Sčítání lidu – odmítnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9094
11.3.11 10:47

Tak já si teda nemyslím, že by podle výsledků sčítání chtěli přidávat spoje.
Jeden z hlavních účelů je podle mě leda ten., aby nás ještě efektivněji zdanili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
11.3.11 11:00
lulje píše:
Denino píše:
Celej náš stát mě už pěkně štve, od čeho je ossz nebo zdravotní pojišťovny a podobné instituce. Nejsou schopni si to zjistit sami kolik nás tu je? hlavně že když př na sociálku nedojdou peníze včas, tak už je oheň na střeše a všichni to tam ví,ale kolik u nás žije lidí si zjistit ze svých databází neumí. Jenom to stojí další hromadu peněz, spousta jich de zase někomu do kapsy a nás tím akorát otravují
Než jsem nastoupila na mateřkou, nevěděla jsem, co je to OSSZ. Asi proto, že tam nechodím kždý měsíc, jako někteří :think: nebo se pletu, když si myslím, že OSSZ nevede ve svém registru všechny od mimin po stařenky? A že by tam vedli i to, jak dlouho mi trvá cesta do práce? To by opravdu věděli víc, než jsem čekala 8-o

Víš na ossz nemusíš každý týden chodit. Na ossz za tebe odvádí dávky škola, zaměstnavatel a nebo stát. A př v naší zemi je zdravotní pojištění povinné ze zákona, což znamená že by ho měla opět platit škola, zaměstnavatel nebo stát a když ani jedno nejde, tak si ho občan MUSÍ ze zákona platit sám, částka je 1080,– měsíčně. Věř mi že tam moc dobře ví kolik je kde lidí. A ještě jedna novinka TP může mít člověk jenom jeden, a né pět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
11.3.11 11:02

Já se jen divím, že už dávno nejste v jiném státě, když vám ten náš tak ubližuje a zatěžuje vás takovými zbytečnostmi jako je sčítání lidu a zjišťování dopravní vytíženosti atd. :think: :nevim: (směrováno těm, které tu pořád na stát nadávají, jak dělá všechno špatně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.3.11 11:18
Denino píše:
A ještě jedna novinka TP může mít člověk jenom jeden, a né pět.

A říká někdo něco jiného? Já říkám, že dneska není výjimkou, že pomalu každý člen rodiny má trvalé bydliště někde jinde (a když jsou čtyři, tak jsou to čtyři místa :lol: ) a všichni bydlí spolu na místě pátém (samozřejmě trochu přeháním, ale dyť to tu čtu furt, že spolu lidi 10 let bydlí, jsou manželé a každý má TP z nějakého důvodu někde jinde :nevim: )

Jackie a jako na zákldaě čeho nás budou danit? Na základě toho, že dojíždíme do práce půl hodiny autobusem? :lol:

Háto, možná máš pravdu… Na drhou stranu si stejně pořád myslím, že by se to tak nezjistilo dobře a možná by to bylo i ve výsledku dražší. Protože třeba v přihláškách do školky zjistíš děti, co se tam hlásí, ale už tam nejsou ty, co to jejich rodiče např. ani nezkouší, protože ví, že to nemá cenu, když jsou na RD s dalším dítětem. Nebo jsou stejně doma, tak co… Ale do školy to dítě v místě bydliště (ne TP) půjde, tak je dobré vědět, koik jich tam je - pro případ, že by se chtěla nějaká ZŠ třeba rušit nebo tak něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
11.3.11 11:19
milunka1 píše:
XYZxxxxx píše:
Milunko, odmenu mame peknou, to je fakt, jsme radi, ze jsme to dostali prikazem, privydelame si. A to 12000,– za dva a pul mesice s nepretrzitou pracovni dobou od sesti od rana do jedne hodiny ranni bez dodrzovani bezpecnostnich prestavek, bez moznosti reseni. SL bezi od pondeli a za tu dobu jsme naspali tak sest hodin a jsme na zhrouceni. Nikomu bych to neprala, ani nejvetsimu nepriteli. A to nemluvim o tom, jak jsou na nas lidi nastvany a sprosty, i kdyz za to nemuzeme. Chapeme jejich reakce, ale verte, ze nase chyba to neni a prosim za vsechny zucastnene o vetsi pochopeni a toleranci. Za vsechny postaky
moc dekuji. :kytka:
ale plat k té odměně dostanete,nebo jsem to špatně pochopila? a momentálně se práci pošťákovské nevěnujete,bo se věnujete sčítání lidu,ne? takže když to shrnu,děláte sčítání lidu,bude vám to trvat 2,5měsíce - sčítání bude tak dlouho? každý měsíc máte výplatu,i když se poštovní práci teď nevěnujete a ještě k tomu platu dostanete 12 tisíc…pochopila jsem to správně?Ale neber to jako rejpání…jen mi to připadá tak trochu normální…taky pracuju s lidma,taky vím jak dokážou být sprostí,taky málo naspím,přestávky v práci nemám žádný a oběd musím sníst při práci bez zastavení a na wc si mohu odskočit,až je chvilka času - ne,když se mi zrovna chce…ale kdyby mi za to někdo k platu dal 12 tisíc - jééé,to by se mi líbilo :potlesk:

ano, i plat dostanou, protože mimo SL musí dělat ještě svoje klasický obchůzky. Např. u nás na poště, se včera zhroutila kolegyně a to nedělá komisařku, jenom doplňuje údaje do počítače. Neumíte si představit, kolik toho je :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
11.3.11 11:30
zoubky píše:
Já se jen divím, že už dávno nejste v jiném státě, když vám ten náš tak ubližuje a zatěžuje vás takovými zbytečnostmi jako je sčítání lidu a zjišťování dopravní vytíženosti atd. :think: :nevim: (směrováno těm, které tu pořád na stát nadávají, jak dělá všechno špatně)
STÁT JE TU PRO LIDI, ABY JIM SLOUŽIL A NIKOLIV PROTO, ABY LIDI SLOUŽILI STÁTU. A ZROVNA TAK POLITI CI JSOU TU PROTO, ABY SLOUŽILI LIDEM. :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.3.11 11:36
mati píše:
zoubky píše:
STÁT JE TU PRO LIDI, ABY JIM SLOUŽIL A NIKOLIV PROTO, ABY LIDI SLOUŽILI STÁTU. A ZROVNA TAK POLITI CI JSOU TU PROTO, ABY SLOUŽILI LIDEM. :pankac:

A tady si někdo myslí, že to sčítání organizují politici? :think:

Bulino, já jsem byla včera na poště 5 minut před zavíračkou a upřímně řečeno paní taky vypadala těsně před zhroucením, chudina… Úplně z ní valily čůrky potu 8-o Jsem myslela, že je to tím, že spěchá na bus, ale je možné, že se na ní podepsalo už i to sčítání :lol: Jsem se úplně styděla, že tam jdu vlastně kvůli kravině - jestli tam něco nemám :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
11.3.11 11:45

anguo to ti věřim :lol: . Jako je to hrozný, já dělám „jenom“ pracovníka sběrného místa, ale odcházím pravidelně kolem půlnoci, nebo jedný domů. Některý holky už ani nechodí domů, třeba, když maj ranní, tak tam i spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.3.11 11:47

Anguo, kdyby sčítání organizovali politici, byl by v tom bordel daleko větší :mrgreen:
A nechápu, proč se hroutí pošťáci. Však když něco zvoraj, jde o h… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
11.3.11 11:50
Gina108 píše:
Anguo, kdyby sčítání organizovali politici, byl by v tom bordel daleko větší :mrgreen:
A nechápu, proč se hroutí pošťáci. Však když něco zvoraj, jde o h… :wink:

a jakpak to víš? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.3.11 11:56
bulina píše:
anguo to ti věřim :lol: . Jako je to hrozný, já dělám „jenom“ pracovníka sběrného místa, ale odcházím pravidelně kolem půlnoci, nebo jedný domů. Některý holky už ani nechodí domů, třeba, když maj ranní, tak tam i spí.

To je celkem drsné 8-o Spíš se na to měli najmout nějací svěží studentíci, kteří to budou dělat s chutí, než zdecimovat zaměstnané lidi, kteří neví i normálně, kam dřív skočit :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
11.3.11 12:09

Já hlavně nepochopila včerejší zprávu o tom, že komisaři nepočítali (nebo ti kdo jim práci zadal), že akce bude tak rozsáhlá 8-o

:lol: :lol:

to mi málem vypadly bulvy..a s čím počítali, když chtějí sčítat lidi v celým státě :nevim:

jinak proti sčítání nemám nic, 5 minut nad dotazníkem (který stále nemám) mě nezabije a jak tu někdo psal, lidé se odhalují všude, chlubí se co mají a nemají a pak brblou nad jedním dotazníkem… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
11.3.11 12:14

angua ne to nemyslí (i když kdyby nebyl na to sčítání zákon :lol: ), to byla reakce na to že se nám odstěhovat, když se mi nelíbí fungování státu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
11.3.11 12:23
mati píše:
zoubky píše:
STÁT JE TU PRO LIDI, ABY JIM SLOUŽIL A NIKOLIV PROTO, ABY LIDI SLOUŽILI STÁTU. A ZROVNA TAK POLITI CI JSOU TU PROTO, ABY SLOUŽILI LIDEM. :pankac:

Jo? To jsme se ani někde zapomněli, ne? :think:
Ale já tu nechci probírat stát (jinak stát je tvořen lidmi, kteří mohou ovlivňovat jeho skladbu a aktivity :wink: )Já jen koukám, jak si tu někdo pořád stěžuje, že stát dělá všechno špatně (doprava, školky, zaměstnanost..) a že se to nevyřeší nějakým sčítáním lidu........jak to víte? Já netvrdím 100% opak, ale pokud bych si za každou akcí, co stát udělá, řekla, že se mi to nelíbí, tak jsem dávno v… jiném státě (zemi) :think: 8-) .......vracím se do minulosti 8-)
Mně to přijde, že se tu některé vžily do rádoby sabotérů, a konečně se mohou a mají tu sílu se vyjádřit, tak křičí hurá, budu státu ubližovat tím, že mu nevyplním formulář, stejně jako on ubližuje mně. Ale nepřemýšlejí nad tím, proč to po nás vlastně někdo chce vyplnit, nebo si to nepřečtou, a rovnou „křičí do boje!“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.3.11 12:29
bulina píše:
Gina108 píše:
A nechápu, proč se hroutí pošťáci. Však když něco zvoraj, jde o h… :wink:
a jakpak to víš? :roll:

No umře snad někdo, když zvoráte sčítání nebo nedoručíte balík? Když nejde o život, jde o h…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová