Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
bulina píše:vendy111 píše:tak jasné, ale dělaj si JENOM svojí práci, lidi, co dělaj sčítání, tak dělaj svoji práci + do toho musí stíhat ještě sčítáníbulina píše:hm, já si myslím, že zase tolik lidí, kteří makaj od rána od pěti,šesti, třeba do dvou, do tří do rána každej den neníhmm, několik takových ale znám
haha, JENOM svojí práci,ale od brzkého rána do pozdního večera, protože podle toho kolik namakaj, tolik budou mít peněz! Já jsem byla podnikatel, muj táta je podnikatel a muj přítel taky, a pokud si budou válet šunky, nikdo jim to nezaplatí. Táta ráno před 6tou vyrazí a celý den ho nevidíme, dokud večer nepadne. Takže ono to sčítání navíc na pár dní nění zas taková námaha, odbydou si to a mají zas klid. A za darmo to nedělají ne? Mě se líbí, jak si lidi hned ztěžujou, když mají hnout prstem o něco víc a ještě za peníze. To jindy si ztěžujou, že mají peněz málo. No.
vendy111 píše:bulina píše:haha, JENOM svojí práci,ale od brzkého rána do pozdního večera, protože podle toho kolik namakaj, tolik budou mít peněz! Já jsem byla podnikatel, muj táta je podnikatel a muj přítel taky, a pokud si budou válet šunky, nikdo jim to nezaplatí. Táta ráno před 6tou vyrazí a celý den ho nevidíme, dokud večer nepadne. Takže ono to sčítání navíc na pár dní nění zas taková námaha, odbydou si to a mají zas klid. A za darmo to nedělají ne? Mě se líbí, jak si lidi hned ztěžujou, když mají hnout prstem o něco víc a ještě za peníze. To jindy si ztěžujou, že mají peněz málo. No.vendy111 píše:tak jasné, ale dělaj si JENOM svojí práci, lidi, co dělaj sčítání, tak dělaj svoji práci + do toho musí stíhat ještě sčítáníbulina píše:hm, já si myslím, že zase tolik lidí, kteří makaj od rána od pěti,šesti, třeba do dvou, do tří do rána každej den neníhmm, několik takových ale znám
Přesně tak „chudáci“ zaměstnanci, kteří si oddělají svejch „8hodin“ v práci a najednou musí udělat něco navíc, za co ještě dostanou zaplaceno,aby se z toho nezhroutili.
vendy111 píše:bulina píše:haha, JENOM svojí práci,ale od brzkého rána do pozdního večera, protože podle toho kolik namakaj, tolik budou mít peněz! Já jsem byla podnikatel, muj táta je podnikatel a muj přítel taky, a pokud si budou válet šunky, nikdo jim to nezaplatí. Táta ráno před 6tou vyrazí a celý den ho nevidíme, dokud večer nepadne. Takže ono to sčítání navíc na pár dní nění zas taková námaha, odbydou si to a mají zas klid. A za darmo to nedělají ne? Mě se líbí, jak si lidi hned ztěžujou, když mají hnout prstem o něco víc a ještě za peníze. To jindy si ztěžujou, že mají peněz málo. No.vendy111 píše:tak jasné, ale dělaj si JENOM svojí práci, lidi, co dělaj sčítání, tak dělaj svoji práci + do toho musí stíhat ještě sčítáníbulina píše:hm, já si myslím, že zase tolik lidí, kteří makaj od rána od pěti,šesti, třeba do dvou, do tří do rána každej den neníhmm, několik takových ale znám
hm, ale podnikání byla jejich volba, né? Pošťáci na výběr moc neměli, když vyhrožovali propuštěním, jakmile odmítnou. A ty sis to zkusila, že víš, že to není námaha? Určitě ano, že? ![]()
bulina píše:
hm, ale podnikání byla jejich volba, né? Pošťáci na výběr moc neměli, když vyhrožovali propuštěním, jakmile odmítnou. A ty sis to zkusila, že víš, že to není námaha? Určitě ano, že?
Ano, byla to naše volba, proto říkám, že plno lidí maká od nevidim do nevidim a nehroutá se z toho, tak proč by měli pošťáci, když na pár dní mají práci navíc? A neříkám, že to není námaha, je to práce, víš kolik namáhavých prací je? A mají za to peníze ne? Tak na co si ztěžujou?
Anonymní píše:
muj manžel podniká a dnes přišel domů po 48 hodinách nepřetržité práce, kdyby se měl při každém pracovním přetížení (min 1× do týdne) zhroutit,tak bych ho tady už neměla. Já už několikrát pracovala 24 hodin v kuse, a nějaké „úřednice“ se z pár hodin navíc psychycky hroutí, tak kde to sme. Mě to stačilo na poště o Vánocích – Naprostá neschopnost
Já trochu cítím, že je rozdíl, když je to 1× týdně pravidelně a pak si orazíš, než když je to 2 měsíce v kuse - ty ne? ![]()
Jackie, aha, jo, jasně
Ať žije paranoia
Nechápu, jak by to šlo v praxi? Jako že si řeknou „tak tihle jsou státní zaměstnanci a přitom mají barák - no to jim asi dáváme moc“ - nebo jako jak si to představuješ?
