Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Levandule121 píše:
@ulice Asi tak, bohužel. Ty detaily mě baví. Sice pořád vykládá, jak je dcera nedospělá, ale bez uzardění píše, jaká je ona chudinka, že je bez otce. Ale podle dědictví to nevypadá, že by o něj přišla zrovna v dětství, jako expřítelova dcera. Pořád tu hází narážky, že něco s přítelem řešili, ale nenapíše co. Proč? Jen že psycholožka uznala, že chyba je na jeho straně. To ale pochybuji, psycholog žádné soudy nevynáší. A tak dál, a tak dál. Ještě z něj, chudinka, nevyrazila zládné dary za porod… No jo no, když on možná celou dobu lituje, že ji přivedl do jiného stavu. Ale pravdy se tu od zakladatelky nedočkáme…
@Nova.holka píše:
pritel ma z predchoziho vztahu 22 letou dceru. Vychoval ji sam, maminka ji umrela.
vazeni, misto rozebirani zda to je ci neni normalni, se radeji zamyslete nad timto, to co prozili ti dva nebylo vubec jednoduche a, ze se dnes oba chovaji, dle vas, divne, tomu se vubec nedivim, takze doporucuji zacit prave premyslet o tomto a pak teprve vymyslet neco dal
@bamba píše:
@Kobliha51 Myslela jsem tím, že problém je někde jinde, ne v dceři. Asi tam něco moc neklape, když nechce spát se zakladatelkou. Jenže to ví jen oni.
To máš pravdu. Ale ať už mají problémy a nebo nemají, neříkej, že ti přijde normální, že spí otec se svou dospělou dcerou v jedné posteli. I když je to jen o víkendu. Mě na to přijde nenormální jen tohle. Jinak ať si žijou lidi jak chtějí, ale stejně by mě zaráželo kdyby to byl dospělý kluk a spal se svou matkou v jedné posteli.
@Levandule121 píše:
@ulice Asi tak, bohužel. Ty detaily mě baví. Sice pořád vykládá, jak je dcera nedospělá, ale bez uzardění píše, jaká je ona chudinka, že je bez otce. Ale podle dědictví to nevypadá, že by o něj přišla zrovna v dětství, jako expřítelova dcera. Pořád tu hází narážky, že něco s přítelem řešili, ale nenapíše co. Proč? Jen že psycholožka uznala, že chyba je na jeho straně. To ale pochybuji, psycholog žádné soudy nevynáší. A tak dál, a tak dál. Ještě z něj, chudinka, nevyrazila zládné dary za porod… No jo no, když on možná celou dobu lituje, že ji přivedl do jiného stavu. Ale pravdy se tu od zakladatelky nedočkáme…
Myslím, že v tomto případě čas všechno ukáže.
@Pesimista píše:
vazeni, misto rozebirani zda to je ci neni normalni, se radeji zamyslete nad timto, to co prozili ti dva nebylo vubec jednoduche a, ze se dnes oba chovaji, dle vas, divne, tomu se vubec nedivim, takze doporucuji zacit prave premyslet o tomto a pak teprve vymyslet neco dal
Řekni nám z pohledu muže: Jak by jsi celou situaci řešil ty?
@Levandule121 píše:
Chudinko.![]()
Upřímně řečeno mě každý tvůj příspěvek utvrzuje v tom, že tvůj expřítel má rozum… A myslím, že to nebude pravda ani s tou SMS dcery nebo že jsi to minimálně pro nás hezky přibarvila…
Ano, máš pravdu. Expřítel je opravdu hodně chytrý. Pořídil si s mladou holkou mimino a teprve pak zjistil, že se mu lépe spinká s dospělou dceruškou, než s tou novou holkou. A zjistil, že vlastně chce žít s dceruškou i nadále a tu novou holku vlastně ani nechce, protože ona mu schválně porodila další dceru, aby jeho dospělá dcerunka měla konkurenci. A tak tu novou holku i s tou narozenou konkurencí vyhodil. A teď bude do smrti dcerunku chytře podporovat do té doby, až sám zemře. Pak bude dcerunka jistě dědit všechno a konkurence nic. A doufám, že chytrý tatínek už nebude nikdy experimentovat a nenajde si novou ženu třeba ve svých 60 letech, protože i v té době bude se svou 40ti letou dcerunkou sdílet lože a to by se té nové kupodivu opět nemuselo líbit. A té SMS od dcerunky věřím. Její chování, zrovna tak jako vyjadřování v SMS odpovídají chování cca13 let staré holky. ![]()
@Kobliha51 píše:
To máš pravdu. Ale ať už mají problémy a nebo nemají, neříkej, že ti přijde normální, že spí otec se svou dospělou dcerou v jedné posteli. I když je to jen o víkendu. Mě na to přijde nenormální jen tohle. Jinak ať si žijou lidi jak chtějí, ale stejně by mě zaráželo kdyby to byl dospělý kluk a spal se svou matkou v jedné posteli.
Ne, to normální není. Ono není ani normální v jejich věku mít oddělené lože.
@bamba píše:
Tak to by ses divila, kolik nenormálních lidí běhá po světě jenom proto, že má oddělené lože. V tom případě i já musím veřejně prohlásit, že jsem s manželem naprosto nenormální, protože jsme nechtěli sotva narozené dítě odstrčit do samostatného pokojíčka a spí s námi v ložnici. Jenomže, to se zase nevyspí tatínek (nakonec ani maminka) a dělat tak náročnou práci jako dělá můj muž bez kvalitního spánku nejde. Tak se odsunul z ložnice do obýváku, aby se vyspal, no.
@bamba píše:
No, právě, to záleží z jakého úhlu se na to podíváš. Tady nikde nebylo napsáno, že muže vyhnala žena z lože manželského, ale to, že nechce být rušen mladší dcerou.To je u chlapa který sám vychovával dlouhou dobu dítě stejně prazvláštní prohlášení. Takže z toho můžeme vydedukovat spousty věcí.
@Pesimista píše:
Vidím to podobně.
@Kobliha51 píše:
Myslím, že v tomto případě čas všechno ukáže.
Ukáže. I u nás ukázal. Jen pár lidí z emimina ví něco z toho, co mám za sebou a mohla bych napsat román. Láska těchto dcer je neuvěřitelně sobecká a nepřející. V každém směru. Skutečně jsou tátové, kteří svým egem zůstanou zaslepení do té doby, dokud nepřijdou o všechno. Těžko si přiznávají, že sklízí, co zaseli a tohle probuzení je pro ně hodně bolestivé. O to víc, že se od této dcery distancují i jeho děti z našeho vztahu. I ony dospěli a všechno vidí v jiném světle. „Mami, jak si to mohla vydržet? Pochopíme, když od táty odejdeš. Stojíme při tobě.“ Na tohle jsem si musela počkat přes 20 let, nechtěla jsem děti předčasně brát do smutného světa dospělých. Ani dnes neví všechno. Často přemýšlím, co bych udělala tenkrát jinak. Jestli lituji toho, že jsem nesebrala děti a neodešla? ANO.
Na domněnky některých z vás, že zakladatelka musela mít s partnerem jiné problémy, odpovídám, že nemusela. My jsme je neměli. Jeho dceru jsem poznala, až když jsem byla ve vysokém stupni těhotenství, do té doby říkala tátovi do telefonu, aby přišel sám (byla jsem u toho). Hořce jsem litovala, že jsem si ji pustila blíž a myslela jsem si, že můžeme být kamarádky. S ní mi do života vstoupila faleš, přetvářka, zlo a spousta lží. Byla jsem v šoku, jak někdo dokáže lhát do očí. Zakladatelce se nedivím, že mu nepřeposlala její sms, jenom by to zase celé otočil proti ní. Držím ji pěsti a přeji jí lepší život, než jsem si vybrala já ![]()
@Kobliha51 píše:
Ano, máš pravdu. Expřítel je opravdu hodně chytrý. Pořídil si s mladou holkou mimino a teprve pak zjistil, že se mu lépe spinká s dospělou dceruškou, než s tou novou holkou. A zjistil, že vlastně chce žít s dceruškou i nadále a tu novou holku vlastně ani nechce, protože ona mu schválně porodila další dceru, aby jeho dospělá dcerunka měla konkurenci. A tak tu novou holku i s tou narozenou konkurencí vyhodil. A teď bude do smrti dcerunku chytře podporovat do té doby, až sám zemře. Pak bude dcerunka jistě dědit všechno a konkurence nic. A doufám, že chytrý tatínek už nebude nikdy experimentovat a nenajde si novou ženu třeba ve svých 60 letech, protože i v té době bude se svou 40ti letou dcerunkou sdílet lože a to by se té nové kupodivu opět nemuselo líbit. A té SMS od dcerunky věřím. Její chování, zrovna tak jako vyjadřování v SMS odpovídají chování cca13 let staré holky.
Naprosto vystizny. ![]()
Holky neblázněte, nejspíš to dopadne tak, že si dcera najde chlapa a taťka si poprvé v životě zahraje druhý housle… i to je život
. Ale líbí se mi, jak tady šmahem máte ve všem naprosto jasno
. Vy víte, za jakých okolností (i když je to v podstatě pro malé dítě nebo i mladého člověka jedno..) zemřela matka oné dcery, jestli byli s tatínkem spolu nebo rozvedení. Chcete mi všechny říct, že až vaše dítě dospěje, že ho vypakujete z domu, bez ohledu na to, jestli zavadí o práci, ať už v tom bude důvod jakýkoliv. Že, když bude mít padnout na h.bu, že ho s klidným srdcem na ní padnout necháte? Já si netroufám tvrdit, že je v tomto případě dcera nevinná, ale taky si netroufám tvrdit opak. Třeba táta zjistil, že se mu tento vztah nepovedl, jak by si představoval a je to velký po.era, jak by bylo patrné i z toho vztahu s dcerou a vyřešil to až když mu řešení nabídla sama zakladelka. Myslím, že pro ní jen dobře a je zbytečné tady napadat jednu nebo druhou stranu, protože víme houby
…
@Kobliha51 píše:
Ano, máš pravdu. Expřítel je opravdu hodně chytrý. Pořídil si s mladou holkou mimino a teprve pak zjistil, že se mu lépe spinká s dospělou dceruškou, než s tou novou holkou. A zjistil, že vlastně chce žít s dceruškou i nadále a tu novou holku vlastně ani nechce, protože ona mu schválně porodila další dceru, aby jeho dospělá dcerunka měla konkurenci. A tak tu novou holku i s tou narozenou konkurencí vyhodil. A teď bude do smrti dcerunku chytře podporovat do té doby, až sám zemře. Pak bude dcerunka jistě dědit všechno a konkurence nic. A doufám, že chytrý tatínek už nebude nikdy experimentovat a nenajde si novou ženu třeba ve svých 60 letech, protože i v té době bude se svou 40ti letou dcerunkou sdílet lože a to by se té nové kupodivu opět nemuselo líbit. A té SMS od dcerunky věřím. Její chování, zrovna tak jako vyjadřování v SMS odpovídají chování cca13 let staré holky.
Podívej se, můžeme se tady vše jen domýšlet. Můj pohled na situaci byl opačný, než ostatních diskutujících tady, tak jsem jej napsala. Usuzuji tak z toho, jak píše a jak podává situaci zakladatelka. A také jak reaguje na souhlasné ohlasy, na co vůbec nereaguje a co se snažila naznačit, když se jí to hodilo, ale o co se jednalo se jí napsat nechtělo.
Já si například vykládám to, že si pán pořídil miminko s mladou holkou tak, že ona je alespoň podle tohoto zde (ale jde čistě o moji domněnku, na kterou mám právo) dost osoba s hraniční poruchou osobnosti, které bývají velice charismatické a manipulativní. A že ona na něj ušila s dítětem habaďůru. To, co tu popsala jako že ji vyhodil si myslím, že bylo spíš tak, že ho (stejně jako stále dokola už několik let, jak tu sama uvádí, vyprovokovala k hádce a on jí řekl něco ve smyslu jako „tak si teda jdi, když chceš!“. A to je tedy sakra o něčem jiném, obzvlášť, když ona to možná posílená komentáři tady z emimina sama vyhrotila a navrhla…
Neříkám, že dcera je v tom úplně nevině, ovšem zase si myslím, že zakladatelka šla tak trochu po penězích, ačkoli se tu ohání garsonkou. Kolik má dál peněz se neví, ale zas to asi nebude závratná suma, dědil přeci jen ještě bratr a zakladatelka se o penězích bývalého zmiňuje, takže bude mít určitě víc.
Co se týče nenormálnosti toho, že v malém bytečku holt otec neřeší, že dcera přespí s ním na rozkládacím gauči, zas takovou trágu bych z toho nedělala. Je to jediná věc, kterou se podařilo zakladatelce vyšťourat a utáhnout na ni půl emimina.
Já si nemyslím, že to cokoli značí. Prostě nouzovka. Stavějí dům, kde bude mít starší dcera možná pokoj, otec je starší, nechce spát na podlaze a z důvodu rozepří se zakladatelkou ani s ní. A dcera to možná dělá schválně, aby „matičku“ vyprovokovala…
Co my víme… ![]()
@Anonymní píše:
Ukáže. I u nás ukázal. Jen pár lidí z emimina ví něco z toho, co mám za sebou a mohla bych napsat román. Láska těchto dcer je neuvěřitelně sobecká a nepřející. V každém směru. Skutečně jsou tátové, kteří svým egem zůstanou zaslepení do té doby, dokud nepřijdou o všechno. Těžko si přiznávají, že sklízí, co zaseli a tohle probuzení je pro ně hodně bolestivé. O to víc, že se od této dcery distancují i jeho děti z našeho vztahu.
Upřímně se tomu těžko věří. Vždycky jsou totiž děti, které partner miluje „moc“ ty, které jsou z prvního manželství. Nikdy jsem neslyšela matku, která by si stěžovala, že partner miluje příliš jejich společné dítě. To se naopak dme pýchou a říká s takovou tou „omluvnou tóninou“, jak je ta jejich holka „tatínkova holčička“ a synáček „tatánek“.
Naopak u nevlastních dětí má většina nevlastních rodičů (chlapi i ženské) pocit, že ten druhý svému dítěti „moc dopřává, moc ustupuje, příliš se stará“ atd.