Sčítání lidu – odmítnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lumu
10.3.11 14:01

tak jsem dnes dávala na poštu balíček a že se rovnou zeptám, proč nám nepřišlo to oznámení a jestli si ty papíry už teda můžu vzít… bylo mi řečeno, že oznámení nedostanem, prostě někdy přijdou, že nestíhají a posouvají i ty dny… pokud nebudem doma dostanem oznámení do schránky i s telefoním číslem… každopádně papíry na poště můžem vyzvednout až potom co nás podruhé nezastihnou 8-o a to ještě na poště, která je od nás cca 20 kiláků, že to tady nemají… jsem akorát naštvaná, asi mám svých starostí málo tak budu řešit takové kraviny :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
7631
10.3.11 14:18

Já pochopila z toho, co psala Alpaka, že si ty formuláře můžeme vyzvednout kdykoli…Hm a ono nic. 8-o 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
10.3.11 14:33
Kaczenka píše:
Já pochopila z toho, co psala Alpaka, že si ty formuláře můžeme vyzvednout kdykoli…Hm a ono nic. 8-o 8-o 8-o

já to právě taky tak pochopila… zkus se zeptat, ale mě to teda docela dostalo

• Citovat
  • Upravit
1748
10.3.11 16:00

až potom co vás podruhé nazastihne, do té doby má ty formuláře nejspíš komisař u sebe (jak to ted píšu, tak mě napadlo jak je ten komisař skladuje jestli ve svém bytě tak to je pěkná ochrana osobních dat :cert: když jsou ty formuláře předvyplněné, dokonce tady někdo psal že tam měl předvyplněno i číslo občanky 8-o )

viz: Pokud Vás nezastihne ani podruhé, pak máte povinnost si sčítací formuláře vyzvednout na příslušném sběrném místě České pošty. Termín návštěvy si bude také možné změnit prostřednictvím call centra sčítání. a sběrná místa jde stáhnou tady: http://www.scitani.cz/…poradit.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.3.11 16:04

No, to by mě zajímalo, jak maj ty formuláře předvyplněné, když nemaj tucha, kdo v bytě skutečně bydlí - tzn nemá tam trvalé bydliště a přesto bude sečten tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
10.3.11 16:35

už máme půl roku s přítelem bydliště jinde a přesto komisařka cpala přítelův formulář jeho mamce… tak to taky úplně nechápu… prý aby měli víc lidí… no holka má smůlu… ať nás sečtou tam kde bydlíme a kde se zdržujeme a máme trvalé bydliště, pak by to nemělo smysl

• Citovat
  • Upravit
2398
10.3.11 17:08

ty formulare jsou fakt predvyplnene?tak to bude opravdu statistika jak prase.pochybuju ze nejaka komise vi ze tady bydlim 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
10.3.11 17:19
Vanesanka píše:
Tak já to mám o něco lepší :mrgreen: nemusím čekat doma na žádného komisaře , mě ty papíry donesla pošťačka s důchodem a já si je mám vyplnit přes internet sama…tak se aspon nebudu nervovat a nebudu muset mít extra uklízíno :mrgreen: …Jo a holky, to jsem koukala jak puk, jak na těch sčítacích listinách byly už nějaké křížky předvyplněné( asi úřadem)…přesně kolik máme místnosti, dětí, a rodné čísla a dokonce čísla občanek…no to jsem čuměla, kde to všechno už dopředu vzali 8-o 8-o 8-o :cert:

taky jsem na tenhle příspěvek hleděla jak …
Když tě zastihne jinde než v trvalém bydlišti (tam budou ty předvyplněné), tak ti dá bianco formulář, jen si tam vyplní tu svoji první tabulku (identifikace) - dle mého názoru a pochycených informací teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XYZxxxxx
10.3.11 23:12

Odmena za SL

Milunko, odmenu mame peknou, to je fakt, jsme radi, ze jsme to dostali prikazem, privydelame si. A to 12000,– za dva a pul mesice s nepretrzitou pracovni dobou od sesti od rana do jedne hodiny ranni bez dodrzovani bezpecnostnich prestavek, bez moznosti reseni. SL bezi od pondeli a za tu dobu jsme naspali tak sest hodin a jsme na zhrouceni. Nikomu bych to neprala, ani nejvetsimu nepriteli. A to nemluvim o tom, jak jsou na nas lidi nastvany a sprosty, i kdyz za to nemuzeme. Chapeme jejich reakce, ale verte, ze nase chyba to neni a prosim za vsechny zucastnene o vetsi pochopeni a toleranci. Za vsechny postaky
moc dekuji. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15319
10.3.11 23:22
XYZxxxxx píše:
Milunko, odmenu mame peknou, to je fakt, jsme radi, ze jsme to dostali prikazem, privydelame si. A to 12000,– za dva a pul mesice s nepretrzitou pracovni dobou od sesti od rana do jedne hodiny ranni bez dodrzovani bezpecnostnich prestavek, bez moznosti reseni. SL bezi od pondeli a za tu dobu jsme naspali tak sest hodin a jsme na zhrouceni. Nikomu bych to neprala, ani nejvetsimu nepriteli. A to nemluvim o tom, jak jsou na nas lidi nastvany a sprosty, i kdyz za to nemuzeme. Chapeme jejich reakce, ale verte, ze nase chyba to neni a prosim za vsechny zucastnene o vetsi pochopeni a toleranci. Za vsechny postaky
moc dekuji. :kytka:

V tom případě je to spíš almužna. Přeji pevné nervy, hodně sil a co nejvíc vstřícných lidí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
10.3.11 23:56

Celej náš stát mě už pěkně štve, od čeho je ossz nebo zdravotní pojišťovny a podobné instituce. Nejsou schopni si to zjistit sami kolik nás tu je? hlavně že když př na sociálku nedojdou peníze včas, tak už je oheň na střeše a všichni to tam ví,ale kolik u nás žije lidí si zjistit ze svých databází neumí. Jenom to stojí další hromadu peněz, spousta jich de zase někomu do kapsy a nás tím akorát otravují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
11.3.11 09:01
Denino píše:
Celej náš stát mě už pěkně štve, od čeho je ossz nebo zdravotní pojišťovny a podobné instituce. Nejsou schopni si to zjistit sami kolik nás tu je? hlavně že když př na sociálku nedojdou peníze včas, tak už je oheň na střeše a všichni to tam ví,ale kolik u nás žije lidí si zjistit ze svých databází neumí. Jenom to stojí další hromadu peněz, spousta jich de zase někomu do kapsy a nás tím akorát otravují

Než jsem nastoupila na mateřkou, nevěděla jsem, co je to OSSZ. Asi proto, že tam nechodím kždý měsíc, jako někteří :think: nebo se pletu, když si myslím, že OSSZ nevede ve svém registru všechny od mimin po stařenky? A že by tam vedli i to, jak dlouho mi trvá cesta do práce? To by opravdu věděli víc, než jsem čekala 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.3.11 09:55
Denino píše:

Já myslím, že ono jim ani tak nejde o to kolik, jako KDE. Což je při běžném stavu, že čtyřčlenná rodina má TP na čtyřech místech a žije na místě pátém, opravdu nedohledatelné :wink:

Jestlis četla něco na těch stránkách o sčítání, zjišťuje se to kvůli dopravní vytíženosti (proto se ptají kdo, čím a jak dlouho dojíždí do práce), skutečné současné a budoucí potřebě školek, škol, zařízení pro seniory apod. To na OSSZ, ani ZP fakt nezjistíš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
11.3.11 10:36

Anguo, dopravní vytíženost se snadno zjistí například obsazeností spojů. Kde chybí dálnice je jasné už teď, o opravě vytížených silnic nemluvě. A nedělám si iluze, že na základě sčítání lidu někdo postaví školky nebo finančně dostupné důchoďáky. Jestli někdo bydlí v podnájmu x km od svého trvalého bydliště stát vědět nepotřebuje, neb tam za rok být nemusí. A ohledně umísťování dětí do školek - stačí zrušit častou podmínku, že je třeba mít trvalé bydliště tam, kde chtějí rodiče dítě umístit a spočítat počet žádostí a skutečně umístěných dětí.

Angua píše:
Denino píše:

Já myslím, že ono jim ani tak nejde o to kolik, jako KDE. Což je při běžném stavu, že čtyřčlenná rodina má TP na čtyřech místech a žije na místě pátém, opravdu nedohledatelné :wink:

Jestlis četla něco na těch stránkách o sčítání, zjišťuje se to kvůli dopravní vytíženosti (proto se ptají kdo, čím a jak dlouho dojíždí do práce), skutečné současné a budoucí potřebě školek, škol, zařízení pro seniory apod. To na OSSZ, ani ZP fakt nezjistíš :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
11.3.11 10:38
XYZxxxxx píše:
moc dekuji. :kytka:

ale plat k té odměně dostanete,nebo jsem to špatně pochopila? a momentálně se práci pošťákovské nevěnujete,bo se věnujete sčítání lidu,ne? takže když to shrnu,děláte sčítání lidu,bude vám to trvat 2,5měsíce - sčítání bude tak dlouho? každý měsíc máte výplatu,i když se poštovní práci teď nevěnujete a ještě k tomu platu dostanete 12 tisíc…pochopila jsem to správně?Ale neber to jako rejpání…jen mi to připadá tak trochu normální…taky pracuju s lidma,taky vím jak dokážou být sprostí,taky málo naspím,přestávky v práci nemám žádný a oběd musím sníst při práci bez zastavení a na wc si mohu odskočit,až je chvilka času - ne,když se mi zrovna chce…ale kdyby mi za to někdo k platu dal 12 tisíc - jééé,to by se mi líbilo :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová