Jak vysvětlit prarodičům, ať nedávají dítěti sladkosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43039
27.11.18 16:53

@Renaku zalezi, jak casto - pokud je to obden, tak je to moc, pokud je to jednou za ctvrt roku, tak se to prezije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
27.11.18 16:59

Teda já čumím, kolik lidí je schopno vyhodit jídlo, i kdyby se to neshodovalo s mým přesvědčením, jídlo se prostě nevyhazuje. Klidně bych to poslala dál, jsou lidé, kteří budou za blbe lízátko vděčni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hroznej puberťák
27.11.18 17:05
@Renaku píše:
Ahoj holky, asi si jdu jen postěžovat. Mám dvě děti 4 a necelé 2 roky. Prarodiče jim nosí opravdu velké množství sladkostí, už několikrát jsme s manželem říkali, že jim toho nemají dávat tolik. Bez efektu. Včera návštěva, malá byla po poledním spaní, takže před svačinou a oni ji ihned při příchodu dali do ruky hromadu sladkostí - bonbóny, lízatka, čokoládky, křupky,… malá to chtěla hned vše svačit, no nešlo vysvětlit, scéna nehorázná. Takže jsem jí dala jeden bonbon a zbytek vzala, že jí to dám později. Byla jsem upozorněna, že je to neslušné to sbalit, když to přinesli dětem! No byla už jsem vytočená, takže jsem jim řekla, že je to zbytečné nosit toho moc, nechápu proč tolik? Akorát se zaplácá cukrem a blbostmi a do večera už nic jíst nebude. Takže půjde spát „o hladu“, bude špatně usínat a ještě bude mít zítra průjem. No asi nepochopili, spíš se naštvali. NEJSEM žádná superbiomatka. Dětem dopřeju i sladkosti. Ale myslím, že stačí jedny bonbony, nebo jedno lízatko a tak a ne ani ne dvouletému dítěti vecpat hromadu a ať si ve svém věku o tom rozhoduje. Nakonec tedy jim domluvil i manžel a řekli, že budou nosit jen to ovoce (přinesli opravdu hodně ovoce, jsem moc ráda, dětem jsem hned nakrájela, aby si nemysleli, že jim to nedám, děti jedly). No navíc ty sladkosti jsou humus co jim nosí, nevím jak to vysvětlit, prostě hnusné levné bonbony, čokoládky a tak, nic „dobrého“. Nejsme rozmlsaní, ale takou chemku po návštěvě stejně vyhodíme… No jen jsem to asi potřebovala někomu říct. Oni teď budou určitě vykládat, že mi z dětí hráblo a už nevím co, přitom stačí trochu rozumu…proč jim prostě nemůžou dát jen jedno lízátko? A fakt se to nehodí, abych o tom jako matka rozhodovala vzhledem k věku dětí? Chtějí jim dopřát, to chápu, ale je to prostě mimo…

Drsně. U nás to bylo tak - tchyně je rozumná a plně to respektovala, co dětem dávat a co ne, moje máti to respektovat nehodlala, tak děti rok neviděla.

• Citovat
  • Upravit
8397
27.11.18 18:17
@Renaku píše:
Mě prostě mrzí, že oni budou vykládat, že jsem TA matka, co nedá dětem cukr, protože dneska je mega kampaň proti cukru, přitom my to jako děti jedly pořád… Já si z dětství pamatuju, že jsem dostala jedny JOJO, nebo jednu čokoládu Orion, jeden pardubický perník, atd… protože nic jiného nebylo! Dnes jsou obchody tím přervané, vše v akci za pár korun, tak oni to ponakupují a my jsme ti hnusní, co to nechtějí…

Asi je to hlavně o tom množství.

Můj tchán zase přišel s nápadem, že pokaždé, když přijde, donese svému 3 letému vnoučkovi, mému synovi, jedno malé autíčko. Vzhledem k tomu, že k nám jezdil skoro každý den, měl kluk po měsící skoro 30 autíček.

Jednou na vánoce podobně. To už byl starší a žili jsme opět v Čechách a za tchánovci dojeli na svátky. Už dopředu jsem je prosila, ať to s dárky nepřehánějí. Syn ten rok dostal úplně všechno. Kromě hraček a her taky brusle, jedny na led, druhé kolečkové, koloběžku i kolo.

Když pominu fakt, že mu sebrali možnost něco si přát, toužit po tom a pak to dostat, tak to rozbalování dárků bylo pro syna tak vysilující, že už ke konci nemohl a jen zběsile rotoval mezi všemi těmi předměty.

Zapomněla jsem dodat, že syn je hyperaktivní a trpí poruchou pozornosti, takže od mala mohl od nás dostat vždycky jen jednu hračku, se kterou si mezi lítáním a odbíháním pohrál.

Ta dárková smršť pro něj bylo utrpení. Tchánovci byli zklamaní, že neprojevoval nadšení a že si s ničím nepohrál. Za což mohla moje špatná výchova. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
27.11.18 20:21
@růžový achát píše:

super, díky za info. Děti to určitě do budoucna čeká, já byla na DH právě včera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
27.11.18 20:37

@Ester13 pokud je to sladkost ala vietnamec, plna emulgatoru a stabilizatoru, tak je to vhodne bud do hry maly chemik nebo do popelnice :roll:

• Citovat
  • Upravit
588
27.11.18 21:03
@Ester13 píše:
Teda já čumím, kolik lidí je schopno vyhodit jídlo, i kdyby se to neshodovalo s mým přesvědčením, jídlo se prostě nevyhazuje. Klidně bych to poslala dál, jsou lidé, kteří budou za blbe lízátko vděčni.

No já myslím že lízátka a bonbony nejsou jídlo …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
27.11.18 21:27

U nás tchýně nedávno přijela, dala dětem bonbony s tím, že je na obalu napsáno, že tam je vitamín C a že jsou zdravé a ať sní klidně celý pytlík najednou. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
27.11.18 23:25

Doufám že tyto příspěvky si zde přečte i nějaká ta tchyně či babička.. jako by jim všem s příchodem vnoučat přeskočilo v hlavě. Mám už velké děti, ale dodnes se mi nepodařilo odnaučit tchyni vozit nám polské cukrovinky a čokoladky nebo na oslavu sekanou z Globusu aj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
2.12.18 10:16

Vím jak se cítíš.. Moje máti dcerce nosí samé levné čokolády.. Ja s manželem kupujeme čokolády a cukrovinky pouze od značek Haribo,Ferrero Lindt, Milka, Kinder.. Ty ostatní levnější smejdy hned letí do koše.. Když ty levné čokolády dcerka dostane tak je ani nechce.. Poděkuje, ale raději si dá to co jí koupíme my.. Neřeším to, vyhodí se to.. Jsou to jejich peníze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
2.12.18 12:28
@Ronda1 píše:

jsem si vždy čas od času dávala kinder čokoládu a musím říct, že mi poslední dobrou přijde taková divná. Asi se změnila receptura nebo nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5132
2.12.18 12:45

Když se mi narodil vnuk , tak jsem to v práci trochu slavil a jedna kolegyně mi blahopřála: „vítej do klubu, syna jsi musel vychovávat, vnuka můžeš rozmazlovat“. A k tomu patří i sladkosti. Takže k Mikuláši dostane tradičně čokoládový adventní kalendář (ovoce nechť mu dají babičky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
2.12.18 12:59

a co jim dát něco přečíst a navrhnout ať kupují 70% čokoládu a oříšky nebo sušené ovoce, ale v malém množství?
Doporučuji pročíst.
 http://www.mozaikapotravin.cz/…ke-dost.html

@Luboš P no to je sice hezké, že se mají rozmazlovat, ale člověk by si měl uvědomit, že sladké jim ŠKODÍ a cukr je návykový a může za spoustu potíží a nemocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
2.12.18 18:18
@Luboš P píše:
vnuka můžeš rozmazlovat". A k tomu patří i sladkosti. Takže k Mikuláši dostane tradičně čokoládový adventní kalendář (ovoce nechť mu dají babičky).

To jsou bláboly, promiň. Rozmazlovat umí i rodiče. Ve školce dostanou dárečky od mikuláše, od rodičů, od ostatních prarodičů možná též. Třeba byli i na rozsvěcení vánočního stromu, kde jsou dárky pro děti též. Vše čokolády.
Netuším, co je na tom rozmazlovacího? Ono to není totiž nic mimořádného, nic, co by nebylo k sehnání. Mimiřádné a výjimečné jsou zážitky, ty vnukům věnuj. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
2.12.18 18:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat