Reakce na vakcínu Pediacel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19503
20.3.14 13:30
@ReAma píše:
Ahojki, naši dcerku jsem nechala před třemi dny naočkovat v necelých 4 měsících. Po pečlivém prozkoumání jsem zvolila Pediacel. Doktorka lehce vyvedená z míry, ale s tím, že je to moje rozhodnutí, dál nedělala další potíže. Vakcínu jsem si musela sehnat sama a jsme u ní první případ :lol:
Popravdě jsem trnula, jaké budou příznaky. Ale holky - nic :kytka: Takže maximální spokojenost. Za těch 750,– Kč to rozhodně stojí (oproti Hexe).

To je super, že to maličká zvládla bez potíží. :palec: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
20.3.14 13:31
@verusav píše:
@Elilen držím palce, já zvažuji jen Infanrix místo PEdiacelu

Já taky zvažuji Infanrix :nevim: Ale ještě nevím kdy. Rozhodně né před druhým rokem. Nejvíc by se mi stejně líbilo jen tetanus třeba ve třech. :think: Jestli to lze. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
21.3.14 11:27

@verusav no já pocitově nechtěla vakcínu od stejné firmy, která vyrábí infanrix hexa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
21.3.14 13:58

@Ashia tak to jo, já už jsem z toho zmatená, ale mě zase přišel ve dvou letech zbytečný HIb, žloutenka, obrna se dá později doočkovat, pokud bude třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.14 00:15

Pokud by tu byl někdo z Kladna a měl zájem o Pediacel, můžu Vám ho přenechat – objednali jsme si ho před měsícem a pak si to rozmysleli… Celou dobu je u naší dr. Dala bych ho třeba za poloviční cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
1.6.14 21:47

Ahoj, moc ráda bych se zeptala, jestli někdo z vás k tomu pediacelu přidával i prevenar či synflorix. Syn měl klasiceké očkování hexa + prevenar 13 a měli jsme to najednou od ukončeného 3. měsíce. každý měsíc a přeočkování ve 13. měsíci. první 2 očkování byly bez reakce, jen trochu tvrdá kůže v okolí vpichu u hexy. No po 3. dávce měl trochu zvýšenou teplotu, ale následný půlrok byl 2X na atb. no a po přeočkování opět jemně zvýšená teplota a to ztvrdnutí trvalo 14dní a opět následovaly atb přesně 3 týdny od očkování. Dcera bude mít 17.6. 3 měsíce a máme znovu očkovat. v 6 týdnech se ji udělal na obličeji ekzém a postupně se rozšířil na hrudník, ruce a záda. Takže jsem nasadila drastickou dietu, koupu v balneumu a promazávám Ato+ od biodermy a po 14 dnech jsme měli po ekzému. Myslím si, že to byla reakce na laktózu. Právě kvůli toho mám obavu s očkování. Zvažuji tedy ten prdiacel ale nevím, jestli k němu přidat ten Prevenar. Při poslední návštěvě u dr. jsem jen nadhodila, že bych možná ten prevenar vůbec nedala a ta mi cca 15 min. vysvětlovala proč je dobré ho dát. Pokud ho nedám, tak jí budu muset podepsat nějaký papír o tom, že mě dostatečně poučila, ale i přes to ho nechci. Tak jsem zvědavá co řekne na ten pediacel a zvlášť když bych si ještě řekla o to schéma 2+1 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
1.6.14 22:03

Vam muze byt uplne jedno, co na to rekne dr. Prevenar a jemu podobne jsou absolutni zbytecnost. Schema 2+1 je normalne schvalene, takze na nem trvejte a mudr nemuze nic. Nenechte sebou manipulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
2.6.14 00:11

@lluciferek Fakt se nedejte. Prostě v klidu, dokud nebude exém na ústupu, nedejte očkovat vůbec. Máte čas do roka a půl, takže schéma 2+1 vychází někdy od 9. měsíce? (Počítám 2 měsíce rozestup a booster po 6 měsících). Prevenar? Dětská dr. od nás z nemocnice říkala, že měli za rok 4 vážné případy pneumokokové infekce. Všechny ty děti byly očkované. Já vím, není to argument. Za sebe: dcera měla do roka očkované 4 hexy, 3 prevenary a tuberkulózu. Taky byla do roka dvakrát v nemocnici na ATB s nevysvětlitelnou horečkou, nakonec to byla angína, ale dlouho nevěděli. Syn má hexu ve schématu 2+1 a je do 20 měsíců zcela zdráv. Hned ťukám.
Odložte, uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
2.6.14 00:12

@lluciferek A podepsat papír? Já jsem podepisovala souhlas s Hexou a nesouhlas s Prevenarem. Souhlas s „povinným“ očkováním je podle většiny názorů úplná kravina. Takže papírů bych se nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
2.6.14 08:57

Ve schematu 2+1 jsou rozestupy mezi 1. a 2. davkou 2-6 mesicu a mezi 2. a 3. davkou 6-12 mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
2.6.14 13:20

No zkusím teda zajít za doktorkou a říct ji ať nám to teda odloží min. na ukončený 4. měsíc a že mám zájem o schéma 2+1. Můžu se zeptat, jaký je v tom rozdíl? Proč to 2+1 nedělají normálně? i ta hexa jde teda dát 2+1?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
2.6.14 13:23

Já jsem dnes nechala naočkovat dcerku 12měsíců schéma 2+1 pediacel. Tak jsem zvědavá na reakce. CHtěla jsem se zeptat, nepodařilo se mi dohledat…výrobce infanrix a pediacel…jiný? Proč k nám pediacel dorazil až teprve minulý rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
2.6.14 13:48

Tak jsem volala sestře a ptala se ji na to a ona řekla, že není problém udělat schema 2+1, ale že to až od ukončeného 6. měsíce, ale že mají jenom hexu. Kdybych prý hodně trvala na tom pedicelu, tak mi to zjistí, ale prý s tím ještě nikdy nikoho neočkovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
2.6.14 15:09
@lluciferek píše:
No zkusím teda zajít za doktorkou a říct ji ať nám to teda odloží min. na ukončený 4. měsíc a že mám zájem o schéma 2+1. Můžu se zeptat, jaký je v tom rozdíl? Proč to 2+1 nedělají normálně? i ta hexa jde teda dát 2+1?

Proč nedělají 2+1 normálně? Protože z každé píchnuté injekce mají prachy. A ohánějí se tím, že při schématu 3+1 je lepší tvorba protilátek. To naopak Petráš vyvrací, viz např. www.vakciny.net „Co by rodiče měli vědět o očkování“. Těžko říct, kde je pravda. Schéma 2+1 je běžné v cizině, v dokumentaci ve vakcíně je uvedeno jako srovnatelné s 3+1. No a dost často dr. uznávají, že 2+1 se dává po 6. měsíci věku, tj. u větších dětí, ale může se použít i dříve. (Můj syn měl první hexu ve 3 měsících a po reakci - 48 hodin apatie - jsem si vymohla 2+1. Šlo to a ne že ne.)
Pokud Ti dr. nabízí 2+1 po 6. měsíci, jdi do toho. Zda hexu nebo Pediacel, to neporadím, Pediacel má podle zmíněného textu méně „svinstev“. Pokud vím, výrobce je stejný, jsou tu o tom diskuse, že Pediacel je „nedůvěryhodný“, protože ho vyrábí „ten“.
Jak se tu psalo o rozestupech, ano, to je pravda, ale taky, pokud vím, platí to, že má být doočkováno do roka a půl, tak proto jsem to počítala takto. (I když, ono by se nic nestalo, když by to do roka a půl nebylo, myslím si.)
Jinak Pediacel někteří doktoři zajistí, to jsem tu četla, k jiným si ho musíš sama donést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
2.6.14 17:22

@lluciferek
Pediacel je k dispozici, registrovany, je mozno s nim ockovat. Bezne se s nim ale neockuje. Doporucuju se taky zeptat doktorky, zda ti pak potvrdi skolku, dle vyhlasky je potreba ockovat sestivalentni vakcinou, coz Pediacel neni. Bude treba doockovat hep. B. 2+1 obecne mozno je, ockocentra taktez doporucuucuji az od 6ti mesicu toto schema. Pokud budes takto ockovat, rozestup mezi prvnimi davkami je idealne 2 mesice.
K Prevenaru… precti si o invazivnich bakterialnich onemocnenich. I tento jde 2 +1.
Pokud chce dr reverz, ze chces ockovat v rozporu s vyhlaskou, nevidim v tom problem, tvoje volba, jeji ochrana.
Osobne jsem volila hexu, kterou je ockovano desitky tisic deti nez pediacel, ktery je novy, ac se mi tam libi vice ochrany proti pertusi a becko taky nepovazuju u kojence za nutne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek