Říjen 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
941
14.5.07 11:43

Ahoj holky,

dzazi tak to jsi dobrá, plánovat si státnice těsně před porodem! No mě čekají 8.6., ale jestli mě vyhodí, tak půjdu s tebou v září!

Holky potřebuju poradit. Je to blbý, takový intimní. Ale jak se vám chodí na záchod? Myslím zácpu. Já pořád v pohodě, ale včera u mámy jsem myslela, že umřu. Nejvíc mě vyděsila ta krev. No prostě jsem vyplašená primagravida. Prosím poraďte jak to řešíte, pokud to řešíte. Díky, díky, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
14.5.07 11:49

Ahoj,
mám s chozením na velkou problémy celé těhu. Holky mi poradily k snídani do jogurtu ovesné vločky a musím přiznat, že to funguje. Nejdu vždycky každý den ale obden určitě. Dříve jsem chodila tak co čtyři dny. Ale ta krev, to nevím, neporadím. Možná se zeptej dr, jestli máš dobrou.
 Miiri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
14.5.07 12:12

Ahoj, dnes je opravdu strasne horko, jsme uz od rana v kratasech a je to pomalu na plavky.

Barus, me pomaha vecer snit zeleninovy salat s trochou olivoveho oleje, jinak take mivam problemy. Ta krev toho se neboj to se nedy stane, kdyz je stolice moc pevna tak to tam proste odre nebo jak tacis tak se neco malinko natrhne, to nic neni. Kdyz bude opravdu nejhur, je mozne lepsi si vzit cipek, koupis v lekarne.

Kvetinko, ta cibule by mohla zabrat, neboj ji jen nakrajej na jemno a dej primo na ni med, ona pusti stavu a to pak nekolikrat denne jez, zni to strasne, ale pomaha to. Na boleni v krku je vyborny caj ze salveje. Nevim ted jak salvej a tehu, ale je fakt vyborny.

No nic, Misa spi, Vojta si hraje (bohuzel nechodi do skolky, taky kasle), jdu udelat maso a pozalivat si svoji kvetinovou zahradku.

Tak se mejte, pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
14.5.07 12:14

Jo jeste k te zacpe, pokud to tam potom boli (nebo nekdo trpite na hemeroidy), je dobry to namazat gelem z dubove kury - jinak je vynikajici i na siti po prorodu, po prvnim porodu jsem byla nastrizena a druhy den jsem sedela.

Tak uz jdu makat cauky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
14.5.07 12:45

Ahojky,

koukám, že je nás nastydlých víc. Mě už to přestává,ale pořád ještě cucám ty pastilky na kašel z lekárny. Jmenuje se to Mullerovy pastilky s jitrocelem a mateřídouškou. A taky mi fakt pomohlo to kloktání slané vody.

Já jsem měla zácpu spíš ze začátku těhotenství a to mi doktor řekl, že si žádné čípky dávat nemám.Máma mi zas radila glycerynové čípky, tak nevím zkus se zeptat v lekárně. Mě pomáhalo taky když jsem snědla ovesné vločky, nebo zeleninu .. je to vláknina tak pomáhá. Toho krvácení bych se taky nebála, je to určitě od toho tlačení… popraskané a namožené.

Dneska jsem si udělala k obědu docela kalorickou bombu … kulajdu se čtyřmi vajíčky. No byla výborná, ale samé tučné věci.

My máme venku na teploměru ve stínu 26 stupnů, večer má ale přijít krupobití a vítr, tak jsem zvědavá.

