Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bubla_Bučková píše:
Jsem zvědavá, doufám, že dá zakladatelka vědět!
Taky jsem zvedava, jak to dopadne. Treba dobre a holcicka pod stromeckem panenku najde ![]()
@Cuddy tak pro někoho to nemusí být dárek. Takže chápu, že malý dítě může pak mít pocit, že nic nedostalo.
@Michalka80 píše:
@Cuddy No jo nic. Taky ji mohli dat ve 2 letech tasku do skoly a mohla zacit trenovat noseni. Jako dceru nezajima svihadlo ani ted a uz ji bude 6. Jsem naivne myslela, ze darky se vybiraji podle toho, co to dite, pripadne dospeleho bavi a co se mu libi…
Tak zeptat se třeba mohli, ale dcerka dostala letos k narozeninám švihadlo do švagrové, taky nikdy nejevila zájem, ani stále nejeví, neb je na ni dlouhé a nejde jí to, ale máme ho prostě schované na později. Stejně tak třeba koupíte dítěti poprvé puzzle, nezná, pozná… děti ještě vyhraněný vkus nemají, spoustu věcí neznají a mohou poznat. Třeba různé hry, náčiní, hudební nástroje a tak. Tím samozřejmě nechci říct, že jste měli ze švihadla skákat radostí, ale zase nějak tragicky bych to nebrala. Spíš by mě štvalo, že si nenechají poradit, i přesto, že jim to nabízíte, fakt někteří lidé jsou divní:-).
@Fazulina No, prave. Ono nejde o to svihadlo, ale prave o to, ze si nenechaji poradit a mysli si, jaky vymysleli super darek a pak jsou dotceni, ze deti neskacou 2 metry vysoko radosti. Ono je toho vic, takovych ruznych neshod a celkove musim priznat, ze tchanovci jsou mnohem lepsi prarodice, i kdyz me to hrozne mrzi, ale je to tak…
Zakladatelku samozrejme chapu, ze ji to je lito, ale nejak nechapu, ze to doposud manzel neresil a pokazde delaji jakoby nic.
Na druhou stranu me dost sokuje, co tu vypravi ostatni, ze deti brecely, jak byly zklamane z nevhodnych darku a pod.
Ja jsem od mala vedela, ze od jedne babicky jsou darky naprosto mimo - obleceni o tri cisla vetsi ( do toho dorosteme
), pouzite knizky, hracky od vietnamcu atd., ale v zivote by mi vychovani nedovolilo nejak ukazat, ze o to nestojim. Jako malinke proto, ze je to darek od „Jeziska“, tak proste mam co mi prinesl a jako vetsi proto, ze je to neslusne dat babicce najevo, ze jeji darky nestoji za nic.
Nemyslim si, ze diteti uskodi, ze dospeli neskacou tak jak si piskne. ![]()
Záleží na dětech. Moje dcera dává emoce hodně najevo. Jak pozitivní - opravdu skáče radostí. Tak i negativní. A než se je naučila krotit, tak to trvalo. Nikdy nad dárkem nebrečela, ale otrávený ksichty hází. A to spoustě babičkám k naštvání stačí.
@Borůvka1990 píše:
O moje děti nejde, těm nosí Ježuch hlavní dárky domaTo si musí rozhodnout oni. V jednu dobu mě trochu štvalo hlídání. Švagrové museli hlídat téměř denně. A to nechodila do práce. Naše hlídali třikrát do roka na pár hodin. Jejich i týden v kuse. Pak jsem pochopila, že vlastně hlídat nechtějí, že jsou vyřízení. Před lety si dupli a neviděli děti půl roku
Od tý doby radši příliš neustupují. My už dáváme hlídat jen když je to nutné, např když jsme malovaly a pod. Tchánovci se švagrovou skorosousedí, my bydlíme naštěstí skoro 100km daleko
Svatý klid
A neporadily jí to tady?
„Děti už by neviděli“ je skoro stejně tak oblíbené jako „s tím bych nebyla“ a balení kufrů.
@WontTell píše:
A neporadily jí to tady?„Děti už by neviděli“ je skoro stejně tak oblíbené jako „s tím bych nebyla“ a balení kufrů.
Jj, možný je všechno ![]()
Tak jsem s prarodiči o té panence mluvila. Chtěli ať jí objednám tak říkám fajn, objednám, ale peníze na ní ať jí můžu objednat, aby to přišlo do Vánoc potřebuju do příštího pátku. Tak jsem zvědavá, nevím proč, ale mám takové tušení, že to prostě bude jako každý rok. Přemýšlela jsem nad tím hodně a pokud se dozvím, že všichni kromě ní dostali tak už ale něco řeknu.
@Anonymní píše:
Tak jsem s prarodiči o té panence mluvila. Chtěli ať jí objednám tak říkám fajn, objednám, ale peníze na ní ať jí můžu objednat, aby to přišlo do Vánoc potřebuju do příštího pátku. Tak jsem zvědavá, nevím proč, ale mám takové tušení, že to prostě bude jako každý rok. Přemýšlela jsem nad tím hodně a pokud se dozvím, že všichni kromě ní dostali tak už ale něco řeknu.
Nech to poslat na dobírku, ne?
@WontTell píše:
Nech to poslat na dobírku, ne?
jasně a k prarodičům domů, jak jinak ![]()
@Pety2 píše:
@WontTell
To je super nápad, k nim na adresu na dobírku!
jo a ještě bych řekla, koupila jsem to a nechala jsem vám to poslat na dobírku, čekejte balík každým dnem.
Přesně. Poslat k nim na dobírku, a udělala bych to tak pokaždé, když dítěti něco slíbí.
Aspoň by si příště rozmysleli, co vypustí z pusy. ![]()
@terinka4444 píše:
Tak to já zase ne, já bych zvedla telefon a zavolala tchýni…
A proto nemají rády tchýně svoje snachy…
U nás ty nepříjemné věci řeší se svými rodiči vždy jejich dítě a nikdy by mě nenapadlo cokoliv důležitého řešit s tchýní.