Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Vvik,
popravdě řečeno, Barborka nebyla plánovaná - po třetím samovolném potratu jsem byla psychicky tak vydeptaná, že jsem o čtvrtém pokusu nechtěla ani slyšet, ale manžel to o dovolené zařídil jinak
.
Tohle miminko plánované bylo a vyvedlo se na první pokus. Oba jsme zavrhli - dnes tak moderní ukojení mateřské potřeby jedináčkem. A taky jsme chtěli, aby si byli děti věkově blízké - pak mají k sobě alespoň nějaký vztah, hrají si, rozumějí si a třeba i společně zbrojí proti rodičům
Jo, a taky nejsme nejmladší, ale nikomu to neříkej ![]()
Já mám jednu ségru o 7 let starší a jednu o 11 mladší a vůbec se navzájem neznáme. Normálně jsme se v životě jaksi míjely. Manžel má taky o 6 let mladší ségru a je to to samé.
Byla bych ráda, aby se to povedlo, alespoň tak jak to první. Teď už si píchám i injekce - brrrrrrr. No, musím se nechat překvapit …
Strašně se těším, ale kolikrát si tady něco přečtu a pak mám hysaky /rozuměj hysterické záchvaty/, že jsem to nějak nedomyslela, když jsem je chtěla mít tak po sobě.
Vážené dámy, nevím jak to děláte vy, ale já tohle píšu od 20,30 (teď je 22,27) a mezitím chodím pořád dokola uspávat svou oslavenkyni - tak špatně mi spí.
Tak přeji hezkou dobrou noc
ještě jednou ahoj Blanci
tak se spaním mrňátka také neporadím - nechci se chlubit, ale u nás mrňousci většinou usnou do 8 hodiny (tedy pokud náhodou nespí všichni tři odpoledne), takže s uspáváním naštěstí jsem nikdy neměla problémy (no - tak 2× do měsíce). Tím se nechci vychloubat, ale ty dítka vážně chodí spát „skoro“ sami. Nejmladší (cca 16m) usíná v postýlce jak jsem někde psala samou nudou - když ti starší už spí..
S tím těhu máš asi problém, ale věř si, že to dobře vyjde, a určitě se to povede.. Sice nevím, jak, ale já byla hospitalizována ve 33týdnu s tím, že kdykoliv můžu porodit a rodila jsem až v 39tt - takže věř, že to bude dobrý…
Držím pěsti
Věra
Blanci,
vítej v klubu
Ať se ti s náma líbí a hlavně ti přeju, aby se mimčo dopeklo co nejdýl.
Já, jak už bylo několikrát řečeno, mám nadmíru uřvané děťátko, sice se ten můj modroočko náádherně směje, ale žádná poloha mu není dobrá, takže téměř nespí
- no a tím pádem já moc nezvládám, na rozdíl od ostatních. Tak mé komentáře raději nečti
, všichni ostatní jsou v poho
.
Pett,
my máme taky Baby Welt, k tomu jejich originál vloženou tašku. Ta je poměrně uzoučká, takže povyrostlé mimčo se tam určitě nevleze, v zimě ji budu muset vytáhnout, aby tam vlezl fusak. Ke změření ložné plochy jsem se ještě nedostala, při nakládání a vykládání neposedného a řvoucícho dítěte je docela zmatek
. Ale rukojeť je určitě spíš pro vyšší osobu než nižší, já mám 173 cm a je mi akorát nebo bych ji mohla mít krapet níž. Jinak jezdí fajn, pěkně pruží, no do kopečka je to teda náklad, ale jinak vcelku spokojenost … já nejsem náročná.
Děti snad spí, chci se vrhnout na nádobí, ale bojím se s ním třískat
.
Blanci - ahoj! Držím palce, ať je všechno v pohodě. Nepícháš si náhodou injekce na ředění krve? Taky mě to čeká. Mám vrozenou vadu srážlivosti krve. To byl asi důvod, proč jsem první těhotenství potratila, z druhého mám Ondráška (s injekcema) a teď snad bude druhé miminko a zase si budu píchat injekce.
