Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mati píše:
Každá osoba pobývající na území České republiky bude sečtena tam, kde se bude v rozhodný okamžik nacházet nebo kde fakticky bydlí (bez ohledu na adresu trvalého bydliště).
takze kdyz skutecne bydlim v zahranici, budu nebo nebudu sectena?
ka-tka píše:
A ja mam uplne blby dotaz- to scitani se tyka jen ceskych obcanu????Jsem slovenka s trvalakem v CR, ale obcanstvi nechci, budou mne taky pocitat?
Tohle by mě (resp. mého muže) taky zajímalo ![]()
lulje píše:ka-tka píše:Tohle by mě (resp. mého muže) taky zajímalo
A ja mam uplne blby dotaz- to scitani se tyka jen ceskych obcanu????Jsem slovenka s trvalakem v CR, ale obcanstvi nechci, budou mne taky pocitat?
nevadí, že jsi cizinec, v rozhodný okamžik budeš na území ČR, takže sčítat vás budou
Příspěvek upraven 07.03.11 v 20:25
lucie.t píše:mati píše:takze kdyz skutecne bydlim v zahranici, budu nebo nebudu sectena?
Každá osoba pobývající na území České republiky bude sečtena tam, kde se bude v rozhodný okamžik nacházet nebo kde fakticky bydlí (bez ohledu na adresu trvalého bydliště).
pokud budeš o půlnoci z 25.na 26.března na území ČR, tak sečtena budeš
bulina píše:lucie.t píše:pokud budeš o půlnoci z 25.na 26.března na území ČR, tak sečtena budešmati píše:takze kdyz skutecne bydlim v zahranici, budu nebo nebudu sectena?
no jo, ale postacka tvrdila moji mame, ze to musi vyplnit za nas, ale me to prijde nejaky divny.
lucie.t píše:bulina píše:no jo, ale postacka tvrdila moji mame, ze to musi vyplnit za nas, ale me to prijde nejaky divny.lucie.t píše:pokud budeš o půlnoci z 25.na 26.března na území ČR, tak sečtena budešmati píše:takze kdyz skutecne bydlim v zahranici, budu nebo nebudu sectena?
blbost, vyplň si to sama, můžeš i přes net ![]()
Když je teď moje kamarádka s manželem v zahraničí na pul roku na dovolené, taky se musí zapojit, když v tu dobu tu není a ani o tom třeba neví?
Já teda nechápu, proč tady pořád řešíte, že někdo uvidí, jaký máte příjem, když je tam jasně uvedeno toto:
Český statistický úřad při sčítání lidu 2011 žádným způsobem nezjišťuje vybavenost domácností ani jejich příjmy a výdaje. Ve sčítacích formulářích tak nejsou žádné otázky na vlastnictví ledničky, automobilu, chaty, televizoru ani dalších věcí. Z hlediska vybavení domácnosti je pro statistiku důležitá pouze otázka, zda má rodina možnost využívat osobní počítač a připojení k internetu.
To si chce nejprve zjistit informace
, než začnu nadávat.
Angua tady několikrát dávala odkaz, tak než zas začnete kafrat, zkuste tam nahlédnout.
![]()
Některé údaje holt nelze zjistit tím, že vám kdysi přidělili rodné číslo a občanku. ![]()
A že nevíte, k čemu jsou údaje potřebné a užitečné neznamená, že nejsou potřebné a užitečné. Opět viz odkaz Anguy. ![]()
Alpaka píše:mati píše:to si můžu tedy vybrat, jetli kde fakticky bydlím (č. 2) nebo kde budu v rozhodný okamžik (č. 3)?Alpaka píše:Každá osoba pobývající na území České republiky bude sečtena tam, kde se bude v rozhodný okamžik nacházet nebo kde fakticky bydlí (bez ohledu na adresu trvalého bydliště).
Jak na to s bydlištěm. Mám trvalé bydliště na místě číslo 1, normálně bydlím na místě č. 2 a v rozhodný okamžik budu mít oslavu narozenin na místě č. 3. Kde budu vyplňovat?
Na místě č. 3 bude na oslavě cca 20 lidí, do formuláře se nevejdou. Co s tím?
podle mě je tam to „fakticky bydlí“ hlavně pro ty co budou přes noc třeba v práci nebo třeba zrovna pojedou v autě.. nicméně na tvoji situaci bych to použila (když už to sčítání má mít nějakou vypovídací hodnotu)
lucie.t píše:mati píše:takze kdyz skutecne bydlim v zahranici, budu nebo nebudu sectena?
tak pokud máš nějakou společnou domáctnost v čr tak to někdo z té domáctnosti vyplní za tebe příp. ti pošle kódy aby jsi to vyplnila sama přes internet, pokud nemáš (a 20 dnů po 25/26.3 se nevrátíš do čr) tak se tebe netýká, s tím že nejspíš budeš sečtena ve státě ve kterém žiješ.
viz:http://www.scitani.cz/…051A98D.html a http://www.scitani.cz/…051B456.html
Nelisa
To já tady zrovna ten příjem neřešila a vím čeho se to týká i ty rádoby užitečné důvody o kterých si myslím svoje… nemluvě o nějaké ochraně osobních dat (i když ono stačí najet na stránky justice nebo katastru a o většině lidí si zjistíš minimálně RČ, trv. bydliště
ale i tak k čemu další papír veškerých dat pohromade v rukou spousty lidí)
To že jsou údaje které nejdou zjistit tím že mám RČ a občanku je sice pravda, ale co je komu do těchto údaju - co je komu do toho kde a s kým bydlím, co mám napsané v prac. smlouvě, jak a jakým způsobem se dstanu do práce…
K té potřebnosti a užitečnosti - to by bylo na dlouho vypisovat tak jen odkaz (i když se všemi názory bych nesouhlasila)EvaOstrava píše:
http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/…a-proti.html
bob2 píše:
Jsem zvědav (jestli se to vůbec někdy zveřejní)kam všude a komu se tyto údaje dostanou do rukou mimo eurostatu.Myslím že o takovou statistiku je celkem velký zájem jak ze strany obchodníků tak i podvodníků.Možná se zanedlouho spousta lidí bude divit jak „výhodné“ nabídky dostanou s předvyplněnými osobními údaji.Kdo bude odpovědný -jako vždy nikdo jistě by se vloudila nějaká chybička s kterou nikdo nepočítal
Súhlasím! Sčítanie je síce „anonymné“, ale to som zvedavá, koľko sa po sčítaní vyrojí na nás predajcov rôznych kravín.
A mmch, keď tak veríte, že údaje nikto nezneužije… Nacisti vyhľadávali a vyhladzovali Židov na základe údajov zo sčítania, komunisti zase brali majetky na základe údajov zo sčítania… jo, jo, u nás má poctivosť a diskrétnosť tradíciu…
Gabika píše:A mmch, keď tak veríte, že údaje nikto nezneužije… Nacisti vyhľadávali a vyhladzovali Židov na základe údajov zo sčítania, komunisti zase brali majetky na základe údajov zo sčítania… jo, jo, u nás má poctivosť a diskrétnosť tradíciu…
Nechci kecat, ale myslím, že náboženskou příslušnost uvádět nemusíš. A hodnota tvého majetku tentokrát taky nikoho zajímat nebude. ![]()
To je to tak pro někoho náročné vyplnit lejstro? Na interetových diskuzích toho o sobě každý vykecá spoustu, ale do sčítacího archu má strach napsat, jak dlouho mu trvá cesta do práce nebo jesti má možnost připojení k internetu? Já to pořád nechápu ![]()
Připadá mi, že někteří se prostě musejí stavět proti proudu za každou cenu ![]()
lulje píše:Gabika píše:A mmch, keď tak veríte, že údaje nikto nezneužije… Nacisti vyhľadávali a vyhladzovali Židov na základe údajov zo sčítania, komunisti zase brali majetky na základe údajov zo sčítania… jo, jo, u nás má poctivosť a diskrétnosť tradíciu…Nechci kecat, ale myslím, že náboženskou příslušnost uvádět nemusíš. A hodnota tvého majetku tentokrát taky nikoho zajímat nebude.
Přesně tak, je to nepovinná kolonka. Ale to už bych se opakovala, když bych napsala, že je dobré nejprve si zjistit informace. ![]()
Jsem zvědav (jestli se to vůbec někdy zveřejní)kam všude a komu se tyto údaje dostanou do rukou mimo eurostatu.Myslím že o takovou statistiku je celkem velký zájem jak ze strany obchodníků tak i podvodníků.Možná se zanedlouho spousta lidí bude divit jak „výhodné“ nabídky dostanou s předvyplněnými osobními údaji.Kdo bude odpovědný -jako vždy nikdo jistě by se vloudila nějaká chybička s kterou nikdo nepočítal