Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Rorrys to je zvláštní, že hned po jedné tabletě a nezkoušela si i jiné značky? Třeba ti tam vadil nějaký konzervant ![]()
Ahoj holky, tak i my jsme se uz rozhodli mit rodinu…zacali jsme to zkouset od zacatku tohoto roku…Bylo to na popud pritele, ja samozrejme chci take, ale prvni to prislo od nej…Akorat mam strach, ze na vse budu sama…On je fajn, to jo, ale ma spoustu veci v praci, spoustu toho ma jeste po praci, dal ma svoje konicky, chodi na hokej, fotbal, casto s klukama do hospody…a uz ted nemame moc casu pro sebe, tak me desi co bude z budu treba tehotna, protoze nebudu moct vsude a vsechnno…a nevim jestli on se me prizpusobi…nebo bude da zit jako do ted…Mela jste to nektera…???Omezil se vas partner nejak po tom co jste otehotnely..??dekuji z prispevky
@VeselaHolka musím říct že u nás bohužel skoro vůbec neomezil, snaží se stíhat vše a je z toho akorát utahaný a mě štvě že na nás nemá tolik času. Ale už jsem si zvykla nic moc neočekávat, na druhou stranu je plno chlapů co mají sice volněji a stejně s dítětem moc nepomáhají. To já když potřebuu hlídat čas si vždy najde, jen sám o sobě s námi moc aktivně čas netráví, radši odpočívá. Zvládnout se to ale dá, plno ženských je samo a oproti tomu mám určitě z jeho strany pomoc velkou. Moje rada je nemít moc velké očekáván, ať nejsi zklamaná, překvapit může vždycky ![]()
@VeselaHolka Tak já doporučuji si o tom promluvit a vyjasnit to. My jsme o takových věcech hodně mluvili před první dcerou a do teď některá pravidla zásadně dodrzujeme (nepodryvat autoritu, pomáhat s domácnosti apod.) Proste jsme si to před 11 lety slíbili a nejede přes to vlak a jsme za to moc vděčni. ![]()
@mishule9 Já jsem u těchto hormonu nepocitivala vůbec nic pravé. Ten podobný stav jsem měla v září, takže první měsíc snažení a to jsem ještě nic nebrala. Zatím stále nic. Test nechci dělat zatím. Proste buď to přijde nebo ne ![]()
@VeselaHolka ale abych nedávala jen horší příklad, tak kamarádky přítel po narození dítěte všechny své koníčky radikálně omezil ať má čas i finance na rodinu. Já ale musím říct, že ikdyž mi to štve, tak rozhodně bych nechtěla abych se svého koníčku úplně zřeknul, vím že tím žije a je to část jeho osbnosti. Ale kdyby to trochu omezil, tak bych se nezlobila ![]()
Ja to vsechno chapu…, jenze ted neco delame spolu, vyrazime treba na turu, to az budu v jinem stavu pujde tezko treba a mam strach, ze jemu to bude chybet a trasu treba nezkrati, protoze pro nej to bude malo…a takovych veci je mraky…ja az zjistim, ze jsem tehotna, tak budu muset odejit z prace…tzn devet mesicu doma a pochybuju, ze on bude vymyslet spolecne traveni casu aby to i me vyhovovalo…a pak ani nevim co bude po narozeni ditete vubec…mam proste z toho velkou obavu…pritom dite chce vic on..ale omezovana budu asi jen ja…
@VeselaHolka proč bys nemohla na tůru? Těhotenství není nemoc
, ale je jasné, že pokud bys ohrozila miminko, tak to nejde.
Protoze kvuli praci budu muset byt od prvniho okamziku na neschopece…takze vychazhky…a za dalsi to byl jako priklad…ja vim ze to neni nemoc…ale predstava jak jdu s velkym brichem treba ctyricet km…na zadech batoh…nevim…premyslim asicmoc dopredu…ale prostecmi to vrta hlavou..
@Hanka_S_V mluvili…ja rikala, fajn…tak to muzeme zacit zkouset…pripadalo mi, ze byl rad..ze jsem k tomu svolila…a rovnou jsem rekla, ze musi pocitat s tim, ze to prinese sebou nejake omezeni a ze nechci byt jen doma sama a cekat…tak vypadalo, ze to pochopil…ale dite zatim nic…vsak to byl ted druhy mesic..ja to nehrotim uplne…ale on si dal dela vse po svem…myslela jsem ze bude vetsi pohoda…budeme chtit byt vice spolu a tak…tezko se to asi vysvetluje…nechci mit nekoho omotayho kolem sve nohy…ale pouze bych chtela prizpusobeni…je to moc..?
@VeselaHolka Nemyslím, ze bys toho chtela moc. Asi chápu, o čem pises, ale zásadní věc, kterou si každá ženská musi uvědomit je, ze dítě veci nezmění - resp. u chlapů málokdy. Je to neco podobneho, jako kdyz si zena mysli, ze kdyz bude dite, vztah se zlepsi nebo ze chlap prestane tohle nebo tamto… To je podle me omyl a ocekavani, ktera vetsinou nejsou naplnena, takze pak to vede k nespkojenosti a hadkam a paradoxne je to pak horsi, nez pred ditetem. Takze s timto vědomím, ze je hloupost očekávat, ze se pro muze neco zásadně změní a bude se výrazně omezovat, by do toh každá žena mela jit…
Příspěvek upraven 12.02.17 v 12:20
@VeselaHolka jako myslíš přizpůsobení se už teď v době snažení? proč? Pokud máte problémy ve vztahu tak je dobré se je pokusit řešit bez ohledu na to jestli se snažíte o dítě nebo. Jestli ti něco nevyhovuje, narovinu si s ním promluv. Až budeš těhotná budete se těšit na miminku bude třeba všechno zase jinak a rád půjde s tebou jen na menší túru, tím nemá cenu se teď nervovat.