Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já pochopila z toho, co psala Alpaka, že si ty formuláře můžeme vyzvednout kdykoli…Hm a ono nic.
![]()
Kaczenka píše:
Já pochopila z toho, co psala Alpaka, že si ty formuláře můžeme vyzvednout kdykoli…Hm a ono nic.![]()
![]()
já to právě taky tak pochopila… zkus se zeptat, ale mě to teda docela dostalo
až potom co vás podruhé nazastihne, do té doby má ty formuláře nejspíš komisař u sebe (jak to ted píšu, tak mě napadlo jak je ten komisař skladuje jestli ve svém bytě tak to je pěkná ochrana osobních dat
když jsou ty formuláře předvyplněné, dokonce tady někdo psal že tam měl předvyplněno i číslo občanky
)
viz: Pokud Vás nezastihne ani podruhé, pak máte povinnost si sčítací formuláře vyzvednout na příslušném sběrném místě České pošty. Termín návštěvy si bude také možné změnit prostřednictvím call centra sčítání. a sběrná místa jde stáhnou tady: http://www.scitani.cz/…poradit.html
No, to by mě zajímalo, jak maj ty formuláře předvyplněné, když nemaj tucha, kdo v bytě skutečně bydlí - tzn nemá tam trvalé bydliště a přesto bude sečten tam.
už máme půl roku s přítelem bydliště jinde a přesto komisařka cpala přítelův formulář jeho mamce… tak to taky úplně nechápu… prý aby měli víc lidí… no holka má smůlu… ať nás sečtou tam kde bydlíme a kde se zdržujeme a máme trvalé bydliště, pak by to nemělo smysl
ty formulare jsou fakt predvyplnene?tak to bude opravdu statistika jak prase.pochybuju ze nejaka komise vi ze tady bydlim ![]()
Vanesanka píše:
Tak já to mám o něco lepšínemusím čekat doma na žádného komisaře , mě ty papíry donesla pošťačka s důchodem a já si je mám vyplnit přes internet sama…tak se aspon nebudu nervovat a nebudu muset mít extra uklízíno
…Jo a holky, to jsem koukala jak puk, jak na těch sčítacích listinách byly už nějaké křížky předvyplněné( asi úřadem)…přesně kolik máme místnosti, dětí, a rodné čísla a dokonce čísla občanek…no to jsem čuměla, kde to všechno už dopředu vzali
![]()
![]()
![]()
taky jsem na tenhle příspěvek hleděla jak …
Když tě zastihne jinde než v trvalém bydlišti (tam budou ty předvyplněné), tak ti dá bianco formulář, jen si tam vyplní tu svoji první tabulku (identifikace) - dle mého názoru a pochycených informací teda
Milunko, odmenu mame peknou, to je fakt, jsme radi, ze jsme to dostali prikazem, privydelame si. A to 12000,– za dva a pul mesice s nepretrzitou pracovni dobou od sesti od rana do jedne hodiny ranni bez dodrzovani bezpecnostnich prestavek, bez moznosti reseni. SL bezi od pondeli a za tu dobu jsme naspali tak sest hodin a jsme na zhrouceni. Nikomu bych to neprala, ani nejvetsimu nepriteli. A to nemluvim o tom, jak jsou na nas lidi nastvany a sprosty, i kdyz za to nemuzeme. Chapeme jejich reakce, ale verte, ze nase chyba to neni a prosim za vsechny zucastnene o vetsi pochopeni a toleranci. Za vsechny postaky
moc dekuji. ![]()
XYZxxxxx píše:
Milunko, odmenu mame peknou, to je fakt, jsme radi, ze jsme to dostali prikazem, privydelame si. A to 12000,– za dva a pul mesice s nepretrzitou pracovni dobou od sesti od rana do jedne hodiny ranni bez dodrzovani bezpecnostnich prestavek, bez moznosti reseni. SL bezi od pondeli a za tu dobu jsme naspali tak sest hodin a jsme na zhrouceni. Nikomu bych to neprala, ani nejvetsimu nepriteli. A to nemluvim o tom, jak jsou na nas lidi nastvany a sprosty, i kdyz za to nemuzeme. Chapeme jejich reakce, ale verte, ze nase chyba to neni a prosim za vsechny zucastnene o vetsi pochopeni a toleranci. Za vsechny postaky
moc dekuji.
V tom případě je to spíš almužna. Přeji pevné nervy, hodně sil a co nejvíc vstřícných lidí. ![]()
Celej náš stát mě už pěkně štve, od čeho je ossz nebo zdravotní pojišťovny a podobné instituce. Nejsou schopni si to zjistit sami kolik nás tu je? hlavně že když př na sociálku nedojdou peníze včas, tak už je oheň na střeše a všichni to tam ví,ale kolik u nás žije lidí si zjistit ze svých databází neumí. Jenom to stojí další hromadu peněz, spousta jich de zase někomu do kapsy a nás tím akorát otravují
Denino píše:
Celej náš stát mě už pěkně štve, od čeho je ossz nebo zdravotní pojišťovny a podobné instituce. Nejsou schopni si to zjistit sami kolik nás tu je? hlavně že když př na sociálku nedojdou peníze včas, tak už je oheň na střeše a všichni to tam ví,ale kolik u nás žije lidí si zjistit ze svých databází neumí. Jenom to stojí další hromadu peněz, spousta jich de zase někomu do kapsy a nás tím akorát otravují
Než jsem nastoupila na mateřkou, nevěděla jsem, co je to OSSZ. Asi proto, že tam nechodím kždý měsíc, jako někteří
nebo se pletu, když si myslím, že OSSZ nevede ve svém registru všechny od mimin po stařenky? A že by tam vedli i to, jak dlouho mi trvá cesta do práce? To by opravdu věděli víc, než jsem čekala ![]()
Denino píše:
Já myslím, že ono jim ani tak nejde o to kolik, jako KDE. Což je při běžném stavu, že čtyřčlenná rodina má TP na čtyřech místech a žije na místě pátém, opravdu nedohledatelné ![]()
Jestlis četla něco na těch stránkách o sčítání, zjišťuje se to kvůli dopravní vytíženosti (proto se ptají kdo, čím a jak dlouho dojíždí do práce), skutečné současné a budoucí potřebě školek, škol, zařízení pro seniory apod. To na OSSZ, ani ZP fakt nezjistíš ![]()
Anguo, dopravní vytíženost se snadno zjistí například obsazeností spojů. Kde chybí dálnice je jasné už teď, o opravě vytížených silnic nemluvě. A nedělám si iluze, že na základě sčítání lidu někdo postaví školky nebo finančně dostupné důchoďáky. Jestli někdo bydlí v podnájmu x km od svého trvalého bydliště stát vědět nepotřebuje, neb tam za rok být nemusí. A ohledně umísťování dětí do školek - stačí zrušit častou podmínku, že je třeba mít trvalé bydliště tam, kde chtějí rodiče dítě umístit a spočítat počet žádostí a skutečně umístěných dětí.
Angua píše:Denino píše:
Celej náš stát mě už pěkně štve, od čeho je ossz nebo zdravotní pojišťovny a podobné instituce. Nejsou schopni si to zjistit sami kolik nás tu je? hlavně že když př na sociálku nedojdou peníze včas, tak už je oheň na střeše a všichni to tam ví,ale kolik u nás žije lidí si zjistit ze svých databází neumí. Jenom to stojí další hromadu peněz, spousta jich de zase někomu do kapsy a nás tím akorát otravujíJá myslím, že ono jim ani tak nejde o to kolik, jako KDE. Což je při běžném stavu, že čtyřčlenná rodina má TP na čtyřech místech a žije na místě pátém, opravdu nedohledatelné
Jestlis četla něco na těch stránkách o sčítání, zjišťuje se to kvůli dopravní vytíženosti (proto se ptají kdo, čím a jak dlouho dojíždí do práce), skutečné současné a budoucí potřebě školek, škol, zařízení pro seniory apod. To na OSSZ, ani ZP fakt nezjistíš
XYZxxxxx píše:
moc dekuji.
ale plat k té odměně dostanete,nebo jsem to špatně pochopila? a momentálně se práci pošťákovské nevěnujete,bo se věnujete sčítání lidu,ne? takže když to shrnu,děláte sčítání lidu,bude vám to trvat 2,5měsíce - sčítání bude tak dlouho? každý měsíc máte výplatu,i když se poštovní práci teď nevěnujete a ještě k tomu platu dostanete 12 tisíc…pochopila jsem to správně?Ale neber to jako rejpání…jen mi to připadá tak trochu normální…taky pracuju s lidma,taky vím jak dokážou být sprostí,taky málo naspím,přestávky v práci nemám žádný a oběd musím sníst při práci bez zastavení a na wc si mohu odskočit,až je chvilka času - ne,když se mi zrovna chce…ale kdyby mi za to někdo k platu dal 12 tisíc - jééé,to by se mi líbilo ![]()
tak jsem dnes dávala na poštu balíček a že se rovnou zeptám, proč nám nepřišlo to oznámení a jestli si ty papíry už teda můžu vzít… bylo mi řečeno, že oznámení nedostanem, prostě někdy přijdou, že nestíhají a posouvají i ty dny… pokud nebudem doma dostanem oznámení do schránky i s telefoním číslem… každopádně papíry na poště můžem vyzvednout až potom co nás podruhé nezastihnou
a to ještě na poště, která je od nás cca 20 kiláků, že to tady nemají… jsem akorát naštvaná, asi mám svých starostí málo tak budu řešit takové kraviny