Sčítání lidu – odmítnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15319
14.3.11 11:08
mom.kri píše:
já jsem vysvětlivky nedostala, a s některýma otázkama si nevím rady. :think: Dají se někde třeba na netu nají, nebo mi je možná dají na poště? :nevim:

Mrkni sem: http://www.scitani.cz/
Případně zavolej na vaši poštu a poptej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
14.3.11 12:52
eva valoi píše:
Tak k nám měl dorazit sčítací komisař nebo komisařka (ve čtvrtek mezi 16. a 18. hodinou. Dosud nikdo nedorazil. Doma jsme byli,tak nevím.

K nám 10.3. a nikde nikdo :think: Lísteček taky žádný. Já zas nechci někam volat, abych nějakému chudákovi neudělala prů.er. Ale jestli nedorazí do dvacátého, tak volám 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
14.3.11 14:03
chuanitka píše:
eva valoi píše:
Tak k nám měl dorazit sčítací komisař nebo komisařka (ve čtvrtek mezi 16. a 18. hodinou. Dosud nikdo nedorazil. Doma jsme byli,tak nevím.
K nám 10.3. a nikde nikdo :think: Lísteček taky žádný. Já zas nechci někam volat, abych nějakému chudákovi neudělala prů.er. Ale jestli nedorazí do dvacátého, tak volám 8-)

Tak vy bydlíte „na konci“ světa…třeba se mu nechtělo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
14.3.11 14:31

K nám podle lítečku měli přijít 8.3. v 16-18. Paní dorazila ve 20h, moc se omlouvala, málem se přitom klaněla k zemi, byla dost vyfluslá a mně jí bylo dost líto. Byla to kočka kolem 35 let, takže tipuju, že doma má dítě,které na ni čeká, ale ona kvůli práci navíc musí obíhat baráky, kde na ni lidi řvou a jsou nepříjemní.
Mně sčítání jako takové nevadí a těším se, co se z výsledků dozvíme… Jen si myslím, že by to šlo udělat jinak :think: Třeba jak tady spusta navrhovala nedávat formuláře těm, kteří budou vylňovat přes net… nebo než to dát poště jako práci navíc, najala bych na to lidi, kteří to budou dělat s nadšením a za těch „pár korun“ jim bude stát lítat od nevidím do nevidím a nechat si nadávat… :nevim:
Jediné, co se mi nelíbí, je to, že se mi to opravdu zdá nedomyšlené. A to je škoda, když už se taková mega akce dělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
14.3.11 17:35

Jj, taky bych najala lidi, kteří to budou dělat dobrovolně, já třeba jako studentka vysoké docela těžko sháněla dobrou brigádu a do něčeho takového bych šla, jako pracující už určitě ne. A studentů VŠ, co shání brigádu, je pořád dost. Mají hodně elánu, nečekají na ně doma děti a zkouškové taky zrovna není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
14.3.11 18:13
Nelisa píše:
Jj, taky bych najala lidi, kteří to budou dělat dobrovolně, já třeba jako studentka vysoké docela těžko sháněla dobrou brigádu a do něčeho takového bych šla, jako pracující už určitě ne. A studentů VŠ, co shání brigádu, je pořád dost. Mají hodně elánu, nečekají na ně doma děti a zkouškové taky zrovna není.

to jsem taky zrovna nějak nepochopila,proč to nedali jako brigádu studentům a nezaměstnaným - jsou jich plný úřady práce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
14.3.11 18:22
milunka1 píše:
Nelisa píše:
Jj, taky bych najala lidi, kteří to budou dělat dobrovolně, já třeba jako studentka vysoké docela těžko sháněla dobrou brigádu a do něčeho takového bych šla, jako pracující už určitě ne. A studentů VŠ, co shání brigádu, je pořád dost. Mají hodně elánu, nečekají na ně doma děti a zkouškové taky zrovna není.
to jsem taky zrovna nějak nepochopila,proč to nedali jako brigádu studentům a nezaměstnaným - jsou jich plný úřady práce :roll:

Já nevím, jak vy, ale já bych třeba nebyla schopná stihnout obejít nějakou městskou čtvrť v časovém presu bez předešlého průzkumu terénu. Přeci jen pošťáci/pošťačky jsou znají své ulice a mají svojí strategii rychleji více :think:
Ale to neznamená, že nesouhlasím s názorem zadat to studentům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.3.11 18:22

