Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Teda, tak teď na to koukám blíž a tam boří veškeré zásady zdravého stravování, a řekla bych i zdravého rozumu ![]()
Ahoj.
Tak najednou mi kaloricke tabulky funguji. Asi chyba mezi pocitacem a zidli.
Ale mam problem - nezvladam vlakninu. A bilkoviny nejsou o moc lepsi. Mate nejaky navrh jak navysit?
Dnes mi teda vyskocily sacharidy, ale jen trosku. Vcera jsem mela skoro dokonale vyvazeno (tuky a sacharidy).
Soukroma diskuze - byla bych pro, ale sama vas tu odpocatku ctu a napsala jsem az ted podruhe. A motivacni to teda opravdu je.
Mam pomerne nesedave zamestnani, jsem v jednom kole, s detmi doma pak taky na zadku nesedim. Pravidelne prochazky nebo hrani si venku. Ale nejake pravidelne cviceni nejak fakt nevim. Zatim nezbyva energie po zahulu v praci. Snad sz telo nebude unavene, az bude dostavat i to, co mu chybi.
Cim zacit? Ma vaha je opravdu vysoka. Takze nejake poskoky a tak nehrozi. Prochazky zarazuju. Poskakovani a popobihani okolo deti venku.
Plavani nehrozi - nejsem tak odvazna s temi kily.
Fitko to same. Jako koule v posilovne mi fakt prijde trapna.
Rotoped z duse nesnasim odjakzive. Priserne me otravuje na nem slapat.
To se asi tezko radi, co? Ale budu za kazdour adu vdecna.
Anonymnid ejme tomu Evzenka
psala jsem vcera o tech kal.tab.
@jiji Nooo, tak je to zajímavý, každopádně je to proti všemu, co tu bylo zmíněno… ![]()
Tak rotoped sám o sobě mě taky děsně nebavil. Šlapat doma, to fakt nééé…
Před těmi čtyřmi lety jsem chodila na spinning. Je to úplně o něčem jiném, přestože je to šlapání na rotopedu. Hrozně mě to bavilo. A určitě tam nechodí jen samí hubeňouři.
Mmch, spinning je prý na hubnutí to nej… (i když v dnešní doba se těch nej… cvičení najde určitě mnohem víc, každou chvíli vidím ve fitku nějakou novinku
)
@Anonymní píše:
Ahoj.
Ale mam problem - nezvladam vlakninu. A bilkoviny nejsou o moc lepsi. Mate nejaky navrh jak navysit?
Dnes mi teda vyskocily sacharidy, ale jen trosku. Vcera jsem mela skoro dokonale vyvazeno (tuky a sacharidy).Soukroma diskuze - byla bych pro, ale sama vas tu odpocatku ctu a napsala jsem az ted podruhe. A motivacni to teda opravdu je.
Mam pomerne nesedave zamestnani, jsem v jednom kole, s detmi doma pak taky na zadku nesedim. Pravidelne prochazky nebo hrani si venku. Ale nejake pravidelne cviceni nejak fakt nevim. Zatim nezbyva energie po zahulu v praci. Snad sz telo nebude unavene, az bude dostavat i to, co mu chybi.
Cim zacit? Ma vaha je opravdu vysoka. Takze nejake poskoky a tak nehrozi. Prochazky zarazuju. Poskakovani a popobihani okolo deti venku.
To se asi tezko radi, co? Ale budu za kazdour adu vdecna.psala jsem vcera o tech kal.tab.
No já teda taky nejsem žádnej fanda pohybu, což je teda příšerná vlastnost, ale musim s tím něco udělat. S dietama (spíš těma špatnýma) mám bohaté zkušenosti, vždycky jsem dost zhubla, ale jojo efekt spolehlivě fungoval. No a po porodu a nekojení ani nemluvim o svý váze…
Ale k tomu cvičení - co si pořídit něco na cvičení domů? Taky o tom uvažuju.
@jiji píše:
Ahoj holky,
já jsem sice cca před čtyřmi lety hubla jinak, přesto to teď asi zkusím na základě vašich doporučení s tím STOBem.
Ale třeba tohle někdo neznáte? OMG dieta
Ona to teda bude asi novinka, jen by mě zajímalo, co je to zase za „zázrak“
Proč existuje na světě tolik diet a zaručených preparátů na hubnutí?
Protože žádný nefunguje ![]()
Jedině matematika: Hubnutí = výdej větší než příjem
Tuky? no jím ráda cottage cheese, různé sýry, lučiny, cpu všude olivový olej a dnes ta zottarella tomu dala
. Zvláštní je, že mám ráda sladký, ale sacharidů dnes mám jen 60%. Mám problém do sebe narvat ovoce. Zeleninu jedu ve velkém, ale nějak mě neláká jablíčko, kiwi nebo banán. Zítra si dám dopolko mrkev s jablkem a pohlídám si ty sacharidy. Nějak se bojím teď dát sacharidy…
Jinak mě baví hopsat doma v soukromí, já se zas stydím jak hrozně při cvičení zrudnu a fakt se potím. I manžel koukal jak jsem rudá jak rak. Až získám třeba lepší kondičku a nebudu se tolik zabarvovat při tom, tak třeba nějak zajdu. My se s manželem spíš snažíme udělat doma prostředí vhodné pro domácí cvičení. Sám si postavil bench press, teď tu bude přidělávat ohromné žebřiny ke zdi (manželův nápad, prý budu koukat, jak se na tom bude skvěle a účinně cvičit), venku na jaře až podzim máme velkou trampolínu. Teď v pondělí se chystám v tescu nakoupit závaží na ruce a nohy. Pak uvidíme dál co nás osloví…
@Bunnies hrazdu mezi futra… ![]()
To měly holky od nás z diskuse, když cvičily P90X nebo jak se to přesně jmenuje ![]()
@Anonymka sisi píše:
Zhubla sem 21kilo za 2mesice. Ale bylo to hlavně cvičením, po porodu a desnymi stresy. Reálné to je samozdrejme je.
A moje spoluzacka za mesice shodila 35kilo nějakou speciální dietou co našla na internetu ale nechce mi říct jakou protože prohlásila že hubnutí je návykové.
tak to tvoje tělo lituju…zdravé a normální je 4 kg za měsíc…
Nevydržela jsem a dala jsem si pásek z hořké čokolády orion.To už opravdu nešlo vydržet.
@Anonymní píše:
Ahoj.
Dnes mi teda vyskocily sacharidy, ale jen trosku. Vcera jsem mela skoro dokonale vyvazeno (tuky a sacharidy).Soukroma diskuze - byla bych pro, ale sama vas tu odpocatku ctu a napsala jsem az ted podruhe. A motivacni to teda opravdu je.
To se asi tezko radi, co? Ale budu za kazdour adu vdecna.psala jsem vcera o tech kal.tab.
Trpím obezitou a do bazénu i posilky chodím. V bazénu se najdou i tlustší případy než já, v posilce jsem na tom nejhůř, ale co - ostatní tam přece chodí taky, aby vypadali líp, a odsuzovat někoho s nadváhou, když se snaží, přece nedává smysl - takže posilky ani bazénu se neboj:)
Bílkoviny snadno navýšíš proteinovými nápoji:-)
Enyf, mas nejaky konkretni napoj, ktery bys doporucila? Diky.
Jinak teda se fakt obavam, ze ja bych byla tak, ktera je na tom hur nez ostatni. Fakt do toho nejdu. Alespon prozatim ne, dokud s tim aspon trochu neco neprovedu.
Ale dekuju.
Janiisko, z kousku horke ckolady bych si fakt na tvem miste nehroutila. Lepsi si dat kousek, nez za dva dny sezrat celou na posezeni.
Jeste jeden dotaz. V praci mame jidelnu. Vari tam vse sve. Za velice prijatelnou cenu. Mam jidlo temer az pod nos. Myslite si, ze je mozne shodit i tak, kdybych jedla dal jidelnove jidlo? Da se vybrat, aby nebylo nic smazeneho. Skoro vsechno delaji v konvektomatech. Je mi jasne, ze ideal to neni, ale abych si jeste doma varila, to nedam. Casove. Cgci travit nejaky cas i s detmi. A je mi jasne, ze tim spis musim vyladit snidane, vecere, svaciny.
Diky. Evza
Konkrétně ne, myslím, že pro začátek ti bude stačit jakýkoli, co ti bude chutnat - abys to aspoň nějakou dobu vydržela pít. Samozřejmě je lepší, když má víc proteinů. V posilce si po cvičení objednávám tak ten 80procentní, je to pohoda, dvě hoďky cvičím, pak slupnu nějaké drobné sacharidy (třeba banán), pak jdu do sprchy a než mi uschnou vlasy, tak chlemtám proteiňák (připraví mi ho do půl litru za 44 Kč, což celkem jde.
Myslím, že ty ale nejvíc potřebuješ „trochu“ toho sebevědomí. Bát se jít do posilovny? Vždyť tím děláš velkou obdivuhodnou věc pro své zdraví. Tak proč se stydět? Bazén ještě chápu, tam se člověk musí svlíct do těch plavek.
No, ono to tady u nas sice je mesto, ale je to tu spis jak takova vesnice. A vzhledem k tomu, ze pracovne znam pomerne dost lidi z okoli, tak se mi fakt nechce na nekoho narazit, kdyz budu funet spocena a cervena jak rak.
Ale v sedmnacti jsem do posilky chodila. S kamaradkou. Chodily jsme tak petkrat tydne. Pekne jsme makaly. Ne na nabrani svalove hmoty, ale pro formovani postavy. I tehdy jsem mela zadek a stehna. A uz tehdy jsem vnimala ty pohledy. Ale vzhledem k tomu, ze sebevedomi snad mam, jsem to neresila. Vzdyt jsem to delala pro sebe. Pro lepsi kondici a naladu.
Ale ted tof skt nedam.
Uvidime. Mozna se mif akt povede neco shodit, aby to treba bylo i videt. Tak pak i jo.
Ale diky.
Evza