Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dost mně zaráží, jak někteří na základě pár informací a svých domněnek dokážou druhého rozebrat a odsoudit ![]()
a předsudky ohledně věku partnerů… a všichni mají hned jasno, je mladší, tak je to zlatokopka ![]()
zakladatelce bych každopádně radila odborníka… a pokud možno i s otcem dítěte… přece jen se budou muset ještě pár let potkávat v zájmu miminka a bylo by fajn to nějak ukočírovat… a držím palce
@Akivasha nejspíš proto, že se nechce dělit s malou segrou o nic. Bojí se, že svou roztomilostí malá odtáhne tátu na svou stranu a jí ubyde z korýtka a i jiných výhod. A to, že se tam co chvilku zastaví, aby měla situaci pod kontrolou, si fakt myslím. Já jí prostě vidím jako zdatného manipulátora. Nicméně, na jednu stranu to i trochu chápu. No, to že malá holčička nejspíš přišla o tátu, nebo alespon tak napůl je nejsmutnější, to jo ![]()
@Verunecka289 píše:
Tak to nemyslíš vážně totopřestat se stýkat s nejlepším kamarádem jen proto, že má starší ženskou?
![]()
to seš teda fakt kamarádka za všechny prachy
někteří mě fakt nepřestanou udivovat
mám taky mladšího partnera, ještě že moje kamarádka má pochopení
![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Ano, zakladatelka nemusi nic prekusnut. A ani nemusi prekazat priatelovi a jeho dcere v zivoteUrcite ju bude hriat dobry pocit ze si vybojovala soju pravdu a alimenty chodia nacas.
@Bábi Zlopočasná píše:
Tak som mala pravdu… vyhrala si, a alimenty (hadam) budu chodit nacas
Nebudu zneužívat anonymu k tomu, abych ti napsala, jaký mám na tebe názor. Píšeš:…svoji pravdu…vyhrála si…alimenty (zmíněné 2×). Tvoje smýšlení - no comment.
Situace dopadla podle očekávání. Pro chlapa je nejcennější starší dcera, mladší je velký kus za ní a partnerka má hodnotu nejnižší. Z pohledu zakladatelky je nejcennější její malá dcerka, partner je kdesi vzádu a vyvdaná dcera je její soupeř o chlapovy zdroje. Přírodní zákony rozhodly za ně a rozum na to jen bezmocně kouká ![]()
@kalamitaa píše:
Situace dopadla podle očekávání. Pro chlapa je nejcennější starší dcera, mladší je velký kus za ní a partnerka má hodnotu nejnižší. Z pohledu zakladatelky je nejcennější její malá dcerka, partner je kdesi vzádu a vyvdaná dcera je její soupeř o chlapovy zdroje. Přírodní zákony rozhodly za ně a rozum na to jen bezmocně kouká
No jo, no. Shrnuto a podtrženo… Smutné. To je tak, když lidi nemyslí, než si pořídí dítě a nevadí jim, že si sebe navzájem neváží. A zakladatelka se tu ještě tváří, jak je na koni. Ale té malé to provedli oba - 50:50. ![]()
@Anonymní píše:
Nebudu zneužívat anonymu k tomu, abych ti napsala, jaký mám na tebe názor. Píšeš:…svoji pravdu…vyhrála si…alimenty (zmíněné 2×). Tvoje smýšlení - no comment.
Prosímtě, ona to myslela úplně opačně! ![]()
@Verunecka289 píše:
Tak to nemyslíš vážně totopřestat se stýkat s nejlepším kamarádem jen proto, že má starší ženskou?
![]()
to seš teda fakt kamarádka za všechny prachy
někteří mě fakt nepřestanou udivovat
Ona ta jeho zenska na mna ziarlila a vyplakavala mu na pleci, ze travi cas so mnou. No a pretoze ja v nom videla len kamarata, ale nie chlapa, tak som sa stiahla. Aby som nebola pricinou ich rozchodu. A tiez preto, ze som nemala rada tu jeho zensku. Dnes su cez 10 rokov spolu, a takto, na dialku, vyzeraju ze stastne.
@analoja píše:a předsudky ohledně věku partnerů… a všichni mají hned jasno, je mladší, tak je to zlatokopka
Ja osobne som mala na mysli zlatokopku z pohladu tej 22-rocnej dcery.
@Levandule121 píše:
No jo, no. Shrnuto a podtrženo… Smutné. To je tak, když lidi nemyslí, než si pořídí dítě a nevadí jim, že si sebe navzájem neváží. A zakladatelka se tu ještě tváří, jak je na koni. Ale té malé to provedli oba - 50:50.
Lidé, kteří si pořídí dítě jsou většinou zamilovaní a plánují spolu žít. On je o 15 let starší, než ona. Měl si chudák rozmyslet předem, jak hodlá dál žít. Když se seznámili, byla zakladatelka možná zrovna přibližně v letech jeho dospělé dcerunky. Takže si asi neměla pořizovat dítě s dědkem a raději se měla nechat plácat po zadku od svého otce. Asi by udělala líp. Co myslíš?
@Anonymní píše:
Ako som pisala - mozes s partnerom bojovat, a vybojovat si svoju pravdu… co vacsinou konci rozchodom (onymi alimentami) alebo mozes s partnerom spolupracovat a netrvat na svojej pravde a ‚principe‘, ktory musi on uznat, a ostat stastne sparovana. ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Ako som pisala - mozes s partnerom bojovat, a vybojovat si svoju pravdu… co vacsinou konci rozchodom (onymi alimentami) alebo mozes s partnerom spolupracovat a netrvat na svojej pravde a ‚principe‘, ktory musi on uznat, a ostat stastne sparovana.
Poslouchat ho na slovo, nemít žádné své názory, dělat jen to, co on si přeje, tolerovat mu všechno, na co on jen pomyslí, nemít žádné nároky, být připravena vždy a na všechno, nemluvit, není-li tázána, - ano, taková žena a žádná jiná, je přínosem do domácnosti a je šťastně spárovaná, protože jen proto se narodila. ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Ja osobne som mala na mysli zlatokopku z pohladu tej 22-rocnej dcery.
přesně tak, i já. nevím, jak dlouho spolu zakladatelka s partnerem byla, ale podle toho, co píše, mi to orientačně vychází na nějakých čtyři-pět let. tedy partnerova dcera byla nějak těsně pod hranicí zletilosti, mezitím co její macecha naopak těsně nad její hranicí. to bych řekla, že jejich vzájemným vztahům příliš nepřidalo ![]()
@Levandule121 píše:Četla jsem to celé znovu a chápu to stejně
Prosímtě, ona to myslela úplně opačně!
Tohle se dá myslet opačně? :
Tak som mala pravdu… vyhrala si, a alimenty (hadam) budu chodit nacas ![]()
Ironickým lidem nerozumím, je mi líto.