Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holčiny, nemám pravid.MS už několik měsíců, clostilbegyt nepomáhá, a mám PCO, myslíte, že laparoskopie by pomohla a hradí se tato léčba?..
Používám zatím kontryhel, listovku a gynex, folikuly mám 5 mm bez dominantního.
Holčiny, nemám pravid.MS už několik měsíců, clostilbegyt nepomáhá, a mám PCO, myslíte, že laparoskopie by pomohla a hradí se tato léčba?..
Používám zatím kontryhel, listovku a gynex, folikuly mám 5 mm bez dominantního.
Ahoj holky, my se snažíme o sourozence, malýmu je 13,5 měsíce a teď v lednu jsem to teprve poprvé dostala, tak čekám na první ovulaci a dfm, že by ta MS co teď v lednu přišla, mohla být i zase na nějaký čas poslední
ale Daniel nám trval 22měsíců, navíc ještě kojím, takže uvidíme jak to půjde, zda se podaří brzy, byla bych šťastná, chtěla jsem je od sebe dva roky
@Nikolka409 a to ti doktorka neudelala horm. profil? Clostil je na ovulaci a nemel by se brat dlouhodobe. Na srovnani cyklu se vetsinou nasazuje duphaston nebo utrogestan.
@anitram999 jojo v podobne situaci jsem loni zacinala a zatim nic, tak snad uz to vrzy klapne.
@Hanka_S_V a ještě kojíš? a co cyklus? my poslední naději u malýho měli clostil a hned první cyklus s ním vyšel a je z něj Daniel, ale teď při kojení to nepřipadá v úvahu a odstav nepřipadá v úvahu, malej je prsomil, nechci ho nuceně odstavovat, ale přitom druhý dítko bych ráda už měla…beru vitaminy, femibion, piju do ovulace konthryel, nosifol právě piju do ovulky a pak už jen femibion, vitamin E, přítel bere fertilan a macu…no uvidíme ![]()
@Hanka_S_V píše:
@Nikolka409 a to ti doktorka neudelala horm. profil? Clostil je na ovulaci a nemel by se brat dlouhodobe. Na srovnani cyklu se vetsinou nasazuje duphaston nebo utrogestan.
@anitram999 jojo v podobne situaci jsem loni zacinala a zatim nic, tak snad uz to vrzy klapne.
Ne ještě ne, no jak jsem byla na tom UZV včera, tak se mně ptal doktor jestli jsem dostala i injekci k tomu clost., nevedela jsem o čem mluví, ale nic jsem nedostala takže jsem řekla, že ne
no za dva dny uvidíme co bude víc.. už aby to bylo
@Nikolka409 nemysleli pregnyl? já třeba brala clostil a pak jen kontrola UTZ jak si stojí folikuly, no a pregnyl jsem ani nechtěla, folikul prasknul sám a těhotná jsem byla i tak, pak jsem teda pro sichr, hned po objevení dvou // běžela k dr. pro utrogestan, právě kdyby něco, aby se mimi udrželo, po takový době jsem se nechtěla srovnat s tím, že by se to nepovedlo, ale mám super doktora a předepsal mi ho bez říkání
držím palce ![]()
@anitram999 píše:
@Nikolka409 nemysleli pregnyl? já třeba brala clostil a pak jen kontrola UTZ jak si stojí folikuly, no a pregnyl jsem ani nechtěla, folikul prasknul sám a těhotná jsem byla i tak, pak jsem teda pro sichr, hned po objevení dvou // běžela k dr. pro utrogestan, právě kdyby něco, aby se mimi udrželo, po takový době jsem se nechtěla srovnat s tím, že by se to nepovedlo, ale mám super doktora a předepsal mi ho bez říkánídržím palce
Možná myslel, netuším.. snad v pátek to vyřešíme lépe, mám hlavně problémy s MS.. tak uvidíme, děkuji
@anitram999 ja uz ted nekojim, po pul roce hodne dlouhych cyklu jsem sla za doktorkou a jelikoz jsem nechtela brat hormony pri kojeni, tak jsem odstavila a zacla brat duphaston. Pak pribyl i clostil, taky po nem mam prvni dite, ale ted nejak nezabira
bylinky na me nejak nefunguji, spis se mi to s nimi zda jeste horsi, jestli je to mozny ![]()
@Nikolka409 davej Zminit ne Citovat, at se nekopiruje cely prispevek ![]()
Tak to je dobre ze ti sleduje na utz. Taky myslim ze injekce mel byt pregnyl.
@Nikolka409 jj uvidíš, já měla dlouhý cykly a ovulační testy mi spíš vycházely negativní, takže jsem to chtěla tenkrát vyřešit clostilem, ale teď uvidíme, jak to půjde
@Hanka_S_V já jsem zvědavá na ty cykly, páč jsem předtím taky měla dost dlouhý MS, a právě možná chyběla i ta ovulace, dr. sice říkal, že nejspíš ovuluju, ale jeho možná, mi bylo k ničemu, proto jsem si vydupala clostil a hned bylo vymalováno, ale spíš náhoda…my s přítelem u prvního dělali možná nemožný, vitaminy, čaje, gel na podporu početí…atd…atd.. clostil byl poslední zastávka před IUI nebo IVF a ono to vyšlo…tak uvidíme, jak to půjde teď, nebo to zas bude běh na dlouhou trať, přeju ať se brzy povede ![]()
@anitram999 ja uz taky btala vselicos, ale uz se mi nechce za to vyhazovat penize
no ja mela zatim ovulaci pidle testu a bolesti pokazde. Vzdy cca deset dni pred ms, ikdyz mel cyklus pres sedesat dni. Tak jsem se radovala ze je to dobry znameni a stejne nic ![]()
@Hanka_S_V aha, tak to já měla cykly kolem 35,38 dnů a to jsem si myslela, jak jen nemám dlouhy
no já jsem zvědavá, zda nějaká ovulace vůbec přijde, testuju a čekám jí každým dnem, tak uvidíme…u nás bylo horší i spermio, to máte za sebou? nebo jak? u nás jich má málo a pomalý, ale za to zas kvalitní prej, aspon před těma dvěma roky…proto nám to taky tak nešlo…