Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bAcK píše:
Ja to chapu a narok na to resit to samozrejme mas, ale ty sama jsi psala, ze jste se s „milencem“ dohodli nedelat nic a pockat jak se to vyvine. Ja si jen myslim, ze cekat pul roku a nebo rok je proste moc. Cim dyl clovek premysli, tim je nerozhodneji. Dej si termin, treba mesic a pak to rozstipni. Stejne to budes muset nejak vyresit a zbytecne bych to neoddaloval.Ono Vase manzelstvi a celkove i sexualni orientace a nemoci razantne vybocuji z vetsinoveho chapani a koloritu ve spolecnosti. A uprimne ruku na srdce, zena tveho zamereni si asi bude hledat tezko partnera co bude vyhovovat spolecensky, na stejne dusevni vlne a pak i sexualne a bude mit zajem vychovavat „nevlastni“ dite. Ne ze by takovy neexistovali, ale zamysli se, jestli tvuj potencionalne novy partner aspon neco z toho splnuje.
P. S. - Jeslti si dobre pamatuji, tak pises ze jste s milencem kolegove. Nedovedu si predstavit, ze bych delal s manzelkou ve stejnem zamestnani. Vidat se cely den v praci a pak doma. Nevim nevim, bal bych se zevsedneni a okoukani.
Termín už jsem si dala, po naší dovolené to pro sebe rozseknu, tj. do konce září
Ano, ten druhý splňuje všechno uvedené.
Pokud bych s ním byla a žila ve společné domácnosti, určitě bych s ním nechtěla pracovat, není problém ani pro jednoho z nás si najít jinou práci (jsme IT)
Dále viz můj příspěvek „ROZHOVOR S MANŽELEM“
@Cthulhu píše:
ROZHOVOR S MANŽELEM…
Dává to smysl?
Ano, to dává smysl
. A musím říct, že Tvůj manžel je velice rozumný muž.
Třeba já rozhodně o svých citech k manželovi nepochybuji. Vím, že ho miluji a chci s ním být. A taky vím, že je to vzájemné. Přesto je náš vztah poté, co se narodily děti, jiný, než byl dřív. Není horší, je jiný. Dětem je 3,5 roku a 14 měsíců, nemáme vůbec žádné hlídání, takže je jasné, že na sebe nemáme tolik času, kolik jsme mívali, nemůžeme být tak spontánní atd. Ale my jsme s tou změnou počítali a bez zásadních problémů se s ní sžili.
Osobně jsem přesvědčena, že ta „megaláska“ je „megaláskou“ právě proto, že je nenaplněná a že s „milencem“ neřešíte ty každodenní záležitosti, které řešíš s manželem. Je dost možné, že by ses za nějakou dobu soužití s „milencem“ dostala do stejného bodu, kde jsi teď. A co pak? Budeš dál hledat někoho, z koho budeš mít rozklepaná kolena? Věční hledači dokonalého štěstí nakonec stejně šťastní nebývají, protože kvůli nikdy nekončící honbě za tou úžasnou megaláskou si neváží toho, co mají, byť to není zrovna málo
.
@Cthulhu píše:
ROZHOVOR S MANŽELEMDává to smysl?
Ano tohle smysl dava. Drzim palce at Vam to dobre dopadne. ![]()
ROZHOVOR S MANŽELEM
Jak jsem psala výše, znovu jsem tedy mluvila s manželem o tom, jak se cítím a že nejsem úplně šťastná. „Statečně“ jsem k tomu dodala i obavu, že ho nemiluji tolik, kolik bych měla, asi… O tom druhém jsem se zatím nezmínila, teď řeším jen vztah mezi námi.
Jeho reakce byla poměrně překvapivá a přijde mi i logická, tvrdí, že než se narodil syn, bylo všechno ok a že teď prostě tím, jak mu dávám všechnu svou lásku, už na něj tolik nezbývá. To mě třeba vůbec nenapadlo a myslím si, že na tom určitě něco je. dále řekl, že cítí, že se sami sobě poslední dobu moc nevěnujeme, že spolu nemluvíme, tolik se netulíme a vůbec, že ten společně strávený čas je, že oba sedíme u svých počítačů a k tomu hraje televize. Myslí si, že se nám prostě neděje nic neobvyklého a že tímhle prochází určitě více párů, po narození dítěte. a že to vše je spojené i s tím chybějícím sexem, on je unavený, já taky, navíc když spolu trávíme tak málo času, ačkoli sedíme kousek od sebe, pak pochopitelně není ani chuť na sex.
zatím jsme se shodli na následujícím postupu - že si prostě budeme v týdnu vyhrazovat večery jen pro nás, vypneme televizi, počítače a budeme se věnovat jeden druhému, hrát hry, povídat si a tak.. Že konečně dotáhneme hledání chůvy do konce a občas si někam vyrazíme jen sami, bez syna. (My chodíme ven celkem často, na zahrádku, o víkendech na výlety, věnujeme se geocachingu, ale vždycky jsme tři) Takže zajdeme do kina, divadla, na večeři a tak. V půlce září jedeme na tu dovolenou, tak ta že by nám taky pomohla pomoci a pak se uvidí, jestli se vrátí láska a chuť na sex. On nemá pochyby, že mě miluje, ale už také cítí, že to není úplně ono, že si nejsme tak blízko jako dřív.
Po tomhle rozhovoru mě napadlo, že prostě možná si ty city k tomu druhému jen vyvolávám sama v sobě, protože mi to prostě chybí, vždyť se bráním i tomu sblížení se, bráním se tomu, aby byl mým milencem, tak to možná dělám podvědomě proto, že to možná ani nechci, jen mi chybí ta „megaláska“… to by bylo asi to nejlepší zjištění, protože se dá lehce vyřešit tím, že se jen budeme s manželem víc věnovat sami sobě..
Co se týče toho druhého, ještě jsem s ním nemluvila, ale protože komunikujeme převážně přes Skype, napsala jsem mu dnes odpoledne, ještě před rozhovorem s mužem, takovou delší zprávu, jak se cítím, že tahle situace mezi námi mě trápí, že jsem zmatená a že i když vím, co cítí, nevím co chce a co od naší komunikace čeká a co by vůbec tak nějak chtěl. Teď, ne za pár měsíců nebo let. Podle toho co odpoví budu řešit co s tím dál, zda v sobě pak třeba najdu sílu s ním definitivně ukončit styky, což je ale těžké, protože jak už jsem psala, jsme kolegové, sice jsem na rodičovské dovolené, ale chodím do práce za kolegy „na kafe“, na firemní akce a jednou se do té práce vrátím.. Ale to už to snad bude všechno dávno vyřešené. Pokud nepřijde s opravdu něčím, „z čeho si sednu na zadek“ a napíše mi jen něco ve stylu „Miluji tě, ale v tuhle chvíli ti nemám co nabídnout“ nebo „pořád se bojím, že by nám to neklapalo a potřebuji získat nějakou jistotu až časem“, pak sice chápu co by tím myslel a já to vnímám stejně, dělám teď přeci to samé, ale už budu vědět, že to prostě nemá cenu hnát někam dál.. a z čeho bych si sedla na zadek? Sama nevím, možná podvědomě tuším, že nic takového nenapíše a jen bude chodit kolem horké kaše a bude chtít prostě vyčkávat, stejně jako jsem chtěla já. Určitě se s ním ještě sejdu a budu s ním chtít mluvit o tom, co mezi námi je, co mezi námi skutečně je a co si třeba jen idealizujeme tím, že je ta láska taková nenaplněná…
Dává to smysl?