![]()
Vendy111 a spol. - ježišikriste, kdo si tu zas stěžuje? To si nemůže nikdo postesknout, že má tolik moc práce? Tak asi ne každý chce dřít od rána do večera - kdyby chtěl, tak by šel třeba taky podnikat a prostě je toho na ty lidi moc. Nebo není možné, že by někdo měl třeba někdy víc práce, než ty? O co jako jde? Jasně, pošta je na Vánoce hrozná, dlouho to trvá, jsou všude fronty… Ty si neobjednáváš dárky přes net? Kolik si jich objednáš? Vynásob to 5 miliony a získáš představu, kolik tam projde zásilek. Plus vánoční přání. Já teda věřím tomu, že se přes Vánoce na poště můžou pos… Jistě, zadarmo to nedělají, ale to podnikatel taky ne. Samozřejmě, že zaměstnanecký post má své výhody, ale nikdo nikomu nedrží můž na krku, aby podnikal. Tak když ho to štve, ať to pověsí na hřebík a jde dělat třeba na tu poštu, když je to taková dobře placená pohoda. Sakra.
(Pozn.: Na poště nepracuju, ani nikdo z naší rodiny
)
ADA76 píše:
Za sebe jen chci říct, že tam není nic co by vás ohrožovalo. Jsou to informace, které už stejně někde jsou- matrika, finančák, sociálka a td…Myslím si, že je fajn, abych uměla odpovědět na otázku : Kolik obyvatel má vaše země?
Tak já zas nechápu, proč je humbuk s dalším papírem
Kolik obyvatel má země, to jde snad zjistit z registru obyvatel ne? ![]()
Formulář jsem ještě nedostala (komisař se v nahlášenou dobu nedostavil, očividně v tom mají chaos
), ale pokud jsou tam dotazy typu „máte doma internet“, tak teda po tom nikomu nic není, ani ČSÚ ![]()
Angua píše:
Vendy111 a spol. - ježišikriste, kdo si tu zas stěžuje? To si nemůže nikdo postesknout, že má tolik moc práce? Tak asi ne každý chce dřít od rána do večera - kdyby chtěl, tak by šel třeba taky podnikat a prostě je toho na ty lidi moc. Nebo není možné, že by někdo měl třeba někdy víc práce, než ty? O co jako jde? Jasně, pošta je na Vánoce hrozná, dlouho to trvá, jsou všude fronty… Ty si neobjednáváš dárky přes net? Kolik si jich objednáš? Vynásob to 5 miliony a získáš představu, kolik tam projde zásilek. Plus vánoční přání. Já teda věřím tomu, že se přes Vánoce na poště můžou pos… Jistě, zadarmo to nedělají, ale to podnikatel taky ne. Samozřejmě, že zaměstnanecký post má své výhody, ale nikdo nikomu nedrží můž na krku, aby podnikal. Tak když ho to štve, ať to pověsí na hřebík a jde dělat třeba na tu poštu, když je to taková dobře placená pohoda. Sakra.(Pozn.: Na poště nepracuju, ani nikdo z naší rodiny)
Naprosto souhlasím, máti na poště dělala a ti obyč zaměstnanci jsou fakt chudáci. Peníze za víc práce nedostanou žádný a akorát jsou buzerovaní
A před Vánocema jsem ji doma téměř neviděla (a už je to let, to se ještě přes internet objednávalo minimálně).
Vánoce na poště nekomentuji, to chápu, tak jako všude jinde. Ale zaráží mě, že (tedy aspoň u nás), tu práci nedělají pořádně ani během roku, kdy naše pošta končí běžně u kdejakých sousedů. Od čeho jsou schránky a oznámení o uložení „něčeho“ na poště? A nepsala jsem, že si ti podnikatelé ztěžují a nechtějí to dělat, ukazovala jsem to jako příklad toho, že je to někde holt běžná věc, makat tvrdě!
Denino píše:Že tam nemusím každý týden chodit, to jsem opravdu věděla, ale i tak díky za objasnění
Víš na ossz nemusíš každý týden chodit. Na ossz za tebe odvádí dávky škola, zaměstnavatel a nebo stát. A př v naší zemi je zdravotní pojištění povinné ze zákona, což znamená že by ho měla opět platit škola, zaměstnavatel nebo stát a když ani jedno nejde, tak si ho občan MUSÍ ze zákona platit sám, částka je 1080,– měsíčně. Věř mi že tam moc dobře ví kolik je kde lidí. A ještě jedna novinka TP může mít člověk jenom jeden, a né pět.
A k tomu „TP“, jak píšeš - to je novinka???
Myslela jsem, že tomu tak bylo odjakživa.
Nebo jsem zase mimo? Neznám nikoho, kdo by měl víc jak jedno trvalé bydliště (jestli máš tím TP na mysli toto).
K tomu (Č)OSSZ - díky za vysvětlení, ale stejně mi pořád není jasné, jak mohou vědět, jestli mám připojení k internetu, jak se dostanu do práce, nebo jak dlouho mi cesta trvá.
O údajích v bytovém listu se už vůbec nezmiňuji, protože pokud na OSSZ nebo pojišťovně vědí, jestli mám doma splachovací nebo suchý záchod, pak vědí víc, než jsem vůbec tušila ![]()
vendy111 píše:
Vánoce na poště nekomentuji, to chápu, tak jako všude jinde. Ale zaráží mě, že (tedy aspoň u nás), tu práci nedělají pořádně ani během roku, kdy naše pošta končí běžně u kdejakých sousedů. Od čeho jsou schránky a oznámení o uložení „něčeho“ na poště? A nepsala jsem, že si ti podnikatelé ztěžují a nechtějí to dělat, ukazovala jsem to jako příklad toho, že je to někde holt běžná věc, makat tvrdě!
U nás (ťuk ťuk) je pošta fajn a rychlá. Ale fakt je, že jsme výjimka, co slyším. Já jen, že je to opravdu otázka špatné organizace, ti obyčejní zaměstnanci za to nemůžou. Je mi jich líto. Obzvlášť, jestli to sčítání dostali ještě ke své práci navíc bez možnosti odmítnout ![]()
První sčítání lidu v historii bylo, aby se zajistil výběr daní. Taky prováděly sčítání lidu církve, aby věděly počet věřících tudíž financování církve. Cílem sčítání byl vždycky majetek (za účelem nebo lidské zdroje. Z tohoto vybočuje sčítání v roce 1702 na českém území, jehož cílem bylo stanovit spotřebu soli. Jelikož v dnešní době se zásobováním solí není problém a stát si dovede většinu údajů získávaných sčítáním opatřit jinak, pokud je vůbec potřebuje.
Počet autobusů, vlaků a MHD budě vždycky takový, kolik jsou jich ochotni lidi zaplatit. Na to statistiku fakt nepotřebujeme ![]()
Rozvedla jsem jen myšlenku mého oblíbeného blogu ![]()
U nás je taky pošta v klidu. Pokud něco podáme i třeba těsně před pátou, v drtivé většině případů to ten člověk druhý den má. Doručovatelka nám nosí doporučené dopisy až domů (ač by nemusela, soudě podle toho, že její zastupující kolegové to nedělají - máme takové ty modré schránky „daleko“ od baráku). Na poště jsou celkem příjemní (nedávno jsem byla zdrbána, ale byla to moje vina), pamatujou si nás… Pohoda, dobré ![]()
Angua píše:Anonymní píše:
muj manžel podniká a dnes přišel domů po 48 hodinách nepřetržité práce, kdyby se měl při každém pracovním přetížení (min 1× do týdne) zhroutit,tak bych ho tady už neměla. Já už několikrát pracovala 24 hodin v kuse, a nějaké „úřednice“ se z pár hodin navíc psychycky hroutí, tak kde to sme. Mě to stačilo na poště o Vánocích – Naprostá neschopnostJá trochu cítím, že je rozdíl, když je to 1× týdně pravidelně a pak si orazíš, než když je to 2 měsíce v kuse - ty ne?
Jackie, aha, jo, jasně
![]()
![]()
![]()
![]()
Ať žije paranoia
Nechápu, jak by to šlo v praxi? Jako že si řeknou „tak tihle jsou státní zaměstnanci a přitom mají barák - no to jim asi dáváme moc“ - nebo jako jak si to představuješ?
![]()
![]()
Vendy111 a spol. - ježišikriste, kdo si tu zas stěžuje? To si nemůže nikdo postesknout, že má tolik moc práce? Tak asi ne každý chce dřít od rána do večera - kdyby chtěl, tak by šel třeba taky podnikat a prostě je toho na ty lidi moc. Nebo není možné, že by někdo měl třeba někdy víc práce, než ty? O co jako jde? Jasně, pošta je na Vánoce hrozná, dlouho to trvá, jsou všude fronty… Ty si neobjednáváš dárky přes net? Kolik si jich objednáš? Vynásob to 5 miliony a získáš představu, kolik tam projde zásilek. Plus vánoční přání. Já teda věřím tomu, že se přes Vánoce na poště můžou pos… Jistě, zadarmo to nedělají, ale to podnikatel taky ne. Samozřejmě, že zaměstnanecký post má své výhody, ale nikdo nikomu nedrží můž na krku, aby podnikal. Tak když ho to štve, ať to pověsí na hřebík a jde dělat třeba na tu poštu, když je to taková dobře placená pohoda. Sakra.
(Pozn.: Na poště nepracuju, ani nikdo z naší rodiny)
Za paranoidní považuju leda to, pokud si myslíš, že podle toho přidají byť jen jeden linkový autobus ![]()
Jackie, očekávat cokoliv pozitivního, byť nereálného, nemůže být paranoidní ![]()