Sčítání lidu – odmítnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
12.4.11 18:04
foxcs píše:
Musim rici, a neberte to spatne, ze jste velmi naivni. Udaje jsou i mimo jine pouzity pro to, aby stat zjistil majetkove pomery, resp. nastin majetkovych pomeru. Prece to, co je kde potreba pro obcanskou vybavenost jasne vidi a je znamo z rodnych listu a evidence obyvatel. Hrozit nam sankci a pokutami ze nevyplnime neco co je nase soukromi, to lze pouze ve state policejnim, plus v CEsku. Jsme tedy svobodni lide nebo ne? Ja se osobne scitani neucastnim a je mi uplne ukradene, tady jen vyjadruji to, ze je treba otevrit oci a nenechat ze sebe delat debily. Ano, stat vi a zna jak brat, ale nevi jak a kam davat, vyjimku vsat tvori kapsy vysoce postavenych darmozroutu, kteri jsou momentalne u koryta.

S poslední větou sice souhlasím, ale to, že se Vy neúčastníte sčítání je Váš problém a pokud máte na pokutu,… :nevim: :roll: .
Ono totiž, vpodstatě všechny údaje, které člověk u sčítání vyplňuje, už totiž ten stát má. Všechny. Počet dětí, atd. Jen se to sčítáním dá celkově dohromady. A to je asi tak jediné, co mi na tom asi vadí, že se zase sčítá už to, co někde prostě je. Ty údaje někde jsou - ať na matrice nebo na stavebním úřadě.....Takže až takové soukromí to teda není..... :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sára94
12.4.11 18:07
foxcs píše:
To mate castecne pravdu, ale pokud zijeme ve svobodne spolecnosti, nevyplneni dotazniku vubec nevadi. Jde o to, ze proste nechci o sobe a mych pomerech cokoliv kamkoliv psat. Je to opravdu kazdeho vec. Prozatim ale cokoliv jsem kdekoliv uvedla, nebylo to dobre. Za svou praci se nestydnim, to vubec, protoze zadnou nemam a ani mit nechci. A pokud, tak jiste ne oficielni. Jde o jisty zpusob pseudo-rebelismu. Tedy praci nepotrebuji a tedy neplatim zadne socialni odvody a jde o mou spokojenost, ze neplatim prizivniky. To je jedno z pozitiv. Pokud jde, jak deklarovano, o scitani domu, lidi a bytu, necht si sectou me, muj dum, muj byt a to je vse......

ono se nedá říct, že sčítání je dobré nebo špatné…je to prostě sčítání…ale jestli Vám můžu něco doporučit, tak když už tak spojit částečnou rebelii s tím, že Vás nebudou popotahovat s pokutou…pokud Vám například Vadí vyplnění/nevyplnění práce,tak to prostě vynechte…i v tomhle je nějaká tolerance :wink:

• Citovat
  • Upravit
12154
12.4.11 18:10
foxcs píše:
Za svou praci se nestydnim, to vubec, protoze zadnou nemam a ani mit nechci. A pokud, tak jiste ne oficielni. Jde o jisty zpusob pseudo-rebelismu. Tedy praci nepotrebuji a tedy neplatim zadne socialni odvody a jde o mou spokojenost, ze neplatim prizivniky. To je jedno z pozitiv. Pokud jde, jak deklarovano, o scitani domu, lidi a bytu, necht si sectou me, muj dum, muj byt a to je vse......

Aha, tak tady asi nemá moc cenu něco vysvětlovat, že? Pokud je to s Vámi takhle, tak jste zřejmě jeden z těch příživníků, na které tak žehráte.......? Pseudo-rebele.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
12.4.11 18:24

foxcs - Vy jste jedna/jeden z těch oněch :think: nebo anarchista :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.21 08:37

Už jste se letos sečetly? Já to u výběru jakou mám kuchyn vzdala. Nejen, že se mě ptají v čem bydlím, kolik mám pokojů a kolik metrů obýváme… na toto nemám nervy, proč? K čemu? Co je dál? Tohle se mi nelíbí. :cert:

• Citovat
  • Upravit
Alriga
28.3.21 08:57
@Anonymní píše:
Už jste se letos sečetly? Já to u výběru jakou mám kuchyn vzdala. Nejen, že se mě ptají v čem bydlím, kolik mám pokojů a kolik metrů obýváme… na toto nemám nervy, proč? K čemu? Co je dál? Tohle se mi nelíbí. :cert:

Ani mě nehne. Otázkám nerozumím, na pc neumím, trpím psychiatrickou poruchou. Ať za mnou přijdou, řeknu jim, že je všechno jako minule.

• Citovat
  • Upravit
38
28.3.21 11:02

Mě to přijde jako úplná blbost. Když mi chtějí poslat pokutu tak najednou ví kde bydlím, kolik mi a jakého jsem pohlaví… K čemu je státu dobré, jestli mám kuchyňský kout nebo kuchyň jako jednu místnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
28.3.21 11:41
@Alriga píše:
Ani mě nehne. Otázkám nerozumím, na pc neumím, trpím psychiatrickou poruchou. Ať za mnou přijdou, řeknu jim, že je všechno jako minule.

Nesmysl to je. Dávno je o nás vše dohledatelné. A poskytování osobních údajů, jakkoli, komukoli, kamkoli, :D je navíc pořád rizikovějsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26867
28.3.21 15:10
@Alriga píše:

Pokud zvladas diskuse na emiminu, pak zvladnes i tech par otazek ohledne bydleni, vzdelani a zamestnani. Na nic jineho se totiz neptaji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16961
28.3.21 15:33
@tristisreza píše:
Mě to přijde jako úplná blbost. Když mi chtějí poslat pokutu tak najednou ví kde bydlím, kolik mi a jakého jsem pohlaví… K čemu je státu dobré, jestli mám kuchyňský kout nebo kuchyň jako jednu místnost.

Na FB se šíří zvěsti, že ty informace budou sloužit ČNB pro určení uroku na hypotekach a využijí to i v developerských studiich co se týká výstavby - metráž, ceny, apod. Ale nevím :nevim: co je na tom pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
28.3.21 17:29
@chs.jasmin píše:
Na FB se šíří zvěsti, že ty informace budou sloužit ČNB pro určení uroku na hypotekach a využijí to i v developerských studiich co se týká výstavby - metráž, ceny, apod. Ale nevím :nevim: co je na tom pravda.

:mrgreen: :mrgreen: tomu bych i věřila… Nebo se ty informace někam prodají. Čekala jsem něco jako „jméno, bydliště, věk“ ale né tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23971
28.3.21 17:36
@chs.jasmin píše:

To má ČNB teda hodně dlouhý drápy… Když se tyhle sčítací manévry dělají už desítky let pravidelně prakticky ve všech západních zemích… A u nás absolvuju už 5. sčítání… 8) ČNB, další světový zlo, druhý v pořadí, hned po Gatesovi s čipama v Covid vakcínách… 8o 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
28.3.21 17:51

On ty údaje bude někdo ověřovat, že jsou pravdivé nebo co? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
28.3.21 19:23
@cecetka píše:
Pokud zvladas diskuse na emiminu, pak zvladnes i tech par otazek ohledne bydleni, vzdelani a zamestnani. Na nic jineho se totiz neptaji :mrgreen:

Nezvládám. A nevím, proč bych měla…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová