Snažení 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
173
19.1.24 11:42

@Martina_mik my se taky teď začali snažit o třetí 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
19.1.24 11:47

@kajina88 fakt jen 24h, já všude četla, ze si můžou počkat a ze 2-3 dny vydrží :lol: tak pak si vybrat že :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
19.1.24 11:53
@Miki07 píše:
A ještě mne holky zajima, když už jsme u pohlaví :lol: myslíte si, ze lze ovlivnit pohlaví? Četla jsem, ze před ovulaci 2-3 dny je holka a v den ovulace a den po, ze kluk. Zajíma mě, jestli třeba někdo z okolí a nebo u vás to tak vyšlo? :P Je jasný, ze zdraví je nejdůležitější, jen mě to zajímá ;)

Tam jde zjednodušeně o to, že pohlaví vlastně určuje ta daná spermie, která oplodní vajíčko. Buď nese chromozom X (holka) nebo Y (kluk). Ty s chromozomem X jsou těžší, pomalejší, ale zase dýl vydrží. Spermie nesoucí Y jsou lehčí a rychlejší, ale životnost je menší. No a proto záleží na tom, kdy vypadne vajíčko. Když budou muset ty spermie na vajíčko dlouho čekat, tak ty klučičí jsou sice rychlejší, ale už mezitím třeba chcipnou než se dočkají :lol: Ty s X se tam došplouchají sice pomaleji, ale vydrží déle čekat na vajíčko a bude větší pravděpodobnost holky. Ale to je fakt hodně zjednodušené a vstupuje do toho hodně dalších proměnných. Navíc příroda je mocná čarodějka :mrgreen: V konečném důsledku by se teoreticky daly oddělit frakce na centrifuze a pak preferovanou část dodatečně vpravit dovnitř, ale to už je vyšší dívčí a netuším, do jaké míry by to plavcům uškodilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
19.1.24 12:02

@roryn dekuji, hezky vysvětlené :palec: já prave si tohle taky myslím :lol: jen mě zajímalo jestli je nas více :D. Jelikož sex byl 15.1 pozdě večer a poté přítel jel služebně pryč, tak nebyl čas. Ovulacni test vyšel pozitivní 16.-17.1 myslíte holky, ze nějaká šance tam je? Když je to asi 3 dny od ovulace? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
19.1.24 12:02

@Miki07 no to já sem si taky myslela, psalo se o tom v hodně diskuzich, ale podle odborníků je to nesmysl :lol: a asi budu verit spis doktorum než ženským na diskuzích :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
19.1.24 12:03

@kajina88 :lol: :lol: :lol: haha. To mas pravdu, jen ze těch ženských je tolik vid :think: ze otěhotní klidně 4 dny před ovulaci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
19.1.24 12:17

@Miki07 no prave to nechapu :D podle mě spis mají špatně spočítali ovulaci :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
19.1.24 12:30
@Bellamia píše:
@Mandarinka104 musím reagovat :D Nevím kde si přišla na ideální dávku utrogestanu 1-1-1, mnohem častěji se dává 1-0-1, ale to je jedno. Radit někomu ať se poradí o dávkování s lékařem, který tu dávku napsat, že někdo z emimina říkal, je poněkud úsměvné :mrgreen:
Předpokládám, že jsi tedy z oboru?Příspěvek upraven 19.01.24 v 08:37

:D Ano, to jste mě velice pobavila, protože já už jsem v té odpovědi přímo napsala, že toto dávkování je založeno na doporučení Gynekoložky, která vysvětluje problematiku Progesteronu na svém lékař. blogu.
Takže to není žádný výmysl, vyloženě píše, že minimální dávka je 1-1-1. To, že se „častěji dává“ 1-0-1 je teda argument :jazyk:
Vy nemáte moc přehled… To je to samé, jako když u našich gynekologů „se dává“ na spravení menstruace HA a přitom to není úplně vhodný postup. Pouze (bohužel) běžná praxe… HA se přece má dávat v první řadě jako zabránění otěhotnění že.
Jo, takže na nepravidelnou MS se nasazuje HA nebo Prog. Cyklus se sice zpravidelní, ale nevede to k ovulaci. Ta lékařka dokonce píše, že je to bohužel smutná realita!
Víte, než budete kritizovat, zkuste si přečíst lékařské články nebo blogy, abyste o tom něco věděla. Já bych si nedovolila tady napsat nic, co není pravda a co nemám lékařsky podložené.
Takže to není, že: „Jedna paní z emimina povídala…“!
Každý si může sám najít a přečíst různé odborné články od lékařů, to je pak jeho argument=jiní lékaři tvrdí, že: správné dávkování je takové a makové.

Prosím vás, vždyť každý lékař obecně může „doporučit jiné dávkování“, píše se to i v příbalových letácích, kde se uvádí více doporučených dávkování-aneb poraďte se se s vým lékařem/lékárníkem… :pankac:

Každý lékař má také úplně jiný názor na používání stejného léku, víte vůbec kolik těch progesteronových léků existuje?
A každý lékař používá jiný!, pokud to nevíte, tak vám to říkám!
Já jsem psala do 3 int.gyn.poraden a na jednu věc se mi dostalo tří různých odpovědí=každý lékař má jiný názor! Každý lékař řeší daný problém jinak a třeba jiným lékem i dávkováním. :roll:
(Může to být chyba v postupu, jako když se nepohlídá Clostilbegyt, pokud mi rozumíte a víte, co je CC a jaké má následky jeho neodsledování).
Pěkný den! :mavam:

• Citovat
  • Upravit
722
19.1.24 12:44

@kajina88 jasně, určitě se ozvu :) taky jsem zvědavá :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
19.1.24 12:44

@roryn
Tak v první části vašeho textu máte pravdu, skutečně je teorie o ovlivnitelnosti pohlaví založena na rozdílu mezi spermiemi s ch. X/Y.
Ano, holku zkoušet před ovulací, kluka v den ovulace.
Ale v žádném případě není možné, aby člověk přišel do CARu a řekl, jo já chci holčičku nebo kluka, oddělte mi prosím ty spermie v laboratoři a nachystejte mi pouze tyto… no ty kráááso… České zákony neumožňují vybrat si pohlaví pro dítě! Je pouze jediná možnost, kdy by to slo a to ze zdravotních důvodů!
(Kdo neví, tak např. matka přenašečkou hemofilie, pak může požádat o upravení spermií tak, aby měla holku a ne chlapce).
Prej vyšší dívčí :roll: Říkám si, že některé holky tady jsou dobré vtipálky…

• Citovat
  • Upravit
854
19.1.24 12:45

@Mandarinka104
Tak počkat :lol: :D :D :D
Pokud já vím ultrogestan je na předpis, takže logicky byla paní u doktora aby ji ho předepsal, předepsal ji 1-0-1 a vy tady píšete že se má předepisovat 1-1-1??? Wtf?? Teď ste sama napsala že má každý doktor jiným postup tak proč na to teda vůbec reagujete ještě když si o tom čtete na internetu??? Pochopila bych kdybyste sama byla lékař nebo lékárník, ale pokud nemáte praxi, tak bych se do léčiv raději nemíchala ;) akorát z toho paní bude zmatená, bude volat doktorovi proč má 1-0-1 a ne 1-1-1 že ji to tvrdila ženská na emiminu že je to optimálnější :P :D :D vůbec bych se do tohohle nezapojovala, protože to co píšete nejsou argumenty ani fakta a psát tu každému že něčemu nerozumí je taky trapný :D pokud nejste doktor vůbec se do tohoto tématu nezapojujte, myslím si že každá snažilka tu má s ultrogestanem zkušeností až až a vy každé budete psát, že neví jak funguje? Co je to sakra za aroganci??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
19.1.24 12:47

@kajina88 ty jo to zní fakt nadějně, moc držím palce! :srdce: určitě dej pak vědět jak to jde dál :) o té metodě jsem teda neslyšela, musím si to taky přečíst :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
19.1.24 12:53
@Mandarinka104 píše:
@roryn
Tak v první části vašeho textu máte pravdu, skutečně je teorie o ovlivnitelnosti pohlaví založena na rozdílu mezi spermiemi s ch. X/Y.
Ano, holku zkoušet před ovulací, kluka v den ovulace.
Ale v žádném případě není možné, aby člověk přišel do CARu a řekl, jo já chci holčičku nebo kluka, oddělte mi prosím ty spermie v laboratoři a nachystejte mi pouze tyto… no ty kráááso… České zákony neumožňují vybrat si pohlaví pro dítě! Je pouze jediná možnost, kdy by to slo a to ze zdravotních důvodů!
(Kdo neví, tak např. matka přenašečkou hemofilie, pak může požádat o upravení spermií tak, aby měla holku a ne chlapce).
Prej vyšší dívčí :roll: Říkám si, že některé holky tady jsou dobré vtipálky…

Jestli můžeš, tak mi prosímtě vyznač, kde jsem napsala, že by to měl dělat nějaký CAR nebo že by se to vůbec mělo v praxi dělat. Já samozřejmě vím, jak tohle je a nikde jsem netvrdila to, co ty mi tady přisuzuješ.

Takže pro méně zdatné: Jestli to s tou centrifugou někdo nepochopil, tak to bylo myšleno ve vtipu na „po domácku“ k tomu, že X je těžší než Y. Věčně útočná mandarinka si to může roztočit třeba doma v ponožce. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
19.1.24 13:00

@roryn nechápu co má za problém tykraso :D :D už mě to taky začíná vytáčet jak z kazdyho dela dementa :mrgreen: 8o
Napsala si to úplně normalne, všichni až na jednu to pochopili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
19.1.24 13:01

@Bonnie01 moooc děkujuuu :srdce:
Taky ti moc držím palce, budeme to mít za těch 14 dní tak nějak nastejno, tak si dáme vědět :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí