Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Chytrak píše:
Tech duvodu je cela rada a svuj nazor na tuhletu situaci jsem uz napsal o stranku drive.
Ano cetla jsem ![]()
Nemuzu nesouhlasit ale taky si myslim, ze kazdy ma jiny zivotni pribeh.
A rozhodnuti zakladatelky muze dopadnout dobre… taky nemusi. Ale to nezjisti pokud to nezkusi.
Zajímalo by mne jak si to on představuje. On je na rodičáku nebo kdo se o mimino stará? aby pak na ní nepřehodil většinu péče když je ženská ![]()
@Zlobolka123 píše:
Já bych do toho šla ale z toho důvodu, že právě takového partnera hledám.. Děti mám ráda a jednou bych si rodinu moc přála. Jenže vlastní dítě mít z osobních důvodů nechci. Je to ale o povaze člověka. Pokud se nato necítíš a už teď pochybuješ, tak do toho nejdi..
Chtěla jsem napsat něco podobného.
Tak už se nemusím rozepisovat. Tady paní/slečna to napsala přesně tak, jak to cítím taky. S tím rozdílem, že už tedy partnera mám, ale bez dětí a ne že vlastní děti nechci, ale nemůžu mít.
@Terodaktil píše: 🤯
Proc by ne? 😶
Jeho dítě není testovací figurína, na které si má zkoušet, zda to zvládne. A zkusit vše se vážně nemusí. Pokud vše zahrnuje třeba i drogy, násilí a vražda.
@Terodaktil píše:
Ano cetla jsem
Nemuzu nesouhlasit ale taky si myslim, ze kazdy ma jiny zivotni pribeh.
A rozhodnuti zakladatelky muze dopadnout dobre… taky nemusi. Ale to nezjisti pokud to nezkusi.
A proč to má odnášet malé dítě ten test?
@Russet píše:
Jaky test? Ja psala i o povahovem nastavenim kazdeho. A psala jsem, ze ja osobne bych si ve 23 letech na starani se o mimi mlada neprisla a zvladla bych to.
To jak je na tom zakladatelka nevime. Jestli ma rada deti, jk by snasea starani se o cizi dite atd.
A ne nemluvim o drogach atd. Nechodte do extremu ![]()
@Russet píše:
@Russet píše:
tomu se nedá vyhnout. Když to nebude zakladatelka bude to jiná, pokud nechce zustat s dítětem sám. Nikdo mu nezaručí, že to bude fungovat.
@Terodaktil píše:
Jaky test? Ja psala i o povahovem nastavenim kazdeho. A psala jsem, ze ja osobne bych si ve 23 letech na starani se o mimi mlada neprisla a zvladla bych to.
To jak je na tom zakladatelka nevime. Jestli ma rada deti, jk by snasea starani se o cizi dite atd.
A ne nemluvim o drogach atd. Nechodte do extremu
Psala jsi, že zkusit se má vše. Což opravdu není nutné. A zkoušet, zdanzakladatelka zvládne vztah, kde je mimino, je právě dost nešťastné. Protože to mimino nemůže za to, koho si otec nabrnkne a kdo si na něm bide zkoušet „mateřskou“ péči.
@Russet píše:
Psala jsi, že zkusit se má vše. Což opravdu není nutné. A zkoušet, zdanzakladatelka zvládne vztah, kde je mimino, je právě dost nešťastné. Protože to mimino nemůže za to, koho si otec nabrnkne a kdo si na něm bide zkoušet „mateřskou“ péči.
O cem porad tocite? Svuj nazor si delam podle sebe 🙄 nevim jak je na tom zakladatelka. Ja jsem vylozene matersky typ a mimi by pro me nebylo prekazkou. Jestli na to ma nebo nema musi vedet ona sama.
Ve 23 letech jsem si nasla muze ktery mel skoro 2 leteho prcka byli jsme spolu 6 let pak zbouchnul pred nasi svatbou jinou kterou si vzal misto me…bolelo to a po prckovi se mi styska porad i kdyz ted uz je velky…mam uz svoji rodinu, svoje dite ( 10 mesicu) a manzela ale prcek mi chybi stale
Zakladatelko, pokud se musíš ptát, tak do toho nechoď
Jednou mi tu někdo, když jsem řešila dítě svého ex, napsal úžasnou větu: „Děti jsou jako prdy- vydejcháš jen vlastní“ ![]()
A je to velká pravda. Dělat macechu je šílenost. Samá povinnost, žádná práva a absolutně žádný vděk. Naopak se budeš přizpůsobovat, nikdy nebudeš na prvním místě, ač si to budeš přát a ještě budeš peskována. A jednou se probudíš a bude ti neskutečně vadit, že se obětuješ pro cizí dítě. Protože i když ho svým způsobem třeba mít ráda budeš, bude prostě cizí. Na to jsi fakt mladá
Neblbni, najdi si bezdětného, v tvém věku ještě jsou, my 30ky jsme už v pytli ![]()
Hele tohle musíš vědět sama…já to třeba mám tak, že jako bezdětná bych do chlapa s dětmi šla jen ve chvíli, kdyby to byla láska na první pohled nebo bych se do něj zamilovala nějak náhle a prostě bych se to nestihla dozvědět
JInak ne, děti obecně mám ráda, chci mít svoje děti, ale „cizí“ tak nějak nevyhledávám a taky bych si prostě nerada komplikovala život případnejma exkama, který se do dětí projektují a nechtěla jsem se tomu ani přizpůsobovat…plus jsem prostě chtěla něco budovat s někým, pro koho to také bude všechno poprvé. Dost lidí za to na mně koukalo divně, ale zase jsem věděla, proč to tak chci a nedostala jsem se do situace, kdy bych po čase zjistila zjistila, že mě to „cizí“ dítě vlastně prudí.
Ahoj holky, zajima me jestli ma nektera z Vas zkusenosti s tim ze Vas manzel ma dite? Jednou za 14 dni k nam jezdi jeho syn. Ze zacatku vse bylo super, vedela jsem ze ma dite, a jestli jsem ho chtela musela jsem je prijmout oba. Jenze to zacalo byt ted po dvou letech horsi a horsi, je nevychovany, stale se urazi, a zacina mi pekne lest na nervy. Sem tam ho i okriknu, protoze se to uz kolikrat neda vydrzet. Neni to moje dite, takze si na nej samozrejme moc dovolit nemuzu a porad si to opakuji ze je to jen jednou za 14dni a ze to nejak preziju, ale neni to vubec lehke. Manzel mu taky moc nerekne, protoze je vubec rad ze ho vida, ten kdyby mu dal na zadek-a ze by si to casto zaslouzil, tak on to rekne doma a jeho bejvala se uz postara o to aby k nam nejezdil-je zastance volnejsi vychovy 🙈Ted se nam narodil syn a ja jsem porad jen protivna, dela naschvali, budi maleho triskanim dvermi a neni stredem pozornosti. S manzelem nam to do ted bez problemu fungovalo, ale ted jak jsem kvuli nemu neprijemna, nam to dost ten vztah kazi..
nevim jak se na to povnest nebo co s tiim ![]()
@Paní K.8 píše:
Ahoj holky, zajima me jestli ma nektera z Vas zkusenosti s tim ze Vas manzel ma dite? Jednou za 14 dni k nam jezdi jeho syn. Ze zacatku vse bylo super, vedela jsem ze ma dite, a jestli jsem ho chtela musela jsem je prijmout oba. Jenze to zacalo byt ted po dvou letech horsi a horsi, je nevychovany, stale se urazi, a zacina mi pekne lest na nervy. Sem tam ho i okriknu, protoze se to uz kolikrat neda vydrzet. Neni to moje dite, takze si na nej samozrejme moc dovolit nemuzu a porad si to opakuji ze je to jen jednou za 14dni a ze to nejak preziju, ale neni to vubec lehke. Manzel mu taky moc nerekne, protoze je vubec rad ze ho vida, ten kdyby mu dal na zadek-a ze by si to casto zaslouzil, tak on to rekne doma a jeho bejvala se uz postara o to aby k nam nejezdil-je zastance volnejsi vychovy 🙈Ted se nam narodil syn a ja jsem porad jen protivna, dela naschvali, budi maleho triskanim dvermi a neni stredem pozornosti. S manzelem nam to do ted bez problemu fungovalo, ale ted jak jsem kvuli nemu neprijemna, nam to dost ten vztah kazi..nevim jak se na to povnest nebo co s tiim
Podle mne se s tím nic dělat nedá, snažit se nereagovat a nevnímat. Jednou za 14 dni je dobrý. Nemůžeš aspoň na jeden víkend s dítětem odjet, třeba k rodičům?
@Venetia píše:
Podle mne se s tím nic dělat nedá, snažit se nereagovat a nevnímat. Jednou za 14 dni je dobrý. Nemůžeš aspoň na jeden víkend s dítětem odjet, třeba k rodičům?
Mas pravdu, asi jsem se potrebovala jen vykecat 😀 😔 bohuzel odjet k rodicum je nerealne, nejhorsi je dvakrat do roka 14 dni dovolene s nim a ted nam zacalo tech druhych 14 dni dovolene a uz zacinam byt dost na nervy, s manzelem jsem se poprve dnes pohadali po dvou letech, je to dost tezke takoveho spratka prehlizet v byte 3+1 😀 😷