Timeaa - díky za další informace k tomuhle kočáru, líbí se mi čím dál víc.
Petra
Ahoj,
vitam nove maminky…
Timea - v poho bych to nenazvala, ale aspon se stridaji dobre a spatne dny. Nastesti mi holky aspon pekne spi v noci a dokonce spolu v pokojiku.
Mam opet dotaz? Odkdy davate deti na patrovou nebo vyvysenou postel??? U nekoho jsem to tady videla na fotce a docela by me to zajimalo, protoze jsem Charlie koupila takovou postel. Nastesti je tam varianta, ze zatim dam zebrik ke stene, takze nahoru nevyleze a bude spavat zatim dole.
Terik
Teri, to jsi asi videla u nas - Ada spinka na patrove posteli od dvaceti mesicu (mesic pred narozenim Pepi) a v pohode. Ale je fakt, ze my mame kolem jeji postele ohradku ze sifonu, takze vlastne nemuze spadnout. Je to postel, ktera se da polohovat - bud je to nizka s nebesy, nebo pulpatrova anebo patrova s tim, ze pod horni posteli muze byt prostor nebo druhe luzko.
http://rodina.cz/…6638_1_3.jpg /> Priznavam, ze na normalni zvysene posteli se ji bojim nechat spinkat i ted…
L.
Blanci
vítej mezi nás zkušené a méně zkušené maminy.
Je mi moc líto,že máš takové problémy s těhotenstvím.Já tohle naštěstí vůbec neznám,já lezla i po horách až do porodu a nic nehlo to se mnou.Má to někdo prostě smůlu,nechápu to .O to víc ti přeji at je vše o.k. a mimísek se narodí pěkně v termínu.
S tim věkovým rozdílem mohu jen souhlasit,velký není vůbec dobrý,jak píšeš děti se jen míjí a nikdy nemají tak blízký vztah jako ta naše skoro dvojčata.Mám zkušenost obou stranou.Jak svého sourozence tak v mých dětech.
Ten kočárek duette SW ti vůbec nedoporučuji,je těžkej jako blázen a strašně by ses nadřela.Počítej,že budeš vozit dvě dítka a to v předu je o dost těžší tudíž ti pěkně kočárek zatíží.Mám Jané Twin Two ten je o mnoho lehčí,ale i tak jeto slušnej aerobic. ![]()
Diny
jojo to jsem také viděla s tou holčičkou a bylo mi to děsně líto.Vůbec nechápu co je to za ženskou já bych jí dala co proto.A včera jsem koukala na tu 112 a bylo mi taky do breku .To když jsem viděla jak manžel zmlátil ženu tak ,že byla k nepoznání a u toho byl jejich 4letý syn.No hrůza a ještě tam měl potom blbý keci,že jí vlastně skoro nic neudělal až nato,že málem umřela.
A psychycký následky si ponese celý život.
Andynka
Ahoj maminky,
stejne jako Pett jsem delsi dobu nakukovala a cekala na dnesni kontrolni UTZ, ktery dopadl dobre, tak bych se mezi vas rada zaradila
Mam temer rocniho klucinu a zcela neplanovane se nam podarilo druhe ditko, rozdil bude presne 18 mesicu. Napred jsem z toho mela tezkou hlavu, ale procetla jsem celou vasi diskusi a vidim, ze to vetsinou dobre zvladate a dokazete na tom videt pozitiva, toz teda verim, ze ani ja nebudu vyjimka. Jinak chodim hlavne do diskuse Rodime v zari 2005, ale sem k vam budu urcite pravidelne nakukovat jako doposud a cerpat cenne rady a zkusenosti
No a pozdeji doufam, ze i ja prispeju radama pro ty, kteri do toho takhle spadnou
![]()
PETT - tak ted koukam, ze budem mit skoro nachlup stejny rozdil mezi detmi ![]()
Zatim se mejte krasne,
JANDULKA
Jandulko
to znám také jsem měla nějakou tu chvíli splín z toho,že budu mít děti brzo po sobě
,stejně jako u vás náš Vojtíšek nebyl plánované mimi ,ale on se rozhodl narodit.Ted bych ho za nic nedala,jeto naše sluníčko a tak to bude i u vás.
To víš,že jednoduchý to nemáme žádná,oni ti starší sourozenci jsou vlastně jen trochu odrostlá mimina a do toho ten malý(často ubrečený) uzlíček.Naši kluci jsou od sebe také 18m. ![]()
Andynka a tlupa
Dominik 9let 3m,Tobík 19m 13dní,Vojtík 5t 5dní (tak to je teprv mazec) ![]()
Andynko, ty mas tedy tlupu poradnou
My mame zatim jen jednoho broucka a planovali jsme 100% druhyho a tak na 50% i tretiho, ale vekove rozestupy mely byt tak 3 rocky, no priroda to zaridila jinak a mozna je to nakonec dobre. Pokud se rozhodnem, ze pujdem i do tretiho ditka, tak si na to dame alespon 5 let pauzu, na to uz si dame sakra pozor
![]()
Ahoj Jandulko,
no to je teda super, fakt to budeme mít úplně stejně. To jsem ráda!!! ![]()
Petra
PETT, a taky byste chteli holcicku?
My straaasne moc, ale samozrejme budem radi i za kluka
Rict si to tentokrat nedame, bude to prekvapko. Bylo Vase miminko planovane nebo je to taky nahoda?
Jandulko, vítej! Přeju ti krásné bezproblémové těhotenství s vytouženou holčičkou …(chlapečkem
).
Holky, tak jsme objednaní na gastro-entero do Brna. Vítečkův nepřetržitý pláč (řev) a neustálé říhání a polykání čehosi už snad nemůže být normální. Je vidět, že ho pořád něco tlačí a zřejmě bolí. Já začínám zase trochu upadat do splínu, v tom řevu se nedá doma fungovat ani s malou, neslyšíme se, pokud nechci malého zavřít do jiné místnosti! Navíc jsem naštvaná, protože na GAE jsou jen 1× týdně a nejbližší volný termín je až 6.října!
Ahoj Jandulko,
no, tak ze začátku jsem si přála holčičku, ale teď už je mi to čím dál víc jedno, chvílemi si i přeju víc kluka - k Ondrovi. Navíc jsem úplně blázen do jména Tobiáš (myslím, že ho tady nějaká maminka má), tak by se mi kluk líbil. Manžel tedy o tom jméně zatím není moc přesvědčen, ale mám ještě dost času ho předsvědčit. ![]()
Mimi plánované bylo, vyšlo nám to první měsíc.
A pohlaví si říct taky nenecháme, bude to krásné překvapení. U Ondry jsme taky nevěděli.
Pett
Je, Pett, tak ja te obdivuju (a vsechny maminky, ktere mimi planovaly takhle rychle po tom prvnim
Ja bych do toho asi dobrovolne nesla, chteli jsme se znovu zacit snazit, az malemu budou tak 2 roky, 2,5… A sli jste do toho kvuli tomu, aby si deti byly blizko? Ja se utesuju tim, ze to bude sice zahul, ale deti pak budou dobri partaci (snad
Jinak jasne, ze budem radi i za kluka, zas by to bylo fajn pro malyho, ale vidina holcicky je pro me i pro manzela jeste lakavejsi
Tobias je pekne jmeno a hlavne celkem neokoukane. My mame vybraneho Olivera (uz prvni synek se tak mel jmenovat, ale nakonec nas manzelova mamka uprosila, at ho pojmenujem Peter po tatkovi, toz jsme ji vyhoveli
) Holcicka by asi byla Klarka, jeste nevime na 100%.
TIMEA - tak se drzte, at je malickemu lip ![]()