Sčítání lidu – odmítnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17226
11.3.11 22:51

Chuan, to máš pravdu..........a to je důvod se chovat jako oni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
11.3.11 22:54
vendy111 píše:
chuanitka píše:
Já prostě informace o sobě sděluji velmi nerada, na zabezpečení databáze nevěřím. A nechápu, k čemu je státu údaj, jestli je můj dům z cihel nebo tvárnic :zed:
Taky to nechápu, ale oni si to umí tak hezky oduvodnit :-)
http://www.czso.cz/…_data_slouzi

Haha. U téměř všech položek si dokážu představit, jak se to dá zjisti jinak :nevim:

A některé mě přímo fascinují 8-o
Pouze ze sčítání lze zjistit počty žen na mateřské dovolené za obce či městské části, data se často využívají v Praze (ale i v jiných regionech) jako podklad pro plánování služeb pro maminky s malými dětmi (např. hospodyně docházející do domácností, hlídání dětí…).

To jako na sociálce (nebo na pracáku nebo čertví kam jsem to hlásila) neví, kolik mají žen na MD? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
11.3.11 22:56
zoubky píše:
Chuan, to máš pravdu..........a to je důvod se chovat jako oni :think:

To já nikde netvrdím. Ale tvrdím, že je to celé naprosto zbytečné :nevim: Údaje se při troše snahy dají zjistit úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
11.3.11 22:57

Mě by ale hrozně zajímala otázka 7. bydliště mé matky v době mého narození. To je jako k čemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
11.3.11 22:58
chuanitka píše:
zoubky píše:
To já nikde netvrdím. Ale tvrdím, že je to celé naprosto zbytečné :nevim: Údaje se při troše snahy dají zjistit úplně jinak.

Samozřejmě že dají,ale to by tu snahu musel někdo mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
11.3.11 23:08
vendy111 píše:
chuanitka píše:
zoubky píše:
To já nikde netvrdím. Ale tvrdím, že je to celé naprosto zbytečné :nevim: Údaje se při troše snahy dají zjistit úplně jinak.
Samozřejmě že dají,ale to by tu snahu musel někdo mít.

Za levněji, než je toto :think:
JInak bydliště tvé matky při narození, slouží např. pro statistiku, jak se mění migrace z měst nebo do měst před xx lety, kdy jsi se narodila. Nebo, zda dítě vysokoškoláka se přestěhovalo na vesnici nebo je taky VŠ atd atd atd 8-)
Prostě chtějí udlat statistiky z 1 papíru od každého člověka a ne shánět po každém úřadě různé věci :wink: ........to je to tak těžké pochopit :nevim:

Příspěvek upraven 11.03.11 v 23:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
11.3.11 23:11

Pokud to po mně nechtějí každý den, ani každý rok, tak pořád nevidím problém to vyplnit na netu a hotovo…nj, v bankách nebo jinde, kde chceme peníze nebo nějakou pomoc, tak vyplňujeme cokoliv. Ale tady je to zdarma bez odměny, tak je to zatěžko:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
11.3.11 23:19

Dobrou a příjemné vyplňování :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
11.3.11 23:20
zoubky píše:
Pokud to po mně nechtějí každý den, ani každý rok, tak pořád nevidím problém to vyplnit na netu a hotovo…nj, v bankách nebo jinde, kde chceme peníze nebo nějakou pomoc, tak vyplňujeme cokoliv. Ale tady je to zdarma bez odměny, tak je to zatěžko:-(

souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
12.3.11 00:06

Já tedy žasnu a zírám, co některým vadí…vždyť je to jednou za 10let!!!
Kolik by to asi tak stálo, kdyby se všechny ty informace získávaly z každého úřadu zvlášť??? :think:
A co se týče otázky jestli mám doma připojení k internetu…už vidím toho udřeného pošťáka jak študuje každý arch jestli náhodou ten a ten nemá internet…k čemu mu jako taková informace bude??? A RČ má takový pošťák taky možnost zjistit i jinak..například při převzetí balíku atd.. :think:
Takže pak nechápu tu hysterii okolo…
Vzhůru do sčítání :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
12.3.11 00:49

zoubky: Zkus dát třeba v práci výpověď a nenahlásit se na pracák, do měsíce máš doma ze ZP dopis o tom že neni znám plátce tvého pojistného a že je tvojí povinností ho doplatit. Neboj, stát si zrovna tohle hlídá, ZP je povinné a aspoň já tedy mezi sebou nemám žádné lidi kteří by ZP neplatili. Přijde mi, že to neplatí možná tak nějaký bezdomovci co žijou pod mostem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
12.3.11 01:14

Holky, já teda ještě nevím co je tam za otázky, ale co vás tak prudí? Vždyť je to anonymní a já osobně jsem zvědavá až zveřejněj nějaký ty výsledky ( třeba věk, vzdělání, počet dětí, národnost). Můj muž teda taky remcá a sdělil mi, že to vyplní nepravdivě, neb nikomu do něj nic není. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.3.11 01:14
chuanitka píše:
To jako na sociálce (nebo na pracáku nebo čertví kam jsem to hlásila) neví, kolik mají žen na MD? 8-o

To asi jo, ale neví, kde doopravdy bydlí - o to jim jde, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.3.11 01:15
zoubky píše:

Asi tak :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
12.3.11 08:53
JančaK píše:
Holky, já teda ještě nevím co je tam za otázky, ale co vás tak prudí? Vždyť je to anonymní a já osobně jsem zvědavá až zveřejněj nějaký ty výsledky ( třeba věk, vzdělání, počet dětí, národnost). Můj muž teda taky remcá a sdělil mi, že to vyplní nepravdivě, neb nikomu do něj nic není. :think:

Anonymní? 8-o
http://www.scitani.cz/…ypl_vzor.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová