Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6093
28.7.11 13:51
Koblížek21 píše:
Ahoj, máte někdo tip čím obarvit šátek? Koupila jsem si jeden, no barvičky už nic moc, je nošený, a napadlo mě, že bych si ho trošku přetvořila, ale aby to nějak nevadilo miminku, nebo radši nebarvit? :nevim:

Záleží, z jakého materiálu je šátek vyroben.
Pokud je barvení nutné, určitě doporučuju barvy certifikované pro děti do 3 let.
Hodně jsem slyšela v souvislosti s barvením bavlněného šátku o barvách Procion.
Jinak se dají objednat ještě ze zahraničí http://www.dharmatrading.com/

Já osobně bych se barvě snažila ale vyhnout. Vždy vybírám šátek v takovém odstínu, abych byla spokojená a nemusela na něm nic měnit.
Ono barvení mnohdy pocitově látku změní, nehledě na to, že docílit dokonalého výsledku není zas až tak jednoduché.
Na NoseniDeti.cz je tomuto věnováno celé diskuzní téma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
28.7.11 14:29

no ono na fotce to vypadalo pěkně ty barvičky no, v reálu to přišlo takový vybledlý, ale zase se mi ho nechce zbavovat, je krásně měkkoučký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
28.7.11 18:18
Koblížek21 píše:
no ono na fotce to vypadalo pěkně ty barvičky no, v reálu to přišlo takový vybledlý, ale zase se mi ho nechce zbavovat, je krásně měkkoučký

A co máš tedy za šátek? Asi to bude něco jednobarevného :?:
Ptám se, abych zjistila, jestli náhodou není ta vybledlá barva jedinou překážkou :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
29.7.11 07:58

jojo je jednobarevný, já ani nevím co to je, výrobce jsme se nedopídily, ale pruží a nepruží tak jak má podle návodů a nikde netlačí ani neřeže:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
29.7.11 08:51

Zní mi to dost podezřele, já jsem vůči no-name šátkům velmi nedůvěřivá.
On v diagonálním směru totiž pruží i tkaný ubrus :lol:
Nemáš foto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
29.7.11 09:07

:D dám ho sem příští týden až se vrátím domů, fotku mám jenom takovou že tam moc není vidět:-) zatim jsem do něj jako na zácvik zašátkovala desetikilovýho psinku, kupodivu to nějak funguje i na něj, na to že to je rapl tam vegetil naprosto spokojeně dvě hodiny:-D a nic mě nebolelo, tak uvidíme:-D jak se sem vůbec dává fotka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2999
29.7.11 15:04

chci se vám pochlubit novým přírůstkem… nemohla jsem odolat… pruhovaný girasol šel z domu a místo něj máme tuhle krasavici… … aby měl zelený dolcino kámošku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
30.7.11 11:59
Cappy píše:
Zní mi to dost podezřele, já jsem vůči no-name šátkům velmi nedůvěřivá.
On v diagonálním směru totiž pruží i tkaný ubrus :lol:
Nemáš foto?

Cappy já to sem neumím vložit, takové zatím fotky jsou kdyžtak tady na rajčeti: http://koblihaaa.rajce.idnes.cz/satek#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
1.8.11 08:42

katy: Kráááásnej, to je Zara? :oops: :palec:

• Citovat
  • Upravit
2999
1.8.11 12:00
Brunifid píše:
katy: Kráááásnej, to je Zara? :oops: :palec:

Jj, Bruni, zara Mild… jsem do něj byla už dávno zamilovaná, tak jsem ho konečně sehnala :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
3.8.11 10:09

Sesouvá se mi dítě

Zdravím šátkařky a prosím o radu.
Zkouším naši dvouměsíční slečnu nosit v šátku, v kolíbce, ale pořád se mi sesouvá.
Do kolíbky ve dvojitém kříži ji nacpu tak, že se mi zdá celkem rozumně na rameni, utáhnu, ale za chvíli ji mám sklepanou naležato.
Když to srovnám s videem od Vonzi, podle kterého jsem vázala (má mimčo vysoko na rameni), tak je to sakra rozdíl.
Znamená to, že blbě utahuju, nebo je chyba jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
4.8.11 08:25

je dobře uvázaný?

ahoj holky, prosím zkušené šátkařky, jestli by mi mohly poradit. Včera jsem si koupila šátek a hned ho vyzkoušela. Syn má 4 týdny. (šátek bych chtěla využít hlavně dopoledne doma, náš malej je chovací miminko a já doma skoro nic neudělám :-? )Včera jsem zkoušela kříž s kapsou uvnitř (to mi ale plakal, asi mu bylo vedro) a dneska kolíbku. U té si ale nejsem jistá, jestli ji mám správně uvázanou. Nerada bych mu tímto úvazem nějak ublížila. Mohly byste mi poradit? díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
4.8.11 08:26

přidávám ještě jednu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
4.8.11 08:51

Přijde mi to na straně u hlavičky málo dotažené, ale já kolíbkám nerozumím, tak si počkej na názor někoho fundovanějšího.
Jinak ale krásnej šátek, sluší vám, co to je zač? :-)

• Citovat
  • Upravit
2746
4.8.11 09:18

koupila jsem od jedné maminky, zanošený didymos. Taky se mi to zdá kolem hlavičky volné, když to ale utáhnu, tak se mi zdá, že ji moc zalamuji a ta látka se mu zařezává do hlavičky (aspoň mi to tak přijde :-()

Brunifid píše:
Přijde mi to na straně u hlavičky málo dotažené, ale já kolíbkám nerozumím, tak si počkej na názor někoho fundovanějšího.
Jinak ale krásnej šátek, sluší vám, co to je zač? :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí