Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Veverka61 v principu je na tom nejhorší to, že člověk neví, co se vlastně děje…:/ My se nesnažíme kdoví jakou dobu, takže já bych se z normální MS rozhodně nijak nekácela, ale prostě nerozumím tomu co se děje a proč ![]()
@Martulka23 držím palce moooc ![]()
@mimis86 no já u doktora vždycky tlak nehorázně vysokéj… Mám z nich hrůzu prostě
a ještě k tomu když jdu něco řešit a nevím co mě čeká to je konec pak ![]()
@DrKiki nedivím se ti..ale zase bud ráda, že jdeš už ted tak brzo, a budeš mít jasno…horší je nevědět!! Tak by jsi se stresovala pořád… ![]()
@mimis86 píše:
@DrKiki nedivím se ti..ale zase bud ráda, že jdeš už ted tak brzo, a budeš mít jasno…horší je nevědět!! Tak by jsi se stresovala pořád…
přesněěěěě ![]()
@mimis86 já už neměla nervy na to zase čekat co bude nebo nebude… A sám doktor před tím půl rokem říkal že když to nedostanu ať přijdu… Tak nebylo už o čem dneska…
@mimis86 doufám… Čekám dnes nebo zítra…
Občas jsem mívala cykly delší ale většinou mezi 31-33, nejlíp by to šlo odhadnout podle délky lutealni f. a tu jsem minulý měsíc měla 13 dní (dnes je to 13 od ovulace potvrzené testem+teplotou…) ale jelikož měřím BT teprve 2.mesic, nevím jestli může být ta faze delší a o kolik…
@lednova17 přesně, já bych taky neházela flintu do žita, ale připadala bych si jak blázen, který si tu totálně divnou bolest prsou vsugeroval
a pak už ničemu nerozumím… ![]()
@Veverka61 trochu tě obdivuju, že jsi nezkoušela test i dnes…já bych se asi neudržela
..k bazalce jsem se zatím ještě nedostala..kvůli střídání denních a nočních 12tek by to u mně šlo asi hůř..ale věřím, že je to dobrá metoda!!
@Veverka61 @mimis86 holky moc děkuji
a vědět dám, nebojte ![]()
@DrKiki sakra tak dlouho ještě, ja jsem strašně zvědavá a moc držím palce ![]()
@mimis86 no, asi kdybych se bývala udržela v pondělí, tak bych to dnes zkusila
ale další snehobily test vidět nechci…to radši pockam jak se bude vyvíjet teplota a jestli mrcha dorazí…
A to měření teploty mě nikdy dřív nenapadlo, ale už teď se mi zdá že je super, minimálně mě dost uklidnilo, že podle vseho ovuluju, lip rozumím svému tělu a samozřejmě i tuleni se dá podle toho mnohem líp načasovat
Škoda ze mas ty směny
I když já se Teda taky neměřím úplně poctivě ve stejnou hodinu…myslíš ze by to u tebe neukazalo ani rozdíl ve fázi před a po ovu? ![]()
@Veverka61 noo..já ten bazální teploměr právě minulý týden zahlédla v DMku…takže možná se neudržím, a zkusím to, ikdyž by to teda bylo u mně dooost nepřesné…takže možná až zkončí MS, tak pomažu pro teploměr
![]()
@Veverka61 a ostatní…myslíte si, že je takový rozdíl v možnosti otěhotnět, když vezmu v úvahu fakt, že cca dle termínu MS si člověk naplánuje tulení na +- ty dny kdy by měl ovulovat a mezi tím, když si skutečně měří teplotu? Předpokládejme, že je žena zdravá a ovuluje ![]()
@lednova17 já tak 2× otěhotněla, prostě +/- jsem odhadla ovu a vyšlo to v obou případech. Třetí jsme zkoušeli rok, nepovedlo se. Pak za další dva měsíce už bez snažení jsem byla těhu, ale nevyšlo to. Mě spíše hlodá v hlavě červík, jak moc hraje roli věk. Mám stále stejného manžela
, ve 21 a 23 jsem zapadla hned, od 32 se snažíme a nejde to
nebo to spíš trvá. Jsem zvědavá tenhle měsíc…
@mimis86 @lednova17 @RenKa33
Holky, pouze muj skromny nazor…
Vek hraje roli urcite, moje segry otehotnely okamzite (i pres kondom) ale to jim bylo mezi 20-22…me je za mesic 36, a bez antikoncepce po cca dvou letech ani tuk…takze mi proste nezbyva, nez pro to neco podniknout…
dale, myslim ze pokud ted tehotna nebudu, urcite v mereni budu pokracovat, a pokud zjistim, ze mam ovulaci vzdy stejne (tj. ted to bylo 19 a pak 18. den ckylu), muzu treba „zlenivet“ a proste to odhandnout - pokud to tak nekomu jde, tim lip! ![]()
Ale co ja vim, jakou vydrz maji pritelovy spermie? predpokladejme, ze nic moc (je mu 42 a ma nadvahu), takze myslim, ze strefit se do ovu co nejpresneji je v nasem pripade urcite lepsi (aspon o par procent se tim pravdepodobnost zvysi…) nez to tam hazet od oka ![]()