Jak vysvětlit prarodičům, ať nedávají dítěti sladkosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4749
27.11.18 13:57

@Renaku tak ale tím lépe, zkus tím argumentovat, že oni sami jedí tak a tak, mají starost o své zdraví a dětem nosí toto, třeba moje tchýně na zdravou stravu moc není a těžko se ji to vysvětluje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
27.11.18 13:57

No právě jsem to nechtěla zakazovat hned, ať si neřeknou, že jsem hysterická matka, tak jsem dovolila dát malou sladkost po roce věku. No a stejně jsem za hysterickou, když jsem teď byla už fakt naštvaná… ale aspoň po této diskuzi si myslím, že jsem fakt nepřestřelila…vážně mě naštvalo, že to dávají malé přímo do ruky, když nemá ani dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
27.11.18 14:03

@Renaku když nic nezabere, zkus jim říct,že jsi byla na prohlídce u zubaře a že te důrazně upozornil,že nesmí sladké, že má zvýšené riziko kazdu a že už našel třeba narušenou sklovinu, tak aby ve 2 letech neměl kaz, pre se špatně odstranuje, na to by třeba slyšeli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
27.11.18 14:13

My jsme rozhlásili, že si nepřejeme pro syna čokolády apod. a že jestli někdo chce něco nosit, tak může ovoce, sušené ovoce, oříšky, domácí buchtu… prostě jsme dali na výběr alternativy a všichni to celkem respektují a fakt přijdou třeba s pytlíkem oříšků a radost z toho syn má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.11.18 14:56

Rekni jim, at nosi ovoce a zeleninu misto sladkosti.
Kdyz budou dal nostit, tak stejne ty si doma, detem dej mnozstvi, kolik chces, jak casto chces. Ja tomam dam do skrinky, kdyz si decka dovedou kamarady, tak je podelim.
Kazdy den hromadu sladkosti nesni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
27.11.18 15:20

U nas je navic problem, ze jsme vsichni obezni, chci tomu predchazet a ono to nejde :( mala je jak kyselina, ji vsecko, zdrave, nezdrave… proste ji chutna a je temer bezedna, tak prlc nevyuzit toho, ze ji hezky i zdrave veci :roll:

• Citovat
  • Upravit
21593
27.11.18 15:36

Ja tedy nejsem tak striktni. Kdyz upecu babovku, mala kousek dostane. Ted se cvici na nocnik a za uspesne vycurani a vykakani dostane jednoho gumoveho medvidka. Nekdy ji dam 1/4 nebo 1/2 policka z horke cokolady (70%) kakaa. Cokoladku ma ona moc rada a ta horka coko neni tak sladka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.18 15:39

Dcera u tchyně jednou malém zvracela - hadr na hlave… bylo to jen tak tak. Byli jsme na návštěvě a přestože ji pak pomlouva ze je silná a ví ze ji hlidame, sladké muže, ale fakt to skrtim co to jde… a ona? Jen jsme dojeli večer tak koblihy s čokoládou posypane barevným zrnim na veceri a od snídaně koláče a sladká jídla až do večera - fakt nekecam, dokonce v zimě byla zmrzlina a ukázala kde má bonbóny a čokolády a susenky ať si pro ne chodí, plus další bonbóny v mise na stole. Sladké pití - tuna stavy - coz nesnáším a nenávidím, doma pijou vodu a neslazeny caj, med do čaje mají pouze když jsou nemocní…vytáhla i limonády. Proste nechápete. Vzhledem k tomu, ze tam často nejsme, jsem jen říkala dceri ať si to rozmysli, ze ji bude bolet bříško. Tchyně to podala vždy tak, abych já ji to zakázala a byla za špatnou..a proste jsem to dceri připomněla ale nezakazala. A když se ji chtelo zvracet tak jsem dceri řekla i proč. A pak jsme jeli už domu. Moje mamka taky nosila každou návštěvu půl tašky ne li tašku :roll: ale s tou jsme si to vyrikaly normálně narovinu - ja to pak vykazovala a ona zbytecne utracela peníze, a od té doby doveze jednu max dvě sladkosti. Deti ví ze to dáme do šuplíku a daji si občas. Ja taky nejsem biomatka, babičce bych nezakazala čokoládu dovézt, ale ne tašku :roll:
Prosím o anonym, chodí sem manželova rodina.

• Citovat
  • Upravit
4706
27.11.18 15:56

Ja privezene pochutiny, kdyz dite slo spat, naservirovala, abychom to s „darci“ ochutnali.Nechapu, jak brumik muze byt pro deti, jeste ted me pri vzpomínce boli zuby. Ale oni to nemysleli spatne, videli, ze to davaji příbuzní svému dítěti, tak chtěli potěšit. Teď máme po návštěvě obří zásoby banánů, ani to nestačíme jíst :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
27.11.18 16:11

@Elishka1 brumík, samá chemie a cukr, jenže, když oni to v reklamě propagují jako zdravou chutnou svačinku :poblion: tchýně taky, že ta trocha cukru, problém je, že kdo se moc nezajímá o stravu, tak ani po přečtení etikety,co to vše obsahuje, mu to nic neřekne, ta teocha eček, neříkám, že když sní dítě někdy brumíka, že se otráví, ale rozhodně to není strava na běžné stravování, ani jako trvalá pochutina, určitě se dají najít vhodnější alternativy, chce to jen chtít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
27.11.18 16:17
@růžový achát píše:
Ma rovnátka, a tenhle čiste skrystalizovanej cukr je mor už jen pro ta barviva a další přídavný humusárny.

To mě zajímá, usazuje se třeba více plak pod těmi rovnátky? Chodí se na dent. hygienu a má? Je znát na zubech, co dítě jí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
27.11.18 16:24

@Renaku Jako bych viděla naši tchyni. Byla to samé. Přijeli jsme na víkend a dceru čekali 4 jupíci, lednice plná kinder a kostíků. :poblion: Sama jí sladkosti neupírám, ale toto byla prostě hrůza. Nakonec už musel manžel důrazně zakřičet, že takhle teda ne. Zeptala jsem se jí, jestli by to sama všechno sama snědla? Prý samozřejmě že ne. :zed: Teď už je naštěstí klid. Nějaké gumové medvídky snesu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
27.11.18 16:27
@warita píše:
Ja tedy nejsem tak striktni. Kdyz upecu babovku, mala kousek dostane. Ted se cvici na nocnik a za uspesne vycurani a vykakani dostane jednoho gumoveho medvidka. Nekdy ji dam 1/4 nebo 1/2 policka z horke cokolady (70%) kakaa. Cokoladku ma ona moc rada a ta horka coko neni tak sladka.

Na domácí bábovce není nic špatného. Nedá se s brumíkem srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
27.11.18 16:28

@Renaku já to delam tak že to detem schovám do skřínky jakože napotom..oni na to skoro vždy zapomenou a mě to po večerech přijde vhod :-D syn ani sladky skoro nechce jíst…nevim po kom je sakra :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.11.18 16:36

Ja taky moc na sladke nejsem, ani jako dite jsem pry nebyla. Vydrzelo mi to do dospelosti. Ale manzel ma sladke rad a mala si da kdykoliv nekde neco vidi, nebo si taky natvrdo rekne, ze chce coko-adku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová