Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
pikola píše:
Holky, já se to nikde nemůžu dočíst. Kde se mám sčítat, kde mě komuisař navštíví? Tam kde mám trvalé, nebo tam kde fyzicky bydlím??
obejde každý dům a byt se své oblasti a každé domáctnosti by měl předat bytový list a podle počtu lidí ten osobní + majitelům/správcům domovní list, nezávisle na trv. bydlišti
lumu píše:
něco tam napíšem a bude ne? jen mě napadlo včera říkali ve zprávách, že nejpozději včera bychom měli vědět kdy dorazí ten komisař, ale já žádné oznámení stále nemám… tak co je to za bordel
My taky nic nemáme ve schránce.
LucieHo píše:
Slyšela jsem něco o tom, že tam nebudou už majetkové poměry, ale nevím to přesně. Co je komu po tom, jestli mám auto, jaký mám plat atd. To pro sčítání lidu nepotřebují. Vyplním to, co je povinné a nazdar.
takové věci tam nejsou(jen myslím pc s internetem), ale…
formuláře jsou tady http://www.scitani.cz/…rmulare.html
mati píše:LucieHo píše:
Slyšela jsem něco o tom, že tam nebudou už majetkové poměry, ale nevím to přesně. Co je komu po tom, jestli mám auto, jaký mám plat atd. To pro sčítání lidu nepotřebují. Vyplním to, co je povinné a nazdar.takové věci tam nejsou(jen myslím pc s internetem), ale…
formuláře jsou tady http://www.scitani.cz/…rmulare.html
Aha díky, prý to tam dřív totiž bylo.
My jsme to dostali do schránky taky minulý týden a tam byl napsaný ddatum,kdy mi to ta paní přinese.Prý si to musím vlastnoručně převzít.Mě to tak sere.Co chci to vyplním a na zbytek jim kašlu.Nějaké osobní věci co to má co koho zajímat.
mám za to že nepovinné je pouze národnost a víra - tyhle dvě se uvádí v médiích jako jediné dobrovolné, ale možná se najde nějaká klička
jdu kouknout na ten odkaz z idnes
Sčítání lidu je užitečné (vím to jako někdo, kdo trochu hoví statistice a demografii). Nepřipadá mi to jako nějaká buzerace nebo zbytečnost, zneužití osobních údajů se nebojím. Žila jsem v době kdy byla povinnost pracovat (mít razítko zaměstnavatele v oobčance), chodit do prvomájového průvodu, chlapi měli povinnost 2 roky promrhat v armádě atd… takže mi vyplnění dotazníku nepřipadá až tak moc.
Z majetkových parametrů se letos bude sledovat jen možnost připojení k internetu, příjmy, auta, vybavení domácností ne. Oznámení přinesl pošťák v pátek, zítra přinese formuláře, poradíme se co kam a já to pak 26.3. na netu vyplním. I s kafem pro komisaře počítám, že to hoďka spraví.
To teda hledím… Ať žije paranoia
Myslíte, že to někoho zajímá, že Jana Dvořáková má doma počítač?
![]()
Ovšem jak se tak dívám na ten formulář, chválabohu za vysvětlivky. V životě by mě nenapadlo, že budu z hlediska ekonomické aktivity patřit do skupiny Ostatní s vlastním zdrojem obživy, když jsem na RD
![]()
Ano, bylo to i napsané v těch pokynech pro vyplnění, ale až na konci a minipísmem. Pak jsem se ptala i právníka. Povinnost je, aby si tě odškrtli jako osobu, že ses přihlísila do sčítání lidu. Co děláš, vlastníš atd jsou už jen doplňující údaje - nepovinné. Teď jsem se pídila, jak to bude letos, tak zrovna tak a prý bude ten dotazník skromnější, bo minule naštvali spoustu lidí. Já to vyplním přes net, jen svou osobu, aby si mě odškrtli a hotovo. Navíc letos budou chodit po bytech místní pošťáci, takže bude vědět každý o každém všechno.
citace] Bersaba píše:Háta_x píše:Takže to jde? Bych to nejradši udělala taky tak.
Pokud vyplníš jen povinné údaje, nic ti nehrozí. Ostatní je nepovinné. Při minulém sčítání jsem uvedla jen svou osobu (tuším jméno, adresu konec), jinak nic a poslala poštou. Nevím, co je komu do toho, kolik beru, co dělám, čím jezdím a kolik utratím za dovolenou. A už vůbec, když si to může přečíst komisař. Tím se vyhneš sdělování čehokoli o sobě a zároveň pokutě 10tis.
Nám taky něco přišlo do schránky, že to přinese nějaká paní, jejíž jméno jsem teda udržela, ale už nevím, kdy. A netuším, co se s tím lístkem stalo
![]()
no já osobně nevím, co vám na tom tak vadí. podle mě to jsou údaje užitečné a potřebné. spoustu z nich dáváme jako republika do povinných údajů na eurostat a podle výsledků se pak i rozhoduje třeba o tom, kolik dotací nám z EU nalejou zpátky. takže nechápu, že se tak rozčilujete. prostě to vyplňte přes internet, pak se to k pošťačce vůbec nedostane a nikdo ve vašem okolí to vědět nebude. když klábosíme tady, tak to určitě zvládneme vyplnit na netu všechny, ne? ![]()
nozu píše:
no já osobně nevím, co vám na tom tak vadí. podle mě to jsou údaje užitečné a potřebné. spoustu z nich dáváme jako republika do povinných údajů na eurostat a podle výsledků se pak i rozhoduje třeba o tom, kolik dotací nám z EU nalejou zpátky. takže nechápu, že se tak rozčilujete. prostě to vyplňte přes internet, pak se to k pošťačce vůbec nedostane a nikdo ve vašem okolí to vědět nebude. když klábosíme tady, tak to určitě zvládneme vyplnit na netu všechny, ne?
Asi tak ![]()
Já si teda myslím, že to, co tu nakrafám, je mnohem osobnější a mnohem snáze dohledatelné než informace ze sčítacího formuláře, jestli Pipeta Pipetová má doma internet.
Vezmu od komisaře formulář, vyplním na netu a odešlu, nevidím v tom žádný zádrhel ![]()
jestli jsem to dobře pochopila tak podle toho kde se fyzicky nacházíš http://www.scitanilidu.cz/…/hlasodpoved?…