Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bubu
to víš,že nemám správně nastavený metřík,ale nějak nato nezbývá čas.
Vedle mě leží můj už v pořadí třetí synek Vojtíšek(holky nějak neumíme).Narodil se 21.7. ,na straně 42je jeho fotečka z porodnice u Monalisa ne Andynka ![]()
Timeoo
kočičko to jsem moc ráda,že se cítíš lépe.
Depka nikomu moc na náladě nepřidá,ted to bude určo už jen lepší.Malej bude čím dál víc pohyblivější a brzo se mu uleví.Ty prdíky je fakt děsnej prevít,hodně je to potrápí.Já si to užila s tím nejstarším Dominikem,taky se mi nabrečel,ale po třetím měsíci se to začalo zlepšovat
.Utíká to rychle tak se ani nenaděješ a bude dobře.U nás je vše O.K.,prdíky nás zatím netrápí,víš co mi taky poradili v porodnici, párkrát za den mu pomoci teploměrem.Tak to dělám ,parádně se vyprdí jako starej mužskej a je spokojenej. ![]()
přeji dobrou noc Andynka
Timeo,
nechci ti radit, ale jestli má malej Víteček prdíky a větry, tak bych doporučila nezavinovat. Anetka tím trpěla, když byla v šestinedělí a poradila mi to doktorka a musím říct, že to bylo lepší. Anetka kopala nožičkama a trochu se u toho vyprděla. A nejlepší bylo, když pásla koníčky. To si nádherně ulevovala. Chci jen pomoct, aby jste byli ještě spokojenější. Jsem ráda, že ti je lépe. Jak jsem ti psala. NIC NETRVÁ VĚČNĚ! A bude to ještě lepší. Uvidíš ![]()
Jinak u nás je to lepší. S tchýni jsme to vyřešili, ale už si budu dávat majzla a budu se snažit s ní netrávit tolik času, ať si nás trochu váží a nebere nás jako samozřejmost.
Ohledně té vysoké školy. Plánuji, že se budu připravovat na přijímačky až na zimu. Teď bych asi nestíhala, ale v zimě budu mít „fůru“ času. ![]()
Andynko, a copak ty? Jak to zvládáš? Taky jsem ze začátku běhala doma jako můra. Až si v tom najdeš systém, tak už takhle běhat nebudeš. ![]()
Andynko, Timeo,
ještě lepší než teploměr je taková speciální tyčinka na prdíky, ale za boha si nemohu vzpomenout, jak se jmenuje. Rektální????????? Prodávají jí v lékárně.
Rektální rourka …a pozor!!!…chtějte pro novorozence, aby vám neprodali nějakou VELKOU!!!!
Prdíkům ZDAR!!!
Ahoj holky,
dneska rano jsem našla //. Vzhledem k početním stavům naší domácnosti, to nemohu moc šířit. Takže se musím podělit alespoň tady a diskutovat případné důsledky. Nemám to sice potvrzené od lékaře, ale co by si mnohorodička potřebovala potvrzovat, že?
Omlouvám všem dlouhodobým snažilkám, je mi to trapné.
cífka+
Cifko,
úžasné!!!
Po třídenním shonu okolo nefungujícího emimina jsi mi konečně připomněla o čem to tu celé je. ![]()
P.S. - 100% se vejdou tři metříky!!!
Ahoj holky, chtěla bych se poradit co mám dělat. Jsem v 19 týdnu, Vašíkovi je skoro osm měsíců a poslední dobou si oblíbil poskakování, plácání do břicha, což ho bere - ale baví ho jen moje čím dál tím větší bříško, manžel ho tak nezajímá. Je to můj malej závislák
hlavně co se týká spaní, když mu byly tři týdny dostal od manželovy dcery rýmu a naučila jsem ho spát u sebe, na sobě na bříšku, jinak se dusil hlenama. No a nějak se nám nedaří zvyknout si na postýlku a už by to i docela chtěla. Ne, že bych měla strach, že ho zalehnu,nebo že by mi tam vadil, ale říkám si, že bysme měli začít už teď aby se naučil spát v postýlce až se narodí druhý miminko. A jak reagují miminka kolem jednoho roku na ty mladší? To se snad ještě neprojevuej moc velká žárlivost, nebo jo? Mám dotazů spoustu, a v okolí neznám nikoho kdo by měl miminka takhle rychle po sobě, takže se ptát nemůžu. Nehledě na to, že se v sobotu stěhujeme do Písku, je kolem toho spousta starostí, a tam už teprve nikoho neznám (kromě tchýně), tak jsem se konečně dokopala napsat když Václav spinká. Děkuju.
Eva
Valkyro,
vítej.
Já mám děti od sebe 13 měsíců.
Žárlivost nebyla skoro žádná, ale je fakt, že Vojta nebyl žádnej extra maman. Určo bych Vaška zvykla na postýlku už teď!!!
Diky Peto!
Vsechno nejlepsi Valince k narozeninam!
S metrikama bojuju uz cely den, ale nejak je tam nemuzu narvat, vim, ze par lidem se tam tri vesly, ale ja uz jdu radsi zehlit ![]()
cifka
cifko - to je mile prekvapenicko…Ja si budu muset pockat. Tak za ctyri roky…Ale mam to slibeno od manzilka.
timea - jsem rada, ze depka konecne odesla. Ja ji mela taky i kdyz k tomu asi moc nebyl duvod.
Mam dotaz ohledne spolecneho spani deticek. Zoe je nejaka dlouha a najednou mi nevleze do kose, ktery jsme meli v loznici. Premyslim, ze se pokusim dat holky do spolecneho pokojiku, ale bojim se, jak Charlie prijme, ze Zoe bude spat v jeji postylce…Jak to probihalo u vas, co mate starsi deti??? A jeste jeden problem me napadl. Bojim se, ze Charlie, kdyz rano nebo v noci vstane, tak pujde k postylce a pres ty sprusle bude osahavat Zoe. Vim, ze vedome ji neublizi, ale zname deti. Netusim, jak to resit. Zoe nastesti spava celou noc, takze to chci vyzkouset, co nejdriv.
Valkyro - mam deti 17m od sebe a zadne zarleni se nekonalo. Mela jsem z toho strach, ale holky to zvladly v pohode. O skakani po brisku se Charlie taky pokousela, ale naucila jsem ji, ze brisko se jen hladi a pusinkuje, coz ji zacalo dost bavit. Ted pusinkuje a hladi Zoe…
Terik
Dekuju za privitani
Kazdopadne Vaskovi ted nejak nevysvetlim, ze by mi mel brisko hladit, zkousela jsem to , ale cim vetsi rana a vic to pleskne, tim je to vetsi zabava
Ale nevzdam to a budu zkouset dal. Vyklubali se mu zuby, takze to co bylo jeste tak pred mesicem krasna oslintana pusinka je ted utok maleho zraloka ![]()
S tim zarlenim, to moc rada slysim, myslela jsem si to, jen jsem se chtela ujistit.
Valkyro
u nás to není o žárlení, u nás je to spíš dlouhotrvající závislost na mámě. Adinka mě chce mít pořád u sebe a myslím si, že nevnímá, že Víteček je tím důvodem, proč to tak vždycky nejde. Její mozeček to až tak rozumově nebere.
Cifko
gratuluju! Začíná ti to nejkrásnější období v životě ženy, řečeno pateticky, ale já se vždycky cítila jako Spasitelka lidstva nebo tak něco .. ![]()
Teriku
Zoe je zlatíčko, když spí celou noc! Nemáš třeba v postýlce po celé délce mantinel? Stejně myslím, že přes šprušle by se Charlie neměla natáhnout tolik, aby mohla malé nějak ublížit.
Mandičku
Vítkovi zavinuju malou plenkou jen ručičky, nožky má volné a kope s nima o 106! Zatím bez efektu na prdíky … ![]()
Ahoj,
Cifko - tak gratuluji! Když tak koukám na metříky, razíš heslo, co rok, to dítě?
![]()
Valkyro - já se při hrátkách s Andulkou od začátku otáčím na bok a o žebra to prý taková zábava není
.
Holky, sháním tipy od zkušených matek - kam všude (krom toho, že všude
) může 1 1/4 roku staré dítě zašantročit doklady? Můj táta si k nám dával před 2 měsíci auto i s doklady, auto máme, doklady už ne
. Naposledy byly viděny v rukou našeho pokladu ......
Jé tady to žije!!!:)
Především moc gratuluju cifce k // a přeju, aby se doma všichni na další štěstíčko jen a jen těšili:)
Já se teď moc neozývám, páč se mi rozjela ta rýma, co jí mám už 3 měsíce, až natolik, že skoro nevidím pro slzy a hlava bolí dost…tak jsem dnes konečně zašla na ORL a mám zánět dutin, těch co vedou pod očima k uším…tak nějak to je…nafasovala jsem antíky a zyrtek, prý jsem to dostala od alergie, s kterou jsem doteď neměla tu čest potřást si pravicí, ale skočila na mě mrcha v těhu a prý bylo tělo oslabený asi nebo co…no a tohle je důsledek…
Po zyrteku můj manža spí jak Šípkajda, tak nevím, co budu dělat já, když jich budu brát 3× tolik…kdo bude kojit a starat se o děti, hahaha…
No za týden kontrola a uvidí se…chodim tu jak zmlácená, jedno dítě hyperaktivní zrovna měří ta'ťkovo metrem předsíň a ohrožuje bezprostřední okolí, druhé (ta nejstarší) si před chvílí izolepou depilovala lýtka a třetí chrní vyčerpané po kontrole v šestinedělí a maratonu s matkou a jejíma dutinama…
KatM, já bych zkusila obligátně mrknout mezi sedačku a tu opěrku v autě…oni tam prostrčí ručičku a cokoliv hravě…žádný jiný typ nemám, o hodu do dálky ven okýnkem asi slyšet nechceš ![]()
Vítám Valkyru:) Ahojky, já ti moc neporadím, já tu mám největší věkový rozdíl, tuším, skoro sem ani nepatřím, ale jsem tu ráda:)
Jé Andynko, tobě se Vojtíšek narodil na mé narozeniny!!!:))) To je super datum, na Vítězslava:)))
Musím, druhorozený mě nutí se na něco jít podívat, prý něco strhnul…uááá…ddržte palce, ať to není třeba…tapeta (jo tu nemáme, tak snad to nic hrozného nebude…) ![]()
Diny
KatM
, doklady a nejcennější věci nacházíme obvykle za sedačkou nebo postelí - tam, odkud malé nejdou vytáhnout. Jinak už se s ní dá domluvit a občas přinese schovanou věc…
.
Cifko - gratuluji
a ani nezávidím. Mě to teď stačí ![]()
Valkyro - asi bych to vysvětlovala a vysvětlovala a kdyby to nešlo jinak, zakročila bych i rázněji. Ať tomu miminečku neublíží. Ale zase každá mamka ví, že jo ![]()
Zoe - s tím spaním. Barču jsem už dřív zvykala na velkou postel (i proto, že z malé vylízala a naposledy si škaredě rozbila pusu), takže tím byla vyřešena postýlka.........jenže oproti mým plánům se Alenka v noci budí
, takže spaní dohromady stále odkládám. Teď to svádím i na zoubky, protože několik dní jsem se dost nevyspala
. Ale jsem si jistá, že Bára by se za Alčou chtěla dostat stůj co stůj. Fakt nevím. Moje poslední verze je, že asi počkám, až Alča bude chodit (čekala jsem i u Báry), aby mohla spát ve velké a pak v případě potřeby docapat k nám a neplakat v pokojíku.........asi jsem neporadila, co
![]()
Missorko + Valinko - to to letí! Já vás vždycky sleduju, pže máme stejnej rozestup dětí a „opisuju“, co nás čeká a nemine (zatím jako ¨tahák fungujete dobře
). Přeji vše nej k narozeninám Valince a Missorce tu slibovanou pohodu od roku mladšího dítěte !!! ![]()
Zdraví Bubu