Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobliha51 píše:
Poslouchat ho na slovo, nemít žádné své názory, dělat jen to, co on si přeje, tolerovat mu všechno, na co on jen pomyslí, nemít žádné nároky, být připravena vždy a na všechno, nemluvit, není-li tázána, - ano, taková žena a žádná jiná, je přínosem do domácnosti a je šťastně spárovaná, protože jen proto se narodila.
Tak ono existuje viac ciest nez len prinutit manzela posluchat na slovo, alebo sama posluchat na slovo.
@Anonymní píše: Četla jsem to celé znovu a chápu to stejně![]()
Tohle se dá myslet opačně? :
Ironickým lidem nerozumím, je mi líto.
Tak som mala pravdu… vyhrala si, a alimenty (hadam) budu chodit nacas
Trvala na svojej pravde, presadila ju, chlap uznal ze ona ma pravdu… a ze teda nie su stvoreni pre spolocne suzitie, lebo jej pravda sa nezhoduje s jeho pravdou. Co je na tom nepochopitelne? Laska a ucta sa neda nanutit. Ona sa nemoze prinutit milovat partnerovu dceru, on sa nemoze prinutit preniest cez to, ze jeho partnerka neznasa jeho dieta. ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Ona ta jeho zenska na mna ziarlila a vyplakavala mu na pleci, ze travi cas so mnou. No a pretoze ja v nom videla len kamarata, ale nie chlapa, tak som sa stiahla. Aby som nebola pricinou ich rozchodu. A tiez preto, ze som nemala rada tu jeho zensku. Dnes su cez 10 rokov spolu, a takto, na dialku, vyzeraju ze stastne.
Divíš se, že na tebe žárlila, když si si dovolila mluvit do toho, že je o tři roky starší? Jako promiň, ale ty být kamarádkou mého chlapa, od kterého jsem taky tři roky starší, tak věř, že on by přerušil kontakt jako první s tebou, a to jen při tvé první zmínce o mém věku, protože ti do toho vůbec nic není - opravdu, ten tvůj ex kamarád může být rád, že takovou kamarádku už nemá, nesmyslné toto pro mě
. Boha, takové zcestné názory na věk - jenom tři roky. Za a) ti do toho vůbec nic nebylo a za b) historku o tom, že jsi ho nechtěla ti opravdu nevěřím, protože jinak by ti bylo jedno, že si našel o pouhé tři roky starší ženu a navíc, kterou ty nemáš ráda… ![]()
Je to můj osobní názor
Ty máš být kamarádka a akceptovat jejich rozhodnutí, do kterého je ti kulové. Vůbec se nedivím, že proti tobě něco kamarádova žena měla, když už cpeš nos do věcí, které ti mají být ukradené. ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Ako som pisala - mozes s partnerom bojovat, a vybojovat si svoju pravdu… co vacsinou konci rozchodom (onymi alimentami) alebo mozes s partnerom spolupracovat a netrvat na svojej pravde a ‚principe‘, ktory musi on uznat, a ostat stastne sparovana.
Já si svoji pravdu nevybojovala, vzdala jsem to kvůli dětem. Byla to největší chyba v mém životě. Nemůžu napsat nic víc s ohledem na soukromí. Mojí chybou bylo, že jsem špatně určila viníka celého problému. Viděla jsem ho v dceři, ale byl jím její otec. To ON dopustil, že si mohla všechno dovolit
Je si toho vědom.
@Bábi Zlopočasná píše:
Trvala na svojej pravde, presadila ju, chlap uznal ze ona ma pravdu… a ze teda nie su stvoreni pre spolocne suzitie, lebo jej pravda sa nezhoduje s jeho pravdou. Co je na tom nepochopitelne? Laska a ucta sa neda nanutit. Ona sa nemoze prinutit milovat partnerovu dceru, on sa nemoze prinutit preniest cez to, ze jeho partnerka neznasa jeho dieta.
A tohle je ten kámen úrazu. Jeho partnerka nezačala nešnášet jeho dceru bezdůvodně. Je těžké si přiznat, že dcera dělala všechno za účelem zničit jejich vztah. Tohle je to sobectví, které nemá s láskou nic společného. Pokud by otce měla skutečně ráda, tak by mu novou rodinu přála. Myslela jenom na sebe.
@Maculinka bolo mi do toho to, ze som onoho chlapca poznala a mala rada od jeho 14 rokov, a naozaj sa mi nepacilo, ked sa ako 21 zenil s 24 rocnou kozou, mimochodom mojou spoluziackou, ktora mu sice nezakazala stretavat sa, ale vzdy plakala, ked sa on stretol so mnou, mojou sestrou, alebo mojou mamou. Tak sme sa cela rodina stiahli, aby nam raz nevycital, ze sa s nou rozisiel kvoli nam. Ano, bolo na nom dalsich par rokov vidiet, ze mu chyba, ze sa nekamaratime, ale rovnako bolo na jeho zene vidiet, ze nie je rada, ked sme sa s nimi nahodou stretli v meste, nie to, aby siel on narokom za nami.
Já Vám nevím od čeho jsou potom diskuze. Od čeho to tu je - když se napíše nějaký problém - tak jak je daný - tak od toho se má odvozovat diskuze. Nechápu ty vaše dedukce, že to tak není, že je to jinak, že si zakladatelka vymýšlí. Má se pracovat s tím, co je napsáno přece.(ať už je to lež nebo není, to nikdy nikdo vědět nebude). Má se pracovat, radit s tím, co je napsáno.
Pro zakladatelku : drž se, si silná ženská, že si to tak zvládla. Být páté kolo u vozu, to vydrží málokdo. ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
@Maculinka bolo mi do toho to, ze som onoho chlapca poznala a mala rada od jeho 14 rokov, a naozaj sa mi nepacilo, ked sa ako 21 zenil s 24 rocnou kozou, mimochodom mojou spoluziackou, ktora mu sice nezakazala stretavat sa, ale vzdy plakala, ked sa on stretol so mnou, mojou sestrou, alebo mojou mamou. Tak sme sa cela rodina stiahli, aby nam raz nevycital, ze sa s nou rozisiel kvoli nam. Ano, bolo na nom dalsich par rokov vidiet, ze mu chyba, ze sa nekamaratime, ale rovnako bolo na jeho zene vidiet, ze nie je rada, ked sme sa s nimi nahodou stretli v meste, nie to, aby siel on narokom za nami.
To, jak dlouho se znáte, tě skutečně neopravňuje k tomu, aby jsi neakceptovala jeho rozhodnutí začít si se starší ženou (navíc, tři roky jsou nic). Tohle u mě není kamarádství. Mě by hanba fackovala, kdybych si dovolila nesouhlasit s rozhodnutím svého kamaráda, kterého znám xx let.
Čekala jsi snad, že jen kvůli tobě, sestře a matce si najde ženu ve věkové kategorii, kterou mu schválíte? Nebo jak? Nerozumím tomu. Nebyla to tvá věc. Byl to jen tvůj kamarád. A poměrně dost vypovídá o situaci i ten tvůj výrok „24 letou kozou“. Pro kamaráda koza evidentně nebyla, zamiloval se do ní a oženil se s ní a dle všeho mu její věk nevadil.
Jak já jsem ráda, že můj chlap nemá takové kamarádky, které by mu strkaly nos do života. Já se vůbec té jeho ženě nedivím, když měl v okolí takové kamarádky, které s tímto vztahem nesouhlasily. Jednoznačně je její postoj pochopitelný, měla strach, že do něj budete hustit. ![]()
A sama píšeš, že mu to nezakazovala, aby vás vídal. To má můj obdiv. Já bych takové kamarádky, kterým vadí náš vztah, v jeho blízkosti netrpěla a můj muž taky ne, má totiž rozum. ![]()
@Anonymní píše:
Já si svoji pravdu nevybojovala, vzdala jsem to kvůli dětem. Byla to největší chyba v mém životě. Nemůžu napsat nic víc s ohledem na soukromí. Mojí chybou bylo, že jsem špatně určila viníka celého problému. Viděla jsem ho v dceři, ale byl jím její otec. To ON dopustil, že si mohla všechno dovolitJe si toho vědom.
Tohle je přesně problém zakladatelky. Akorát, že ten její si toho ještě NENÍ vědom.
@Maculinka neyakayovala, len plakala ked bol u nas ![]()
A ked chlapec travi poslednych 6 rokov tym, ze po skole ide k nam, a az navecer domov, a potom ona koza, co nevie zbalit rovesnika mu nedovoli prehodit so mnou viac ako ‚ahoj‘, ked sa stretneme, a ked sa objavi az neskor a vpadne do rozbehnuteho hovoru spusti len ‚chlapec ma pravdu, chlapec ma pravdu, ale chlapec ma pravdu‘ aj ked ja do problemu vidim, a ona nie, tak naozaj ju nepovazujem za vhodnu partnerku.
Ale tak je pravda, ze okolo prveho decka to u nich este fungovalo tak, ze on rozhodoval a mal pravdu, a ona len pritakavala… aspon v situacii, o ktorej som mala tu cest vediet.
@Bábi Zlopočasná píše:
@Maculinka neyakayovala, len plakala ked bol u nas
A ked chlapec travi poslednych 6 rokov tym, ze po skole ide k nam, a az navecer domov, a potom ona koza, co nevie zbalit rovesnika mu nedovoli prehodit so mnou viac ako ‚ahoj‘, ked sa stretneme, a ked sa objavi az neskor a vpadne do rozbehnuteho hovoru spusti len ‚chlapec ma pravdu, chlapec ma pravdu, ale chlapec ma pravdu‘ aj ked ja do problemu vidim, a ona nie, tak naozaj ju nepovazujem za vhodnu partnerku.Ale tak je pravda, ze okolo prveho decka to u nich este fungovalo tak, ze on rozhodoval a mal pravdu, a ona len pritakavala… aspon v situacii, o ktorej som mala tu cest vediet.
Ty máš, děvče, nějaký problém… Jen nevím, jak to správně nazvat. Já bych se ti vyhla kilometrovým obloukem. Mám s tebe docela husí kůži. ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
@Maculinka neyakayovala, len plakala ked bol u nas
A ked chlapec travi poslednych 6 rokov tym, ze po skole ide k nam, a az navecer domov, a potom ona koza, co nevie zbalit rovesnika mu nedovoli prehodit so mnou viac ako ‚ahoj‘, ked sa stretneme, a ked sa objavi az neskor a vpadne do rozbehnuteho hovoru spusti len ‚chlapec ma pravdu, chlapec ma pravdu, ale chlapec ma pravdu‘ aj ked ja do problemu vidim, a ona nie, tak naozaj ju nepovazujem za vhodnu partnerku.Ale tak je pravda, ze okolo prveho decka to u nich este fungovalo tak, ze on rozhodoval a mal pravdu, a ona len pritakavala… aspon v situacii, o ktorej som mala tu cest vediet.
no, že nějaký kamarád denně chodí 6 let po škole někam jinam než domů mi přijde taky poněkud divné
a stále operuješ jejím věkem… neuměla sbalit stejně starého… prostě se jí líbil zrovna tenhle, co je na tom k nepochopení
… já se chlapů obvykle neptám kolik jim je… prostě se mi buď líbí, nebo ne
… a tři roky rozdíl… to snad není žádná tragédie ![]()
@Prdolinka86 píše:
Já Vám nevím od čeho jsou potom diskuze. Od čeho to tu je - když se napíše nějaký problém - tak jak je daný - tak od toho se má odvozovat diskuze. Nechápu ty vaše dedukce, že to tak není, že je to jinak, že si zakladatelka vymýšlí. Má se pracovat s tím, co je napsáno přece.(ať už je to lež nebo není, to nikdy nikdo vědět nebude). Má se pracovat, radit s tím, co je napsáno.Pro zakladatelku : drž se, si silná ženská, že si to tak zvládla. Být páté kolo u vozu, to vydrží málokdo.
souhlasím
, reaguju na napsané, jestli to je či není pravda neřeším
No to je zas blbá debata
chudák zakladatelka a tady ta bába ta mě dostává ještě víc
chuděko malá chlap si místo tebe mladé a svěží vybral o 3 roky starší ženu. Co si to ten pitomec vlastně dovolil?
mám dost. ![]()
@Kobliha51 píše:
Ty máš, děvče, nějaký problém… Jen nevím, jak to správně nazvat. Já bych se ti vyhla kilometrovým obloukem. Mám s tebe docela husí kůži.
I ja teda, kdyz to tu docitam…