Poradna duly
Jana Čurdová
Čauky!
Teda, to je počasíčko… Ale večer to je super. Doteď jsem ležela na terase v houpací síti, četla si a pila skleničku bílého vínka
Tomáš je na fotbale a děti spí.
Já se teď přes den vůbec na net nedostanu; jak už je Klárče akční, musím být pořád ve střehu. Tak až po prázdninách, až to zas bude klidnější - míň dětí přes den doma, nějaký režim a tak…
Lucko, kojím ráno, po obědě a večer. Přes noc už se Klárče nebudí (o dovolený se párkrát vzbudila třeba ve dvě, tak jsem ji dala trošku napít). Ale chci už v 10 měsících odbourat i to polední kojení; má mléčné kaše, jogurty, tak si myslím, že jí bude stačit kojení ráno a večer. Rozhodně to denní kojení musím zrušit do posledního zářijového víkendu, kdy mám poprvé svou víkendovou školu ![]()
Veru, zvlášť se Štěpou mám potíže; často Klárku jen hezky hladí, ale pak mu něco přeskočí v hlavě a chytne ji pod krkem, sáhne do oka, tuhle někam lezla a on si jí sedl „na hřbet“. Oblíbená bývá také pěstička na hlavičku. Eliška ji zas spíš občas zvedne a někam ji nese. Ale jak to tak vidím okolo sebe, je to asi normální. A cizí děti? Na dovče u jídla pořád chodily kolem nějaké děti „jééé, miminko“ a sahaly na ni, tahaly ruce, nohy… Asi je to normální a člověk musí dávat pozor.
Katka
DObré ránko ,tak my jsme dneska vstávali v pět
já snead začnu chodit spát sním at se trošku vyspím
Katul taky chci s kojením přes den přestat jen ted,jak jsou ty vedra tak si říkám at pije co nejvíc!!!Tak se tu mějte hezky a v neděli ahoj
![]()
lucka25 píše:
Ahoj Kalamjko a kde si jí koupila já se tam byla ptát a paní mi řekla,že jí nemá???Je to v tom atriu nebo kde nemyslím DBK?Díky my se ted vrátili a jdu balit.Warmusko a co ty,dorazíte nebo ještě nevíš??Zqatím pa ,kdyžtak písni SZ
Ahoj,
Lucko , kuličku jsem koupila v obchodě „Baby & junior“. Je to pasáž naproti bývalému DBK, vedle Mekáče. Když tam vlezeš, tak se dáš doprava (vlevo mají taky hračky, jmenuje se to POMPO, ale nic od Sassy tam nemají. Zaujal mě tam nafukovací bazén, který se dá přestavět na trampolínu, tak ten příští rok možná koupím.), projdeš kolem knihkupectví a úplně vzadu je obchod s oblečením a potřebami pro děti. Na stojanu mají hračky Sassy. S kojením jsme na tom podobně - dnes to bylo v půl 2, pak v 5 a v 7. Kéž by tu pátou nebo druhou už vypustil, násoska jeden:D
…jinak vedro teda je, Veru , sice jsi se ptala Katky, ale můžu ti říct, že o víkendu jsem byla na návštěvě u kamarádky, která ma 4letou holčičku a teda musela jsem Marťase bránit zuby nehty. Když jsme na ní koukaly, tak jako že mu půjčuje hračky a hladí ho, ale jakmile viděla, že se bavíme, hned ho tahala za těch pět chlupů na hlavě, co má, mávala a třásla mu rukama, no prostě nic něžnýho. Taky je to pěkná
istická potvůrka vyčůraná
Přeju vám, ať mazání zabere a už se těším, že na to taky vyzrajeme!!!
…jdeme do lékárny pro naše mazadla a Fenistil…zatím…
ahojte, je tu vůbec někdo? u nás je fakt šíleně, ale na ty bouřky, co mají přijít se teda vůbec netěším!!!
a to jedeme do těch čech. ach jo ![]()
Hopi, možná budeme zavření celý den v baráku, takže to by byla větší pravděpodobnost, že se stavím za tebou, aby se Nelka prospala aspon v autě. no tak já jdu něco sníst, papa
Teda, taky jste jak chcíplí? Je to běs. Děti vstávaly někdy mezi pátou a šestou, ale teď po obědě ani neusnuly, jak je vedro. Jen Klárče, ta chrní o 106
Takže odpo se zas budem máčet v bezénku; leze mi to už krkem, bo musím mít pořád oči na stopkách. Závidím vám ty děti „celé odpo na dece ve stínu“. Klárka leze za Elou a Štěpou, naštěstí má bazén vysoký okraj. Vždycky si u něj stoupne, přehodí ruce přes ten okraj, kouká, jak děti skáčou a výská když cákají. Jo, a taky leze do pískoviště. Boří dětem hrady a krmí se pískem. No paráda.
Nic, už se vzbudil i náš malý spáč, jdu zas fungovat…
Katul
Ahhoojteee holky, chybí mi dočíst tahle jediná stránka ale smeee tady!! nestíhám, ted jdeme papkat a pak napíšu, doufám ![]()
Ahoj všem upečeným.
No vedro je tedy pěkné, a zítra má být ještě víc. Já vám zase Katul závidím, že můžete být u vody. Tady v paneláku je vedro a venku ještě větší, tak jsme tu zalezlí a hrajeme si.
Zíta naštěstí jedeme na víkend do přírody, nejdřív do tchýňova a pak k našim. Už se těším na koupačku.
Já dneska dělala k obědu prvně švestkové knedlíky a byly mňam, jsem ráda že manžovi chutnali. Já totiž nesnáším pracovat s těstem… vždycky jsem z toho na nervy jak se to lepí na ruce.
Tak hezký den a už se těším na bouřku, aby se to trochu pročistilo, v noci se nedá vůbec spát.
Sraz - mohli bychom udělat příští týden někde v Praze (podle počasí, buď Ladronku nebo Žluté lázně), co vy na to????
Koukám, že nějak stávkujete se psaním!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ahoj!
To je teda bída; většina asi pryč; prostě okurková sezona ![]()
Warmusko, my se rádi přidáme, asi kdekoli.
Já se taky do neděle loučím; jedem na oslavu do Ústí a vezmeme to zítra přes ZOO ![]()
Tak hezký víkend
Katul
Ahoj holky ![]()
se hlasime po nekolikadenni prestavce ![]()
Kalamajko, kefir jsem zatim nedavala… chci az tak za 14 dni zacit s tema mlecnyma vyrobkama.. ale asi budem na jigurtu.. myslim, ze by mi to nepil.. hlavne kefir je vic kyselej.. ale povidal ten muj chlap, ze je to jine nez s jogurtem, bo jsou v nem jine pratelske bakterie, tak pro to je pry lepsi a stravitelnejsi nez jogurt..
Veru, ty dupajdy ti rada poslu, my je meli asi jednou na sobe, ale jak jsem rikala, jsou tam asi 3 zatrhly oka..nove stoji cca 450, tak ja nevim.. 350?
Napis mi kdyztak adresu SZ ![]()
Dobré ránko… ![]()
tak my máme teplotu…
celý dlouhý měsíce měla max. trochu rýmu, tak jsem z toho trochu vyjukaná… ale asi to bude ze sluníčka.. Sice jsme celé dny převážně ve stínu, ale po vylezení z bazené apod. na sluníčku chvilkama byla… Po odečtu má 39,1
Ale jinak je úplně v pohodě, směje se, hraje si.. Tak nevím, jestli k doktorce? Vodu pije úplně vzorně, takže dehydratovaná nebude.. Půl-třičtvrtě litru vody vypije.. a ještě pije ode mě…
Co se starších dětí týče, taky to ted řeším… švagrová má holčičku o 11 měsíců starší a jsme spolu několikrát do týdne… Nejdřív dělá miminku ny ny ny ny a pak se na ní najednou z ničehonic vrhne… štípe, kouše, škrábe… Kolikrát u nich sedíme obě dvě maminy, ale stejně to neuhlídáme.. Vysvětlování nepomáhá, přes zadek dostane.. taky prdlajs platný.. Asi to budem muset vydržet… Barča má v roce a třičtvrtě 10,5kg, takže ještě tak 2-3 měsíce, přerosteme ji a všechno ji to vrátíme…
Pak Vám vložím do galerky foto, kde má Jessinka jasný škrábanec od Barči v obličeji- první krvavý zranění
Ted je pro změnu kouslá na ruce…
Tak já jdu kouknout na „marůdka“… nska budem nejspíš celý den doma, tak budu písat…
Ale teda nevim s kým, když jste všichni fuč… ![]()
čau babizny ![]()
vůbec nic nestíhám
ale děkujem za přání k 9ti měsícům
mléčné výrobky - mě říkali hlavně ať to je jogurt (tučný neslazený) nebo kysaný nechápu jak začínat se sýrem, když nemá zuby a pak není tam sůl?
zuby - máme první!!!! ale asi se to teď rozjelo takže za chvíli bude upír ![]()
Kalamajko, Veru - plíz mám kamarádku s 3měs. chlapečkem teď jim diagnostikovali těžký atop.ekzém můžu jí dát na vás kontakt (SZ) když už máte spoustu zkušeností? a určitě tu je i nějaká spešl diskuze co?
knedlíky - warmusko gratulace. já budu muset o víkendu spáchat borůvkový a ty se dělaj kynutý
tak kdybyste někdo měl rady porady…
vedro - je děsný hlavně v autě teda Kája fakt trpí ale kámoška říkala že mají klimo ale kvůli mimi ji stejně nepoužívají… no snažím se jí ochlazovat jak to jde
pití - nic moc zas jí to neba budu muset koupit nějaký ten dětský džusík. jo ale vlastně chtěla by pít z hrnečku jenže to je všude okolo jen ne v ní
pokroky - začíná si stoupat teda docela psycho, v postýlce to vezme hlavou o šprušle jak padá no už aby chodila. ty botičky jste fakt pořizovali jak se začali aktivněji stavět?
dzazi - návleky došly v poho, jen jsem myslela že jsem objednávala pruhovaný
neboj berem i tyhle na plavču se osvědčili jak je z vody zmrzlá tak šup a byla v teple
kojení v noci - teda už jsem fakt groggy spí teď v tom vedru a kvůlivá zubům dost neklidně a to prso zabere, dnes jsem začala opět odnaučovat (na návštěvách se bohužel vždycky vrátíme k tomu že dám jak se probudí) tak ve 2 a v 6 bylo mlíko před a mezi hlazení a dudlík. už aby vypustila to ve 2:roll:
tak zatím jdu se nasnídat a něco dělat ![]()
hmmm pěkný příspěveček jsem vyplodila ![]()
a ještě přidám
na plavání nám nařídili že Kája musí mít přístě vlasy stažené gumičkou nebo sponkou ![]()
jo a kulička se mi taky líbí bohužel tady jsem jí nesehnala tak máme místo toho masážní míček s bodlinama
Ahoj holky,
tak jak zvladate vedro? To je fuska i psat na compu, ze jo
Kalamajko- mnooo, dostala jsem dvoje mazani, ktere namichal. Pan lekarnik na nej koukl, rekl hmmm hmmm hmm a tot vse, za 10minut bylo po vsem. Rikal, ze ho muzu koupat, ale mam davat do vody ocet. Co nejvice zabranit poceni, ze to je to nejhorsi. Prave proto koupat, aby pot byl z tela pryc. Pry do 14dnu se mu ma kuze uzdravit, ale mam mazat porad dal. Neni to zadna chemie, tak uvidime. Nastesti si od toho nic neslibuju, tak uvidime, snad to neuskodi. Pockame tech 14 dni a dam Ti samozrejme pripadne kontakt, jestli to budes chtit vyzkouset.
Lukre- jak jsme se spolu bavily ohledne toho Moira obleceni. Rada bych si to od TEbe koupila, tak navrhni cenu.
Katu- mam na Tebe dotaz… jak starsi detata a Klarka? Proc se ptam- casto se ted potkavame se starsima detma (2roky a vice). No proste detata maji sklony malymu (snad nechtene) ublizovat, tak se Te chci zeptat, jak je to u vas doma. Ale Stepa a Eli uz jsou taky starsi, ze jo…
Uf, taky jste z toho vedra tak hotovson?
Mejte se
Veru