Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, my se s přítelem snažíme od prosince 2015, stále nic, začátkem března jdu do poradny, kde me hlídají kvůli cystam a endometrioze, tak doufám, ze mi doktor poradi. Poslední 4 mesice se mi cyklus ms zkrátil na 21 dni, teď jsem 5 den po ovulaci, dneska rano jsem spinila, takže ms ocekavam buď dnes nebo zitra :0
@VeselaHolka neznám podrobně vaši situaci, ale když si na tebe nedokáže udělat čas teď, nemyslím si že to dítě zlepší. Naopak tě to bude vlivem hormonů ještě více štvát. Zkus se s ním domluvit že třeba jednou za týden budete mít nějakou společnou aktivitu, nebo aspoň společný večer. Na druhou stranu po porodu už nebudeš nikdy doma sama, budeš mít dítě, které tě bude milovat a bude s tebou chtít být tak často až tě to bude štvát
![]()
@mimis86 tak to mame podobne. Ja zkusim poclat do nedele, to by mela dorazit m, ale mnohem lepsi by bylo kdyby nedorazila. Premyslim, jestli ma cenu se jeste treba dneska snazit, jsem 22DC a ovu byla asi v patek ![]()
@VeselaHolka my uz deti mame, tri, nejstarsimu je deset. Popravde s jednim ditetem jsem se doma sama nudila, i v tehu i cely prvni rok.pak uz to celkem slo, byla jsem podruhe tehu a pak uz jsem se nenudila vubec… Nejdriv manzel mel hodne aktivit bez nas, hlavne sport.ale po tech deseti letech uz je to jine, je hooodne s nami, venuje se detem jak jen muze a sportovat uz tolik nechodi, takze ted je to idealni. Sam pochopil, ze ten cas, kdy ho deti potrebuji a chteji si snim hrat je kratky, az jim bude patnact, tak uz o to tolik stat nebudou…ale chapu tvoje obavy, ono je to fakt velka zmena.
Ahojky,
chtěla bych se zeptat, podle doporučení MUDr. jsem si koupila ten Inofolic, ale teď nevím jestli k tomu můžu ještě zobat kyselinu listovou nebo ne, když jí ten Inofolic obsahuje 200mg. Doktorka mi k tomuhle nic neřekla, ale ví, že kyselinu jim. Díky za odpověď.
@Missma ahoj, tich 200 je mikro gramů ne mg, to bys toho brala fakt hodně
Já beru samotnou listovku, kde je 1000 jednotek, takže určitě můžeš k tomu ještě nějakou brát. já beru občas taky Fertipronu, ta má taky inositol jako Inofolic a kromě obyč listovky má ještě naštěpenou listovku pro lepší vstřebávání.
Příspěvek upraven 12.02.17 v 18:15
@Hanka_S_V Díky moc. Já abych se nepředávkovala. A pardon za ty mg
já nekoukla na krabičku. ![]()
Ten třetí od konce trochu vypadá pozitivní, nebo by možná byl pozitivní kdyby byl dělaný o nějakou hodinu déle. Byly nějaké další příznaky? Já myslím že byla, ikdyž test z fotky úplně jasně pozitivní nevypadá.
@Hanka_S_V ve me se to vsechno pere…nechci mit zodpovednost jenom sama…a vubecne argumentovat tim:je i tve dite, tak se starej…to ne…spis me obecne zajimalo jak je u drhych…protoze on je na jednu stranu jakoby nezavislej a sam za sebe, ale oostarat se umi…stve ale mam ho rada…je opora…ale taky se mi stalo, ze rekl, hele tomu ja nerozumim, to si udelej sama a odesel…jsem presvedcena a nejsem…skitecne tezke vysvetlit…Ja si to treba sama udelam, vyridim…ale rada bych uvitala aspon jeho u sebe, kdyz on nemam nalada, odvah, chut..jenze on je na tuto jakoby zbabelec…ale pritom je fer, rozhodnej, umi…nevim…o a to se ve me furt presypa…tak proto ten dotaz…Ale nic..zmenime tema:-)
Dobré ráno
tak jsem počítala, že ms přijde v neděli a nic… úplně lehce mě pobolívá v podbřišku a prsa mě bolí tak, že nemůžu ani spát na břichu
… test ještě nemám odvahu dělat
…říkám si, že počkám ještě tak do středy a pak pokud ms nedorazí, testnu teda ![]()
@VeselaHolka oni to chlapi tak mají… u nás to bylo to samé… když jsem mu řekla, že jsem těhotná, tak mi „milostivě řekl“ že ať si nemyslím, že omezí svoje zájmy a koníčky…nechala jsem to být…realita ale byla taková, že se moc nestaral, když byl s náma doma tak byl nervní a nakonec jsem šla od něho…ale to samozřejmě nemusí být tvůj případ, já udělala chybu, že jsem s ním nepromluvila o tom už na začátku, ty to určitě udělej, ať máte jasno
![]()
@lednova17 tak coo? Vydržela jsi netestovat? Me pomalu přechází přesvědčení, ze vydržím do čtvrtka a rada bych to zkusila už zítra ![]()
@manti
neeeee testla jsem včera a nic ani ň
takže jsem na sebe vlastně trochu naštvaná teď já byla normálně přesvědčená, že to tam je prostě ![]()
@Hanka_S_V tak problemy jsou a nejsou…jsou chvile kdy je to idealni a pak okamziky kdy to za nic nestoji..ale uplny extrem to neni, nebo si to nechci pripustit…jde o to, ze ted ma dost casto na prvni miste sebe, v podstate si dela co chce, kdy chce…malokdy me veme sebou..bud se to nehodi, nebo jednoduse nechci ja..nevim jestli jsem si zvykla byt sama, asi s tim furt bojuju a vim, ze to tak dal nechci…ja nevim treba kolik kdo travi casu se svym prostejskem a nemaji jeste deti…me prijde ze se vidime malo…ale pry tomu tak neni..asi chci pozornost, nevim sam…a mozna prave proto se desim toho, ze az treba fakt otehotnim tak uz nebudu moct skoro nic, budu furt doma sama…ja vlastne ani nevim…Rozhodne nechci ditetem davat ultimata ze najednou nebude smet toto a toto…ale ma tak aktivni zivot, ze nevim jak se mu tam vejde mimino…a ja nechci aby to viselo jen na me, kdyz ani nevi jak to budu zvladat ja sama…
..je to pochopitelne..neumim spravne vyjadrit sve pocity…jsem takova citliva na vsechno..a vsechno se me dotkne..