Tak se držte a ať se vše daří.
Marcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9323
14.5.07 12:56

cibule

:oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
14.5.07 13:08

Ahoj holky,

koukám, že jste všechny až na pár virózek v pohodě a jsem tuze moc ráda. Já už se zčínám taky vracet do normálu a úplně se mi ztratily mráčky z čela, když jsme si v sobotu dovezli štěňátko.
Je to naprostý andíle a hrozný mazlík. Do fotogalerie jsem vám dala fotečku těch mých „miminek“. Pa a všechny buďte moooc opatrné! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
14.5.07 16:42

Ahoj,

tak jsem se zaregistrovala k porodu do Podolí. No mám to nejblíž a už mě přestalo bavit pořád zkoumat nějaká hodnocení. Někde jednu porodnici vynášejí do nebes a jinou zatracují, jinde naopak…

Baruš, já bych taky stokrát raději dělala státnice teď, kdoví co bude v září, ale když jsem líná, tak mi bohužel nic jiného nezbyde:(. Jak ti vůbec leze učení do hlavy, já jsem v tomhle směru dost nepoužitelná a trochu se toho bojím. Závidím, že to budeš mít za sebou.

Jinak o zácpě to tady už padlo, já ji měla horší ze začátku těhu, teď je to trochu lepši, ale tý krve bych se nebála, taky to občas mám. Pro jistotu se vždy můžeš zeptat doktora:).

Dzazi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
14.5.07 19:05

Ahoj holky,

díky moc za rady. Musím říct, že jste mě uklidnily. Včera jsem měla pocit, že pojdu. V životě se mi nic takového nestalo, tak jsem si to včera užila bleee.

Právě jsem spapala kýbl salátu, tak snad budu už v pořádku.

Dzazi učení mi do hlavy absloutně neleze. Pořád myslím na prcka a surfuju věci na mimina. Na andragogiku ani jedna chuť!

Tak ještě jednou díky všem za rady, jsem ráda, že můžu s někým konzultovat moje problémy. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
14.5.07 19:36

Tak co Lime, cekam netrpeliva na tvoje dojmy z 3D ultrazvuku, vite pohlavi?? reknete nam to?? Dej vedet jestli je to opravdu tak super.

Tak jsem zvedava co vecer prijde za melu, zatim to vypada, ze ani prset nebude, no uvidime.

Hezky vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6475
14.5.07 20:02

Zdravim tehulky:-)

Barus mne se to taky parkrat stalo, neni to nic vaznyho, ale kdyby se to melo zhorsovat, tak hodne pomahaji cipky, jen nevim jestli je muzou tehulky, ale to by ti v lekarne poradili:-)

Dazzi ja mam spoluzacku z gymplu na preklad tlumoceni, letos taky dodelava statnice:-) Nemcina/Spanelstina…
No stou porodnici jsem to vyresila podobne, beru tu co mam pod barakem nikam jinam se X km trmacet nehodlam:-)

Petrano ten dubovej gel zni zajimave normalne sezenu v lekarne?

Lime taky jsme hrozne zvedava, na dojmy ze 3D
ja zatim nejsem rozhodnuta 100%, skoro cela rodina kromne sestry mne od toho zrazuji ze je to zbytecny a nepotrebny…dost mne to mrzi:( jsou osklivy!!!

zatim se mejte krasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1084
14.5.07 20:36

Ahoj!
Holky, šalvěj v těhotenství NE! Jen jako kloktadlo, ale rozhodně ne vnitřně!
Glycerinové čípky nevadí, pokud nepomůže nic přírodního (třeba se taky dá olej na lačno, ale aby to pak nešlo spíš vrchem), já už jich pár taky měla. A krev může být, sliznice jsou prokrvené, tak stačí málo a je to. Mám s tím zkušenost :?
Pa Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9323
14.5.07 22:45

těhu

:oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.5.07 07:47

Dobré ráno maminky!Mě mimi ještě nekope :( ,nebo to možná ještě nepoznám?Ale už bych to chtěla zažít!Strašně se na to těším!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.5.07 07:57

:cry: ,já pořád nemůžu přijít na to,jak tam dát ten metr.Už sem vyzkoušela snad všechno.Ale když ty odkazy sou anglicky a to já vůbec neumím :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí