě, nikoliv jednorázovém úlatu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.11 13:27

Já jsem nevěrná svému muži byla a nestydím se za to. Sice píši anonymně, protože nikdy nevím, kdo to čte…
S manželem jsme spolu skoro 9 let.. denně jsem poslouchala jak ho podváním, že se tahám kde s kým a pravda to nebyla. Shazoval mne , choval se ke mne hnusně..tak jsem si řekla, když už mám denně poslouchat,že ho podvádím, tak at už je k tomu alespon důvod.
Nevěry nelituji, v žádném případě u mne nešlo o zvednutí sebevědomí, ale o příjemnou záležitost, která mi prostě chyběla.
Manželovi jsem nevěru přiznala a vzal si ponaučení… momentálně mám doma jednoho z nejlepších můžů, co znám. Ano má své mouchy, ale teď víme oba, že bych mu nevěrná nebyla.

• Citovat
  • Upravit
234
23.2.11 22:03

R.

Příspěvek upraven 17.06.11 v 08:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
23.2.11 22:29
radek9 píše:
No teda fakt nevím čím jsem si zasloužil být v nadpisu tématu …

Důvod je úplně klasickej .. nedostatek.
V mém případě nedostak sexu.

Žena je(byla) nespokojená se svým životem (tím samozřejmě trpí pak vztah - sex). Ví, co všechno je špatně, ale má nechuť-lenost-neschopnost (nevím co z toho) cokoliv udělat jinak a cokoliv změnit. Moje snahy a návrhy na změnu odmítala a mě došlo, že to další rok bude stejné, což jsem nehodlal dopustit.

Během chvilky se jedna šikovná maminka velmi rychle nabídla, že můj nedostatek pomůže vyřešit a já nabídku přijal.

Tak teď se doma nehádám, nic neřeším .. vydělávám peníze, dál se starám o děti a čekám co se stane .. Ale tuším, že nic !! Vždy se totiž najde důvod proč něco neudělat.

No a tak jsem nevěrnej .. ale když nad tím tak přemýšlím, tak já vlastně nikdy moc věrnej nebyl .. takže to asi není tím co jsem napsal výše, ale mnou … a zděděnejma genama po jednom dědovi proutníkovi a druhej děda byl vlastně taky nevěrnej … a já už taky asi jinej nebudu - no co se dá dělat :-))))

Ale Radku, jedno se ti musí nechat, aspoň si tady na netu na nic nehraješ a mluvíš (asi, snad) pravdu, takže palec nahoru za upřímnost… :palec:

• Citovat
  • Upravit
164
23.2.11 22:34

hele, netahej sem geny........ :lol: :lol: to jsou pudy :mrgreen: :mrgreen: Prostě jsou mezi vámi takový, kterým selže rozum, když zavelí ten váš klacek.......Bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
24.2.11 06:16
trumbelín píše:
hele, netahej sem geny........ :lol: :lol: to jsou pudy :mrgreen: :mrgreen: Prostě jsou mezi vámi takový, kterým selže rozum, když zavelí ten váš klacek.......Bohužel

a což to vzít takhle?
Bohudík???

protože není to vlastně bohudík???
Hm?
NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.11 07:53
NiKina píše:
trumbelín píše:

a což to vzít takhle?
Bohudík???

protože není to vlastně bohudík???
Hm?
NiKi

No ja neviem, nevera je podvod. Za podvod na majetku sa sedi. A ked podvediem cloveka s ktorym mam deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí