Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Alkohol možná rozváže jazyk, že se dotyčný méně kontroluje, ale v žádném případě eto není sérum pravdy, že po napití mluví pravdu a neumí se ovládat. Já i úplně namol dokážu vnímat co říkám.
Ja teda jo 😃 Zacnu rikat pravdu. Musim si na to davat pozor. Ale to nemusi byt tvuj pripad, mam kamarada, ktery je strasne fajn a milej az plachej za strizliva, ale po napiti je zlej, konfliktni az agresivni - i na vlastni rodinu. Proste ma ty opilecky stavy uplne pozmeneny, vzdycky se tomu divim, jak moc jinej clovek z neho je. Proto fakt chapu, jak te to mrzi.
Ano, takhle mozek po určité dávce alkoholu funguje. Ale není to jedno? To chceš být do smrti s někým kdo když se trochu nabumbá bude dělat tohle? Jako fakt?
Člověk v opilosti především ztrácí zábrany. Ale může i nemusí si to skutečně myslet
Pokud je na tebe ale opakovaně zlý a je to celkem konzistentní, určitě to jen tak neprechazej, může na tom být něco pravdy.
Já mám zkušenost, že pravdu říkají, ikdyž třeba svoji hloupou, ale říkají a někdy i to co si sami zatím ani neuvědomujou
Me Mimmix: možná že ten váš kamarád se snaží být hodný a ty věci co se mu nelíbí v sobě dusí a pak to z něho lítá…
Člověk se v opilosti někdy bohužel myšlenkově obnaží. To co řekne jde z jeho nitra, za střízlivosti mu to nedovolí sebekontrola, konvence, cokoli… často ani vlastně neví, že si to myslí. Ale hluboko v něm jsou to zakořeněné myšlenky, bolest, prožitek…cokoli. V tom člověku to je, ale za běžného života to na povrch nevyjde…toť má zkušenost. Trochu bych to přirovnal k hypnóze, kdy člověk v ní ze svého nitra vydoluje co je hodně hluboko.
Kamarád má hospodu a říká, že za těch 20 let, co to dělá, si všiml, že v opilosti se člověk projevuje takový, jaký opravdu je a říká pravdu. Nevím, jestli je to vždycky, ale podle mě v opilosti padají zábrany.
Co konkrétně ti řekl?
Záleží co ti říkal. Jestli něco co mu na tobě vadí, tak se zamysli nad tím co říkal. Pokud kraviny a nadával třeba sprostě, tak bych ho příště natočila a ráno mu to pustila. Měl by 10 minut na sbaleni kufru
To je ten typ, co bude mít hnusnou opici vždycky. Ať už si to myslí, nebo ne, nechtěla bych být s někým, kdo je na mě v opilosti opakovaně záměrně zlej.
@ffugaska píše: Více
Bylo toho opravdu hodně. Kritika mého vzhledu, narážka na věk (jsem jen o rok mladší), různých dovedností, vzdělání (mám VŠ, ale dělám v oboru, kde 100 tisíc měsíčně nemám, tudíž k čemu mi to je…), mých kamarádů, ale i dětí atd. V podstatě jsem chudinka a mám štěstí, že se mnou je…Bylo to opravdu hrozně urážlivé.
Tohle v tobe zustane a narusi to celou duveru v nej, zatimco on nebude chapat co ti je, v tobe to bude porad. A co kdyz bude casem chlastat vic a vic? Ja sama jsem clovek co vydrzi az moc dlouho, ze ztracim sebe sama, ale z povzdali ti radim abys to ukoncila
@Anonymní píše: Více
Jako že jsi na něho stará, když jsi jen o rok mladší? ![]()
Jestli řekl toto všecko, tak to má v sobě a myslí si to.
Příspěvek upraven 01.04.24 v 23:10
Mám za sebou včera bohužel velmi nepříjemný zážitek a nevím, co dál. Přítel, se kterým jsem 3 roky, se občasně víc napije. Vadí mi to, ale není to často a vždycky po alkoholu, když ho bylo víc, usnul, tak jsem to tolerovala. Možná to už byla chyba. Já nepiju vůbec. Nicméně už podruhé v opilosti řekl věci, které mě strašně urazily a ponížily. Jednalo se opravdu o silné urážky, které se týkaly všeho možného. Když vystřízlivěl, říkal že si nic nepamatuje a tvrdil, že nic z toho si ve skutečnosti nemyslí. Jenže já nevím, říkal opravdu hrozně ošklivé věci. Nějak cítím, že to je moc za hranou a měla bych odejít, ale mám ho ráda…Říká se, že alkohol rozváže jazyk a člověk řekne to, co by jinak neřekl. Někdo zase říká, že po alkoholu se jen nesmyslně tlachá. Ale to je asi jedno, následky jsou stejné…Strašně se trápím tím, co řekl. Když to říkal, napadlo mě, že mě vlastně nemůže mít vůbec rád, když tohle dokáže říct. Rodinu jsme zakládat nikdy nechtěli, jsme už 40+ a každý má za sebou jedno manželství a veliké děti, takže odejít by nebylo problém, mám i kam…