K nám ten komisař po avízu vůbec nepřišel, tudíž jsem šla na poštu, že si formuláře vyzvednu. No pošťačky úplně v pr… z toho, že je chci a že komisař jim normálně dal výpověď :mrgreen: a že to tedy bude roznášet kolegyně příští víkend (samosebou lidem asi žádný lístky dopředu už nedaj) a kdybychom náááhodou nebyli doma, že si to mám vyzvednout až 25.3. nebo co to mlela. Vzhledem k tomu, že mi bylo pošťaček líto, tak jsem po nich neřvala a šla dom, ale chápete ten BORDEL, co v tom ČSÚ má? :zed: Místo, aby mi ty formuláře dali, nebo aby mi rovnou poslali kódy třeba do datový schránky, když už ne do mejlu, třeba oproti RČ, tak s tím dělaj takovýhle ofuky. :roll: :pocitac: Kterej blbec vymýšlel ten systém :zed: :zed: :zed: A pak ještě budou chtít zaplatit pokutu za to, že se jim na to pak vy… neboť nebudu furt lítat na poštu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.3.11 18:25
zoubky píše:
milunka1 píše:
Nelisa píše:
to jsem taky zrovna nějak nepochopila,proč to nedali jako brigádu studentům a nezaměstnaným - jsou jich plný úřady práce :roll:
Já nevím, jak vy, ale já bych třeba nebyla schopná stihnout obejít nějakou městskou čtvrť v časovém presu bez předešlého průzkumu terénu. Přeci jen pošťáci/pošťačky jsou znají své ulice a mají svojí strategii rychleji více :think:

To dáš. Já jako studentka kdysi roznášela volební lístky v cikánské čtvrti. To byl mazec, polovina schránek/jmenovek samosebou chyběla, morgoši co byli doma se ptali, jestli nejsem ze sociááálky :mrgreen: a taky jsem to roznesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
14.3.11 18:26

nejsou schopni zajistit včasné doručení,ale po lidech pak po nevčasném vyplnění budou chtít pokuty. Jak lehké, že… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
14.3.11 18:28
zoubky píše:
chuanitka píše:
eva valoi píše:
K nám 10.3. a nikde nikdo :think: Lísteček taky žádný. Já zas nechci někam volat, abych nějakému chudákovi neudělala prů.er. Ale jestli nedorazí do dvacátého, tak volám 8-)
Tak vy bydlíte „na konci“ světa…třeba se mu nechtělo :lol:

No dovol :jazyk: Ale jsme normální ulice s asi 30 baráky :nevim:
Takže původní lísteček byl na 10.3, dnes jsem našla lísteček, že komisař nás 12.3. nezastihl (přitom chlap byl doma) ) a že přijde 17.3, no jsem z toho jelen 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
14.3.11 19:01
chuanitka píše:
zoubky píše:
chuanitka píše:
eva valoi píše:
Tak vy bydlíte „na konci“ světa…třeba se mu nechtělo :lol:
No dovol :jazyk: Ale jsme normální ulice s asi 30 baráky :nevim:
Takže původní lísteček byl na 10.3, dnes jsem našla lísteček, že komisař nás 12.3. nezastihl (přitom chlap byl doma) ) a že přijde 17.3, no jsem z toho jelen 8-o
…do p.dele střelen 8-) :mrgreen:
Tak promiň, vzpomínám na tvé vyprávění ze zimního období :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
14.3.11 19:03
Gina108 píše:
zoubky píše:
milunka1 píše:
Nelisa píše:
To dáš. Já jako studentka kdysi roznášela volební lístky v cikánské čtvrti. To byl mazec, polovina schránek/jmenovek samosebou chyběla, morgoši co byli doma se ptali, jestli nejsem ze sociááálky :mrgreen: a taky jsem to roznesla.

Tak mořná jo. Bydlím tu od narození, ael názvy ulic si nepamatuji, orientuji se pouze dle obchodů......které se mění každé tři měsíce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
14.3.11 19:29
zoubky píše:
Gina108 píše:
zoubky píše:
milunka1 píše:
Nelisa píše:
Tak mořná jo. Bydlím tu od narození, ael názvy ulic si nepamatuji, orientuji se pouze dle obchodů......které se mění každé tři měsíce :zed:

No tak by jim to trvalo dýl, s mapou a buzolou by to určitě nakonec dali. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
14.3.11 21:01
Nelisa píše:
zoubky píše:
Gina108 píše:
zoubky píše:
milunka1 píše:
Nelisa píše:
Tak mořná jo. Bydlím tu od narození, ael názvy ulic si nepamatuji, orientuji se pouze dle obchodů......které se mění každé tři měsíce :zed:
No tak by jim to trvalo dýl, s mapou a buzolou by to určitě nakonec dali. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Myslíš, že nynější mladí lidi umí s buzolou :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová