Skoro-dvojčata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
328
27.7.06 00:13

Ahojte!
Tak tu máte fotečky: www.lulu.sk/e3
Ak máte medzi detičkami malý vekový rozdiel, môže to byť problém, ak sú zvyknuté spávať v kočíku, nie v postieľke. Noemka mi cez deň nespáva už pekne dlho, len ak zaspí v aute, takže na tú chvíľku to nevadí, že spí posediačky. Ale myslím, že keď je to prídavné sedadlo už vzadu, tak je o niečo viac sklopené a teda pohodlnejšie aj pre menšie dieťa, ale to už využije až to mladšie.
Mimi je vzadu uložené netypicky, to áno, ale má tam pohodlíčko, tmu vôbec nie, celé je to vzadu otvorené a dá sa tam na:,–(iť taký kryt, ktorý je ale celý priehľadný. A ešte jedna výhoda - tá spodná časť sa celá pri jazde pohupuje, takže dieťatko príjemne uhojdáva.
Najúžasnejšie je na ňom ovládanie, vlastne sa narobím oveľa menej ako s normálnym kočíkom, lebo na tom nemám otočné koliesko a je o pár kíl ťažší.
Je fakt, že to mimi si tam takmer nikto nevšimne, lebo ho tam nečaká, niekedy je to fakt sranda :lol: .
Ed už má kočík otestovaný práve aj v tejto úprave, vozieva v ňom Bastíka, a je stále rovnako nadšená. Ja som si hľadala aj nejaké diskusie na nete a až na jednu drobnosť, kde sa ukázalo, že vlastne za to môže predajca, boli všetci majitelia mimoriadne spokojní. Ale najlepšie by bolo, keby vám mal kto kočík predviesť, lebo je fakt dosť iný, ako sme tu bežne zvyknutí, je inak riešený, nemá žiadne páčky, mechanizmy a zbytočné čudlíky, všetko je kovové a na dnešnú dobu veľmi jednoduché, vlastne sa vám nemá čo pokaziť.
Mám už v hlave vygumované, ale pokojne sa ešte pýtajte, rada sa podelím so skúsenosťami. Ešte mi napadlo, treba počítať s tým, že košík pod kočíkom je spočiatku veľmi ťažko prístupný a po na:,–(ení prídavného sedadla slúži ako podnožník pre mladšie dieťa.
Tak zatiaľ dobrú a pokojnú noc!
 Lulu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
27.7.06 11:11

Milé e-tety a e-kamarádky tímto vám chci všem strašně moc poděkovat za upřímná přáníčka k narození třetího synka Vojtíška,jste skvělé! :lol:

Peto
jsi super špionka info. bylo rychlé. 8O

Timeoo
porod se podařil přesně podle tvého přání,opravdu byl super rychlý. :roll:

A ted k nám,Vojtík se zatím jeví jako zlaté mimi,spinká a papá.Brečet snad ani pořádně neumí,ale nedělám si zatím žádné nadějě vše se může ještě změnit.Jak jsem očekávala hodně těžké to bude s Tobíkem,Vojtíšek ho max. zajímá a tak mu moc klidu nedá.Kojení s ním je pohroma :cry: .Pořád se na něj sápe ,ale ublížil by mu,samozřejmě ne úmyslně a je občes tak hlučnej,že by malej musel bejt hluchej aby to neslyšel.Jak jste tohle řešily?A jak dlouho tohle může trvat?

K porodu: Abych se mohla začít domnívat,že už by to mohlo být ono bylo něco před půl pátou.Před pátou dorazil domů manža,nesmlouval se mnou ,naložil mě do auta a odvezl k Apolináři,bylo 10min. po páté hod.Z propouštěcích papírů vím,že na porodní oddělení mě přijali v 17.21hod.PA mě prohlédla konstatovala,že branka je otevřená,no nevěděla jsem co to znamená,ted už vím.Zeptala se mě na pár pro mě hloupostí,pro ně nezbytností a už jsem drandila na porodní box.Zavolali vykulenýho manžu,sotva si totiž chudák sedl na lavičku už prý na něj volali,že se de rodit.Klimbající dva tatínci vedle asi jen bledě záviděli.Napíchli mi oxytocin dvakrát jsem zatlačila a malej byl na světě, přesný čas 17.43hod.Tudíž jsem u nich byla do porodu 22min.

Zatím se loučím a díky vám moc za podporu Andynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
27.7.06 11:43

Ahoj maminky,

tak jsem zase jediná, kdo si sem jde „požalovat“, Vítek pláče a pláče třeba 6 hodin vkuse, mám náběh na pořádnou depresi, protože brečím od rána s ním … Už jsem zkusila všechno, asi to fakt nevydržím a opravdu opravdu si myslím, že jsme s tím druhým měli ještě počkat … :( , jak by mně teď bylo krásně, jen s Adélkou … já vím, jsem hrozná, ale můj psychický stav je taky takový …

nešťastná Timea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
27.7.06 15:07

Timeo, beruško…

když tak čtu, jak tě pláč Vítka trápí, tak se mi chce skoro brečet taky…:((( Nemáš někoho, komu bys ho na chvíli půjčila? Na hodinku, dvě, na procházku…to by ti moc pomohlo nasbírat trošku sil… Musí to být peklo, navrch, k tomu horku teď… Ale ono to určitě brzy přejde, říkej si, že čas hraje pro tebe, pokud malého bolí bříško, nebo se prostě nudí, tak čím bude starší, bude líp, zabaví se, střívka se naučí pracovat… Jestli ti přijde, že pláče bezdůvodně, zkus se zeptat doktorky, čím by to mohlo být…možná snáší špatně ta horka, vždyť my jsme dospělí a jak nám je…teda mě je dost blbě určitě…a nebýt třiatřicetiletá, tak si taky někdy lehnu na zem a vztekle vřískám, co to horko furt má jako znamenat a ať s tím jde někdo někam…

No tak aspoň zkusím písnout něco, co jsem teď našla na netu, že přišlo jedné kamarádce do mejlu, třeba se maličko pousměješ…:)

To, co je venku už není počasí, ale demoverze krematoria:)))

No hahaha, asi to zas tak vtipné není, ale mě to pobavilo…

Jinak já si teď pohrávám s myšlenkou vzít malou a s kočárkem jít za klukama cca 5 km do vedlejší vísky na koupák…ale asi zůstanu u pohrávání, páč je tam fakt hnusnej hic…oni by asi byli rádi, ale … protože s tím nepočítají, tak až se vrátí, tak ani nebudou tušit, jak moc jsem je chtěla překvapit, když se udržím a nevykecám to…že bych radši upekla bublaninu? Fuj…to jsou nápady, žehličku a troubu zapínat může v tomhle počasí jen naprostý blázen…už radši mlčím a půjdu třeba luxovat, když tu neřádí ten starší lump:)

Diny

PS: Jinak moc děkuju za pochvalu těch mých zlatíček a Klárinky, ona je vážně tak slaďoučká, navíc fotogenická, páč naživo tak hezká jak na fotce není :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
27.7.06 16:20

Lulu moc díky za fotky, už je mi to teda trochu jasnější :lol: Takže tak jak tam máš ted mimčo uložený, tak ho potom můžeš ještě zadělat průhlednou slídou (tipuju,že ta funguje i jako pláštěnka?)? Teda tak jsem to pochopila. Jo a takhle teda je maximum sklopení přední sedačky jak v ní Noemka spinká? Na tý fotce z boku to vypadá docela sklopené, myslím, že Gabče by to tak stačilo, přeci jen budeme jezdit přes zimu, tak si nemyslím, že by zase tak moc spala v kočárku, spíš počítám s tím, že to bude mít jako odpočívadlo až bude unavená. Jo a když se teda oddělá ta přídavná sedačka, myslím až to starší bude pořád jen chodit, tak pak už to funguje jako normální kočár, jako polohování do lehu a tak? Já vím, že se ptám jak hotentot, ale co nadělám že :D (jinak je možné,že ti tohle přišlo dvakrát jako SZ,nějak mi to nefunguje).

Timeo, to je mi moc líto, že malý tak pláče, živě si pamatuju, že to Gabča dělala celé šestinedělí. Zkušenějším matkám se to nezdálo, měly pořád pocit, že ten pláč je od bolesti, tak jsem zkoušela kde co, až jsem ukecala doktorku na krevní testy a ejhle, měla zvýšené zánětlivé látky a pak se následně zjistil zánět asi močáku, dostala antibiotika a pak byla zlatá. Jinak co se prdíků týče, tak nám skvěle zabíraly kapky Babycalm, kam se na ně hrabe Sabsimplex. Tak by třeba taky pomohly. Klidně piš,neboj my tě vždycky podpoříme, že jo holky?

Skoro uvařená Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
27.7.06 17:48

Timeoo
kočičko,to je mi moc líto,ale malá princezna ti to určitě vynahrazuje.U nás je tomu naopak. :roll: Vojtíšek stále spinká a papká, naopak děsně náročné to je a bude s Tobiášem.Nic mi neusnadní,on je děsně živé dítko a tak fungování s ním a malým Vojtou už ted vidím jako horor. :cry: Mé veliké štěstí jeto,že máme velký barák.Malý musí spát mimo Tobiášovo dosah jak hlasový tak ruční.On ho prostě není schopen a ochoten nechat na pokoji. :roll: Jde po něm jako pes,nakojit ho v přítomnosti Tobiáše je vcelku nadlidský výkon a tak bych mohla ještě jmenovat.Neboj kočičko nejsi v tom sama,taky mám tady z toho všeho obavu a to tu mám mámu na výpomoc.Počkej až v neděli odjede,budeme tu dvě adeptky na Chocholouška,aspon budeme mít možnost se osobně vidět. :wink: Moc držím palečky.

Peto
sím upravila bys mi metřík? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
27.7.06 17:51

Diny
jak se to dělá,že to s těma dětma tak dobře zvládáš.Nějak mi přijde,že já nemám šanci se do toho dostat.Nejtežší to bude s Tobiášem.Ještě si nedá nic vysvětlit.Nevím teda jestli úmyslně,protože se mu to hodí nebo nevědomky.
Andynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
27.7.06 19:54

Andynko,

zvládám dobře? Hahaha, když je manžel jednou nožkou doma, to se to zvládá…počkej v pondělí, to začne rachotit, bude pryč celé dny až do pozdního večera, budeme tu adeptky ala mudr. Chocholoušek hnedle tři :wink:

Vždyť on ten tvůj chlapeček je taky o 8 měsíců mladší než ten můj, je to velký rozdíl, máš to o moc těžší!! A ne že by David Klárce neškodil, dneska jsem si na 5 vteřin od nich odskočila a stačil jí do spánku vyrýt otisk své pěstičky i s trávou (zrovna jsme přišli ze zahrady) :evil: Brečela jsem s malou a měla chuť toho malého darebu rozpůlit!!! :cry: Jenže…on to nechápe, zrovna tak jako jí málem hodně ublížil jí pak pusinkuje, kroutí rukou, hladí (od nejjemnějšího doteku po to co bylo dneska…) Musela jsem fakt počítat do 10 a i tak dostal jednu na zadek…

Musím teď za malou, ještě přijdu:)

Diny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
27.7.06 20:04

Andynko a Timeo,
musím vám říct, že jsem měla taky obavy. Holky jsou od sebe 1,5 roku. Ale zdálo se mi to hrozné jen ze začátku. Pak se postupně polevuje v duševním i fyzickém náporu a musím říct, že teď už je to vcelku pohoda. Taky jsem si myslela, že to nezvládnu. Anetku taky hrozně zajímala Kačenka, když jsem jí kojila, ale snažila jsem se jí to vysvětlit a nebo sem jí nějak zabavila a rychle nakojila Kačenku. Uvidíte za pár dní už to uvídíte jinak. Hodně síly **:P

Ahojky,
Já dnes musím napsat, jelikož jsem (jak to jen říct) smutná!? Ale týká se něčeho jiného než píšou holky rodičky.
Hodně času totiž trávím s tchýní, protože máme zahrádky kousek od sebe a ona mi s holkama pomáhá, ale dnes došlo k menší kolizi. Lépe řečeno neshodly jsme se na chování Anetky. Ona se totiž Any začala vztekat (samozřejmě poněkolikáté za den) a nepomáhalo už ani odvést pozornost a tak jsem milou Anetku poslala za chatku, že až se uklidní, tak ať příjde. Jenže babička dělala různé grimasy a snažila zlechčit situaci, což jsem já protestovala. Babička si vzala Anetku stranou a tam se s ní muchlovala. Pak jsme šly na zahrádku Kači, já a Any a ta se zase začala vztekat a já ji řekla, bež ty zlobidlo. Any pak nechtěla jít se mnou na naší zahrádku a zůstala u babičky. Pak přišly spolu a babička se k ní chovala jako k největšímu chudáčkovi. Přitom jsem na Any ani nezvýšila hlas, jen jí poslala za chatu. Ze mě babička v podstatě udělala tu nejhorší mámu. Mrzí mě to, jelikož se Anetce nesmírně věnuju a strašně se snažím, aby si nemyslela, že je na druhé koleji. Nebiju ji, ani na ní nekřičím, jen nechci, aby se vztekala a ze zkušenosti z Anglie vím, co na děti platí. Nemíním zlehčovat situaci a ještě Anetku rozveselovat. Myslíím si, že i ona musí vědět, že je to špatně. Co mi k tomu povíte Vy?**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
27.7.06 23:41

Ahoj holky,

ta horka mě neskutečně ubíjejí, jsem docela ráda, že stíhám Andulku a relativně i domácnost (rozumějte, máme co jíst a co na sebe :wink: ). Už se mi tvrdá realita dvou dětí taky pomalu blíží a tak hltám zkušenosti čerstvých matek :)

Musím sem přihodit taky jeden zoufalý výkřik - vadilo by vám, kdyby první stříhání vaší holčičky provedla tchyně bez vašeho vědomí a způsobem, se kterým se vůbec neztotožňujete a argumentem, že to měla moc dlouhé a špatně se krmila? Nevím, jestli jsem abnormálně přecitlivělá (obrečela jsem to - chtěla jsem první stříhané vlásky schovat, Andulku vyfotit atd., prostě jsem to měla být já) nebo, soudě z pohledů, které na mě vrhnul manžel i tchyně, hysterka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
27.7.06 23:47

KatM, radila bych jak cerna ruka, to si pis. A to se snazim s mamkou i se tchyni vychazet skvele.
Garantuju ti, ze by si to priste uz nikdo nedovolil.

MAndicku, bude hur, pocitam,z e tchyne ti bude poradne kazit vychovu - prave protoze mate druhe a to prvni je chudinka odstrcene… Nejlip by bylo si s tchynkou promluvit, rozebrat to a snazit se to resit hned -protoze jak to nechas byt, uz to nikdy nedoresis…

Holky, ani nevite, jak obcas ocenuju tech 200 a 300 kilometru od obou rodicu… I kdyz mit je v miste by bylo taky super… Vsechno ma sva pro i proti.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
28.7.06 10:53

