Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
SáraJane píše:Angua píše:Když si jídlo kupujete zvlášť a působíte samostatně, tak bych to určitě rozdělila…on nikdo nebude zkoumat, jestli náhodou společně neplatíte elektřinu apod., vždyť když je několik studentů v jednom bytě, tak je taky každý z nich samostatně hospodařící domácnost (každý platí svůj nájem zvlášť, kupuje si jídlo zvlášť…) a na elektřinu se skládají …
No my právě ty účty platíme jakoby na části - taťka je „zaregistrovaný“ (nebo jak se tomu říká) na elektriku, plyn atd., zálohy platí on a my mu dáváme poměrnou část - stejně tak brácha. Takže navenek vystupujeme dohromady, ale fungujeme zvlášť. Ale o to možná právě jde, že, aby to bylo zachycené takto reálně?
Jídlo a a všecko ostatní si samozřejmě kupujeme zvlášť, to je jasné
Jo, to je pravda, tak to rozdělíme - jesti už to naši nevyplnili dohromady ![]()
Ahoj, chci se zeptat když má někdo bydliště na městskym úřadě,tak kde si má vyzvednout papíry?Díky
me by zajimalo, co ti lidi, co jsou treba pres scitani v zahranici…jak oni to tam vyplni? To asi nedomysleli. A nikde neni psano ze musis psat pravdu, nikdo to po tobe cist nebude, daj do nacist do pocitace a tim to konci. Taky me otravujou. Co je komu do toho, kolik mame pokoju v dome a jak velky atd atd. Nejlepsi otazka ovsem je, kde bydlel muj petimesicni syn presne pred rokem ![]()
Jaruna01 píše:
Ahoj, chci se zeptat když má někdo bydliště na městskym úřadě,tak kde si má vyzvednout papíry?Díky
Buď Vám měli předat bianco formulář tam kde zrovna bydlíte (nachází te se) naprosto nezávisle na tom, že máte bydliště MěÚ. Pokud se tak nestalo, zastavte se na poště a oni Vám ho vystaví ![]()
careynka píše:
me by zajimalo, co ti lidi, co jsou treba pres scitani v zahranici…jak oni to tam vyplni? To asi nedomysleli. A nikde neni psano ze musis psat pravdu, nikdo to po tobe cist nebude, daj do nacist do pocitace a tim to konci. Taky me otravujou. Co je komu do toho, kolik mame pokoju v dome a jak velky atd atd. Nejlepsi otazka ovsem je, kde bydlel muj petimesicni syn presne pred rokem
Tak ten, kdo je v zahraničí má dvě možnosti:1)má tu někoho kdo za něj formulář převezme, zašle mu dva kody které jsou na něm uvedeny a on jej vyplní přes internet nebo 2)nemá nikoho takového a tím se vlastně zbaví povinnosti formulář vyplnit
K tomu Vašemu dotazu komu je co do toho či onoho-nikomu nic. A to proto, že tím, kolik máte pokojů, jestli máte doma počítač apod. tak tím se měří třeba úroveň vybavenosti domácností, ale ne konkrétně Vaší ale jako celku. Bude se pouze vědět, že v roce 2011 měl téměř každý byt počítač a třeba polovina i s internetem (opravdu jen příklad,neberte mě doslova) ale nebude se vědět, že VY KONKRÉTNĚ jste měla či neměla, protože po zadání dat budou formuláře (data) anonymizovány (RČ vč. další identifikace) tam je z toho důvodu, aby se vědělo kdo se sečetl, kdo ne a aby se vyloučily duplicity.
A k tomu synovi. Pokud mu není alespoň rok, tak ta otázka se nevyplňuje ![]()
jani09 píše:
co vyplnuju,když mam už rodičovskou " DOVOLENOU"?
Tak ty, které pobírají rodičovský příspěvek patří mezi „ostatní s vlastním zdrojem obživy“
Sára94 píše:jani09 píše:Tak ty, které pobírají rodičovský příspěvek patří mezi „ostatní s vlastním zdrojem obživy“
Pokud jste ale myslela mateřskou dovolenou, tak na to je přímo kolonka „ženy na mateřské dovolené (28 nebo 37 týdnů), pokud před nástupem pracovaly“
Ono stačí juknout do formuáře a vdiět, že ženy na mateřské jsou v kolonce ekonomicky aktviní,že
franciskaPraha píše:
Ono stačí juknout do formuáře a vdiět, že ženy na mateřské jsou v kolonce ekonomicky aktviní,že
to sice jo, ale ženy na RD tam uvedé nejsou, taky to tam mohly napsat, kam patříme…
mom.kri píše:franciskaPraha píše:to sice jo, ale ženy na RD tam uvedé nejsou, taky to tam mohly napsat, kam patříme…
Ve vysvětlivkách to je
„uvedou osoby, které žijí z jiných finančních zdrojů než je příjem ze zaměstnání nebo důchod (např. z úspor, z výnosu majetku, dividend, sociálních příspěvků apod.) Patří sem i ženy a muži na rodičovské dovolené, jestliže pobírají rodičovský příspěvek.“
Sára94 píše:tO JSEM PŮVODNĚ VYPLNILA,ALESára94 píše:Pokud jste ale myslela mateřskou dovolenou, tak na to je přímo kolonka „ženy na mateřské dovolené (28 nebo 37 týdnů), pokud před nástupem pracovaly“jani09 píše:Tak ty, které pobírají rodičovský příspěvek patří mezi „ostatní s vlastním zdrojem obživy“
careynka píše:NO,NAD TIM JSEM SE TAKY POZASTAVILA.ASI NEVYPLNOVAT,NE?
me by zajimalo, co ti lidi, co jsou treba pres scitani v zahranici…jak oni to tam vyplni? To asi nedomysleli. A nikde neni psano ze musis psat pravdu, nikdo to po tobe cist nebude, daj do nacist do pocitace a tim to konci. Taky me otravujou. Co je komu do toho, kolik mame pokoju v dome a jak velky atd atd. Nejlepsi otazka ovsem je, kde bydlel muj petimesicni syn presne pred rokem
franciskaPraha píše:
Sára94 píše:mom.kri píše:Ve vysvětlivkách to jefranciskaPraha píše:to sice jo, ale ženy na RD tam uvedé nejsou, taky to tam mohly napsat, kam patříme…
Ono stačí juknout do formuáře a vdiět, že ženy na mateřské jsou v kolonce ekonomicky aktviní,že„uvedou osoby, které žijí z jiných finančních zdrojů než je příjem ze zaměstnání nebo důchod (např. z úspor, z výnosu majetku, dividend, sociálních příspěvků apod.) Patří sem i ženy a muži na rodičovské dovolené, jestliže pobírají rodičovský příspěvek.“
aha.Dík.
Ja bych měla dotaz k té mateřské dovolené - pořád si nejsem jistá,jestli mám vyplňovat ty otázky 18-24,přijde mi to divné,když jsem na mateřské,každým dnem mám rodit a vypisovat zaměstnání,a tu omáčku okolo toho,nebo to jak dlouho mi trvá cesta do práce,kdy tam vlastně teď vůbec nechodim,jak to mám tedy udělat? ![]()
Pokud jsi na mateřské, čili do těch 28 týdnů po porodu +- podle nástupu (cca do 5-6 měsíců dítěte to vychází), tak ano, mateřská je braná, jak kdybys byla třeba na nemocenské - a to bys taky tyhle otázky vyplnila. Že pak zůstáváš na rodičovské, nikoho pro tyto účely nezajímá - nemusela bys ![]()
Pokud jsi na rodičovské, tak samo vyplňuješ úplně jinak…
Když si jídlo kupujete zvlášť a působíte samostatně, tak bych to určitě rozdělila…on nikdo nebude zkoumat, jestli náhodou společně neplatíte elektřinu apod., vždyť když je několik studentů v jednom bytě, tak je taky každý z nich samostatně hospodařící domácnost (každý platí svůj nájem zvlášť, kupuje si jídlo zvlášť…) a na elektřinu se skládají …