Sčítání lidu – odmítnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13503
7.3.11 15:21
mati píše:
odmítnout můžeš, ale budou to řešit od napomenutí po pokutu 10.000,– nebo odjet od toho 25.3. na tuším 20 dní (něco psali o dodatečné povinnosti při návratu ze zahraničí do těch 20 dnů po rozhodném okamžiku). Ale pokud jsi majitelkou domu tak bys měla i když jsi mimo pověřit někoho vyplněním toho domovního listu…

A to vazne?No tak to bych radeji odjela a mela bych klid.
Nejak nechapu co je komu do toho co doma mam,kolik vydelavam,kam jezdim atd.
Jinak oznameni jsem mela ve schrance v patek.
Pokud vyplnim tak poslu postou a zrejme si to na poste i vyzvednu pokud to jde.

Do emailu mi prisel antinavod jak vyplnovat :wink:  ZDE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
7.3.11 15:24

Ahoj, dost mě udivuje, jak se některé z vás dovedou pohoršit nad tím, že mají něco vyplnit pro stát :think: To nechodíte do banky, na poštu nebo k volbám, k lékaři, kde předkládáte své občanské průkazy a diktujete svá rodná čísla nahlas. To nekomunikujete na diskuzích, FB a různých serverech, kde klidně sdělíte i nevědomky své osobní a citlivé údaje. To nechodíte ke kadeřnici, do obchodu(zejména na malém městě), do práce nebo jentak neprohodíte slovo se sousedy a nezdrbnete někoho ze svého okolí :nevim: :?: Všichni tito lidé, se kterými mluvíte nebo komunikujete písemně jsou něčí známí a řeknou o vás dalším lidem - prostě drby, drby, drby ......těmito bežnými „nevinnými“ činnostmi na sebe i ostatní řeknete mnohem víc, než do nějakého dotazníku, který má za úkol sečíst lidi v ČR :-D
Já ho vyplním velmi ráda :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
7.3.11 15:26

mě ani tak nejde o vyplňování jako o opět zbytečně vyhozené peníze… toť můj názor… líbit se nikomu nemusí :huban: :huban: :huban:

• Citovat
  • Upravit
1591
7.3.11 15:29

Holky prosím vás a jak to je když mě komisař nezastihle doma? K nám mají přijít v neděli mezi 15- 19!!!!!! To teda jako fakt nehodlám sedět doma 4 hodiny, aby mi přinesdli papíry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
7.3.11 15:30
lumu píše:
mě ani tak nejde o vyplňování jako o opět zbytečně vyhozené peníze… toť můj názor… líbit se nikomu nemusí :huban: :huban: :huban:

Peníze? Jaké? Myslíš ty schodkové? :-D Nad tím se takto nedá přemýšlet nedá. Jsou větší kraviny, které se v tomto státě dějí, ale i tak jim to ráda vyplním 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
7.3.11 15:33
zoubky píše:
lumu píše:
mě ani tak nejde o vyplňování jako o opět zbytečně vyhozené peníze… toť můj názor… líbit se nikomu nemusí :huban: :huban: :huban:
Peníze? Jaké? Myslíš ty schodkové? :-D Nad tím se takto nedá přemýšlet nedá. Jsou větší kraviny, které se v tomto státě dějí, ale i tak jim to ráda vyplním 8-)

no jo když je někomu seberou (neříkám, že zrovna mě) tak proč bychom šetřili i na jiných místech, že?

• Citovat
  • Upravit
570
7.3.11 15:34

Ano, pod to bych se podepsala (ehm, zapomněla jsem citaci, pod příspěvek ZOubky) .Co je na tom za takový problém?
Statistické údaje přece používáme každý den, i když možná ani ne tak vědomě atd.
Copak jste žádná neřešila například to, jak „profláklé“ je jméno vašeho budoucího dítěte a nechtěly jste, aby to nebyla tisícá první Nelinka na pískovišti? (a to je ten nejblbější důvod, co mě napadl…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
7.3.11 15:37
vendy píše:
Holky prosím vás a jak to je když mě komisař nezastihle doma? K nám mají přijít v neděli mezi 15- 19!!!!!! To teda jako fakt nehodlám sedět doma 4 hodiny, aby mi přinesdli papíry.

Tohle nevím, ale mělo by to být někde na netu v pokynech pro vyplňování :think: (mně ještě žádný papír do schránky nepřošel)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
7.3.11 15:46
lumu píše:
zoubky píše:
lumu píše:
Peníze? Jaké? Myslíš ty schodkové? :-D Nad tím se takto nedá přemýšlet nedá. Jsou větší kraviny, které se v tomto státě dějí, ale i tak jim to ráda vyplním 8-)
no jo když je někomu seberou (neříkám, že zrovna mě) tak proč bychom šetřili i na jiných místech, že?

Počkej, já neřekla, že souhlasím s vyhazováním peněz ve státě. Ale co tak sleduji politiku, tak je to pořád stejné, na jedné straně se jakoby šetří, na druhé straně se rozhazuje, dle vládnoucích stran. Je to jako v manželství - jeden šetří a kupuje ve slevách, ale za nima musí projezdit xx kilometrů autem, takže to vyjde na stejno, jako když ten druhý nejezdí po slevách a kupuje (ne předraženě) za klasické ceny......a celé se to potom odrazí na chodu rodiny 8-)
Ale co, to už sem nepatří. Můj původní přípsvěk byl o tom, proč se pohoršují nad vyplněním dotazníku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
7.3.11 15:48

Myslím, že ti hrozí pokuta :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.3.11 15:50

Já taky nechápu, proč tohle někdo řeší? Nebuďme paranoidní. Vždyť těch údajů je tam jen pár, zabere mi to dvě minuty a hlavně tam nevidím nic extra osobního. U listu osoby snad jen to, jak daleko jezdím do práce a u majitelů bytů jestli mám internet. Prostě převezmu v udaný den papír, podepíšu se pod to, až bude čas vyplním a hotovo, proč se tím víc zaobírat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ali84
7.3.11 15:51
vendy píše:

Tak to máš ještě dobrý :-) . K nám mají přijít v době od 10 - 20 hoď. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
29436
vendy píše:

Myslím že dostaneš lístek do schránky s kontaktem, na kterém si domluvíš schůzku na jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502

Já bych se na to velebnosti vyprdla!

Je to šaškárna, všude na úřadech důležitý informace o lidech mají, tak to jim musí stačit ne? Zase do toho vrazej nehorázný prachy, který my budem muset vydělat, abysme to zaplatili a ještě navíc honěj pošťačky, jako kdyby neměly svojí práce dost! By si to měli roznášet sami, když jsou tak chytrý, by se asi divili co bysme jim my lidi řekli, proto to dávaj za úkol někomu jinýmu!

Tou pokutou hrozej i těm co tam uvedou informace nepravdivý. By mě zajímalo co by udělali, kdyby to nikdo nevyplnil a nikdo nezaplatil, to by jako na každýho poslali exekuci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.3.11 15:52
DevilAjka píše:
vendy píše:
Tak to máš ještě dobrý :-) . K nám mají přijít v době od 10 - 20 hoď. :pocitac:

U nás mezi 16 - 18, takže jsme na tom sakra dobře. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová