22letá přítelova dcera mi říká mami

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
19.11.14 09:16
@terinka4444 píše:
@Maculinka jo a když to zakladatelka vyvrátí, třeba to, že napíše, že dítě na něj podvodem neupíchla, nýbrž je hodně vymodlené, tak se jí napíše, že se její verzi nevěří. To je jak u blbých na dvorečku.

Vtipně obrácený problém, jak je tady zvykem. Sice nejde o to, jak bylo dítě počato, zato se tu hodně o tom hovoří. Bez ohledu na to, že úvodní příspěvek je o něčem jiném. :zed:

• Citovat
  • Upravit
15814
19.11.14 09:18
@PID píše:
Ale přece dospělý člověk, což bezesporu 22letá slečna je, musí chápat, že se nemůže celý život držet táty za kalhoty, jednou si sama najde přítele a založí rodinu a hlavně, že táta má právo na svůj život a na svoji rodinu s Tebou a malou.

no, já bych řekla, že tohle právě bude ten problém. vem to z pohledu dcery - táta jí domů přitáhnul ani ne tak novou macechu, jako spíš sestru. je dost možný, že se mezi svými kamarády za to holka stydí a stejně tak je možný, že oni ji i povzbuzují, aby té „zlatokopce, co jde po starších chlapech“ vytřela zrak. možná se jenom opravdu o tátu bojí, že tak hloupě naletěl nějakému mladému teleti. dcera si samozřejmě dost těžko přizná, že pokud její otec dal přednost partnerce o generaci mladší, místo aby si vybral někoho věkově „k sobě“, je to jeho volba, spíš to bude klást za intrikaření její macechy. takže ta dcera to vůbec nemusí vidět tak, že otec má právo na své štěstí, ona to klidně může vidět tak, že otec se zřítil do průseru a ona se mu z něj snaží pomoct.

míč má na své straně partner zakladatelky - to on musí dát dceři jasně najevo, že o zakladatelku opravdu stojí a nenechá s sebou vláčet. což samozřejmě měl učinit hned od začátku. ovšem zatím dcera akorát tak vidí maximálně to, že otec s macechou mají oddělené ložnice, že se hádají a macecha od něj utíká domů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.14 09:39
@Nova.holka píše:
Tak mam hrat jeji hru? Mit ji rada? O cem ale ten muj zivot potom bude? Jen o pretvarce, ale uz kdysi jsem to zkusila, mit ji rada a delat z ni stredobod naseho zivota a pritel byl stestim bez sebe. Ted je pro me ale stredobodem nase dcera a vse chci dat ji.

Tymto by si mna sklamala nie len z pohladu tej dcery - jak uz ma vlastnu, som pre nu vzduch, len to na mna hrala aby dostala decko od otca - ale aj z pohladu muza - ma uz vlastne decko, zacala neznasat to moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.14 09:56
@Prdolinka86 píše:
@jannina1 taky to nechápu, ani udávaný důvod proč by měla dcera spát s malou v pokojíčku, proč by nemohla - je to její sestřička ne? Ne, toto tady nikdo neřeší. Jen to, že zakladatelka ji nemá ráda.(ale důvod proč to tak je, atd.. to tu nikdo neřeší), prostě je to dcera přítele, tak musí vše překousnout. Nemusí. Za mě ne. A tady na tom, by měla zapracovat jak dcera, tak přítel.

Ano, zakladatelka nemusi nic prekusnut. A ani nemusi prekazat priatelovi a jeho dcere v zivote ;) Urcite ju bude hriat dobry pocit ze si vybojovala soju pravdu a alimenty chodia nacas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
19.11.14 10:11

A víte co je na tom nejhorší? Celá ta situace vznikla proto, že přítelova dcera vyrůstala bez mámy (tj. je fixována na tátu, bylo jen otázkou času kdy si táta najde novou paní…) a celá ta situace vyústila v to, že ta malá holčička bude teď vyrůstat bez táty :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.14 10:18
@Callipo90 píše:
Jenže to by podle mě neměla i kdyby měl syna, nebo starší děti nebo žádné děti. To je v chlapovi.

To nie je ‚v chlapovi‘. To je v tom, ako sa vztah vyvijal. Keby to bolo v chlapovi, nerespektoval by ani dceru, iba sam seba. A ona zakladatelka sama pisala, ze nejake problemy uz boli, o hranice sa uz bojovalo, az sa dostali do stavu, kde su.

Nemozem si pomoct, ale vdzy ked zakladatelka napisala ‚nerespektuje ma‘, tak rozmyslam ze preco :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
19.11.14 10:30
@sagina píše:
no, já bych řekla, že tohle právě bude ten problém. vem to z pohledu dcery - táta jí domů přitáhnul ani ne tak novou macechu, jako spíš sestru. je dost možný, že se mezi svými kamarády za to holka stydí a stejně tak je možný, že oni ji i povzbuzují, aby té „zlatokopce, co jde po starších chlapech“ vytřela zrak. možná se jenom opravdu o tátu bojí, že tak hloupě naletěl nějakému mladému teleti. dcera si samozřejmě dost těžko přizná, že pokud její otec dal přednost partnerce o generaci mladší, místo aby si vybral někoho věkově „k sobě“, je to jeho volba, spíš to bude klást za intrikaření její macechy. takže ta dcera to vůbec nemusí vidět tak, že otec má právo na své štěstí, ona to klidně může vidět tak, že otec se zřítil do průseru a ona se mu z něj snaží pomoct.míč má na své straně partner zakladatelky - to on musí dát dceři jasně najevo, že o zakladatelku opravdu stojí a nenechá s sebou vláčet. což samozřejmě měl učinit hned od začátku. ovšem zatím dcera akorát tak vidí maximálně to, že otec s macechou mají oddělené ložnice, že se hádají a macecha od něj utíká domů :nevim:

To jsi uhodila hřebíček na hlavičku! :potlesk: Vztah musí vymezit otec, měl to udělat dávno. Na druhou stranu chápu, že jestli byl tak dlouho sám a snažil se uživit a vychovat dceru, nemá potřebný náhled na nejednu věc v jejich životě (ať už jde o vztah s dcerou nebo přítelkyní). Svoji chybu ve vztahu s přítelkyní si uvědomil pozdě, na dceru náhled asi úplně nemá. Ale tím bych to rozhodně neházela na ni. Souhlas se vším výše plus ještě poznámka o tom, že studující / čerstvě dostudované dítě je dle psychologických výzkumů méně „dospělé“, než člověk třeba s vylučním listem, který už dlouho pracuje, živí se sám. Doba tomu nahrává, rodiče dělají i z „dospělých“ stále děti: „Jen ať si prodlouží mládí“. Proto třeba statisticky je jedna z nejohroženějších skupin propadnutí sektám student VŠ. Věkově jsou dospělí, ale nesetkali se s reálným životem.

Budete tu pět plamenné řeči o tom, jak se má dcera chovat dospěle, ale co si budeme říkat, dospělosti = zodpovědnosti za vlastní život učí rodiče + život sám. Takže někdo může být dospělý v 16 někde na studiích v cizině, někdo opečovávaný s láskou doma během svého studia 2. vysoké školy či postgraduálu může být nedospělým dospělým ve 40.

Myslím, že slečna si s mladou paní nemá co vyčítat, zakladatelka si ušije dítko bez svatby bez jistot v nefunkčním vztahu s partnerem věku svého otce nota bene s dcerou, která jí je vrstevnicí. A zajištění, kterým se tu ohání, si nezajistila, získala ho dědictvím. Přesto tu pořád má silácké řeči, což mimochodem také k situaci úplně nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15109
19.11.14 10:35
@Akivasha píše:
A víte co je na tom nejhorší? Celá ta situace vznikla proto, že přítelova dcera vyrůstala bez mámy (tj. je fixována na tátu, bylo jen otázkou času kdy si táta najde novou paní…) a celá ta situace vyústila v to, že ta malá holčička bude teď vyrůstat bez táty :(

Víš co, kdyby na něj byla až tak fixovaná, nebydlela by sto kiláků od nich, přes týden. Tohle je komedie, aby vypudila konkurenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.14 10:37
@Nova.holka píše:
Vse jsem precetla, nazory se ruzni, kszdopadne bych vam rada rekla, jak to je. Ja mam penize, dedila jsem po otci, dum financujeme spolu a mam jeste druhy byt-garsonieru. Dnes rano jsem se o tom pokusila mluvit, na vase rady a dopadlo to tak, ze jsem ted s malou prave v te garsonce a ne im, jak to bude dal, rekla jsem csechno, mozna jsem nemela, ale vyhodil me…

Tak som mala pravdu… vyhrala si, a alimenty (hadam) budu chodit nacas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.14 10:46
@Nova.holka píše:
Jo a mimochodem, odpoledne mi od ni dosla sms, ze je rada, ze me otec vyhodil, hned, jak me poprve videla, tak me nenavidela, ze jsem ji vzala tatinka 8o. Hotovo toto, cele roky pretvarka.

Vsak si pre jej otca soplava zaba. Ja sa pamatam, jak som vysilovala, ked si moj najlepsi kamos zacal s o tri roky starsou babou. A potom si jeho bracho vzal o desat rokov starsiu rasplu. Ale boli to len kamosi… prerusila som kontakty, aby ma neobvinovali, ze ich chcem oboch pre seba… ale prerusit kontakty s otcom len preto, ze ho zblbla mlada zlatokopka? Tu sa uz vyplati vytiahnut do boja… slecna okrem rodneho hniezda bojovala aj o dedicstvo… ponekud by sa scvrklo, keby sa tatinek znovu zenil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
19.11.14 10:49
@Kobliha51 píše:
Tak buď jsi psycholog, nebo vědma, nebo s nimi bydlíš. Obdivuju tvé bystré dedukce. :pankac:

Píši, že jsou to moje domněnky, které nevyvozuji jen z faktů, které tu předkládá zakladatelka, ale z toho, jak píše, jak sedí její emoce k tomu, co píše atd. Zkrátka čtu mezi řádky. Psycholog též, i když má možnost slyšet obě strany dobře ví, že fakta jsou malý výsek realita. Ta neexistuje jako průsečík 2 výpovědí. Je tu kontext, ale hlavně psychika všech zůčastněných, která dává mj. důraz na úplně jiné věci a tak dále, a tak dále. Po čase nachází v příbzích klientů různé vzorce, ale i s těmi pracuje vysoce individuálně a rozhodně nestanovuje, na čí straně je pravda. Snaží se, aby se např. pár vyznal sám v sobě a osobně našel cestu k možnému řešení problému. A ano, znám ze své praxe podobné případy. Ale tady jsem se snažila jen ukázat možný jiný pohled na celou věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
19.11.14 10:51
@Kobliha51 píše:
Vtipně obrácený problém, jak je tady zvykem. Sice nejde o to, jak bylo dítě počato, zato se tu hodně o tom hovoří. Bez ohledu na to, že úvodní příspěvek je o něčem jiném. :zed:

Nečetla jsem pečlivě všechny příspěvky, mám proto dojem, že o dítěti tu hovořím jen já. Ovšem v úplně jiných kontextech, než které s terrinkou uvádíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
19.11.14 10:53

@Bábi Zlopočasná :D Ty jo, ty zas nejsi až taková sucharka! :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
19.11.14 10:54
@boball píše:
Víš co, kdyby na něj byla až tak fixovaná, nebydlela by sto kiláků od nich, přes týden. Tohle je komedie, aby vypudila konkurenci.

A proč jí vadí konkurence? Protože je na něj fixovaná (ve smyslu to je můj táta a dělit se o něj nebudu - to je taky druh fixace ne?). A navíc, pokud má svůj život, proč je každý víkend jako na koni u nich (a to to nemá kousek). To nemá jiné zájmy? Radši se tam co chvíli zastaví, aby měla situaci pod kontrolou že jo ;) Takže souhlasím, že ji chtěla vypudit, ale zároveň si myslím, že je na tátovi závislá ať už ten má ženu nebo ne.
No teď už je to jedno, ti dva mají co chtěli a zakladatelce se snad poštěstí najít si fajn chlapa… ale dcerka? Já jsem jen chtěla poukázat na to, že nejhůř skončilo opět to malé dítě :nevim:

Edit: Ještě doplním k té poslední větě - Což je teda paradox, protože pokud zakladatelku starší dcera vypudila, tak tím té mladší vytvořila stejnou životní situaci jakou měla sama (vyrůstat bez jednoho rodiče).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
19.11.14 11:04
@Bábi Zlopočasná píše:
Vsak si pre jej otca soplava zaba. Ja sa pamatam, jak som vysilovala, ked si moj najlepsi kamos zacal s o tri roky starsou babou. A potom si jeho bracho vzal o desat rokov starsiu rasplu. Ale boli to len kamosi… prerusila som kontakty, aby ma neobvinovali, ze ich chcem oboch pre seba… ale prerusit kontakty s otcom len preto, ze ho zblbla mlada zlatokopka? Tu sa uz vyplati vytiahnut do boja… slecna okrem rodneho hniezda bojovala aj o dedicstvo… ponekud by sa scvrklo, keby sa tatinek znovu zenil :nevim:

Tak to nemyslíš vážně toto 8o přestat se stýkat s nejlepším kamarádem jen proto, že má starší ženskou? 8o :zed: to seš teda fakt kamarádka za všechny prachy :zed: někteří mě fakt nepřestanou udivovat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí