Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mango_Lassi píše:
Je tam významná právě ta oplostela křivka emocí, kdy nic nedokáže extra potěšit ani naštvat
Nikdy ti neni nic lito? Nic te nedojme? Kdyby byl nekdo blizky vazne nemocny, tak nic necitis? Nebo kdyby se detem neco povedlo, vyborna znamka ve skole, pokud jste se museli hodne ucit? A s partnerem taky nic, kdyz jste nekde treba v prirode, hezka mista, taky necitis?
@Josefuna píše:
Nikdy ti neni nic lito? Nic te nedojme? Kdyby byl nekdo blizky vazne nemocny, tak nic necitis? Nebo kdyby se detem neco povedlo, vyborna znamka ve skole, pokud jste se museli hodne ucit? A s partnerem taky nic, kdyz jste nekde treba v prirode, hezka mista, taky necitis?
To bych takhle neřekla, musíš to brát v porovnání k ostatním lidem. Ale ano, výtky tohoto typu často dostávám.
@Mango_Lassi píše:
To bych takhle neřekla, musíš to brát v porovnání k ostatním lidem. Ale ano, výtky tohoto typu často dostávám.
Jako vytky doma nebo od cizich? Jestli jen od cizich, tak to neni tak dulezite.
@Sedmnactnulajedna píše:
Ani nahodou. Bud se bavime o schizoidech, tj. v uzkem slova smyslu o osobnostech popsanych v tom anglickem textu (tedy v zasade o lidech, kteri nemaji kontakt se svymi emocemi) a v sirokem slova smyslu o lidech, kteri maji emocni problem s intimitou, s blizkosti, s otevrenim se druhym, protoze se citi ohrozeni, anebo se bavime o beznem Jarovi, co denne nesvitori slovicka lasky, ale radsi si zaleze do dilny, tedy o typickem chlapovi
Je to dano i kulturnim prostredim. Uz jsem to nekde psala, ze Evropani nebo Americani pusobi vuci Latinoamericanum chladne a bez emoci. Oni klidne rikaji vety typu zboznuji te, obdivuji te, dekuji Bohu, ze mi te privedl do cesty, jsi laska meho zivota apod. jak na bezicim pasu. Kdyby tohle bezne rikal cesky muz, tak si myslis, ze je to magor.
@Josefuna píše:
Je to dano i kulturnim prostredim. Uz jsem to nekde psala, ze Evropani nebo Americani pusobi vuci Latinoamericanum chladne a bez emoci. Oni klidne rikaji vety typu zboznuji te, obdivuji te, dekuji Bohu, ze mi te privedl do cesty, jsi laska meho zivota apod. jak na bezicim pasu. Kdyby tohle bezne rikal cesky muz, tak si myslis, ze je to magor.
Já souhlasím s tím, že ta definice je širokoúhlá a záleží na kulturním kontextu ![]()
@Mango_Lassi píše:
Já souhlasím s tím, že ta definice je širokoúhlá a záleží na kulturním kontextu
Myslim, ze je zbytecne stanovovat si nejake diagnozy, spolecnost je uz moc prepsychologizovana. Nekdo proste proziva veci mene a jiny vice.
@Josefuna píše:
Takovych muzu je hodne a nemusi mit primo zadnou poruchu.
Ahoj Josefuno, ano to já vím..
Partner je jiný než ostatní chlapi, které jsem za život poznala.. nemluví, extrémně uzavřený, samotářský, introvertní, nevšímavý atd.
@Josefuna píše:
Myslim, ze je zbytecne stanovovat si nejake diagnozy, spolecnost je uz moc prepsychologizovana. Nekdo proste proziva veci mene a jiny vice.
Jasne. To je jako by clovek nerozlisoval mezi depresi a depkou. Pekne mi lezete na nervy s temihle „moudry“ tady. To je dukaz, ze ja schizoid fakt nejsem - ani v uzkem, ani v sirokem slova smyslu
![]()
@Betule25 píše:Treba byl dlouho sam a neumi nebo nevi, jak se k partnerce chovat. Vsak mu to muzes rict nebo se k nemu chovej tak, jak chces ty, aby se on choval k tobe, a uvidis, jestli se zmeni.
Ahoj Josefuno, ano to já vím..
Partner je jiný než ostatní chlapi, které jsem za život poznala.. nemluví, extrémně uzavřený, samotářský, introvertní, nevšímavý atd.
@Sedmnactnulajedna píše:
Jasne. To je jako by clovek nerozlisoval mezi depresi a depkou. Pekne mi lezete na nervy s temihle „moudry“ tady. To je dukaz, ze ja schizoid fakt nejsem - ani v uzkem, ani v sirokem slova smyslu![]()
Podle mě zbytečně hledáš škatulky. Nebo jsem vůbec nepochopila o co ti přesně jde ![]()
@Sedmnactnulajedna píše:
Jasne. To je jako by clovek nerozlisoval mezi depresi a depkou. Pekne mi lezete na nervy s temihle „moudry“ tady. To je dukaz, ze ja schizoid fakt nejsem - ani v uzkem, ani v sirokem slova smyslu![]()
Ja nejsem schizoid, ale prijde mi uplne normalni zverejnovat fotky, az kdyz jsem doma nebo jeste lepe je nezverejnovat vubec. Kazdy nechce troubit do celeho sveta, ze byt nebo dum je ted k dispozici zlodejum. To te nenapadlo?
@Mango_Lassi píše:
Prefer being alone and choose to do activities alone
Don't want or enjoy close relationships
Feel little if any desire for sexual relationships
Feel like you can't experience pleasure
Have difficulty expressing emotions and reacting appropriately to situations
May seem humorless, indifferent or emotionally cold to others
May appear to lack motivation and goals
Don't react to praise or critical remarks from others
Mango, všechno do puntíku..
Sex má rád, to ne že ne, ale i v posteli je jakoby ' uvězněn v sobe' a tu vášeň tak neprojeví.
Funkce v pořádku, jen frekvence by mohla být častěji, ale už jsem si zvykla no
![]()
Sám od sebe mi po tom neřekne, že se mu to líbilo, možná ať nekecám párkrát ve slabé chvilce i jo, ale raději mi to potom napíše na msn
![]()
Vlastně mi přijde, že víc umí napsat než říct do očí, ale s tím já problém nemám ![]()
Jinak podotýkám, je nám oběma přes 40, není to žádný zastydlý puberťák
![]()
@Betule25 píše:
Sex má rád, to ne že ne, ale i v posteli je jakoby ' uvězněn v sobe' a tu vášeň tak neprojeví.
Funkce v pořádku, jen frekvence by mohla být častěji, ale už jsem si zvykla no![]()
Sám od sebe mi po tom neřekne, že se mu to líbilo, možná ať nekecám párkrát ve slabé chvilce i jo, ale raději mi to potom napíše na msn![]()
Vlastně mi přijde, že víc umí napsat než říct do očí, ale s tím já problém nemám
Prosím tebe, je to jen chlap, pro kterého sex není pupek vesmíru. Dg bych v tomto případě nerozdávala ![]()
@Betule25 píše:
Funkce v pořádku, jen frekvence by mohla být častěji, ale už jsem si zvykla no![]()
Sám od sebe mi po tom neřekne, že se mu to líbilo, možná ať nekecám párkrát ve slabé chvilce i jo, ale raději mi to potom napíše na msn![]()
Vlastně mi přijde, že víc umí napsat než říct do očí, ale s tím já problém nemám
Podivej, kazdy neni vasnivy, nemusi byt u toho slyset a ani nemusi rikat, ze se mu to libilo. Myslis, ze vetsina lidi si po sexu pravidelne rika, ze se jim to libilo? Chapu, ze by te potesilo to slyset, jestli te to uklidni, tak mne to doma taky manzel nerika ![]()