Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Marek_K píše:eva valoi píše:
Chtěla jsem se zeptat, je-li možné odmítnou účast ve sčítání lidu. Nechápu, proč bych měla podávat o sobě více informací, než je nezbytně nutné. Každému občanu je při narození uděleno rodné číslo, dospělý člověk má občanský průkaz, trvalé bydliště. Proč s něčím takovým vůbec otravují???Stačí se řídit tímto…
M.
Taky jsem už před časem četla. Jo jo, to je přesně to čím se hodlám řídit já. Další ze super článků na Dfens ![]()
Příspěvek upraven 13.03.11 v 20:48
zoubky píše:Jackie píše:Náš stát si udělá jednoudché a rychlé statistiky na všechny potřebné věci, které po nás v dotazníku chce a z toho určitě budou nějaké pozitivní závěry a výsledky. Dostane totiž od každého z nás (ok, bezdomovci tam nejsou) 1formulář se vším, co potřebuje vědět, a nebude pracně vyhledávat na úřadech na každou osobu extra. A pokud to zařizuje Evropská unie, tak si nás jako ČR bude moci porovnat s ostatními státy, a třeba uvidíme, že na tom nejsme tak špatně(samozřejmě pouze v požadovaných údajích), jak si pořád většina z nás myslí
To netvrdím. Tvrdím jen to, že po tom co jsem sbírala dost informací o sčítání lidu, bohužel neshledávám na tomto aktu pozitiva.
Jaké vidíš ty?Mě osobně to zajímá (pokud budou výsledky sčítání opravdu veřejné), jak si stojíme. Nějakým trapným průzkůmům, kdy pár lidiček obejde 2-3města, kde se zeptá 100lidí a z toho dělá „obrovské“závěry, nevěřím. Vždy na tyto pouliční dotazníky odpovídá jen pár lidí......tato kace Sčítání by měla sand zajistit celorepublikovou účast (kromě několika %lidí).
Toto vše je samozřejmě jen má optimistická myšlenka
A na co myslíš že ty informace použije?
Aby zajistil nový dopravní spoje tam kde jsou potřeba, nebo nový školky? Vždycky budou období kdy jsou školky narvaný k prasknutí a taky takový kde se hledá jiný využití pro ty budovy páč je dětí málo. A k tomu je ti statistika k ničemu. Momentální stav bude za rok jinej a je to k ničemu.
Nebo aby postavil nový cyklostezky? Panebože jen to ne. Nikdo není větší mistr v tom jak něco postavit za nehorázný prachy a neefektivně. Takže jen ať je stát nestaví, páč ty by dopadlo. ![]()
Jediná informace pro stát z toho pozitivní je jak efektivně zdanit občany a to díky, ale to jim správný informace poskytovat nebudu ![]()
Jackie píše:zoubky píše:A na co myslíš že ty informace použije?Jackie píše:Náš stát si udělá jednoudché a rychlé statistiky na všechny potřebné věci, které po nás v dotazníku chce a z toho určitě budou nějaké pozitivní závěry a výsledky. Dostane totiž od každého z nás (ok, bezdomovci tam nejsou) 1formulář se vším, co potřebuje vědět, a nebude pracně vyhledávat na úřadech na každou osobu extra. A pokud to zařizuje Evropská unie, tak si nás jako ČR bude moci porovnat s ostatními státy, a třeba uvidíme, že na tom nejsme tak špatně(samozřejmě pouze v požadovaných údajích), jak si pořád většina z nás myslí
To netvrdím. Tvrdím jen to, že po tom co jsem sbírala dost informací o sčítání lidu, bohužel neshledávám na tomto aktu pozitiva.
Jaké vidíš ty?Mě osobně to zajímá (pokud budou výsledky sčítání opravdu veřejné), jak si stojíme. Nějakým trapným průzkůmům, kdy pár lidiček obejde 2-3města, kde se zeptá 100lidí a z toho dělá „obrovské“závěry, nevěřím. Vždy na tyto pouliční dotazníky odpovídá jen pár lidí......tato kace Sčítání by měla sand zajistit celorepublikovou účast (kromě několika %lidí).
Aby zajistil nový dopravní spoje tam kde jsou potřeba, nebo nový školky? Vždycky budou období kdy jsou školky narvaný k prasknutí a taky takový kde se hledá jiný využití pro ty budovy páč je dětí málo. A k tomu je ti statistika k ničemu. Momentální stav bude za rok jinej a je to k ničemu.
Nebo aby postavil nový cyklostezky? Panebože jen to ne. Nikdo není větší mistr v tom jak něco postavit za nehorázný prachy a neefektivně. Takže jen ať je stát nestaví, páč ty by dopadlo.
Jediná informace pro stát z toho pozitivní je jak efektivně zdanit občany a to díky, ale to jim správný informace poskytovat nebudu
Hurá, bojujme proti státu, on si nás potom bude víc vážit a bude podle toho jednat, když dostane nepravdivé informace o svých občanech.
Bojovali jsme(teda starší ročníky) za svobodu, a ta se ani jim ani nám taky nelíbí, protože je jí stále málo, pořád jsme státem utlačovaní a nic pro nás ten stát dobrého neudělá
Jen by mě zajímalo, proč se tedy nechodí k volbám, když se nám to pořád nelíbí ![]()
Jackie píše:zoubky píše:A na co myslíš že ty informace použije?Jackie píše:Náš stát si udělá jednoudché a rychlé statistiky na všechny potřebné věci, které po nás v dotazníku chce a z toho určitě budou nějaké pozitivní závěry a výsledky. Dostane totiž od každého z nás (ok, bezdomovci tam nejsou) 1formulář se vším, co potřebuje vědět, a nebude pracně vyhledávat na úřadech na každou osobu extra. A pokud to zařizuje Evropská unie, tak si nás jako ČR bude moci porovnat s ostatními státy, a třeba uvidíme, že na tom nejsme tak špatně(samozřejmě pouze v požadovaných údajích), jak si pořád většina z nás myslí
Nebo aby postavil nový cyklostezky? Panebože jen to ne. Nikdo není větší mistr v tom jak něco postavit za nehorázný prachy a neefektivně. Takže jen ať je stát nestaví, páč ty by dopadlo.
Jediná informace pro stát z toho pozitivní je jak efektivně zdanit občany a to díky, ale to jim správný informace poskytovat nebudu
Přesně tak, na to, aby zjistil, kde a co přidělat, ubrat atd. Já osobně jsme pro, aby se platily pohotovosti, poplatky u lékařů atd. (nejsem boháč), případně bylo zavedné školné VŠ se splatností po dostudování a velkého zdanění alkoholu, cigaret a výherních automatů.........z tohoto všeho se dá dost peněz použít na ty autobusy, školky, co se teď zjistí, že je potřeba přidat/ubrat ![]()
Gina108 píše:zoubky píše:A hulíš dobrej matrošJackie píše:Asi žiji v jiné realitězoubky píše:To není pesimismus ale realismus
Ach ouvej, kolik my tu máme pesimistů ve státě, když nevidí nic pozitivního v něčem, co ještě ani nezačalo![]()
Vtip, promiň
Mmch když dneska měl přijít komisař a i kdyby se nedobouchal, měl by nechat lístek ve schránce, že? Nic tu totiž není takže se na nás pěkně vy…
Hulím, páč není zakázaný ![]()
Tak nám taky nikdo nehodil do schránky papír, kdy přijde komisař, tak jsme si to zjistila na poště. Přijdou 17.3. večer.
No tak tady už se poušítme do politické debaty a to už je asi OT.
Nicméně jistě, jen ať stát daní a daní zdaněný a pak z toho platí sčítání lidu, vymyšlený nový občanky a další potřebný věci za miliony a miliardy. To nám ohromě pomůže stáhnout schodkovej rozpočet ![]()
Ano, shodneme se že jsem taky pro poplatky u lékařů atd. Nicméně spočítej si kolik ti z tvého platu sebere stát, potom si odečti další spotřební daň, daň z nemovitosti a další co každý den platíš když třeba jen něco kupuješ. Není ti trochu nevolno z toho kolik ti stát vlastně nechá a kolik z toho mu daruješ a výsledek kde nic tu nic.
zoubky píše:Gina108 píše:Hulím, páč není zakázanýzoubky píše:A hulíš dobrej matrošJackie píše:Asi žiji v jiné realitězoubky píše:To není pesimismus ale realismus
Ach ouvej, kolik my tu máme pesimistů ve státě, když nevidí nic pozitivního v něčem, co ještě ani nezačalo![]()
Vtip, promiň
Mmch když dneska měl přijít komisař a i kdyby se nedobouchal, měl by nechat lístek ve schránce, že? Nic tu totiž není takže se na nás pěkně vy…
Tak nám taky nikdo nehodil do schránky papír, kdy přijde komisař, tak jsme si to zjistila na poště. Přijdou 17.3. večer.
Tak to ledaco vysvětluje
Asi bych taky měla začít ![]()
Neber to prosím jako útok ale pokus o vtip, není to myšlený osobně ![]()
Jackie píše:
No tak tady už se poušítme do politické debaty a to už je asi OT.
Nicméně jistě, jen ať stát daní a daní zdaněný a pak z toho platí sčítání lidu, vymyšlený nový občanky a další potřebný věci za miliony a miliardy. To nám ohromě pomůže stáhnout schodkovej rozpočet
Ano, shodneme se že jsem taky pro poplatky u lékařů atd. Nicméně spočítej si kolik ti z tvého platu sebere stát, potom si odečti další spotřební daň, daň z nemovitosti a další co každý den platíš když třeba jen něco kupuješ. Není ti trochu nevolno z toho kolik ti stát vlastně nechá a kolik z toho mu daruješ a výsledek kde nic tu nic.
Neboj, já to dál rozvádět nebudu, já jen chtěla říct, že peníze z toho zdanění a poplatků, na které zase lidi řvou a řvát budou, jdou peníze i na dobré věci(ale asi existují jen v mém okolí
). Nemyslela jsem zrovna jen Sčítání lidu ( já na něm nevidím nic špatného). No, nové občanky a řidičáky asi chtějí přizpůsobit EU, ne?
A spočtené to mám moc dobře, to se neboj, ale beru to jako potřebu.......taky umím nadávat na různé kraviny v tomto státě,ale stále vidím dost pozitiv. Možná je to tím, že jsme mírný člověk, který věří v lepší zítřky a nezaobírá se kravinami (jasně, každá kravina stojí prachy), asi proto, že mám svých trablů dost a pádů taky bylo dost. Ale stále žiji a vychovávám syna k tomu, aby byl dost samostatný a dovedl si poradit se vším, co se mu v životě stane tady nebo někde v jiném státě ![]()
Nemám žádné oborvské příjmy ani já ani můj muž, ale zvykla jsme si šetřit a skládata penízky a dobře investovat…ale tomuž je taky v této diskizi OT ![]()
Ne, závěr je ten, že Sčítání mi nepřijde jako drahý nesmysl ![]()
Jackie píše:zoubky píše:Tak to ledaco vysvětlujeGina108 píše:Hulím, páč není zakázanýzoubky píše:A hulíš dobrej matrošJackie píše:Asi žiji v jiné realitězoubky píše:To není pesimismus ale realismus
Vtip, promiň
Tak nám taky nikdo nehodil do schránky papír, kdy přijde komisař, tak jsme si to zjistila na poště. Přijdou 17.3. večer.Asi bych taky měla začít
Neber to prosím jako útok ale pokus o vtip, není to myšlený osobně
Neboj, tady se nedá skoro nic brát osobně.........a když, tak jsem zrovna nehulila ![]()
Marek_K píše:eva valoi píše:
Chtěla jsem se zeptat, je-li možné odmítnou účast ve sčítání lidu. Nechápu, proč bych měla podávat o sobě více informací, než je nezbytně nutné. Každému občanu je při narození uděleno rodné číslo, dospělý člověk má občanský průkaz, trvalé bydliště. Proč s něčím takovým vůbec otravují???Stačí se řídit tímto…
M.
Kriste, než bych se tímto prokousala a vymyslela, co tam mám vyplnit, to tam radši vyplním pravdu - přijde mi to takové nějaké rychlejší
Lidi se pohoršujou, jak nemají čas vyplňovat formuláře, ale hlavně, že maí čas vymýšlet pi*oviny
![]()
Jinak já jsem spokojená - komisařka měla přijít dneska mezi 9-11, přišla v 9:45, dala nám formuláře, obálku, vysvětlivky a zas šla ![]()
já jsem vysvětlivky nedostala, a s některýma otázkama si nevím rady.
Dají se někde třeba na netu nají, nebo mi je možná dají na poště? ![]()
Angua píše:Marek_K píše:eva valoi píše:
M.Kriste, než bych se tímto prokousala a vymyslela, co tam mám vyplnit, to tam radši vyplním pravdu - přijde mi to takové nějaké rychlejší
![]()
![]()
![]()
Lidi se pohoršujou, jak nemají čas vyplňovat formuláře, ale hlavně, že maí čas vymýšlet pi*oviny
![]()
![]()
Denino píše:
lulje: když chceš reagovat na moje odpovědi, tak si napřed přečti co jim předchází, viz TP. A nikomu neni nic po tom jestli mam doma internet nebo ne a jelikož je ZP povinné, tak by stačilo aby každá pojišťovna nahlásila počet platitelů a bylo by to, ale náš stát má vlastně peněz dost, tak proč je zase nevyhodit oknem za nějakou krávovinu, při které se opet hafu peněz ztratí někomu do kapsy. Věř mi, že kdyby to bylo tak jednoduchý, ta kse seberu a jedu jinam, protože bordel, jako máme v téhle zemi, jen tak někde nemají
Promiň, že si nepamatuju, co jsi kam a kdy napsala. Asi to za zapamatování nestálo
Reaguju na to, co vidím napsané, a omlouvám se, že nemám čas zkoumat desítky stránek zpět, co aktuálnímu příspěvku předcházelo ![]()
Ad pojišťovny - ano, pojištění je povinné, ale myslím, že při sčítání nejde jen o zjištění přesného počtu obyvatel. (To by šlo určitě i jednodušeji - třeba tak, jak navrhuješ
). Tady jde o zjišťování i jiných informací, než je jen aktuání počet obyvatel ![]()
Ad tvoje stěhování se jinam - A co ti v tom brání? Pokud je to tady tak nesnesitelné a jinde je ráj na zemi, pak proč neodejít? Já svoji zemi miluju a po časech strávených v cizině můžu říct, že všude je chléb o dvou kůrkách. Kdyby to bylo tak jednoduché, tak se sebereš a z tohohle bordelu utečeš? Panebože, a co ti v tom brání? Dneska tě za to snad už nikdo stíhat nebude, nebo se pletu? Tyhle řeči miluju..... ![]()
Tak k nám měl dorazit sčítací komisař nebo komisařka (ve čtvrtek mezi 16. a 18. hodinou. Dosud nikdo nedorazil. Doma jsme byli,tak nevím.
tak k nam má dorazit komisař 19.3 tak snad se ho dočkame jde nam jen o ten kod či co jinak to vyplníme na internetu a problem nam to nedělá