Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky!
Mliko, super, super! Gratuluju a přeju Ti ať velký UTZ jen potvrdí, že je vše v pořádku!
Petrano, matrace jsme koupili v centru zdravého spaní na Újezdě v Praze, a myslím, že se ta Eliščina jmenuje Vanessa nebo nějak tak. Jsme s ní spokojený, nic výjmečného, ale slušný průměr. Stála asi 8 000. V pátek mají přivézt i pro Štěpu (zatím tam má provizorně matraci z Ikei) a pro nás, už máme děsné, tak jsme se rozhodli je vyměnit. Vyráběli nám je na míru, máme totiž postele 220 cm ![]()
Jsem groggy ze sluníčka a z Dětí z Bullerbynu (ale jinak Elišku nelze udržet ve stínu, naštěstí večer dobrala antibiotika, hurá). Taky jsem byla večer s dětmi u holiče, Tomáš byl na fotbale (fandí Bohemce a občas tam v neděli s mým bráchou vyrazí), měla jsem strach ale jsme ostříhaní všichni 3 a celkem to proběhlo v klidu. Štěpánek má rád, když se mu hlavička holí strojkem (zatím nemá takovou kštici aby se to dalo stříhat).
Tak pa
Katka a spol.
Ahoj holky,
hlásím se opět po víkendu.
Mliko , gratuluji k dobrým výsledkům a přeji Ti ať i velký ultrazvuk ukáže vše v pořádku.
Taky všem gratuluji k holčičkám a chlapečkům!!!
Já se na ten placený ultrazvuk ještě neobjednala, manžel mi to rozmlouvá, že mám vydžet 14 dní k doktorovi. Tak zatím držím, ale mám cuky.
V pátek jsem byla s mamkou courat po Praze, tak jsem si konečně koupila zatím 2 bodíčky na mimi. Je to krásné, jak je to malinké!!!
Kamarádka mi teď taky nabídla nějaké věci pro mimi, tak mi udělala radost. Až doděláme pokojíček, tak si pro ty věci hned vyrazím.
Mám na noze křečovou žílu, která mě teď začíná pěkně bolet, ale nechce se mi v těhle hicech nosit tu stahovací punčochu, tak docela trpím. A asi bude hůř jak budu těžší. Hned po porodu si to nějak nechám odstranit. Máte s tím někdo nějakou zkušenost???
Tak se holky mějte a užívejte sluníčka, dneska má být opět krásně.
Ahojky Marcela
krasny ranko tehulky:-)
Mliko gratulace k vysledkum, ja ted trnu kdyz mi zazvoni phone, rikali ze pokud krev dopadne blbe tak budou volat…nejradsi bych ho na ty 3 tydny do kontroly nekde ztratila…jenze to bych si moc nepomohla…tak snad nikdo volat nebude ![]()
Holky mate uz nekdo zasebou 3D UZ?, protoze mne to hodne zklamalo, videla jsem video a foto od segriny kamaradky a ono tam nebylo skoro nic videt:( spatne prcek spolupracoval…podle ukazek na netu jsme mela vazne jinou predstavu… Taky jsme o tom mluvila s novym doktorem a ten mi rikal ze je opravdu stesti kdyz to vyjde krasne:( a ja vetsinou moc stesti nemam tedy krom toho co se mi schovava v brisku:-) Tak vazne nevim jestli do toho jit…
Koukam ze pro vsechny vikend super jen jsme z toho nejaky prevalcovany:-) Noo ty teploty jsou vrazedny, alespon pro mne, i kdyz o vikendu super grilovani (zjistila jsem ze mi zacalo poradne chutnat, ach jo to budu mamutik:-)) a clovek se schova do stinu…jen bych potrebovala na 14 dni jeste teploty kolem 20:-) pak uz mi to bude jedno
mejte se krasne
Marcelo,
já normálně křečáky nemám, ale se Štěpou v posledních třech měsících a teď už od 3.měsíce mám křečové žíly a popraskané žíly s modřinami na levém stehně vzadu. Bolí to a hrůza je to hlavně když dlouho stojím. Doktor mi doporučil Via Tromb, takový gel ve spreji. Moc mi to pomáhá, trochu to vybledlo, zmenšilo se a hlavně to daleko míň bolí. Není to teda za dvacku a musela jsem si to koupit sama, ale pomáhá to. Těhu to můžou, tak se zkus zeptat. Mě se se Štěpou udělala křečová žíla i přímo „tam“ (na ženských orgánech), a to byla soda… Pak mi ji při porodu odstranili, a od té doby zas v pohodě. Tak držím palce, ať se Ti to minimálně nezhoršuje.
Pa Katka a spol.
Katulinku, dekuju za tip, tam jsem presne chtela jet mam tam odsud zdravotni matrace pro me a pro manzela, taky jsem za jednu dali skoro 10tis. No s tou cenou jsi me nepotesila myslela jsem zeje poridime trosku levneji, no ale co nedelame. Doufam, ze se da alespon stahnout a vyprat potah. Misa si ted moc oblibila chodit bez plenky a nechce ji vubec ani na spani, ale problem je v tom, ze si jeste moc nerika, takze s ni porad chodim a zkousim curat a ona nikdy nechce, ale za minutu se mi pocura. No snad se nam to do porodu povede, nechce se mi prebalovat dve deti.
Na 3D byla Lime, ale ta je asi na Krete, tak nam rekne az se vrati.
Na krecaky nastesti netrpim, i kdyz ted mi trochu taky praskaji zilky na pravem stehne, ale vubec to neboli a zatim to neni tak strasne, i kdyz jsem ted docela pribrala. Narostla mi prsa a bricho uz je to uplne zretelne videt, deloha je u pupku, takze se zacinam pekne valit.
No nic, uzivejte krasnych dnu.
Petrano, máme prací potah, bohužel jsme už párkrát měli tu čest; i přes přítomnost podložky jsme museli prát; pročurala to ze strany. Máme s tím pořád problémy, čtyři roky pryč a každou druhou noc pereme peřiny. Už byla v pohodě, a teď zas takový blbý období. Že by to moje těhotenství? Jo, Eliška má matraci s tou ramenní kolíbkou či co, ale teď nám řekli, že pro děti je to zbytečný, rostou a nejsou tak těžké, tak pro Štěpu budeme mít matraci bez těch různých ramenních a bederních zón.
Dnes jsme byli na kontrole, Ela je v pořádku. Když jsme šli po ulici, já už viditelný bříško, v každý ruce jedno malý dítě, lidi na mě dost vejrali. Tak nevím, je to taková exotika mít tři děti (teda dvě a půl
)?
Mějte se, až se děťátka vyspí, jedu s nimi do Prahy, tam je předám manželovi (pracuje na Národní třídě) a hurá na pedikúru (děsně mi praská kůže na chodidlech) a pak jdu zkusit tu těhotenskou jógu.
Katka
Ahoj holky, přidávám se k Mliko, taky mám výsledky z amnio v pořádku:. Hurá a potvrzena holčička. Tak se moc těším, aspoň budu mít důvod něco nakoupit. Po Davídkovi mám totiž spoustu věcí, ale sukničky nenosil:-))
Kajo - s tou nemocnicí - mě tam doktor poslal asi měsíc před porodem, udělali mi kartu, a pak už jsem jezdila k nim. Zkus se podívat na tuhle stránku: http://www.hospital-bn.cz/view.php?… je tam o tom všechno, a dole je odkaz pro těhotné, tam je napsáno co všechno máš mít, i o té prohlídce porodnice, kterou dělají každé pondělí. Všechno tam tedy pravda není, na návštěvy se mohlo chodit i dopolende, v podstatě kdykoliv. Až budeš chtít vyrazit do Bene, brnkni nebo zavolej a domluvíme se. Tel. 737103370.
Ahoj Mirko , obrovská gratulace k dobrým výsledkům. Je to super. A taky k holčičce.
Mirko, taky moc gratuluju k dobrym zpravam, ted si to budes uz jenom uzivat a jeste k tomu hocicka, budes mit parecek, to je moc super. Urcite si porid nejake ruzove oblecky, ty totiz holcickam moc slusej, modry jim moc nejdou. Vim to z vlastni zkusenosti, nic jsem Mise nkupovala, mela jsem vsechno po Vojtovi, ale jak me pustili z porodnice, uz jsem supala na nakupy.
O vikendu ma byt zase tricet, to bude strasny, asi pojedu k nasim a vyzkousime bazen.
Na for kids pujdu va ctvrek odpo. Chystate se taky nekdo??
Mirko - gratulace k výsledkům i k holčičce ![]()
Na For Kids jdeme taky, ale asi v pátek dopoledne, bojím se, že o víkendu tam bude strašně lidí. Jsem na ten veletrh hrozně natěšená, tak doufám, že mně nezklamou.
Dobrou
Miiri
Ahoj holky,
já jdu na For Kids ve čtvrtek hned dopoledne. Uvidím na jak dlouho to tam bude.
Ty vedra jsou hrůza a to je teprve začátek.
Katulinku děkuji za tip na ty křečáky. Asi si ten krém koupím, když to tlumí bolest. Je to fakt protivný.
Dneska se pojedu podívat do práce na kolegyně, tak se těším, že příjdu mezi lidi a pokecám o něčem jiném než o mimi.
Holky mějte se moc hezky.
Ahoj holky,
Mirko taky se připojuji ke gratulaci a děkuji za info. Určitě se ozvu, ale jak jsou takový horka nikam se mi moc nechce. Stačilo mi včera lítání po praze z jednoho konce na druhej.
Na for kids se taky chystám, ale Michal bude mít čas až v neděli. Tak dejte dyžtak vědět zda to stojí za to ![]()
Přeji všem krásný den
Kája
Tak to se na For Kids asi nepotkame, my pujdeme urcite ve ctvrtek odpo.
Holky se vubec nemuzu dychat, to je strasny co je venku.
Ahoj, taky mi to horko přijde běs, ale teď z okna koukám, co se to na nás od západu žene. Jedeme do Prahy na kontrolu k homeopatovi, tak snad moc nezmoknem.
Katka
trocha deště by mi nevadila, ale musel by to být ten osvěžující. Začli jsme dneska stavět bazén a už ho pomalu napouštíme. Tak se těším až do něj budu moc hupsnout. Nemáte některá tipa kam v Praze na plavky na velký prsa?