Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat jestli některá máte sourozenecký kočár a jak jste s ním spokojené. Nevím jestli ho mám ještě koupit. Malej nechce ťapkat sám, jak vidí, že vozíme a chováme ségru zanačně mi venku protestuje. Zezačátku to bylo v pohodě a teď se vzteká. Nevím jestli to není jen určité období, tak nevím zda nějaká kočárek koupit nebo nekoupit.
Díky za odpověď
IBU, procti si diskusi zpatky, tandemy se resily fakt hodne a podrobne - myslim, ze nema smysl tu vsechno vypisovat znovu…
L.
Ahoj,
já ti odpovím, že KUP HO !!!! My jsme ho taky neměli. Mysleli jsme, že to malá zvládne. Nemáme to nikde daleko. Ale nezvládla to. Jsou ještě malé ty naše starší děti a chtějí se vozit. ![]()
Ahoj,
chci se jen tak orientacne poptat, nebude nejaka stastna drzitelka Jané Powertwinu ho nahodou v prosinci nebo lednu prodávat??Moc diky ![]()
Ahoj mamči a prcci,
na dotaz IBU musím napsat, že náš tandem zatím moc nevyužíváme. Když jedu s dětmi do města, stejně poprosím o pomoc dědečka, sama je nezvládnu obě ani snést ze schodů, a ve městě musím kočárek nechat před krámem, a to jsem raději, když je někdo u nich. Navíc Áda v něm hrozně skučí, nějak se jí tam nelíbí, stále chce vylézat a chodit se mnou po obchodech (rozuměj: Neopouštět mě, mamánek). Takže, možná kdybychom popadli jeden hluboký kočárek a jeden golfáč, výjde to nastejno.
Nechci si ale připustit, že jsme za něj utratily peníze nadarmo, pevně doufám, že na procházky bez dědečka nebo v zimě se bude hodit.
Víteček spí stále na bříšku, někdy dokonce i 4-5 hod. v kuse! Než usne, tak to trvá ale věčnost a pokud je vzhůru, nedělá nic jiného než pláče. Kdoví co ty malé prďolky trápí …
Diny, čtu občas tvé komentáře k článkům (ohledně výchovy dětí, života v rodině apod.) a jinde a máš moji úctu. Dokážeš přesně vyjádřit moje pocity, akorát já bych se tak nevymáčkla. Působíš na mě jako bezvadná máma … to ti nechci pochlebovat, ale tak to z tebe cítím. ![]()
Jo - taky mám měsíc bez depresí
.Sice mi často někdo pomáhá a s malým to není OK, ale mně je kupodivu fajn!
Doufám, že je tak všem maminkám, hezký den přejí Kádinka,Skřítek a mamča
![]()
Holky díky za odpověď,
Můžu se přidat k vám?
Kubík je takové malé čertisko, na chvíli si nemůže sednout. Jen mi teď bojkotuje ty procházky. Sárina je naštěstí pohodové mimčo, ještě hodně spinká, tak mám docela dost času, ale až se začne sama pohybovat asi to bude horší.
Holky necháváte mimča na zemi společně s většíma prckama? Já mám docela strach, že Kuba Sáře šlápne na hlavu.
Ibu
jasně, že se můžeš přidat, my jsme taková otevřená společnost a přispíváme kdy kdo může ![]()
Dobrá otázka o tom ležení na zemi. Malá bývala na hrací dece pod hrazdičkou, mohla jsem si odskočit na toaletu a tak, ale teď pochybuju, že je oba budu moct nechat v jedné místnosti bez stálého dozoru. Jak to děláte mamči, co máte druhé dítko, které si začíná hrát, kde je máte umístěné?
Uprimne, na zachod nebo do sprchy jsem tahala Pepinu v autosedacce sebou… Nechtela jsem riskovat, ze ji nekdo (strarsi segra nebo pes) skoci na hlavu… Z toho vyplyva, ze si Pepi na zemi moc nepolezela… Hodne jsem ji nechvala spinkat v loznici s chuvickou, bo byla jistota, ze se v klidu vyspi.
A ted si postezuju… Nas tatinek naucil lezt Pepi k Adletce na postel - nebyla by to zadna hruza, kdyby to nebylo vic jak metr nad zemi… Pepi je takovy pidi horolezec… Kdyz jsem to zjistila, tak me malem slehlo, bo ted nemuzu nechat holky samotne v loznici ![]()
![]()
Mam obcas pocit, ze musim hlidat tri deti ![]()
![]()
Ale at nejsem nespravedliva, tatka si holkek uziva, maji bezva vztah
Je to parada. Jen obcas na zabiti…
http://rodina.cz/…216643_5.jpg
L.
Ahojky holky,
k problému kde nechávat mladší dítko - jirka je teď v období, kdy nejde nechat nikde, kde nejsem taky já. Takže dřív jsem ho třeba v autosedačce nechala v pokoji se starším bráchou a já byla vedle v kuchyni. Jenže teď už mi jednak nevydrží v autosedačce a jednak pokud jsem více než 30 cm od něho, neuvěřitelně skučí. Takže ho tahám všude s sebou jako kočka koťata. Včetně záchodu.
A IBu ke kočáru - my ho teda neměli, ani skejtík, u nás se velmi osvědčilo odrážedlo motorka. Bereme ji všude a Vašek drandí. Ončas se do kočáru dere a pak mu to dopřeju, vezmu Jirku do šátku a starší brácha se povozí…
makýš a Tygříci
Holky tak jsem kočárek včera koupila je to tento: http://www.e-detskysvet.cz/…robnosti.php?…
Po tom co jsem si jich víc vyzkoušela vyhrál tento. Krásně se s ním manipuluje, je dobře složitelný. Sice ložná plocha pro mimi není obr, ale to u žádné kočárku, který by nebyl velký a těžký. Taky jsem četla nějaké názory proti, ale vyhrál. Koukala jsemi na novej model Peg Perega, krásnej, supr volant, jenže mám obavy, že 2× za nej víc vezmu a upadne, navíc je velikej a těžkej.
Holky kámoška už 13 hodin rodí a psala, že je na 4 prsty chuděra.
Ibu, ten jsem mela vybrany ja - ale pak zvitezil powertwin ![]()
At se ti dobre jezdi!!!!!
L.
Ibu
máme ten stejný
Je krásně pružný, viď? Krásný bude, až se vytáhne ta taška a bude jen na sezení. Jen té naší berušce se v něm moc nelíbí. Na našem maloměstě ale zaručeně budíme pozornost, nikdo takový „vagón“ asi ještě neviděl. A když spustí obě děti ryk, budíme pozornost ještě větší
.
Timeo je super, fakt. Doufám, že prckům taky tak příjde .-))
Kámoška má chlapečka, jsem tak unešená, jako bych rodila sama. Musím to někomu sdělit ![]()
LESINA
tak to dobře znám,občas mám také ten pocit,že náš taťka je vlastně jen přerostlé dítě.Nejhorší ze všeho je ,že vždycky naučí Tobiáše nějakou novou lumpárnu,on je pak celej den v práci a ten malej nezbeda nedělá nic jinýho než ,že škodí.Ale,že je ta vaše mrňavá čiperka. ![]()
IBU
vůbec si neumím předtavit,že bych chodila ven bez tandemu.Malej mi zá:,–(ně chodí jinam než já a vůbec neposlouchá,takže u nás je tandem nutnost. ![]()
TIMEOO
to je fajn,že se cítíš dobře.Zato já začínám být s Tobiáše na prášky. ![]()
HOLKYYYY musím si postěžovat.Tobiáš mě začíná ničit.Prakticky nejde s ním jít na procházku a vypustit ho aby se proběhl.On zá:,–(ně chodí jinam.Do toho se mu daří mě neustále vytáčet ,tím jak mě ignoruje,když ho volám a on je jako hluchej.Vzteká se když ho popadnu za ruku a chci odtáhnout od místa činu.Pak ode mě i dostane na zadek,jenže mi jeto líto,ale aspon si trochu ulevím.Vidím,že to k ničemu není,ale už mám v tu chvíli nervy na pochodu.
Taťka si pak přijede na večer z práce a diví se ,že jsem bez nálady ,a že štěkám jako pes.Jemu se zdá být hodňoučkej,jenže s ním tráví 2hod denně a nevidí už jak to tu funguje přes den.
Chjjjoooo…
Andynka a spící tlupa
Adynko jsme na tom obdobně, taky neposlouchá a dělá si co chce. Sice venku to docela ujde, ale mně vadí ta šnečí chůze a navíc nový trend je nošení, tak ho šoupnu do kočárku a bude sedět