Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anguo promiň, že otravuju, ale vypadáš jako hlavní poradce
a nevím jestli jsi to tu už psala
co mám zaškrtnout, když jsem na mateřské dovolené, ale šla jsem na ni z rodičáku. To se asi mám chovat jako bych byla na rodičáku?
Jsem z toho jelen… ono doplňovat potom ty následující otázky je opruz ![]()
Díky moc
Tak stornuju dotaz, volala jsem tam a prý to mám vyplnit, jako bych byla na první mateřské, když jsem plynule přešla z rodičáku na mateřskou.
Tak aspoň vím co a jak…
Hezký večer ![]()
Já jsem tam taky teď volala s tím naším dilematem ![]()
Paní byla moc příjemná, ale vlastně jsem napráskala tu naši komisařku, protože si to hned hledala, kdo to byl, že to musí vyplnit a je to hrubé porušení nebo co
Si přijdu jak nějaký donašeč
![]()
No a teda jsem se dozvěděla, že na to vůbec nemáme šahat a že to prostě musí vyplnit komisař, tak buď by nám ji tu mohla poslat znovu nebo si má dojít na hlavní poštu… Tak kdyby to náhodou někdo taky řešil ![]()
Viděli jste dneska zprávy na Primě? Tam říkali, že pokud vás komisař nezastihne doma a „neupíšete se mu“ tak že nemá doklad, že vám formuláře předal a žádná pokuta vám nehrozí.
No doufám, že maj pravdu, páč já na sčítání už normálně SERU
. Už mě fakt štvou, dvakrát jsem byla na poště, furt mi ty formuláře nechtěli dát, že jim dal komisař výpověď a že tam k nám určitě někdy někdo přijde
![]()
A mně volala dneska vedoucí hlavní pošty, že má na stole stížnost
Tak jsem si to vysvětlily, bo komisařka se dušuje, že to všude píše, zítra tam jde švagrová se svým formulářem, protože to chce vidět a aby jí to teda tam dopsali (se k tomu teď musí ta vedoucí oficiálně vjadřovat, chudina
).
Tak jsem jí zrovna řekla, že moje babička má stejný problém - přestože tam bydlí už 35 let, dostala rovněž nepředtištěný formulář (což by tak nevadilo) a rovněž s nevyplněným záhlavím (jiná komisařka), tak s babi tam jdu ve čtvrtek ![]()
Prý to řekne i ostatním, kdybych náhodou přišla, když ona tam nebude. Takže celá hlavní pošta ví, že jsem si někde stěžovala
A já jsem se chtěla přitom jenom zeptat… To mám z toho, že jsem tak aktivní ![]()
Ale přesto všechno já teda na sčítání nekašlu, statistický úřad nemůže za to, že si někteří jednotlivci zjednodušují práci ![]()
Angua píše:
Ale přesto všechno já teda na sčítání nekašlu, statistický úřad nemůže za to, že si někteří jednotlivci zjednodušují práci
Sčítání se týká nejen občanů ČR ale i cizinců kteří tu mají trvalý či přechodný pobyt…
Angua: žádný práskání to není, vůbec si s tím nelámej hlavu…když není vyplněné záhlaví, tak to je opravdu velice hrubé porušení ze strany komisařky…co pak ti chudáci, kteří by měli kontrolovat, že to je správně vyplněné, jak by z toho asi zjistili, které byty se sečetli apod. když by nebylo vyplněné záhlaví…tím, že jsi dala podnět, tak aspoň danou komisařku hold pokárali ale hlavně ji znovu proškolili, aby už nedělala další takové chyby a nemuseli další občané volat a zjišťovat, co se děje, co mají dělat…
zoubky píše:Angua píše:
Ale přesto všechno já teda na sčítání nekašlu, statistický úřad nemůže za to, že si někteří jednotlivci zjednodušují práci
SáraJane píše:
Angua: žádný práskání to není, vůbec si s tím nelámej hlavu…když není vyplněné záhlaví, tak to je opravdu velice hrubé porušení ze strany komisařky…co pak ti chudáci, kteří by měli kontrolovat, že to je správně vyplněné, jak by z toho asi zjistili, které byty se sečetli apod. když by nebylo vyplněné záhlaví…tím, že jsi dala podnět, tak aspoň danou komisařku hold pokárali ale hlavně ji znovu proškolili, aby už nedělala další takové chyby a nemuseli další občané volat a zjišťovat, co se děje, co mají dělat…
To mi říkala ta paní na call centru taky
A je to asi tak… Možná po čtvrtku, kdy tam dokvačí naše rodina, budou mít komisaři u nás nový meeting s dodatečným proškolením
![]()
Ale přišlo mi zajímavé, že totéž udělala ta babiččina komisařka. Třeba jim to blbě vysvětlili
![]()
Angua píše:
A já mám taky dotaz, když už tu máme ty zainteresované osoby![]()
Bydlí s náma bráchova přítalkyně, takže sečtena bude pochopitelně tady, ale TP má ještě „doma“. Dostala prázdný formulář, ale nebylo tam vyplněné to záhlaví. Já si myslím, že vzhledem k tomu, že 6 dalších osob, co tu bydlí, mělo to záhlaví stejné, má tam být to, co tam máme my všeci. Tak to tak taky napsala, ale její mamka ji zdrbala, že to má blbě a že tam musí být adresa TP. Že je to blbost a máme pravdu?
Protože já si hlavně myslím, že to měla vyplnit ta sčítací komisařka, co to přinesla a nevím, kde ta by přišla k jejím číslům, co má v jiné obci…
Nebo se to nemá vyplňovat vůbec a oni se s tím na ČSÚ nějak vyrovnají?![]()
Že se to doplní třeba podle adresy?
U sčítání je jedná zásadní věc-nezáleží na trvalé adrese, záleží čistě, kde se bude daný občan nacházet o půlnoci z 25.na 26.března (to je i důvod,proč to vyplňovat až 26.protože člověk nikdy neví, jestli se náhodou nedostane do nemocnice apod.),takže bráchova přítelkyně má být opravdu správně sečtena u Vás, nikoliv jak maminka řekla na adrese TP. Záhlaví u listu osoby je defacto totožné se záhlavím bytového listu…a všichni obyvatelé jednoho bytu by měli mít záhlaví totožné…to ale neznamená, že jeden to dostane vyplněné a druhý ne a tak si to vzájemně doplní…jak jsem se již v zmiňovala v předešlém příspěvku, toto je povinnost komisařky, pokud to nevyplní, pak hrubě porušila svoji povinnost
Angua píše:
No on jí na trvalé bydliště samo přišel, ale podle mě se má normálně vyhodit a měla by řešit jenom ten nový, prázdný… Si myslím. Ona jí tam právě komisařka vyplnila jméno, ale to záhlaví ne… Asi bude mít nejlepší, když to půjde pořešit na poštu a bude
přesně tak
vyplní ten, který obdrží od komisařky podle toho kde se nachází a ten z trvalého bydliště vyplňovat nebude…a i kdyby ho vyplňila, tak ono by se zas tolik nestalo…to je právě DŮVOD PROČ SE UVÁDÍ RČ…aby se vyloučily duplicity, jakmile ale budou údaje převedeny do elektronické podoby a bude zaznamenáno, že daný občan formulář vyplnil, tak budou údaje anonimizovány, takže zpětně se nezjistí, že ten či onen vyplnil zrovna daný formulář, takže lidi, rodného čísla se fakt nebojte!!! ![]()
SáraJane píše:Angua píše:U sčítání je jedná zásadní věc-nezáleží na trvalé adrese, záleží čistě, kde se bude daný občan nacházet o půlnoci z 25.na 26.března (to je i důvod,proč to vyplňovat až 26.protože člověk nikdy neví, jestli se náhodou nedostane do nemocnice apod.),takže bráchova přítelkyně má být opravdu správně sečtena u Vás, nikoliv jak maminka řekla na adrese TP. Záhlaví u listu osoby je defacto totožné se záhlavím bytového listu…a všichni obyvatelé jednoho bytu by měli mít záhlaví totožné…to ale neznamená, že jeden to dostane vyplněné a druhý ne a tak si to vzájemně doplní…jak jsem se již v zmiňovala v předešlém příspěvku, toto je povinnost komisařky, pokud to nevyplní, pak hrubě porušila svoji povinnost
A já mám taky dotaz, když už tu máme ty zainteresované osoby![]()
Bydlí s náma bráchova přítalkyně, takže sečtena bude pochopitelně tady, ale TP má ještě „doma“. Dostala prázdný formulář, ale nebylo tam vyplněné to záhlaví. Já si myslím, že vzhledem k tomu, že 6 dalších osob, co tu bydlí, mělo to záhlaví stejné, má tam být to, co tam máme my všeci. Tak to tak taky napsala, ale její mamka ji zdrbala, že to má blbě a že tam musí být adresa TP. Že je to blbost a máme pravdu?
Protože já si hlavně myslím, že to měla vyplnit ta sčítací komisařka, co to přinesla a nevím, kde ta by přišla k jejím číslům, co má v jiné obci…
Nebo se to nemá vyplňovat vůbec a oni se s tím na ČSÚ nějak vyrovnají?![]()
Že se to doplní třeba podle adresy?
Takže jsem měla pravdu já? To mě těší
![]()
Jako nám by vážně nevadilo to vyplnit a nikdy by mě nenapadlo si stěžovat, že to komisařka nevyplnila, jen jsme chtěli mít jistotu, co (páč maminka zněla prý velmi přesvědčivě
), ale chápu, proč to tak je - kdoví, co by tam někteří lidi namastili za bludy, tak je lepší, když za to někdo zodpovídá, že to bude dobře ![]()
Mimochodem ta naše u nás nechala i formuláře pro sousedku - to by se hádám taky asi nemělo…? ![]()
ivik21 píše:
pokud řekla poštááá, taky bych čekala tu poštúú a nenapadlo mě sčítáníjá nevím, pokud je člověk slušný, tak má být i ona, ne? Pokud je přepracovaná, tak nevím… mají toho asi fakt hodně, ale co už…
je to těžký…ony to mají za úkol mimo svoji pracovní dobu, takže jsou defacto v práci od rána do večera…a pak si naražte na veselou pošťačku…
ale to ještě neznamená, že musí být až takhle protivná!
vždyť občané jsou ti poslední, na niž by si měla vybíjet zlost
takže naopak, pokud k někomu přijde pošťačka s úsměvem od ucha k uchu, buďte rádi, to se jen tak nevidí…je to opravdu o lidech, protivní by si zlost měli vybít jinde, ty které se jen neusmívají, berte je s rezervou… a těm usměvavým bych klidně i poděkovala a popřála krásný den ![]()
andrys23 píše:
Poradíte prosím někdo z otázkou 17-ekonomická aktivita.Jsem na mateřské,před ní jsem pracovala,ale nyní už nejsem zaměstnaná,během mateřské my skončila smlouva-mám tedy vyplňovat ot:18-24?i přes to,že jsem v oddíle zaměstnaná?
Tak určitě bych Vás nazařadila jako „zaměstnanou“, protože to byste musela pracovat a musela z toho mít příjem a jak jste napsala, tak Vám prac.smlouva zkončila…nyní pobíráte mateřskou? pak bych Vás viděla jako „ostatní s vlastním zdrojem obživy“ kam se řadí ženy které pobírají rodičovský příspěvek