Rys ostrovid v lesích

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6661
27.5.21 23:30
@Mia2020 píše:
Tito rysové ale napadli daňky, slepice a stádo ovcí.

Rys je zvíře samotářské a lidem se snaží maximálně vyhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569

Ja si myslim, ze neni jediny pripad utoku na cloveka (u tohot druhu). Ony ty kocky nejsou blby, vi co si muzou. Kolik vlastne rys vazi, tak do 30kg? Ty vetsi kocky si myslim ze zautoci, jen kdyz se citi ohrozene. ALe rys? Ale no taaak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera

@Mia2020 tak vegetariani rysove fakt nejsou. Ale mapovani rysu je obvykle z pobytovych stop a fotopasti:D neni pravdepodobne je zahlednout, natoz ze by byl utok na cloveka. Nejsou to pumy… by me zajimalo, kde je 30 rysu? Tak nekde v Rumunsku, ne?

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
27.5.21 23:33

Btw skvělý dokument o lidech co bojují s vlky na Broumovsku (vlci v tom jsou fakt nevinně, tam je to osobní…)

https://www.jedensvetonline.cz/…orders_78524

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
27.5.21 23:36
@luccifera píše:
@Mia2020 tak vegetariani rysove fakt nejsou. Ale mapovani rysu je obvykle z pobytovych stop a fotopasti:D neni pravdepodobne je zahlednout, natoz ze by byl utok na cloveka. Nejsou to pumy… by me zajimalo, kde je 30 rysu? Tak nekde v Rumunsku, ne?

Nejvíce jich u nás žije na Šumavě, to jsou desítky rysů. Ale rozhodně ne okolo nějaké vesnice :lol: Je to zvíře teritoriální a žije v lesích, od lidí se drží dál… a ví proč :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
27.5.21 23:41
@FlorenceF Jenkins píše:
Twg :roll: nas pes nejake stadecko probudil, nastesti kolem nas jen probehli a nerozhodli se to řešit 8oAsi takto
:mrgreen: Tady jich je plno, navic v poslednich dvou letech okolo radil kurovec, prisli o dost zivotniho prostoru. Je fakt, ze taky spis utecou nez zautoci, ale kdyz si vezmes, jak byvaj veliky… kam se na ne hrabe rys.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
28.5.21 00:07
@Mia2020 píše:

A ty jsi neco z toho co pises? :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36884
28.5.21 00:16

Rys je teritoriální kočkovitá šelma. Má svůj revír o rozloze několika čtverečních kilometrů, kde nesnese konkurenci.
Pokud by někdo vypustil 30 rysů na jedno místo, tak promiňte, ale je to idiot. Ti rysové by se servali a část z nich by zřejmě zahynula. Myslím, že to ochránci neudělali, ale šotka vyrobili novináři.
Pokud půjdete přírodou, tak rysa v těch několika čtverečních kilometrech velmi těžko uvidíte, natož aby došlo k ještě bližšímu kontaktu.
To o divočácích bych tohle naopak netvrdil.
cs.wikipedia.org/wiki/Rys_ostrovid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
28.5.21 00:29

A to si představ, že u nás na severu žijí vlci :P :mrgreen: Nechává mě to v klidu…čeho se už trochu bojím, jsou medvědi…ale to jsou asi ojedinělé kusy - kus, kdesi na hranicích se Slovenskem či Beskydech…rysa bych fakt neřešila :lol: Všechna tahle lesní zvířata jsou velmi plachá a aby zaútočila na člověka, musela by mít kurňa krizi… :think: :lol:

• Citovat
  • Upravit
42042
28.5.21 06:08
@Mia2020 píše:

Jak si myslíš, že je rys velký? Největší má 30 kg. Navíc žije sám a lidí si nevšímá. A 30 rysů v okolí 1 města? I na Šumavě, kde je jich nejvíc, je populace cca 50 rysů.

Příspěvek upraven 28.05.21 v 06:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.5.21 06:10

@Mia2020 je to nesmysl, ten rys se tě boji mnohem víc, než ty jeho.. Já couram po lese sama pořád a su v klidu. Bála bych se medvěda, ten u nás naštěstí není :think: mmchdm, když se bojíš zvířat, tak mluv, nebo si zpivej.. Tím je upozornis, že tam jsi a zdrhnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
28.5.21 06:36
@Ou píše:
Jasně. A teď tu o černe sanitce.

Nejsem zakladatelka, ale legendu o černé sanitce neznám. Můžeš prosím nastínit? Díky. :D
Ať nejsem vyloženě OT: spíš bych měla strach z divočáků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
28.5.21 06:48
@Hořec píše:
Nejsem zakladatelka, ale legendu o černé sanitce neznám. Můžeš prosím nastínit? Díky. :D
Ať nejsem vyloženě OT: spíš bych měla strach z divočáků.

Popularni urban legend z dob meho detstvi. Cerna sanitka jezdila a kradla deti, jejich organy se prodavaly do zahranici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.5.21 06:52
@Mia2020 píše:
Dobrý večer,
dámy, obracím se na Vás s dotazem.
Počasí, jak se zdá, se začíná zlepšovat. Proto mě napadlo, že bych se mohla opět vydávat do přírody (například na místní klášter, který stojí na kopci, k němuž vede cestička z obou stran lemovaná lesy), nebo prostě na kole. Žiji v malém a odlehlém městě, které obklopují vesnice a lesy.
Dneska jsem se dozvěděla, že se v těchto lesích a v okolí mého města pohybuje 30 rysů.
Myslíte si, že je opravdu hazard se někam v této situaci vydat? Já se jich bojím jak čert kříže. Říká se, že nejsou agresivní, ale kdo ví. Bojím se, že se s nimi třeba setkám a napadnou mě. Asi to bude jistit jóga, posilování a běh do schodů :D a když budu chtít nějaké slunce, půjdu si sednout na náměstí na lavičku, nebo na balkón, kde je bezpečí.
Nebo myslíte, že jsou mé obavy zbytečné?
Moc Vám děkuji za názor.
Dobrou noc Vám všem :)

Jestli máte v okolí rysa, bojí se tě víc než ty jeho. Cítí a slyší tě zdaleka. Víc bych se bála divokého prasete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40405
28.5.21 07:02
@Mia2020 píše:
Dobrý večer,
dámy, obracím se na Vás s dotazem.
Počasí, jak se zdá, se začíná zlepšovat. Proto mě napadlo, že bych se mohla opět vydávat do přírody (například na místní klášter, který stojí na kopci, k němuž vede cestička z obou stran lemovaná lesy), nebo prostě na kole. Žiji v malém a odlehlém městě, které obklopují vesnice a lesy.
Dneska jsem se dozvěděla, že se v těchto lesích a v okolí mého města pohybuje 30 rysů.
Myslíte si, že je opravdu hazard se někam v této situaci vydat? Já se jich bojím jak čert kříže. Říká se, že nejsou agresivní, ale kdo ví. Bojím se, že se s nimi třeba setkám a napadnou mě. Asi to bude jistit jóga, posilování a běh do schodů :D a když budu chtít nějaké slunce, půjdu si sednout na náměstí na lavičku, nebo na balkón, kde je bezpečí.
Nebo myslíte, že jsou mé obavy zbytečné?
Moc Vám děkuji za názor.
Dobrou noc Vám všem :)

Ahoj, upřímně, víc než nějaká parta rysů někde v lesích mě ser.ou nevychovaní, rozmazlení a nevyzpytatelní psi se svýma pošahanýma páníčkáma.

To mi připomnělo, že musím koupit kvůli děcku nějaký pepřák nebo nevím co, u nás to je čímdál horší. :?
Nedávno jsme měli incident opravdu na dětském hřišti, naštěstí tam bylo těch lidí víc, ale proboha, když si pořídím velkého psa, tak snad nedovolím, aby skákal na děti, které jezdí na dětské lanovce, navíc za cedulí „psům vstup zakázán“. :roll:
A prý si chce hrát, koho to zajímá… :roll:

Zlatě rysi, medvědi, vlci. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová