Poradna duly
Jana Čurdová
velikost dětí - od půl roku už rostou děti pomaleji, taky jak se začnou hýbat, tak toho více spálí
koupání - já mám malou vaničku ve velké vaně
Carsa,Dalif,Franeza -Všem moc děkujeme za GRATULACE
![]()
Hračky -u nás vítězí vše co hraje,mluví,cinká,rachotí,bliká a hlavně dělá ňákej rámus
Potom mobil(dětský),vařečka,plast.klíčky,obal na dudlík uvnitř s něčím a pískací knížečky ![]()
PetraJ -gratulace k prvnímu zoubečku
![]()
Jinak jezdíme sice v trojkolce sporťáku,ale je tak nějak v pololeže,ikdyž už třetí den se pokouší sedět bez mé pomoci
a celkem dělá velké pokroky!
Carsa -my slintáme o sto šest,ale taky stále žádný zub na obzoru
…leč dásně si může kartáčkem pomalu rozedřít ![]()
Takže nebuď smutná,nejste poslední.
Syrdo -„souložení“ je vystihující název ![]()
V Brně opět krásně slunečno od rána......je ale pravda,že so to tu začíná trochu kabonit ![]()
koupání -ve velké vaně s hračkami a hlavně společně se švicou…to je nejspokojenější ![]()
Aimee :Je mi opravdu moc líto,že se pohybujete po špitálech
Když je nemocný dítko je to největší trápení.Ale věř,že určitě vše zkontrolují a vyšetří,aby jste obě měly konečně klid!Jinak mírama se vůbec nezaťežuj-Kristýnka byla sice tlouštík,ale měřila 64cm až do roku-prostě se v půlroce zastavila a vůbec nerostla
a to v 8.měsících chodila „mrńous“),takže mě kolikrát lidi probodávali očima,jak „takhle“ malé dítě můžu nechat chodit ![]()
Obvod a vše ostatní je u mimísků opravdu individuální,nelze srovnávat ![]()
Jen mě napadlo,nemůže mít malá alergii na tvé mateřské mléko?U jedné mé kámošky to prokázali a musela ihned přestat kojit,najet na umělou a měla podobné příznaky jako VY ![]()
Držíme všechny palečky,ať se co nejdřív uzdravíte
![]()
Zdravím po zbytek dne-jdem uspávat „draka“ ![]()
Čau holky,
tak mi do golfáčů asi nepůjdeme. Máme taky trojkombinaci, stál přes 7 tis. a kupovat po půl roce nový kočár se mi zdá škoda. Už jsem ho zkoušela předělat na sporťák a vypadá docela dobře. Já s ním v MHD určitě jezdit nebudu (tady ani žádná není)
a do auta si ho složím sama.
Jinak jsem do galerky taky dala konečně fotku Barči. Musela jsem ale kliknout na nejnovětší obrázky, aby se mi to zobrazilo. Je to focený mobilem, takže kvalita nic moc. Digitál nemáme a při mém technickém antitalentu bych tam asi stejně nic nevložila. Takže tohle je úspěch. ![]()
Před chvíli jsem přijela z krámu, tak taťka asi půl hodiny hlídal. Byl na nervy, protože Barča kvůli tomu zubu furt brečí. Já se jen v duchu směju a říkám si, ať si to taky chvíli užije.
![]()
Přečeřla jsem si vaše příspěvky a dala jsem Barče vařečku. Chvíli to mělo docela úspěch, ale už se zase začíná ozývat. Tak asi půjdu hledat něco jinýho. ![]()
Ahoj všichni!
Tak dneska 6 a 1/2měsíční prohlídka včetně pigára. Po cestě mi usnul, takže jsem tušila už jenom rozespalost a to že bude hysterák, jsem se bála vlastně od minula.
V ordinaci jsem ještě v rychlíku tahala rozumy ze sestřičky ohledně příkrmů - v podstatě jsem se nic nedozvěděla konkrétně, prostě jak to bude snášet a jak mu to bude vyhovovat (konzistence, rychlost zavádění a tak). Pak mi ještě dodatečně dala nějaký papír ohledně příkrmů (příjde mi to trošku na hlavu, protože tam je kojenecká polévka hned z 5ti druhů zeleniny - kde je to postupný zavádění?, od 6,5 měsíce tvaroh!!! no, asi se budu řídit tím, co jsem si postahovala z internetu a tak nějak od vás).
Jo a ještě v dobrém myšlenou přednášku o tom, že řev nás asi nemine, ale že to ty děti časem přejde, kolem tří let. A ať z toho nejsem nervózní, že to Pepík vycítí a je to pak horší. Tak jsem říkala, že mi ho je prostě líto.
