Říjen 2005

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
carsa
8.3.06 15:09

Ahoj,
metřík - no, já ho mám na ticker a mám pocit, že se to aktualizuje po týdnech (ne po dnech) zkusím to předělat na lilyp. Ale nevím, jestli se mi to povede - už tenhle jsem dělala asi půl dne. Budu to zkoušet večer, abych neotravovala - tak, až ráno uvidíte spoustu zoufalejch pokusů, tak se nedivte. Jsem na tyhle věco magor!

Plavání - taky budeme chodit do Kenny Chodská - příští týden tam jdeme poprvé, tak jsem zvědavá. Zatím jsem z toho taková rozpačitá. Volala jsem tam asi pětadvacetkrát, než to konečně někdo zvedl.

Xeniej - jo, ruce by byly dobrý, ale taky zadek mám dvojnásobnej…tak nevím.

Eden - tak zrovna zítra nemůžu - jdeme na kontrolu na alergologii. Tak ten přespříští týden. Tak já rovnou navrhnu - středa 22.3. ve 14,00 - co vy na to, holky?

Kojení - já tady kojím na přeskáčku (jednou dávám umělé a další krmení zase jenom kojení) Krmím pravidelně po třech hodinách a vždycky z obou prsou. Po třech hodinách krmím vlastně už od porodnice a vždycky mu to stačilo. Poslední dobou mám spíš pocit, že ani po téhle době nemá hlad. Navíc, jak už jsou ty děti takový zvědavečci - tak jen se někde něco šustne, už přestane papat a zkoumá. Když krmím z láhve, tak to ještě jde tu mu prostě držím v pusince a a nemá možnost úniku. Ale z prsa - prostě se pustí a šmějdí očima kolem dokola a já s ním bojuju! Ale doktorka mi říkala, že teď už se dokáže najíst za pět minut a že si tím nemám lámat hlavu. Že si vždycky vezme, kolik potřebuje.

Biba - mě ale nepřijde, že by tyhle věci (papání, kakání a pod.) byly nějak míň „na výši“. Mě docela vadí, když se říká, že ženská na mateřské hloupne. Má jen jiné starosti, než v práci. A řeknu, že někdy vymyslet logistiku a časový plán přesunu a udělání něčeho tak, aby nám to vyšlo se spaním a krmením a ještě mít rezervu na nepředvídatelné (jako je pokakání a pod.), sbalit se a vyjít, může být intelektuálně náročnější než třeba pětihodinové obchodní jednání s Japonskými investory (a že to fakt nejsou jednoduchá jednání)

carsa

• Citovat
  • Upravit
443
8.3.06 15:28

carsa - taky jsem na počítač docela tele, na vytvoření metříku jsem použila návod v diskusi Miminko- jak udělat lištu za podpisem. Pošoupla jsem Ti to nahoru. Je to tam celkem dobře popsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
8.3.06 15:32

Krásné odpoledne,

tak jsme byli dvě hoďky venku a když nesvítilo sluníčko, tak byla pěkná kosa, brr. Jaro, kde jsi?
Dalif - My sice z Brna nejsme, ale chceme tam chodit plavat. Chtěla bych s Plaváčkem a zápisný je 7.4., ale musíme ještě na kontrolu kvůli hydrokéle a hrozí operace, takže ještě nevím, jak to všechno dopadne :( .
Kojení - jsem divná, ale já fakt nevím jak často ten raubíř jí. Mám přehled o spaní, ale to jídlo …? V noci jí co dvě hoďky, ale přes den vydrží i tři a víc. Někdy by mi urval prsa hlady a někdy cucne a je to. Někdy mu dám z jednoho prsa a někdy z obou. Záleží jestli třeba jdeme k doktorce nebo někam a potřebuju ho nadopovat, tak to z obou :D . A s tím pozorováním je to pravda. Někde se něco šustne a hned čučí jinam. Jo, poslední dobou se naučil mě ty prsa pěkně tahat a tak nějak stiskávat až to fakt hodně bolí 8O :twisted: .

i510

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
8.3.06 15:39

Jéééé, dneska je MDŽ. No to jsem zvědavá, jestli si manžílek vzpomene.

Příspěvek upraven 17.12.11 v 14:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
8.3.06 15:46

Biba - tak to vydrž aspoň do toho půl roku. Pak můžeš přestat úplně, ne? Je to už jenom chvilka. Má v tom živiny.

i510

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
8.3.06 16:03

no nevím, kdybych kojila plně, tak bych to neřešila a kojila dál. Ale ode mě má max 100 ml za den, víc ze sebe nevyždímu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
8.3.06 16:11

Tak to opravdu záleží jen a jen na tobě. Já být na tvém místě, tak i když je to taková trošička, tak bych do půl roku dávala i svoje mlíko. Je to opravdu pidimnožství, ale pořád lepší než UM. Samozřejmě, když máš možnost dát svoje. Pokud krmíš jenom UM, tak je to o něčem jiným. Holky ti třeba poradí líp. Toto je pouze můj názor.
Musím jít. Malej natahuje. :evil:

i510

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
8.3.06 16:32

MDŽ - tak první mi popřál kamarád, ale manžel také :wink:.
Biba - vydrž :) . Imunitní systém není do 6 měsíců úplně „zralý“ a ty mu předáváš obranné látky mateřským mlékem. Já jsem u Jindry odstříkávala a přestala jsem u 35 ml. Mně přijde 100 ml docela dost :) . Ale záleží na tobě. Vyvrátím mýtus, že kojené děti jsou nemocné méně často - Jindra ještě nebyl nemocný ( rýmu samozřejmě měl ) a byl na UM již v porodnici - do 2,5 měsíců jsem odstříkávala to malinko mateřského mléka :) .
Plavání - jo jo dovolat se to byl vždy problém - oni jsou v herně nebo v bazénu :oops:
Eden - potvrzuji -ve středu 22.3. ve 14 hod :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
8.3.06 16:38

exémy - mám od malička, vůbec jsem byla takové věčně nemocné dítě, podezření na astmá, pak se z toho vyklubal ten šelest ( zúžená plícnice), angína za angínou, no nic moc…doufám že Tedy na tom bude lépe, zatím to musím zaklepat, krom těch skvrn ve vlasech a toho šelestu se nám zatím vše vyhýbá obloukem, nachlazení měl 1 x cca 3 dny

eden myslím že by to ten den 22.3. šlo, jen zda by bylo možno to kousek posunout, protože my ve 14h papáme polívčičku a nemusím říkat, že tam se mu to zatím netroufnu dávat, asi by museli pak vytírat celej Človíčkov :lol: tak já mu to dám o 1/2 hoďky nenápadně dřív a tak ve 14:30 tam mohu být, ráda se s Váma uvidím

TV u nás tak nějak normálně, pouštím si někdy dopoledne ke snídani, to tomu Tadeášek moc pozornosti nevěnuje, hraje si, sem tam hodí oko, kde jsem já a zda to svítí a hraje si dál. A pak u nás jede večer počínaje zprávami a jak píšete, rád se zatím otáčí, do budoucna taky asi střední cesta, večerníček, pohádka, proč ne, já na to z dětství ráda vzpomínám. Milovala jsem Studio kamarád a seriál který jsme chytali na ORF1 v 18:30, což za totality bylo něco…dávali tam Star Trek nebo UFO, to byly časy. Ale to jsem už taky byla starší. Jinak u nás jedou 2 PC nonstop celý den, je to nutnost kvůli manželové práci a pak kvůli komunikaci.
Měla jsem tu možnost potkat lidi, co doma neměli kvůli dětem televizi a ani nic podobného, přijde mi to extrém. Třeba můj manžel nebyl vychováván k četbě knih, procházkám do lesa a pod., u nich jednoznačně vítězili počítače, tchýně chodila do práce a tak synka dala velmi brzy do jeslí, televize u nich jede celodeně, nemyslím si že by byl nějaký narušený, až dospěl udělal si vlastní názor a žije dle svých zájmů. Vystudoval informatiku a je přes PC a knihy čte v elektronické podobě, na procházky chodíme rádi po městě i do přírody. :D Normálka. A nevěřím, že by se třeba u nás do budoucna nehrály hry, my je hrajem s manžou oba a baví nás to, je to pro nás způsob relaxu. Ale chce to do toho začlenit i pobyt venku. Takže všeho s mírou.
Sem se rozkecala…

S těma přestřelkama máte asi pravdu, ženské jsou hádavá a pomlouvačná stvoření. Znám to velmi dobře z práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
8.3.06 16:46

Xenie ja kojivala vzdy z obou prsu, na poc. jsem mela problemy 14 dni jsme i prikrmovali az jsem se rozkojila..ale ted mam insi problem, malej si oblibil jen jedno prso, u druheho se vzteka,tece pomalejc a je tam i min,taky kdyz z neho nesaje ulicnik 8O
ptala se lakt. poradkyne, a ona ze o.k. z jednoho prsa , ze to ukojim jen problem kdyz pujdu plavat budu malinko jak by to rekla disproporcni ci co ach jo. Ale priznam se v noci mu ho to pomaly supla a pil,ale musel si dat poradnej nasu p pak z toho rychle tekouciho, jinak mu ted staci napit se z toho rychle tekouciho - staci 5 minut a je hotovej. na zac.jsme kojili hodiny…
ale jak se co sustne…sak to holky znate.

Dalif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
8.3.06 16:51

Ahoj holky ,

tak u nás je krásně sluníčkové počasí,ale kosa je stále řádná.Brrrrr.Dnes jsem tam dlouho nevydržela.Ale musím se pochlubit,koupila jsem Sárulce skvělou silikonovou lžičku od chicca a jelikož jsem jí musela hned vyzkoušet,tak jsem přikoupila ještě rýžovou kaši od hami.To krmení je s ní opravdu pohádkové.Takže večer už bude kašička a doufám,že vydržíme déle hajat.

Xeniej -my chodíme k Nieslanikové,zrovna nám od ní přišla pozvánka na očkování proti záškrtu atd.S tím sněhem mi to bylo jasné,že v parku neroztaje jen tak.V lednu jsem přes něj šla a musím teda říct,že jsem měla co dělat,abych se tím sněhem přebrodila.Jinak mám to štěstí,že již nejmíň 3× jsem v něm trefila na onanujícího úchyláka,takže sama už přes něj moc nechodím.Nevím proč,ale na mě se ti úchyláci nějak lepí,já je fakt potkávám všude.Když jen zahlídnu podezřelého chlapa a nikde nikdo,tak si říkám „panebože,ať ho nevytahuje“ :roll:

TV -pouštíme telku jen na zprávy a taťka na sport,takže o žádném seriálu nemám ani páru.Televizní maniaci nejsme určitě.Za to u netu se židle netrhne,to svádím leckdy pořádný boj :oops: Sarulce ale pohádky pouštět určitě budu,samo že v mezích normy.

stroupky na hlavičce ani lupy zaplaťpánbůh nemáme,tak jsem docela ráda.Jednou jsem olejíčkovala,pak vyčesala a od té doby nic.

Sára má záchvatek breku,mamka si jí nevšímá,tak jí jdu honem dělat bavidélko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
8.3.06 20:53

Dobrý večer!

Tak jsem to odpoledne s tím kojením zakřikla. Chtěla jsem s holkama vyrazit do mateřského centra na cvičení a tak jsem tasila prsa a NIC. TAk jsem běžela převařovat vodu a chystat Sunar. Samozřejmě cvičení jsme nestihli, ale aspoň si tam Barunka pohrála.

http://www.gify.nou.cz/…y/dite17.gif

Vinona Ja teda naštěstí štěstí na úchyláky nemám :wink: Ale za „mlada“ při povinné školní docházce jsem jich taky potkávala habaděj :? 8O 8O 8O

http://www.gify.nou.cz/…bory/162.gif

Přejeme všem klidnou dobrou noc.
Ahoj Xenie a spol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
8.3.06 20:53

Ahoj holky, koukám, že je tady mrtvo :( , tak jdu hodit vanu a pak sem mrknu, tak třeba se tu pak někdo objeví.

Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
8.3.06 21:59

i510 jsem na chatu, www.lide.cz , tak když budeš chtít přijď nick má stejný jako tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
8.3.06 22:10

Lamrgarita - tak jsme si tě pěkně našla, ale nepustí mě to do té vaší místnosti, protože musím mít nachatováno nejméně tři hodiny. Takže pokud bych si ty hoďky dala teď, tak tam konečně dojdu a ty by jsi byla už pryč :( .
Snad teda jindy.
Všem přeji krásné barevné sny

i510

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest