Sliby a nakonec nic... Bojím se, že i letos

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
3.12.17 21:21
@Anonymní píše:
Tak už nám bylo i oznámeno, že dcera dostane dárek k narozeninám až měsíc po nich a opět je to to samé co každý rok nejsou finance a pak nedostane nic. Už jsme to dneska s manželem řešili. Před Vánocemi zavolá zda ten dárek mají a pokud ne tak od nás nedostane z jejich strany nikdo nic včetně dětí. Což se budou samozřejmě vztekat.

a za ušetřené peníze jí kupte tu panenku a dejte jí to u nich pod stromečkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
3.12.17 21:29

Zakladatelko, pamatuji si stejnou diskusi před rokem. Jestli jsi to opravdu ty, tak bych asi k nim nešla. Aby to bylo stejné jako každý rok, kdy ostatní dostanou a tvoje dvera ne, to bych se s manželem pohádala a zůstala o svátky doma s dcerou. Jestli opravdu tu panenku nekoupí. Holčičce slibují drahý dárek a pak nic z toho. Být vámi, tak tu panenku koupím sama pod stromeček a k tomu levnější lego. Tohle se nedělá a je to prasarna :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
3.12.17 21:32
@terinka4444 píše:

Proč u nich, ať jdou do… Nešla bych ani k nim, už z principu. Pokud je to skutečně stejná zakladatelka, jako před rokem, kdy je ten příběh stejný, kupují každý rok ostatním vnoučatům, jedině zakl. dcerce ne, tak to bych byla hodně naštvaná, kor když pletou holčičce hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
3.12.17 21:32
@terinka4444 píše:

Kdyz to je takove divne reseni. Jak, ze z jejich strany nedostane nikdo nic vcetne deti, predpokoadam, ze ty deti maji rodice, kteri zakladatelcine dcerce darek daji, ze ho neda jen babicka s dedeckem. Nejak si neumim predstavit, ze bychom nedostali nic treba od sestriny rodiny, ktere bychom my darky dali kvuli tomu, ze nase mamka nedala darek jejich diteti. Jak bych byla za to ja zadpovedna, aby mela byt „potrestana“ ma rodina, kdyz my bychom darky dali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.12.17 21:45

Tak se omlouvám, mažu, už jsem dostala doma vynadáno, co to píšu za soukromé informace, snad nebude vadit, že jsem to změnila.

Příspěvek upraven 03.12.17 v 22:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
3.12.17 21:49

@terinka4444 To je síla a není to ty babičce blbé? Že neseš pro děti k ní své vlastní dárky? Já bych se hambou propadla. A o penězích to není. V dnešní době, kdy se dá sehnat plno pěkných věcí i třeba v kik nebo Pepco za pár korun…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
3.12.17 21:49
@Anonymní píše:
Bohužel si nemůžu dovolit teď udělat nějaký humbuk ani přerušit kontakt. Jeden z manželových rodičů je vážně nemocný. Takže kdybych se nějak sekla a rozčílila mohla bych zadělat na neštěstí. A to opravdu, mám doma lékařské zprávy, takže vím, že je to vážné a příští rok se nedej bože u toho stromečku už třeba nemusíme sejít. Takže bych si nedovolila teď cokoliv říct nebo přerušit kontakt. Tu panenku jí místo Lega nekoupím. Dlouho pořád říká jak moc si ho přeje, stojí u okna a křičí do něj Ježíšku, dones mi prosím prosím lego, moc si ho přeju. Takže to bych jí nemohla udělat ho nekoupit, navíc k němu můžu stále dokupovat dodatky, takže si tím vyřeším i lámání hlavy nad dárkem k narozeninám atd. Tu panenku jí nakukali oni, viděli to v reklamě a to bylo jenom ta panenka umí tohle a tamto a dcera se pro ní nadchla. Navíc pokaždé když s ní mluví jí to opakují, takže ona s tím už počítá… Snažím se o to, ať má krásné Vánoce, na které bude jednou hezký vzpomínat a pak najednou může přijít taková jobovka… Nevím jak jí to pak vysvětlím pokud to zase udělají…

Teď už se to nestihne, ale do budoucna, levnější stravebnice typu Lega se dají koupit na Aliexpressu. Není to zkrátka originál, ale dítěti je to fakt jedno a mají totožné sady. Koupila jsem letos dceři už něco z Lego Friends a je to k nerozeznání, a pod stromek mám nachystaný zámek z ledového království. Podobný od Lega se zde prodává kolem 1500, mám ho do 500 Kč. Jako nenakupuju tam kdeco, ale zrovna to Lego mi přijde fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.12.17 21:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
3.12.17 22:02

@terinka4444 To jo no :( a jak jste reagovali, když jí bylo 2,5 a plakala, že tam nic nemá. Řekli jste k tomu něco? Ona taky nic? Je to síla no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.12.17 22:05
@vejilka píše:
@terinka4444 To jo no :( a jak jste reagovali, když jí bylo 2,5 a plakala, že tam nic nemá. Řekli jste k tomu něco? Ona taky nic? Je to síla no

hele nereagovali, já byla vzteky bez sebe, manžel mě krotil, ani mě nenapadlo, co říct, od té doby předcházím podobným situacím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
4.12.17 08:42

Na cele situaci je nejblbejsi to, ze to trva uz roky a doted to zakladatelka s manzelem nevyresili. Proc se sakra lidi boji bouchnout do stolu a primo rict, co se jim nelibi? Nekdy to je sice zemetreseni, ale vetsinou se pak procisti vzduch a nastavi se pravidla, ktera vyhovuji vsem.

Taky jsem pro tchyni byla asi 2 roky ta nejhorsi snacha, pak se zklidnila a byla jsem az do jejich pislednich dnu uz jen ta hrozna snacha. Ale vedela, ze kdyz budeme obe dodrzovat urcita pravidla, budeme spolu i vychazet. Jeden rok na nas usila boudu. Pozadala manzela, aby koupil nejaky darek k vanocum pro naseho syna, ze ona nevi co. Syn tedy mel u babicky darek pod stromeckem a navic od ni v obalce penize se slovy, at si za ne neco hezkeho koupi. Takze jsme za ni zaplatili darek (nastesti pro naseho syna). Nasledujici roky to manzel resil tak, ze darek vybral a na dobirku ho nechal poslat ji domu. Jeden rok ho dokonce odmitla na poste prevzit. V tu chvili jsme ji oznamili, ze koncime. Takovou saskarnu delat nebudeme. Pokud nebude mit syn u babicky darek pod stromkem, tak ho mit nebude. A u toho stromku mu narovinu rekneme, ze mu babicka zadny darek nekoupila. Lhat nebudeme a za nikoho darky davat pod stromek taky nebudeme. Kdo chce, tak ho obdaruje, kdo nechce, tak ne. Od te doby tam vzdycky neco bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
5.12.17 17:43

Ach jo, Vanoce a darky. To nekdy byva peklicko. Neco podobneho resim kazdy rok. Bohuzel s mymi rodici :,( :oops: Porad si stezuji, jak nemaji penize, pritom pro sebe si kupuji drahe veci, to je jedno, maji na to pravo. Ale vnuky tedy odbyvaji. Jako nepotrebuju, aby jim kupovali darky za tisice, staci kazdemu 1 darek, stejne maji hracek… Ale nechteji si nechat poradit, mam spoustu tipu na darky do 500 i levnejsi, ktere by detem udelaly radost. Oni ale nechteji poradit a sami neco vyberou. U stromecku je pak fiasko a na detech je fakt videt, ze se jim to nelibi. Jsou jeste mali a neumi se pretvarovat. Me to mrzi, protoze jsou to moji rodice… Kdyz mela dcerky 3 roky, dali ji svihadlo. Samozrejme rvala jak tygr, me ji bylo lito a zaroven jsem se stydela kvuli rodicum. Takze se desim, co tam bude letos. Jestli se to detem nebude libit, tak to bude zase ostuda. Nasi budou nastvani a budou mit deti za nevychovane rozmazlence :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
5.12.17 17:58

@Michalka80 no tedy a co je tak spatneho na svihadle, aby rvalo dite jako tur? Spis zakezi na podani rodici, ja bych nadsene priskocila, ze se zacneme ucit skakat. Sice ve 3 letech je brzy, ale zase neni duvod k nejakemu revu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
5.12.17 18:11

Jsem zvědavá, doufám, že dá zakladatelka vědět! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
5.12.17 18:11

@Cuddy No jo nic. Taky ji mohli dat ve 2 letech tasku do skoly a mohla zacit trenovat noseni. Jako dceru nezajima svihadlo ani ted a uz ji bude 6. Jsem naivne myslela, ze darky se vybiraji podle toho, co to dite, pripadne dospeleho bavi a co se mu libi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová