Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
vy jste toho ale napovídaly! Tři dny tady nejsem a tolik novinek. Tak nejdřív gratulece vám všem, co už víte jestli budete mít slečnu nebo mladého pána.
Dzazi držím palec, ať máte všechno v pořádku. A gratuluju ke chlapečkovi.
My jsme byli v úterý u ségry a mám vybaveno. Půjčila mi snad úplně všechno. Do roka prťouse nemusím nic koupit. Jenom pro zábavu až budeme vědět jestli růžový nebo modrý blbosti. Paráda fakt mě dojalo, že mi všechno nabalila. I zábranu na schody a botičky a lehátko a všechno. Mám toho plnej pokoj.
Včera jsme byli u dr. a dělala mi UTZ ale normální. Mimi je v pořádku a když jsem se ptala na pohlaví, tak na ni vystrčil zadek. Tak nic nevíme. ALEEEE už ve středu jdeme na velký UTZ do Gennetu tak snad tam na nás vystrčí něco jiného!
Mějte se, mám z vás radost.
PS: moje toaletní obtíže se rapidně lepší!
Miiri ,
díky moc za tip. Určitě se tam objednám. Mám trošku i pochyby jestli je vše OK, protože nemám vůbec pohyby a taky mi skoro neroste břicho. Mám ho pořád hodně malý. Asi plaším zbytečně, ale 14 dní je dost dlouhá doba na čekání.
Baruš , ty se máš, že ti ségra všechno dala. Hrozně tím ušetříš. Já nedostanu po nikom nic, moje ségra už má děti velké a v té době se věci jako teď ani nedělali. A švagrová, ta to zase hned po druhém dítěti rozprodala.
Takže budu muset vyrazit do obchodu a vše shánět. Něco taky zkusím koupit na internetu. V obchodě je vše tak drahé. Nevím proč na dětech pro miminka chtějí vydělávat.
Tak se holky držte. Pa
Marcela
Jo Miir i, můžeš mi na ten ultrazvuk dát ještě telefoní číslo. Já anglicky neumín, tak si na těch stránkách moc nepočtu. A kde to tam je??? To mi asi řeknou na té vrátnici že?? Já to tam trochu znám, my předtím bydleli v Košířích a jednou jsem tam byla na chirurgii a u zubaře.
Díky moc.
No tady se to rozjelo:).
Já dneska byla poprvé na těhotenském cvičení. Bylo to fajn, spíš takové odreagování.
Já z toho, co mi řekli na tom screeningu moc chytrá nebyla, protože to znělo dost latinsky a anglicky, vždycky jsem položila nějakou přiblblou otázku a on mi to zase latinsko-česko-anglicky vysvětlil. Pochopila jsem, že má mimi v hlavě cosi, co se podobá cystám. Není to v mozku, ale v něčem, co produkuje mozkomíšní mok. Prý je to minor mark (asi jeden z příznaků:) pro jakýsi Edwardsův syndrom či co, ale že žádné jiné minor marks nemá (jako rozštěp či něco s bříškem atd.). Že při dvou marks a blbý krvi už by mě poslali na plodovku, takhle že je to na mě, jestli chci, tak jsem řekla, že ne. Za ty čtyři týdny budu 22. týden, tak by to teoreticky ještě šlo, kdyby se to nezlepšilo, ale už to bude na hranici. Prý ty cysty v naprosté většině případů do 26. týdne zmizí, takže pokud budou za měsíc menší, nechají mě na pokoji… Museli jsme do genetický poradny a tak, ale doktorka říkala, že plodovka zatím není nutná, tak to snad bude ok, nemá cenu se zatím stresovat… Jen mě zarazilo, když dodala, že už se s tím párkrát setkali… do tý doby o tom mluvila skoro jako o něčem běžném:).
Jojo… někdo jste se ptal… chlapákem jsem myslela chlapečka a je to první děcko, takže myslím, že tatík má radost, i když tvrdí, že mu to je jedno. Teď začal řešit jména a mučí mě Bonifácem, takže bude ještě pěkný boj.
Mějte se krásně,
Dzazi
Miiri, to je dobry tip s tim ultrazvukem, je to dobry kdyz se ti neco nezda nebo kdyz ti doktor neco nevysvetli, vic hlav vic vi. Sla bych taky pristi tyden, ale nema mi kdo pohlidat deti a s obema se mi tam nechce, nasi sice asi prijedou, ale volny cas venuju navsteve vystavy For Kids, to teda vezmu i deti ale i mamku, ma tam pry byt detsky koutek tak tam s nimi zustane a ja budu mit chvilku klid, sand.
Dzazi, to je prave treba tvuj pripad (alespon ja to tak citim, myslim zajit na ULT jeste nekam jinam), to co jsi popsala zni desive a Edwardsuv syndrom jeste desiveji, ale asi to bude v pohode jinak by te na amnio poslali hned. Ja bych asi radsi sla. Drzim ti palec aby to bylo v pohode.
Warmusko, pripoj se jeste jednou na stranky od Miiri, je tam vlevo „contacts“, tam mas telefon +420 251 614 686 - tady jsem to ho zkopirovala. Nebo tam je jeste mail pwhc@pwhc.cz . Tak dej vedet na kdy jses objednala.
Ja jsem dnes stihla razitko od obvodacky, ale bylo to drsny, cekala jsem skoro 2hodiny, samy duchodce si prisel pro leky, ja bych obvodaka asi delat nemohla, to je priserny. Tak jeste EKG a zubar.
Zatim pa
Warmusko - tel. 251614686 - zvedne to sestra, tak se domluv, že chceš soukromě na UTZ. Uvidíš. ![]()
Krasny vecer,
holky tak jsem pridala fotecku miminka, je v listopadovy galerii (pendluju:-)) no a nebudu zbytecne zatezovat servr a nahravat to 2×…dokonce jsem se odvazila i vystavit ten svuj pupek:-) chtelo to ale panaka ![]()
nooo ja o plinkach uvazovala, ale kamaradka mi to strucne vysvetlila, spis hororove tak urcite zacnu s jednorazovkama (jsem srab a spatnej ekolog)…latkovych si koupim tak 20 na blinkani a slintani…no a uvidim pozdeji, aby se pak treba naucil na nocnik:-)
Petrano ja jdu skoro az za mesic:( na UZ a jeste za to chteji lumpove 300Kc kdyz pry budou studovat pohlavi…nooo holt soukroma klinika… takze to asi budu vedet jako posledni:-)
Jooo a drzime palecky at zajemnce koupi:-)
Kvetinko gratulace ke chlapeckovi:-) tatka by taky moooc chtel, skoro si kvuli nemu zacim prat kluka:-)
Barus taky zavidim, ja nemam vubec nikoho po kom dedit:( takze vse koupit…
Dzazi urcite zmizi!!! Vyrosly jen ,aby te prcek trosku pozlobil uvidis:-)
Joooooooo holky dneska jsem mela sampano v brisku po ceste z prace, bylo to uzasny!!! Presne tam co mel rano nozicky:-) Tatka rika ze jsem z toho moc vyprdla asi ma pravdu, ale je to bozi smimrani
![]()
Jeee to jsem toho zas popsala tak vsem krasnou dobrou noc:-)
Ahoj holky,
tak konečně doma z práce. Sem si dneska dala 12m, ale mám to hotový a pak už jen 28.5. předat účto a už mě tam snad neuviděj
Sem vyřízená. Dneska už jen do sprchy a spát a spát, ještě, že ráno nemusím vstávat ![]()
Hani velká gratulace ke klukovi a ostatním k dobrým výsledkům z kontrol.
S těma oblečkama, mám naštěstí po švagrový (má roční holčičku), ale zadarmo mi všechno nedá, ale i tak je to levnější než v krámě. Dneska jsem si zas přitáhla tašku hadrů, tak se na to zítra vrhnu a proberu to
To mě děsně baví, přehrabovat se v těch pidi oblečkách ![]()
Přeji Vám krásné spaní
Kája
Ahojky, preju krasne patecni rano, dnes se na nas zase konecne usmiva slunicko, i kdyz je tam zatim docela zima. Me dnes asi ceka ockovani s Misou, uvidime podle poctu pacientu v cekarne, pokud zase v dobe kdy uz tam byt nemaji budou nemocni jedu domu.
Tak mi dnes zacali 20tt a za chvili mame polovinu za sebou to to leti, tak se opatrujete a piste.
Také přeji krásný den,
holky nemáte některá zkušenost co vše musím vyplnit, kvůli přiznání otcovství? Aby byl přítel napsanej v rodným listě. Nevim zda musím jít na matriku v Praze (moje trvalý bydliště) nebo v Benešově (přítelovo trvalý bydliště) nebo je to jedno?
Děkuji za případné rady.
Kája
ahoj, já se chci taky zeptat na ty papíry ohledně uznání otcovství, s přítelem se brát nebudeme, sme oba rozvedení a zatím nám to bohatě stačilo ![]()
Holky vim neco od brachy tak se se skorosvagrovou nevzali. Urcite je to v miste bydliste matky, na matrice a musite tam oba asi s obcankou a rodnymi listy. Pritel tam pravdepodobne bude muset neco vyplnit a podepsat.
Jinak ockovani mame uspesne za sebou hura a tim nam skoncilo zakladni ockovani, ted Misa dostane stejne jako Vojta navic jeste zloutenku A, meningoka a plane nestovice, ale to uz budu platit, no je pravda ze jsem Mise platila hexavakcinu a ted i ten priorix, no co bych pro ne neudelala.
Zatim, nejak se mi zasekave pracka, tak jdu vycistit filtr a uvidime co dal. Zrovna mam sppoustu pradla na pravni. achjo.
Ahooj je jedno na jakou matriku, ale hlavne se tam musi zajit, jinak nam pry nedovoli zapsat do listu ani jmeno otce…za 5 min Vam tam vystavi papir, ze tatka souhlasi s tatkovstvim a ten pak musite odevzdat u porodu a je to:-) Hlavne nezapomenout sebou
![]()
No vidite tak to zas takova pakarna neni, ja si jen pamatuju, ze bracha jeli do bydliste jany a byli pekne nastvany protoze bydli ve Spindlu a Jana je ze severnicvh cech tak to meli trochu z ruky.
Pracka je asi v p… V pondeli prijede opravar, akorat nevim co s tim mokrym nevypranym pradlem uvnitr.
Nooo nejlepsi je zavolat primo na tu matriku:-) jestli to nahodou nemaji vsude jinak:-) My nastesti bydliste trvaly mame ve stejnym meste:-)