BramBram - ja som bola ako hotentót ešte aj po prvej predvádzačke,skrátka je ten kočík iný, takže pohoda, len sa pýtaj :wink: .
SZ som dostala (obe :) ), ale napíšem aj sem, možno sa to niekomu zíde.
S tým krytom je to presne ako vravíš, je to vlastne taký igelit, takže nepremokne, neprefúka. Keby ale pršalo, problém nastáva vpredu, dieťa v sedačke je dosť otvorené, má len striešku. Ak by malo pršiplášť a gumáky, tak možno aj pohoda, ak nie, tak treba aj pršiplášť (my sme teda, priznám sa, mali šťastie, lebo tým, že sme ho kupovali ako prví na Slovensku, tak sme dostali bonus - pršiplášť na obe deti zadara, čo sme teda boli úprimne v šoku, nie je to lacná sranda a jeho kúpu sme práve kvôli tomu chceli odložiť). Robia pršiplášť ja verziu jednoduchú aj na verziu s oboma sedačkami. Jasné, že to nie je celé uzavreté, to som sa hneď pýtala, či to mimi má čo dýchať.
To prídavné sedadlo má trochu sklon ako autosedačka (vajíčko), al eje fakt, že kým je vpredu, zdá sa mi to trochu menej naklopené ako vzadu, ale nie je to úplne klasické sedenie. U nás je ten spánok tiež len výnimočný, na pár minút, takže to vôbec nevadí, že má trochu „seknutú“ hlavinku. Ak by ste nepotrebovali vyslovene pohodlné spanie, tak nie je problém, má to skvelé pásy s polstrovaním, nič netlačí a dobre tam dieťa udržia. Polohovať sa ale to sedadlo nedá, je napevno. A dáva sa vpredu vlastne namiesto madla, takže madlo sa dá použiť, až keď je sedačka vzadu, alebo tam vôbec nie je.
Ak prídavné sedadlo nepoužiješ, je to normálna trojkolka pre jedno dieťa, s madlom a nákupným košíkom. Jedna poloha je na sedenie, potom poloľah a úplná rovina. Je to taký zvláštny systém, ťažko sa to popisuje, ale opäť žiadne páčky a posuvné mechanizmy, proste iba zips - látka, z ktorej je kočík sa po bokoch akoby poskladá a zazipsuje, čím dosiahneš dvihnutie opierky chrbta. Keď to rozopneš, látka sa rozloží a opierka klesne. No neviem, či sa to dá nejak predstaviť :? .
Niekto tu spomínal zakopávanie, to fakt nehrozí, ešte sa mi to nestalo. Rukoväť má dve polohy, pre normál ľudí a vyšších, opäť žiadne mechanizmy, ale proste vytiahnuť rukoväť, otočiť opačne, aby smerovala dohora a nastoknúť na konštrukciu. Proste poctivá kovová záležitosť :D .
Taška na mimi je fajn, ale je z tých menších, keby som mala mimi nie na leto, tak by som určite volila ten fusačik, ako má Ed, mala som ho v ruke a je úžasný - mäkkučký, teplučký, vo farbe kočíka, výborne vytvarovaný.
Oni robia aj kadejaké iné vychytávky, ale kto to má uplatiť, však áno. Keby som ešte mala bubáky, tak si rozhodne dokúpim také ruksaky, čo sa pripájajú zboku na kočík, sú dva a nahrádzajú tašku na rukoväť, aby nikde nič nezavadzalo v prístupe k deťom.

Timea - hlavne si nič nevyčítaj!!! Všetky sme si prešli väčšou či menšou krízou, každá mamina pochopí, aké to vie byť náročné. Noemka bola podobný typ dieťaťa, aj keď uznávam, že s tým, čo prežívaš ty, to nemám odvahu porovnávať, ale rozumiem ti, ó ako veľmi! Zažili sme si hodiny plaču, dlhé mesiace som mala panický strach ostať s malou doma sama a keď manžel odchádzal, bolo mi vždy až fyzicky zle, ako som sa bála :( . Fakt to bolo strašne ťažké, pravidelne som sa hrútila a plakala, že to dieťa ma nenávidí, že nechce byť so mnou, že moja prítomnosť a náruč ju len rozčuľuje… Nikdy nechcela spávať a trvá to doteraz, prvý raz prespala celú noc, keď mala dva roky a ja som už bola niekoľko mesiacov tehotná.
Nič z toho, čo napíšem, tvoj problém nevyrieši, to dokáže len čas, ale viem, že pomáha vyplakať sa, vykričať to zo seba, vypísať, posťažovať si, vyžalovať sa komukoľvek, uľaví sa ti aspoň od toho strašného napätia. A jedna psychologička mi vysvetlila, že je veľmi dôležité na nič sa nehrať, že pre deti musíme byť v prvom rade čitateľní - teda jasne dávať najavo svoje emócie a keď je zle, tak nešpekulovať nad tým, že to dieťa vám predsa nerozumie, ale normálne nahlas povedať - som už strašne unavená, nevládzem, hnevám sa, som fakt naštvaná a musím sa ísť upokojiť, prepáč. Divili by ste sa, ako to pomáha. Ak sa budete snažiť za každú cenu tváriť, že ste v pohode, len sa to vo vás bude hromadiť a sopka raz aj tak vybuchne. Detičky sú veľmi inteligentné tvory a majú ešte inštinkty, ktoré im pomôžu chápať. A veru som bola párkrát mimoriadne prekvapená, ako práve vo chvíli, keď už so mnou lomcovala únava, zúfalstvo a jed, že som mala pocit, že ešte chvíľu a budem mať strašné nutkanie jej ublížiť :x , keď som proste zakričala, že už nemôžem, bolí ma hlava a musím sa ísť aspoň napiť, zrazu Noemka ostala ticho, pozrela sa na mňa a amok bol preč. Po chvíli zaspala. Pochopila som, že po nejakej dobe už sme boli v začarovanom kruhu a prenášali nervozitu jena na druhú. Vždy keď som už nemohla a bola totálne na dne, zlomilo sa to. Deti nejak cítia, kedy už sa ďalej ísť nedá, tak sa nevypláca hrať hrdinku.
Ja viem, že asi moc filozofujem, ale snáď si v tom niečo nájdeš. Minimálne to, že si nesmieš nič vyčítať a už vôbec nie to, že keby ste s druhým mimi počkali, bolo by to lepšie. Ver tomu, že staršie batoľa nemusí znamenať menej starostí, to ani náhodou. Týmto zdravím Andynku, u nás nie je problém s prehnaným záujmom o sestričku, ale zato s parádnym obdobím vzdoru, až chvíľami uvažujem, že prekonávame nejakú prvú pubertu alebo čo, lebo Noemka už regulérne papuľuje. Úplne všetko prebieha nekonečne dlho, pretože zrazu má na práci milión iných činností, všetko zneguje, aj keby to pre ňu bolo nevýhodné, tak musí povedať a urobiť presný opak, všetko donekonečna naťahuje a neskutočne ma ubíja, že práve teraz, keď ju chcem ubezpečovať o svojej láske, aby nemala dôvod žiarliť, takmer nemôžeme komunikovať normálne, lebo kým je človek milý a ústretový, buď sa robí hluchá a ignoruje, alebo odsekáva, že neurobí, prípadne rovno spustí hysterák a ani sa nesnaží povedať normálnym hlasom, čo by chcela. Často sa začne jedovať do fialova a potom si vymýšľať dôvody, prečo sa vlastne hnevá, vyslovene si hľadá zámienky (naposledy že nemôže ísť sem, lebo má krátke ruky…). Takže nám všetkým totálne tečú nervy a mne je to tak hrozne ľúto, že po sebe furt štekáme, ale kým nezvýšime hlas, robí si svoje.
Timea, strašne moc držím palčeky, aby sa to zlepšilo, aby vám Vítek aspoň občas doprial trochu oddychu a spánku, my teraz tiež s mati bojujeme pravidelne do tretej v noci, rekord bol, že som šla spať o pol piatej ráno a pol ôsmej mi Noemka dala budíček :cry: . Unavená som hrozne, manžel chudák tiež, a to zďaleka nemáme také trápeníčko ako vy. Drž sa :!

Diny - takže z Klárky bude modelka :?: :wink: :D . Tie tvoje poklady sú na fotke také sladké! Som zvedavá, či naše plány na tretie mimi budú aj zrealizované, spýtajte sa ma tak o rok :lol: .

Mandicek - tak v tomto mám jasno - so svokrou si to vydebatuj a nedovoľ jej to! Tvoje zá:,–(y sú správne a jediné, čo vo výchove platí všeobecne, je dôslednosť. Keď raz stanovíš nejaké pravidlá, tak ich treba aj dodržiavať. Som nepríčetná, ak sa niekto ide montovať do výchovy takýmto štýlom :twisted: . Svokre zjavne nedochádza, koľko tým narobí v detskej hlavičke problémov a úplne zbytočne. A v neposlednom rade aj vám, lebo aj u nás je to tak, že čím viac poľaví babka, tým horšie sú potom scény doma a nemajú konca kraja, lebo dieťa cíti, že niekde sa hranice posúvať dajú a rozčuľuje ho, že doma nie. Máte toto za potreby? Chápem, ako si sa v tej chvíli cítila a žlč sa mi dvíha, hoci sa ma to vôbec netýka.

KatM - presne, ako napísala Lesina, toto by spravila len raz :evil: . Ako si to môže niekto dovoliť :?: :! . Ja fakt niekedy nechápem :( .

Lesina - my so svokrovcami žijeme v jednom dome, v mnohých ohľadoch sú skvelí a rešpektujú naše požiadavky ohľadne výchovy a zá:,–(, pomáhajú nám denne (Noemka je s babkou vonku, tak môžem písať), ale aj tak máme pravidelne neuveriteľné nutkanie vykradnúť banku a odsťahovať sa do vlastného a nemusieť niektoré veci riešiť. Skrátka - vďačíme im za veľa, ale sú chvíle, keď samostatnosť nevyváži nič.

Prepáčte, že som sa vám tak zamontovala do diskusie, skorodvojčatá asi nemám, aj keď neviem, kde je tá hranica povolenia vstupu :D , ale témy sa ma dosť dotýkali, tak som si dovolila.

Majte sa nádherne, neuvarte sa a nezabúdajte, že heslom je prežiť, ono sa to nezblázni.
Papa, Lulu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
28.7.06 11:59

Opět všem děkuji za povzbuzení, dnes je o něco líp, všichni mi pomáhají a Víteček trošku spinká … Člověku už vrtá hlavou, čím to je, že OBĚ děti jako mimča tak strašně plakaly, nemám nějaký divný mlíčko nebo tak něco? Není Víťula nemocný? Nic z toho zatím bohužel nejde vysledovat, ani co na něho platí…

Lulu - našla jsem v tom hodně :) , děkuji, zkusím na Vítečka víc mluvit o tom, co cítím, on mě, chuďátko, taky zná jenom vystresovanou … Já myslím, že to s Noemkou děláš dobře, a ona ani sama neví, kde se v ní to zlobení bere, je to už takhle dlouho nebo až se narodila Mati? Asi nic nového nenapíšu, ale přesto se odvážím - udržujte stále stejný denní režim, stále stejné mantinely a pravidla, stejná důslednost, ale i vstřícnost a pochvaly - no prostě, tak jak to asi už děláte …

KatM - ze mě radši žádné zkušenosti nehltej :) :? , moje miminko je vyjímečně uplakaný a já jsem vyjímečně depresivní … To, co ti udělala tchýně, je opravdu zásah do soukromí, ona může stříhání třeba navrhnout, poradit … , ale to si dovolit neměla. Určitě bych to taky obrečela a normálně bych jí to řekla, že o takové věci jsi chtěla rozhodnout sama a že tě to mrzí a že si něco podobného příště nepřeješ. Naštěstí vím, že naše babička by bez mého vědomí něco takového nepodnikla.

mandicku - do tvé výchovy ti nemá kdo co zasahovat ani mluvit. Podle toho co píšeš se takové situace s babičkou budou dřív nebo později opakovat, pokud nějak nezasáhneš. Promluv si s tchýní, protože ona jinak bude, možná neúmyslně, dál podkopávat tvoji autoritu. Na netu jsou mraky informací, jak na vzteklounka, pokud spolu s tchýní jinak vycházíte, zkus jí třeba něco vytisknout, aby se na potlačení Anetčiných vzteků nějak podílela a ne hatila tvoje postupy.

Haha, tak jsem byla chvíli za chytrou, ale vážně a upřímně, takhle bych to asi řešila já.
Tak maminky, hezký den s dětmi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
28.7.06 13:17

Mandicek
určitě to řešíš s malou dobře.Také posílám Tobiáše pryč když se vzteká a nechce se uklidnit.Zdá se mi,že to dobře zabírá.Ode mě dokonce narozdíl od vaší malé dostane bez problémů i na zadek když už je to neůnosné.Takže si nedělej výčitky a naopak se nenech shazovat od babičky :twisted: .To já bych si to s ní rychle vyřídila a lépe včas než pozdě. :wink:

KatM
no tak to já bych zřejmě i vraždila.Náš malej Tobiášek má krásné prstýnky a delší vlásky.No babi už mi říkala,že by to potřeboval zkrátit,jé okamžitě jsem vystarovala at ji ani nenapadne na něj sáhnout :twisted: .Takže máš velký důvod být přímo na......Fakt se ti nedivím žes naštvaná,to prostě přehnala. :roll:

Diny
poslala jsem včera manžovi tvůj vtípek ohledně počasí,byl zrovna na jednání a prý se tam začal nemístně řechtat,jak ho to pobavilo.

Dnešní den je u nás zatím v pohodě,kluci ted oba spinkají,takže mám chvíli klid.Vojtíšek je zatím hodné mimi tak snad mu to vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
28.7.06 16:19

Díky moc všem za reakce, včera večer jsem nebyla schopna jakéhokoliv činu, měla jsem za sebou celodenní pobíhání po doktorech a úřadech v rozpáleném městě a byla jsem dost grogy. Obrečení situace byla jediná reakce, kterou jsem ze sebe vyždímala (bylo mi o to víc smutno, že jsem Andulce zrovna ten den koupila její první sponky do vlasů - teď můžu sponkovat houby s octem). No, tchyně neni pes, tak jí to můžu „vysvětlit“ i později. Nějak se takové akce za mými zády množí (doufám, že svůj jarní nápad s měsíčním pobytem na výpomoc po porodu definitivně opustila :wink: ), kolikrát si říkám, jestli mě ta její pomoc víc nestojí než dá.
Nejvíc mě mrzela reakce mého muže, který mě považuje za téměř hysterku (ono to doroste, přece nebude mít dlouhé vlasy, proč vlastně tak vyvádíš), takže vysvětlování bude asi víc :( .

timeaa - i tak jsou Tvé zkušenosti inspirativní - i přes uplakané miminko žiješ a dokonce píšeš i na emimino :)

mandicku - asi bych taky vysvětlovala. Pořád si myslím, že babičky mohou radit jak vychovávat, ale nepřísluší jim to provádět v praxi.

Ještě se musím pochlubit - Andulka se konečně pustila sama do světa po dvou :D :D . Pravda, oproti některým dítkům to není nic světaborného, ale já tu tančím šamanské tance a oslavuji …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová