Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Russet píše:
Studentka je zvyklá na to mí nula peněz. Ale neživí dítě. Nemusí z intru v pátek přijet. Ale až se začne panáčkovi zajídat, že se z jeho platu jede na 100%, když byl zvyklý ho mít jen pro sebe, tak problémeček nastat může. V šestnacti snít o rodině s milovaným chlapem může. Ale jen snít. Jinak má studovat a né těhotnět. Času po maturitě má dost
To asi ano, ale posílat ženu i cizí v 16 týdnu je hnus. A zvlášť když se jedná o vlastní dceru, vnouče.
A třeba nastávající otec dítě chce, když už je na cestě. A teď už je fakt jedno jak se to stalo.
Slečna je rozhodnutá a to i bez podpory vlastní mámy a táty-asi k tomu všemu má důvod.
@Arianna007 Jaký asi může mít slečna důvod otěhotnět v 16 letech? Ani jeden mě teda nenapadá kromě toho, že je úplně blbá…
Vubec ale vubec se „holce“ nedivim, ze se sverila vsem ostatnim driv nz sve matce ![]()
Boze, ona sprada, jak by donutila ZLETILOU dceru jit na potrat po zakonne lhute
@Monchichik Já právě taky vůbec nechápu, proč by to dělala záměrně. Opravdu žádné jiné problémy nemá, ani s námi ne. Je to divná nehoda, ale jinak si to nedokážu vysvětlit. Přece by nebyla zas tak naivní, aby to dělala naschvál ![]()
@PaníBovaryová ona ale není zletilá, ne? to je až v 18 letech…
@Anonymní píše:
@Monchichik Já právě taky vůbec nechápu, proč by to dělala záměrně. Opravdu žádné jiné problémy nemá, ani s námi ne. Je to divná nehoda, ale jinak si to nedokážu vysvětlit. Přece by nebyla zas tak naivní, aby to dělala naschvál
No já bych to viděla tak, že on jí ukecal…mimísek, rodina, já se o tebe lásko postarám bla, bla, bla…hlavně to neříkej brzo, nutili by tě na potrat…
@Monchichik píše:
@PaníBovaryová ona ale není zletilá, ne? to je až v 18 letech…
Ne, zletila je od 15. V 18 je plnoleta. To je rozdil. Proto ta znama gynekolozka nesla bonzovat matince, nemohla.
@Anonymní píše:
@Monchichik Já právě taky vůbec nechápu, proč by to dělala záměrně. Opravdu žádné jiné problémy nemá, ani s námi ne. Je to divná nehoda, ale jinak si to nedokážu vysvětlit. Přece by nebyla zas tak naivní, aby to dělala naschvál
A co zacit u sebe? Neni to proste pokus o unik od kontrolujici matky?
@PaníBovaryová zletilost a plnoletost je jedno a to samé https://cs.wikipedia.org/wiki/Zletilost
@Monchichik píše:
@PaníBovaryová zletilost a plnoletost je jedno a to samé https://cs.wikipedia.org/wiki/Zletilost
Mas pravdu. Nam to rikali v obcance ve skole teda pekne blbe
@Monchichik Jasně, je mladá a zaláskovaná, ale ne pitomá. Minimálně by se nenechala ukecat, kdyby sama nechtěla. A o tom klukovi si myslím víc. Má sice mladou slečnu, ale není to žádný idiot, který by po ní chtěl, aby si takhle ničila život a hrnul jí do děcka. Aspoň teda doufám, vždycky na mě působil docela slušně. Teď jsou moje pocity fakt rozpolcené, a to ohledně spousty okolností
![]()
@Anonymní píše:
@Russet a přesně takhle to vidím, že to skončí. Z intru přijede už dneska, o to nejde, ale budoucnost jejího vztahu bude podle mě katastrofa
Tak je to ale v polovině vztahů… ![]()
Stejně se stím nedá nic dělat, lepší se začít těšit na vnoučatko a podporovat dceru aby dostudovala.
Mít dobrý vztahy s nastávajícím otcem, maminkou je teď nejvíce důležité…a ne si to kazit.
Když jí to nevýjde můžeš hudrovat jak jsi to říkala a že si zničila život.
Ale teď je důležitější dělat všechno proto aby to vyšlo
![]()
Aspoň já jsem tehdy chtěla aby se moje máma zachovala jinak. Teď mi nemůže říct ani popel…a sama se dostává do věku kdy potřebujete pomoc a můžu říct, že se mi pomáhá dost těžko-když se tehdy zachovala jako cizí.
@mamina89 píše:
Zakladatelko, promiň, ale jak jsem si ten tvůj příspěvek přečetla, taky bych ti to neřekla. Ty bys ji fakt chtěla nutit k potratu? Život si nezničila, jen zkomplikovala. Proč bys ale měla vychovávat její dítě, nechápu. Když je zodpovedna, přítel se postará a školu dodělá dálkově![]()
je hodně mladá, ale není ani první ani poslední, které se to stalo. A postavila se k tomu čelem
za mě má holka
Jako bych to psala já, souhlasím s každým slovem. ![]()
@PaníBovaryová od 15 let jsou trestně odpovědní a můžou mít sex ![]()
@Russet a přesně takhle to vidím, že to skončí. Z intru přijede už dneska, o to nejde, ale budoucnost jejího vztahu bude podle mě katastrofa