Pak jsem začala Pepíka svlíkat, dobrý, pak na něj nastoupil doktor a po chvíli se mu to přestalo líbit (asi ho poznal) a začal brečet. To už ho doktor dovyšetřil, takže jsem si ho vzala do náruče. Pak jsem ho dala na váhu - vážení proběhlo v klidu. Takže prý, vemte si ho, přeneste do korýtka, já na něj šahat nebudu, když je v klidu
. Měření taky proběhlo v klidu, valily jsme obě oči
, prý taky ať ho z toho vezmu, přioblíknu a jdeme na pigáro. Podle mě si toho vůbec nevšiml, ani půlky nezaťal!
Žádnej řev, nic, pohoda! Prostě nás pěkně přečůral!!! ![]()
Snad jako naschvál po tý úvodní přednášce! Jé, já měla takovou radost, sestřička z toho byla úplně vyjukaná, čekala stejně jako já hysterák na půlhodinový uklidňování.
Takže jsme v 6 a 1/2 měsících dopadli takto: váha 8,7 kg, „délka“ 68 cm (doma jsem ho natáhla ještě o cenťák navíc
), šiška 44 cm.
A ještě dostal nálepku „statečný pacient“ a já prý si zasloužím panáka (no, spíš by si ho zasloužil Pepík, pašák jeden, ale dostal akorát tak panáka mlíka
).
Aimee - jestli jsem to pochopila správně, tak malá nechce to hnusný pepti mlíko pít..... Já jsem do Marianky taky za boha nemohla dostat HA mlíko, bylo mi řečeno, že jí mám nechat vyhladovět, a že jak bude mít hlad, tak to pít začne. Ale houby, raději byla hladová, žíznivá a řvala a řvala a řvala a řvala…nevěděla jsem co s ní, měla jsem strach, že bude dehydratovaná. No něco málo vždycky přeci jen vypila, ale fakt málo, třeba za celý den 300 ml! To bylo teda s HA Nutrilonem, pak jsme přešli na HA Sunar a ten jí šmakuje. Ale je pravda, že je od začátku přikrmovaná a zná lehvičku, takže to byl o problém méně. Aný si asi musí zvyknout i na lahvičku i na hnusný mlíko…chudinka. Neexistue více značek toho pepti mlíka????
Sinlac -dneska jsem koupila tuhle kaši a večer jí zkusíme. Tak jsem zvědavá.
Příspěvek upraven 17.12.11 v 18:58
Chci jen všechny pozdravit, pogratulovat všem oslavencům a popřát Vám hezké dny ( no počasí nic moc). Manža pracuje na nějakém důlžitém projektu a tak já to mám s PC vyřešeno
Ale aspoň si ode mě odpočinete, ne ? ![]()
Bibo tu stavicku zkus nejdriv zredit, nejlip zkusit jen vodu,a kdyz tu ne tak dost zredit tu stavicku vodou…mam taky aventacke flasky a jeste dostala canpol babies-toz z te asi bude pit stavicky, on Vitek uz vcera vypil asi 20ml vody a dneska taky…toz mozna nebudem muset kupovat stavicky-hura
Franeza vyrid Pepikovi ze je teda opravdu statecnej chlap !!! GRATULUJEM. pichanec budem mit ve ctvrtek..a i nove miry…
pocasi tady nebylo uplne horko ale kolem krasnych 22 st bylo ,cely den oblacno,ale bez deste - holt Brno - tam je vzdycky pekne…
jo uz mame koupenej Daylong 40 kids,a mazem…zatim ciao D
PS.su uplne paf, polozila po nakojeni maleho do postylky,on si povidal,pak trosku zabrecel,pak se zacal uvelebovat a sam usnul,dnes nehoupala !!! SLAVA
dalif - šťávičku jsem naředila, 1/3 šťáva a 2/3 kojovoda, ale stejně to netekloi
Jinak dávám vodu, zkoušela jsem i dětský čajík ovocný a bylinkový, ale moc to nechce, vždycky si tak trochu cucne a když zjistí, že to není mlíko tak to nechce. Potřebuju totiž dávat to mlíko co nejméně, myslela jsem, že na oběd sní zeleninku a zapije to něčím, ale pořád se dojídá mlíkem. Taky bych nejraději dávala jen vodu…
kaše Sinlac - mnam, je výborná, kdo z vás jí dává? Udělala jsem jí tu jednu dávku- tzn. ze 150 ml vody a krmila jsem jí lžičkou, snědla sotva plovinu a z té poloviny další polovina skončila na bryndáku. Takže se stejně zase dorazila mlíkem. Ale je dost tekutá, tak si myslím, že bych jí to mohla dávat z lahvičky a udělat velkou dírku na dudlíku. Mamka mi říkala, že nám takhle mixovala polívky a my jsme to pily z lahvičky a teprve asi ve 3/4 roce jsme začaly jíst lžičkou.
Co vy na to????
franeza - koukala jsem na fotky, vy už máte taky novou autosedačku? jako myslím tu větší?
Příspěvek upraven 17.12.11 v 18:59
Biba - ne, ne, to je ještě vajíčko, ale je fakt, že co nevidět budeme muset autosedačku pořídit novou (a už snad na delší dobu
). Ještě že už je teplo, nabalenýho bych ho tam už nenasoukala vůbec, i takhle ho tam napasuju jen tak tak a vyndat ho - to je dílo
.
dobre ranko,
tak jsem si rikala ze se snad blyska na lepsi casy,ale dnsesni vstavani o 4 h.ranni- ptaci rvali jak o zavod, prekrikovali se…ono takz po bource v noci…no nevim je dost nevrlej, toz to svadim na zuby, trebas budou…
BIBO - kamoska dava kasi do flasky, malej se napije a pak flasku odhodi a usne.takze klidne do flasky,ale dudlik na kasi,nebo udelat vetsi dirku.
jak je malej nevrlej,asi zacnem uz prikrmama,i kdyz bych rada pockala az po ockovani ve ctvrtek,no uvidime.
pekny vikend vsem !!! Dalif
Ahojky!
Dalif tak jste zase první
my před půl šestou
Johanka teď ještě šla chrupkat, já mám postavenou polévku a asi povařím i brokolici pro malou ![]()
Kadění toto téma tu dlouho nebylo
Myslela jsme že s postupným zaváděním příkrmů se frekvence kakání sníží, ale u nás je to naopak. Johanka kadí jako za peníze tak začínám taky uvažovat, jestli v tom nebudou zuby. Je protivná, ukňouraná a běda jak si jí nikdo nevšímá
![]()
Aimee držíme pěsti, ať je co nejdříve lépe ![]()
Běžím, tak se mějte moc pěkně a všichni se brzy uzdravte! Na nás OPĚT
něco leze.
Ahoj Xenie a holky
dobré deštivé ránko!
Dneska nás M vzbudila už o půl sedmé, ach jo! Ale furt lepší než ve 4!!!!!
![]()
Příspěvek upraven 17.12.11 v 18:59
Ahoj holčiny,
u nás vstávání klasika o půl sedmé, takže jsem ptáčky zase prošvihla ![]()
Franeza - Pepíček je kus chlapa - a to mi připadal docela hubený. Tak to musel poslední měsíc nějak přibrat - čímpak ho krmíš???? A hlavně statečný kluk - můžeš být mámo pyšná!
Autosedačka - no, nám už taky vylézají nožičky ven - máme už 72 cm. Ale zatím se mi kupovat tu velkou moc nechce. Ve vajíčku ho můžu mít na přední sedačce. Byla bych taková nejistá, že nevím, co se děje za mnou. A navíc vajíčko je nejbezpečnější. Kámarádka ji měla skoro do roka a taky měla kluka docela velkého. Tak uvidíme - až se tam opravdu nevejde, tak koupíme. Ta maxi.cosi je asi nejlepší. Taky bych šla do ní.
Pití - já dávám pouze převař. kojovodu. Sice mi jí zas tolik nevypije, ale říkám si, že kdyby měl žízeň, tak si dá. Navíc pořád kojím a vzhledem k tomu, že slintá všude kolem, tak si myslím, že tekutin má dost. Navíc vzhledem k těm našim alergiím mám strach dávat cokoliv jiného
![]()
Kaše - taky mám Sinlac - ale zatím jsem ji dala pouze jednou. Spal mi ak celou noc a já potřebuju v noci ještě kojit. Tak pokud bude přibírat, tak ji plánuju ž od 8-mého měsíce, protože to bude pravděpodobně znamenat konec kojení. A koupila jsem si spešl dudlík na kaše. Krmím totiž až po koupání a neumím si představit, jak ten čisťounkej andílek bude od hlavy k patě za...... od kaše
![]()
Xeniej - koukám nové metříky - moc hezké, ale už tam nejsou fotky . To je škoda - takový krásný holčičky.....
Počasí - tak to vypadá, že bud tři dny hnusně. To mám teda radost
Už včera jsme celý den museli sedět doma a je to pomalu na prášky. Co plánujete?
Dítě řve, mějte se,
carsa
Bibo, jiné mléko jsem zatím nesehnala. Pití z lahvičky se nám absolutně nedaří a to i když tam dám vodu nebo čajík ![]()
Val, opravdu mám podezření, že je to na moje mléko, ta bílkovina KM se mi nezdá, už dva měsíce nic nejím a zlepšení žádné
Teď jde o to co jí vadí a co vyvolává ten zánět. Dneska ráno po dlouhé době pěkný bobeček. Jen mám strach, že když přijedeme do Hradce, už ten zánět bude pryč a zase bude na pár dní pokoj( jako vždy) a tak nám nebudou moc nic zjistit ![]()
Včera jsme byli na posledním očkování. Byla v pohodě, jen nemohla usnout, ale byla moc veselá.
Jo a ještě mám jednu dobrou zprávičku. Včera v noci se narodila štěňátka po našem psovi!!! Je jich šest a jsou náááádherná!!! ![]()
Pa Aimee