Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@evill píše:
Dceri bych rekla, ze babicka nemuze vedet, co Jezisek prinese, at se nevaze na sliby babicky - to i v pripade, ze bych stopro vedela, ze tu panenku koupi. A prarodicum rekla, ze Jezisek nosi prekvapeni, kde to videli, rikat malemu diteti, co tam najde? Ze je prosim, aby priste nerikali, co pod stromeckem bude.
Přesně!!!
A ještě bych se navíc ujistila, že když už to letos takhle navyslibovali, že tam panenka bude, že ten slib splní. A panenku ke tchánovcům bych sama rozhodně nekupovala.. Nechala bych je pěkně vyžrat to, jak malou zklamali. A pěkně upřímně s ohledem na dcerku, ale bez ohledu na tchánovce, bych jí situaci na místě vysvětlila. Zklamání by to pro dcerku bylo, ale i to nás v životě čeká a musíme se naučit je zvládat, a nemyslím, že by z toho pod stromečkem u nespolehlivé babi byl nějaký životní problém.
Já osobně bych tu panenku chtěla vidět. Jinak jestli ji nemají tak at ji koupí jestli ji nekoupí už bych k nim na vánoce nejela než se dívat na smutné oči dcery
@Tichošlápek píše:
Mam podobný exemplář tchanovcu a u nás nema cenu to řešit. Akorát by byla zla krev a zajímali by se o vnuky ještě méně. Tak si myslím svoje a snažím se byt zticha
Tak to jsi hóóódně tolerantní
Já být na místě zakladatelky, utnu s nima kontakty a třeba se jednou vzpamatují
Tak to já zase ne, já bych zvedla telefon a zavolala tchýni, že dceři naslibovala panenku, ta se těší, tak že se chceš ujistit, že už ji mají a pod tím stromečkem bude, aby to nedopadlo jako loni, kdy slibovali a nic. Normálně na férovku a natvrdu, nebrat si servítky. A kdyby řekli, že budou kupovat, klidně bych za týden zavoalla znovu. Povinnost dávat dárky nemají, pak mají držet pysk a neslibovat, pokud slíbí a dají ostatním, tak co s nimi.
Nekupovala bych to za ne, at to pak oni vysvetli zklamanemu diteti. A na zaver bych jim k tomu neco rekla ja, praskla dvermi a o svatcich by me uz nevideli ani dceru. nejvetsi prasarna na tom totiz je, ze ostatni ano a me dite ne?! ![]()
Silně mi to připomíná moje tchánovce…mají pocit, že slibem nezarmoutí…ale já pak doma musím vysvětlovat a hooodně se krotit, abych neřekla něco, čeho bych jednou třebas litovala…
Takže v létě bouchly saze, kontakty jsem přerušila, když chtějí přijet přijedou, já se nevnucuju a ani vnoučata už neservíruju na podnose. Vánoce neřeším, o co si holky napsaly dostanou doma (větší 4 dárky, mladší chce jen bombóny
).
Roky před tím jsem vymýšlela dárky i ke tchánovcům (posílala odkazy, co přesně koupit, s tím, že pokud je to drahé nemám problém zbytek si doplatit, nabízela objednání apod.) ne to zvládnou, výsledkem byla hromada naprosto jiných blbostí a já doma vysvětlovala proč Ježíšek přinesl to či ono…a proč vnučka o švagrových dostala to či ono…
Takže letos neradím, nevím…manželovi jsem řekla, že sjou to jeho rodiče a jeho děti, tak ať si to vyřeší
![]()
Jinak na tvém místě, bych asi opravdu chtěla panenku vidět… jinak bych zkusila dcerku nějak „usměrnit“ jestli chce spíš lego nebo panenku a dle toho koupila. Pokud dárek vnučce nekoupí, ani bych tam nejezdila. Ono ty děti nejsou hloupé a vidí, že ostatní dostaly dárky a ona jediná ne…
To jako se sejdete všichni u tchánovců a odstatní děti tam najdou dárek a vaše ne? Tak to je na tom to nejhorší. My se taky takto scházíme 26.12, babička všem vnučkám nadělí krásné dárky (které kupujeme my, jen nám dá peníze), vůbec si nedovedu představit, že by jedno vnouče nedostalo. Vůbec si totiž nedovedu představit, že vůbec někdo může takto uvažovat, že mu to samotnému není blbé, i kdyby tam měli dceři dát věc za 50 Kč (v sekáči vše za 49 mají pěkné plyšáky nebo panenky). Ach jo, to jsou divný lidi…
Já bych jim slíbila něco z čeho budou nadšení a pak jim to taky nedala… ![]()
To je vrchol, takový chudáky prarodiče mít. Zavolala bych, jestli panenka je pod stromkem a pokud ne, nešla bych tam. Co na takový sobectví říct, jedním vnoučatům podarovat a druhým ne. A to není o penězích…Jaký máte vztahy?
Jinak ubohost je už to, že dítěti prozradí dárek
@Anonymní píše:
Přeji hezký den maminky, mám takový problém. No on to není ani tak problém, ale prostě mě to štve. Jedná se o tchány. Nikdy nic vnučce nekoupili. Já vím, není to jejich povinnost, ale prostě k narození, svátku, narozeninám a ani Vánocům nikdy nic. Ale ostatní vnoučata k narozeninám i Vánocům vždy dostali. Oblečení, auta, klouzačku… Loni to bylo třeba odůvodněno tím, nemáme peníze a nemůžeme jednomu koupit a dalším ne, koupíme hned v lednu. V lednu telefon teď koupit nemůžeme měli jsme vydání. Koupíme pak, jenže pak už se ani nezmínili a nedostala nic. Ostatní vnoučata však ano.
Jako co to jsou za kecy. Nemůžeme jednomu koupit a druhému ne. Ptali jste se tedy proč teda koupili všem a dceři ne…když teda nemají peníze tak proč se nevykašlali na všechny a ne jen na vaši dceru..
@GabinkaCh píše:
Tyjo koukám, že všem by to nijak nevadilo, že jejich dítě nedostává nic, zatímco ostatní vnoučata joJá bych tohle neskousla
Já bych toto taky neskousla.je vidět, jak mají tuto vnučku na háku. prednejsi jsou jim jiná vnoučata. snad se ty celkové peníze, co dávají za dárky vnoučatům, dají rozdělit mezi vsechny ne? a vy jim něco kupujete?
Hnus toto chování tak se přece nechovaji prarodiče, zavolali bych 2 dny před vánoci jestli ji mají kdyby ne koupila bych ji ale nechala u nás a u nich by nedostala nic pac bych tam vůbec nešla a nesla bych tam už nikdy, a jim bych řekla ať zavřou zobáky když to nejsou schopni splnit a ať se jdou bodnout.
chudak holčička ![]()
Nějak nechápu proč tam chodíte. Abyste byli s prarodiči zadobře a zároveň tam necháte malou holku sedět bez dárku, když ostatní něco dostanou? Jasně, není jejich povinnost něco kupovat, ale pokud některým dětem koupí a vaší dceři nic, tak je to na ránu.
U nás je to trošku jinak. Švagrová (naprosto bezkonfliktní pokud jde o vztah náš) požaduje, aby jejím dětem dávali prarodiče fakt drahý dárky, jinak je zle. Proto jsem to vyřešila tak, že jsem řekla tchyni, aby našim dětem dárky dávala symbolické, opravdu jen za pár kaček, třeba omalovánky, pastelky, lepidlo, holce sponky, klukovi třeba obyčejné vojáčky… Aby nedala za naše dvě víc jak pětikilo dohromady. ![]()