Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky!
Baruš, Internet se občas „sviňa“. Při prvním těhu jsem z něj taky byla zblblá a vyplašená a čekala hned u všeho to nejhorší. Fakt si musíš vybírat, co číst… .
Marcelo, myslím si, že pár Paralenů neuškodí, rozhodně bych ho vzala kdybych měla vysokou teplotu. Nevím, jak moc věříš homeopatikům, ta určitě neuškodí. Jinak se zeptej v lékárně, tam Ti poradí, co těhotný můžou. Naštětstí je druhý trimestr pro marodění „nejvhodnější“. Dost léků se nesmí jen v prvních nebo naopak posledních 3 měsících.
No, Eliška má skutečně antibiotika, CRP z krve z prstu jí vyšlo 62 (norma je do
, takže někde v těle má bakteriální infekci. Jenomže zatím nic nemá ani v krku, ani na průduškách, ani v moči… Tak ji tam zítra manžel veze znovu, aby doktorka zjistila, kde ta infekce vlastně vězí, snad se to do zítra rozvine. No, takže bude zas veselo.
Lime, do seznámku zatím nic nepiš, počkám si na potvrzení velkým UTZ, ale zatím to vypadá, že k nám do rodiny přibude další pindík
Doktor medičkám včera řekl, že tam můžou vidět jak zřetelně vystupuje orgán… No, buchtička fakt nevystupuje. Tak se omluvil, že to takhle prozradil a řekl, že to skutečně vypadá na klučíka. Tomáš je šťastný a já docela taky. Tajit to nebudem, jsem ráda, protože svoje tajemství moc udržet neumím ![]()
Mějte se
Katka a spol.
Kaťo tak to gratuluji ![]()
Já jsem myslela, že se to dneska taky dozvím, ale doktor mi ultrazvuk nedělal, protože jdem příští týden na velkej, tak už se s přítelem těšíme ![]()
Kdybych ještě bydlela u mámy na Zbraslavi, tak taky razim rodit do Motola. Kámošky tam rodily a byly spokojený. Teď to mám přes Prahu, ale hlavně přes baranďák což je děs.
Katu;inku, moc blahopreju, to by se ti splnilo prani, vim, ze jsi psala, ze by se ti o trosicku vic libil chlapecek. Ja bych radsi opacne pohlavi, ale ja jdu az 29/5 takze jeste musim chvilku pockat. Snad se to dozvim a miminko se k nam neotoci prdelkou.
Elisce preju brzke uzdraveni a tobe pevne nervy.
Marcelo, paralen si vezmi to ti fakt neublizi, nebo nejakej cajik. Drz se at ti je brzy dobre.
No jdu se sprchovat, dnes mi prijeli rodice tak deti radily a teprve ted usnuly, alespon doufam, radsi do pokojiku ani nejdu, ale vypada, ze tam je klid.
Jo jeste jsem chtela rict, ze jsem v utery mela fakt blbou ale strasne blbou naladu, tak jsem ji spravila zakoupenim nekolika super tehu hadriku, takze se moje sbirka rozrostla o capri a halenku (H&M) a super dzinovy kratasky (C&A), k tomu krasny boticky - ty teda nejsou tehu
. Mam fakt radost, jo jeste krasny tehu spodarky s krajeckama, budu u doktora kocka, mozna to oceni i manzel, jestli nezapomel co to je sex, chudacek.
Tak pa a dobrou
Holky tady je dneska ňák ticho, neodvál Vás vítr
u nás to fučí pěkně
Taky si rikam, ze nikdo nepise, tady taky priserne fouka a tak se jedeme projet na kole, no myslim, ze dojedeme jen na minigolf coz je asi pul kilometru, uvidime, je to sileny, pritom tak prijemne teplo.
Tak se drzte at vas to neodfoukne, i kdyz jak na sebe koukam muselo by foukat jeste mnohem vic, rucicka na vaze se pomalu ale velmi jiste blizi k 60, achjo.
Ahoj holky,
tak mám výsledky tripple, mám nízké Hcg, jinak vše negativní v pořádku. Za normálních okolností by prý doporučili amnio, ale u mně raději ne. Udělají mi ještě velký UTZ ve 20tt pak ještě echo srdíčka, pak jdu ještě na 4D. Tak snad to bude stačit. Riziko, že budeme mít jakoukoli vadu je o něco málo nižší, než riziko potratu u mně u amnia.
I tak se mi ulevilo, věřím, že bude všechno v pořádku ![]()
Miiri
Miiri, to je dobře že to vypadá líp.
Petrano tys mě rozesmála s 60kg, kéž bych je měla - se svými 77kg. Včera jsem se u dr. vážila, ale mám od začátku zatim 3kg.
Miiri, gratuluju, věřím, že jste „za vodou“.
Petrano, taky mě to pobavilo… . 60 kg jsem měla naposledy…no ani nepamatuju. Ale je fakt, že mám 178 cm, tak bych asi 60 ani nechtěla. Mám teď 68 a to znamená +3 kg, ale nabrala jsem je děsně rychle, musím ubrat. Když ale ta bílá čokoláda je táááák dobrá ![]()
Tady taky fučí jak blázen, „naštěstí“ nemusím řešit, zda jít s dětmi ven. Štěpánek vydržel sám půl hodinky na zahrádce, jinak jsme zavřený doma. Měli jsme veselou noc, Ela spala u mě, měla tak 39-40 horečku a blouznila. Kostry a čerti ji chudinku honili. Pak jí klesla teplota a to zas chtěla ode mě vyprávět pohádky. Od jedný do pěti jsme byly vzhůru, v půl šestý se k nám nakýbloval ještě Štěpa. Myslela jsem ráno, že nedokážu vstát. Naštěstí Eliška spala skoro celý den a Štěpánek se v jednu přidal, tak jsem od jedný do čtvrt na čtyři taky spinkala. To byla slast!!! Štěpu jsme udali na víkend k našim, tak ho tam Tom večer poveze. Aspoň se mladej dostane ven, pojedou s ním na kolo, tak se pořádně provětrá. Tom bude celou sobotu pryč, zdědili jsme po jeho tatínkovi (v září se zabil) 2+1 v paneláku pod Klínovcem a chceme udělat zděné jádro a trošku to zvelebit. Tatínek to zamýšlel jako byt na léto a zimu na hory pro celou širokou rodinu, tak to dotáhnem do konce. Teď tam Tomáš jede s kamarádem stavařem udělat nějaký projekt. Snad tam už v zimě budeme moct jet…
Jinak já se příštý týden objednám na velký UTZ a bude-li vše OK a potvrdí-li pindíka, chci Tomáše donutit k nějaké dohodě na jménu. Ale bude to fuška. Naše No.1 (jeho Martin a můj Matěj) si navzájem blokujem, tak uvidíme.
Pa, jdu krmit hladovou zvěř (hurá, Eliška už jí, včera za celý den pozřela půlku krajíčku chleba, jeden dílek jablíčka a jeden piškot)
Katka a spol.
Ahoj tehulky:-)
noo koukam na ty vase kilicka:-) ja jsem ted na 77 mam 3 kilca nahore, ale pred vanoci jsem pracne mela jeste o 7 min:-) ach jo cukrovi, chlebicky a rozhodnuti ze stejne budeme vyrabet miminko se na mne pekne podepsali…Dneska jsem si zkousela tehulkovsky saticky fakt pekny z laclem, na brisko mista haba dej ale na prdel skoro zadny:( takze zas nic nemam, protoze v srpnu bych se urcite nevesla:(
Mirii gratulace, urcite to je vsechno jak ma byt:-)
Katulinku gratuluju k pindiku i kdyz bych radsi aby mne tam nenasli zadny vystupujici organ.
..Boze at uz je ct, to jdem na UZ a doufam ze se pres ty speky dostanou az k prdiskovi a bude to krasna mala princezna:) no a hlavne zase na krev tak doufam ze to bude OK…cim vic se to blizi tim rostou obavy…presne nektery stranky radsi neotvirat a necist ![]()
Jooo ani jsem se nepochlubila bude ze mne teticka… vcera mi volala moje kamaradka (je jako moje segra), ze je v 5tt, a skoro rok se snazili…strasne jsem jim to prala. Sranda je ze, cca pred 5tt jsem ji byla prat k narozkam:OD takze to je nakazlivy:oD… cely leto se budeme valet u bazenu, papat a rozmazlovat briska:-)
Warmusko ja mam porad 3 kousky, zarekla jsem se ze udelam vetsi nakup, az po tech zatracenych testech…
mejte se a krasny patecni vecer treba se spetkou sexiku ![]()
Ahojky holčiny!
Mě dozajista odvál vítr
dnes totiž a včera taky tak strašně foukalo, že nám stále vypínali proud. Takže jsem se na net nemohla ani dostat.
Na triplíkách jsem byla 9.5. takže 18 mám výsledky, doufám že bude vše ok,na odběr plodovky bych opravdu nechtěla jít.
No a taky jsem před pul hodinou dovařila svíčkovou, ono se moc dnes vařit nedalo, když k nám nedošla eletrika!! Takže jsem musela takhle po večeru, ale že už jsem toho měla plné zuby!!!!! To mi připomíná, že jsem byla dnes- včera u zubařky, a vše mám v pořádku, já jsem se tak bála že mi bude vrtat a nakonec mam vše ok. Dostala jsem teda razítečko do průkazky, a mám do září klídek ![]()
Katulínku, gratuluji k chlapečkovi
jakpak se vůbec má v bříšku????? Zlobí maminku?
Raveno, to já jsem si teď šiju sukni, bez laclu, protože všude jsou tak nehorázné ceny až hrůza!!!!!!!!! Ještě jsem ale slyšela o nějakým obchodě v Zárubově ulici, tak se tam v týdnu mrknu. Tam snad nemají džíny za 1200kč. No jo, tak zatím sedím u šicího stoje a šiju a šiju. Látky mám habaděj…to budou šaty, topy, sukně…
Jinak jak jsem četla tady o sexíku, tak já mám chuť neustále, ikdyž jsem unavená - asi zas tak unavená nejsem. Problém je přemluvit na to manžela, teď má novej počítač - takže sedí u něj ![]()
Přeji krásný ráno všem, ikdyž je zamračený
Dneska se cítím báječně. Včera jsem si byla po 4měsících zaplavat, to bylo žůžo (sice jsem si připadala jak velryba). Tak jsem se těšila, že mi ani nevadila ta cena. Byli jsme ve Snu (hotel vyšší cen. kategorie a když zrovna není bazén obsazenej hostama, tak tam může i veřejnost) a za 1,5hod chtěj 200,–, ale zas tam nikdo nebyl. Bazén pro sebe, výřivka taky (doufám, že moc nevadila mimískovi). Pak jsme si zašli na picu a večíř trochu sexíku
a den hned začíná lépe
, že snad i dneska konečně vyžehlím
Tak ať máte všechny taky dobrou náladu
Cauky, taky musim rict, ze se po vcerejsi jizde na kole citim bajecne, ten pohyb fakt cloveku doda energii.
Ja jsem jeste nebyla ani u zubare ani u obvodacky, uz musim, snad tento tyden. Musim se domluvit s manzelem aby mi doma pockal s detma. Uz bych to taky chtela mit za sebou, doufam, ze ma obvodacka EKG v ordinaci a nebude me honit po vsech certech. Ja ji ted menila tak nevim.
Dnes jsem uvarila pizzu z pizzerie ve vedlejsi vesnici, takove vareni mam nejradeji. Dopo jsem byla s mamkou v zahradnictvi a dostala od ni krasnej rododendron. Jeste pokvete, dam si do kvetinace na terasu, to bude parada. Dnes odpoledne mame pozvane sousedy na grilovani, tak doufam, ze meterologum vyjde predpoved a odpoledne uz nebude prset nebo to budu muset presunout na zitrek. Do naseho minidomu se nevejdeme.
Holky chtela jsem se zeptet pokud nektera z vas budete uvazovat o koupi babysense, tak mam jeden doma, pouzivany byl asi mesic a pouzivat ho nebudu, prodam vam ho za symbolickou cenu. Dejme tomu za 500.-. Je plne funkcni.
Zatim se mejte.
Ahoj holky!
Tak tady čtu o vašich sportovních a jiných
aktivitách a tiše závidím. Já možná (záleží na stavu mém i Elišky) půjdu v pondělí poprvé na gravidjógu. A sexík? I když jsem byla ve čtvrtek ujištěna, že mimi je v pořádku a krvácení je pouze ze sliznic a čípku a je neškodné, nějak nevím, jak se k „tomu“ budu přemlouvat. Zatím stále trošku špiním, tak to nemusím řešit. Ale co, hezky může být i jinak, ne? Dnes ráno mě napadlo, jestli to „krvácení“ nesouvisí s tím, že na popraskané žíly na nohách užívám nějaký sprej s vysokou koncentrací heparinu. Ten je proti srážlivosti krve. Tak ho zkusím vy:,–(it a uvidím.
Já jsem teď s Eliškou sama doma. Po obědě jsme obě zalehly a ona ještě spí. V noci už to bylo lepší, byla vzhůru jen do půl druhé. Horečku sice měla, ale už nikde neviděla kostry. Zdá se, že zabírají antibiotika. Naštěstí je v pohodě polyká a pak má odměnu v podobě Lactobacila pro děti, s příchutí třešně. Štěpánek je u našich v pohodě, oni jsou super, sportovní a akční, tak se nebojím, že by se tam nudil. Jen je škoda, že bydlí na druhém konci Prahy, stále oba pracují a aktivně hrají volejbal. To pak těch příležitostí, kdy pohlídají děti, tolik není. Ale teď ve středu má mamka v práci rektorský den, čili volono, a nabídla mi, že v úterý večer přijede, ráno mám „vypadnout z domu“ a do večera o mě nechce vědět. PARÁDA. Jen zkažená tím, že jsem objednaná k zubaři a asi zkusím i to EKG. Ale juknu na nějaké levnější těhotenské oblečení po Praze, taky mám občas (jako Petrana) dost, ale vážně dost blbou náladu a potřebuju si udělat radost. Navíc zítra je den matek, tak si to snad i zasloužím. Pamatuju jak jsem loni dostala od Elišky první dáreček, ve školce vyráběli takovou berušku z korku, na kolíčku, (doteď mi visí nad jídelním stolem) a jak mi to spolu s básničkou dala. Bylo to tak krásný a dojemný… .
Helenko, ptáš se, jak se má mimi. Ani nevím. Pohyby mám sice už druhý týden, ale zatím jen děsně slabé a nepravidelné, v podstatě jen párkrát za den. Nebýt toho, že jsem ve čt viděla na UTZ, že je vše OK, asi bych měla trošku strach. Ale když si vzpomenu na svá dvě těhotenství, jsem vlastně ráda, že je zatím klid. Temperament mých dětí, a jejich spací návyky, se projevovaly již v prenatálním stavu
Já klidné díte asi nikdy mít nebudu… .
Jéžiš, já jsem se rozepsala, je vidět, jsem slovně nevybitá, tak místo sexíku budem večer asi povídat
To bude mít Tom radost, doufám, že otevře nějaké dobré červené vínko a já skleničku vyloudím.
Mějte se
Katka a spol.
Ahooj vsem,
nooo mne zatim poslali jen k zubari, jdem v patek a pak si hned spravit naladu ke kadernici:-) Ach jo ty moje vlasy ted vypadaj jako by travili dovcu nekde na sahare:( No doufam ze tedy prcek bude mit poradny haro..
na obvod mne nepozenou ze pry vysetreni udelaji u nich po 24tt kdy uz budem mit za sebou to specialni vysetreni na cukrovku nebo co to je:-)
Ja taky chci chodit na tehu cviceni, u nas v nemocnici, ale musim pockat az budu doma, protoze tooje ve 2 odpoledne a to jaksi pri praci a jeste k tomu v Praze nejde:o)…ja uz se tak tesim domu, to dojizdeni je vazne na…(sposty slovo)
Hani ja mam v planu travit leto u bazenu co ma kamaradka na zahrade, a myslim ze kdyz z toho nebudes mit nejaky problemy tak by to melo byt v poho…do normalniho bazenu preci naleji vic sajrajtu a vic lidi se tam koupe…ale taky se radsi zeptam u doktora, abych mela cisty svedomi:)
Nooo mne uz 2 den poboliva podbrisek tak jsme radsi sexik vynechali, ale asi je to jak rikal doctor roztahovani delohy…doufam pevne verim… ikdyz Kuba zjevne trpi:(
Katulinku, alespon vis ze deticky mas:-) lepsi nez mit doma pecky…
Nooo a ja dneska varila tak, ze jsme byli u tchyne a prinesli si jeste jidlo tak na 2 dny:-) driv mne to prudilo, ale dneska mi to vubec nevadilo:-)
jeee ja mam doma takovej bordel vubec, ale vubec se mi nechce nic delat:( to je fakt hrozny i lenochod je min linej nez ted ja
tak krasnej vecer, ja budu sama s Masikem tatka sel na pifko